AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)
Moderátori: Drakoush, Moderátori
Re: AVR Component Tester (RLC/ESR & Semiconductors Tester)
Pomozte mi prosim s identifikovanim (typove oznacenie, pripadne vyrobcu) konektoru na prilozenych obrazkoch.
Staci ako SS.
Dakujem
Staci ako SS.
Dakujem
0
- Loloone
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 29 Aug 2010, 00:00
- Vek: 50
ahoj decka...
pomozte mi rozchodit enkoder
mam tento tester FW 1.11 (M328 - rev.384) zapojene podla schemi v manuale
enkoder je tento - typ D
skusal som to na univerzalnej DPSke, teraz to mam na malom plosaciku (dolozim fotku ked treba) ale je to stale mrtve...
treba nieco zapnut/vypnut niekde ? alebo specialnu verziu FW ? alebo iny enkoder ?
vdaka za kazdu radu
pomozte mi rozchodit enkoder
mam tento tester FW 1.11 (M328 - rev.384) zapojene podla schemi v manuale
enkoder je tento - typ D
skusal som to na univerzalnej DPSke, teraz to mam na malom plosaciku (dolozim fotku ked treba) ale je to stale mrtve...
treba nieco zapnut/vypnut niekde ? alebo specialnu verziu FW ? alebo iny enkoder ?
vdaka za kazdu radu
0
"sukani je pro decka ...chlapi si vypijou"
DPS pre stavbu programatora - UsbPicProg alebo AVR-USBasp
A to uz Milhaus nerobi support pre svojich zakaznikov

Pouzi firmware z prilohy. Encoder by mal byt zapojeny na PD1 a PD3 (vid. schema v prilohe). Pokial budu nejake problemy daj vediet.
Nastavenie poistiek pre M328:

Pouzi firmware z prilohy. Encoder by mal byt zapojeny na PD1 a PD3 (vid. schema v prilohe). Pokial budu nejake problemy daj vediet.
Nastavenie poistiek pre M328:
Kód: Vybrať všetko
lfuse:0xf7 hfuse:0xd9 efuse:0x04 [0xfc]
- Prílohy
-
- v1.12k_r521_M328_encoder13_SK.zip
- (27.46 KiB) 202 stiahnutí
0
- Loloone
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 29 Aug 2010, 00:00
- Vek: 50
ale pravdaze robi...
kukni tu: http://avrtester.tode.cz/index.php?m=topic&id=361
idem skusit, dam vediet...
-- Spojený príspevok 10 Sep 2015, 13:27 --
uz to fachci
skusal som znovu aj 1.11 od Milhaus a nic...
takze to bolo v tom FW
vrela vdaka za pomoc

kukni tu: http://avrtester.tode.cz/index.php?m=topic&id=361
idem skusit, dam vediet...
-- Spojený príspevok 10 Sep 2015, 13:27 --
uz to fachci

skusal som znovu aj 1.11 od Milhaus a nic...
takze to bolo v tom FW
vrela vdaka za pomoc

0
"sukani je pro decka ...chlapi si vypijou"
Velka vdaka patri uzivatelovi s prezyvkou Willem52 z EEVblog Electronics Community Forum, ktoremu sa podarilo "vypatrat" predajcu z AliExpress. Ten ma v ponuke konektor, ktoreho idetifikaciu som ziadal v predoslom prispevku. Nasledne som nasiel predajcu aj na Ebay.
0
Pred kratkym casom som v jednom z mojich predchadzajucih prispevkov upozornil na velmi zaujimavu stavebnicu testera ovladaneho rotacnym enkoderom.
Kit obsahuje okrem 1% odporov aj presne 0.1% odpory s hodnotami 680Ω a 470k presne tak, ako to doporucuje autor zapojenia. Pouzity G-LCD je riadeny kontrolerom ST7565 vyuzivajuc pre komunikaciu s MCU standartny SPI mod.
Dodavany je so starsou reviziou softwaru v1.12k od Karl-Heinz Kübbelera. Zaraza ma vsak skutocnost, ze obsah MCU je uzamknuty a pritom je vseobecne znamy povod tohoto softwaru. Pre tych, ktory maju v umysle vykonat v buducnosti aktualizaciu firmwaru ponukam v prilohe aktualnu reviziu softwaru v1.12k vratane upraveneho suboru "Makefile", ktory bol sucasne pridany aj do oficialneho SVN archivu (priecinok "mega328_st7565_kit").
Nastavenie poistiek [ATmega328p]:
Pre znizenie celkovej spotreby testera doporucujem zvacsit hodnotu predradneho odporu pre LED podsvietenie G-LCD z 220Ω na 680Ω. Dalsie znizenie je mozne docielit vymenou 7550-1 za Low Drop LDO (napriklad MCP1702-5002).
Kit obsahuje okrem 1% odporov aj presne 0.1% odpory s hodnotami 680Ω a 470k presne tak, ako to doporucuje autor zapojenia. Pouzity G-LCD je riadeny kontrolerom ST7565 vyuzivajuc pre komunikaciu s MCU standartny SPI mod.
Dodavany je so starsou reviziou softwaru v1.12k od Karl-Heinz Kübbelera. Zaraza ma vsak skutocnost, ze obsah MCU je uzamknuty a pritom je vseobecne znamy povod tohoto softwaru. Pre tych, ktory maju v umysle vykonat v buducnosti aktualizaciu firmwaru ponukam v prilohe aktualnu reviziu softwaru v1.12k vratane upraveneho suboru "Makefile", ktory bol sucasne pridany aj do oficialneho SVN archivu (priecinok "mega328_st7565_kit").
Nastavenie poistiek [ATmega328p]:
Kód: Vybrať všetko
lfuse:0xf7 hfuse:0xd9 efuse:0x04 [0xfc]
- Prílohy
-
- M328_ST7565_KIT_v1.12k_r523.zip
- Vyvojova verzia firmwaru v1.12k revizia 523 [EN, DE, SK, CZ].
- (134.53 KiB) 506 stiahnutí
0
V poslednych reviziach softwaru (aktualne r555) bolo implementovane rozsirene testovanie malych kapacit (pod 100pF) za pouzitia vzorkovacieho modu pre ADC prevodnik s rozlisovacou schopnostou cca 0.01pF. Rezim sa povoluje nastavenim hodnoty "WITH_SamplingADC = 1" v subore Makefile - plati pre ATmega328 a vyssie.
Aktivovanim tohoto rezimu pribudne tiez moznost presnejsieho merania malych indukcnosti za pouzitia referencnej kapacity v podobe paralelne pripojeneho kondenzatora k Lx (testoval som to s hodnotou 10nF). Prepnutie do tohoto modu nastane automaticky ak je testovana cievka spojena paralelne s referencnym kondenzatorom.
Pre proces spravneho urcenia Lx sa musi v rezime kalibracie na prvu vyzvu "Cap for L meas?" vlozit medzi svorky 1 a 3 referencny (paralelny) kondenzator, ktoreho hodnota by mala byt od 10nF do 20nF. Tato "pomocna" kapacita bude v buducnosti sluzit k presnejsiemu urceniu indukcnosti. Pre meranie v tomto mode su urcene lubovolne testovacie svorky. Na dalsiu vyzvu "1-II-3 >100nF" v procese kalibracie (sluzi pre ucely starsieho sposobu testovania) treba vlozit kondenzator > 100 nF.
Pri pouziti 16MHz taktovania MCU je rozlisovacia schopnost merania malych kapacit 0.01pF. S 8MHz krystalom sa znizi rozlisenie na 0.02pF.
Dalsou novinkou je moznost korekcie zobrazenia hodnoty testovanych kondenzatorov vacsich kapacit cez funkciu v menu s nazvom "C(μF) - Korekcia". Hodnotu korekcie je mozne menit v rozsahu -2.0% az +8.0%.
V prilohe obrazky s vysledkami testovania C a L (M328 taktovana 8MHz krystalom):
Aktivovanim tohoto rezimu pribudne tiez moznost presnejsieho merania malych indukcnosti za pouzitia referencnej kapacity v podobe paralelne pripojeneho kondenzatora k Lx (testoval som to s hodnotou 10nF). Prepnutie do tohoto modu nastane automaticky ak je testovana cievka spojena paralelne s referencnym kondenzatorom.
Pre proces spravneho urcenia Lx sa musi v rezime kalibracie na prvu vyzvu "Cap for L meas?" vlozit medzi svorky 1 a 3 referencny (paralelny) kondenzator, ktoreho hodnota by mala byt od 10nF do 20nF. Tato "pomocna" kapacita bude v buducnosti sluzit k presnejsiemu urceniu indukcnosti. Pre meranie v tomto mode su urcene lubovolne testovacie svorky. Na dalsiu vyzvu "1-II-3 >100nF" v procese kalibracie (sluzi pre ucely starsieho sposobu testovania) treba vlozit kondenzator > 100 nF.
Pri pouziti 16MHz taktovania MCU je rozlisovacia schopnost merania malych kapacit 0.01pF. S 8MHz krystalom sa znizi rozlisenie na 0.02pF.
Dalsou novinkou je moznost korekcie zobrazenia hodnoty testovanych kondenzatorov vacsich kapacit cez funkciu v menu s nazvom "C(μF) - Korekcia". Hodnotu korekcie je mozne menit v rozsahu -2.0% az +8.0%.
V prilohe obrazky s vysledkami testovania C a L (M328 taktovana 8MHz krystalom):
0
Naposledy upravil/-a tom666 v 24 Sep 2015, 09:46, upravené celkom 2 krát.
-
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 25 Jún 2008, 00:00
Mám podobný RLC/ESR Tester, kúpený z Ebay s procesorom, Atmega328 verzia softu 2.07. Dal som ho do krabičky-vid foto, ale nemám žiadny manual, viem ho len otestovať skratovaním pinov 1,2,3 a merať kondezátory. Neviem vlastne merať odpory , indukčnosti...
Prosím o info pre ďalšie merania.
Prosím o info pre ďalšie merania.
0
Človek môže uspieť v takmer čomkoľvek za čo má neobmedzené nadšenie.
Pokial vlastnis LCR-T4, alebo LCR-T3 Tester, tak preskumaj uvodny príspevok tohoto vlakna. Urcite tam najdes odpoved. Inak ten tester dokaze s povodnym softwarom aj meranie odporov a indukcnosti.Milanko napísal:Mám podobný RLC/ESR Tester, kúpený z Ebay s procesorom, Atmega328 verzia softu 2.07. ...
Neviem vlastne merať odpory , indukčnosti ...
Pozri napríklad toto video:
0
-
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 25 Jún 2008, 00:00
Zabudol som dať foto.
Milan

Milan
0
Človek môže uspieť v takmer čomkoľvek za čo má neobmedzené nadšenie.
To ESR neukazuje nejak divne?
0
Ved tam nemôže byt velka chyba,včera to ešte perfektne fungovalo.
Zdravím, postavil jsem si tuhle užitečnou věcičku s GLDC ST7920, všechno chodí, ale neumím rozchodit enkodér,případně program počeštit.
Enkodér mám podle návodu připojený na piny PD1,PD3.
Díky za každou pomoc
Enkodér mám podle návodu připojený na piny PD1,PD3.
Díky za každou pomoc
0
Pouzi firmware z prilohy:
- Prílohy
-
- M328_ST7920_v1.12k_r563_enc13_CZ.zip
- (32.42 KiB) 492 stiahnutí
0
Tak testováno a perfektní, displej krásně čitelný oproti původní verzi, ještě jednou díky.
0
....ještě nějaké foto, jsou focené nekvalitním mobilem tak se omlouvám....
0
Zdravím,měl bych dotaz ohledně připojení tohoto OLED displeje: http://robotstore.cz/obchod/arduino/128 ... ino-modul/
Nedaří se mi to rozchodit,napájení 3,3V mám vyvedené,nevím jak propojit tento modul.Používám rotační enkodér(PD1,PD3).
Na arduino desce chodí dobře a mám zapojené piny takto: VCC,GND-3,3V , CS- nezapojen , RES-PD4 , D/C-GND , SDA-A4 , SCL-A5.
Ale jak píšu,takhle je to propojené na arduino desce.Ostatní displeje s příslušným FW chodí dobře.
Nedaří se mi to rozchodit,napájení 3,3V mám vyvedené,nevím jak propojit tento modul.Používám rotační enkodér(PD1,PD3).
Na arduino desce chodí dobře a mám zapojené piny takto: VCC,GND-3,3V , CS- nezapojen , RES-PD4 , D/C-GND , SDA-A4 , SCL-A5.
Ale jak píšu,takhle je to propojené na arduino desce.Ostatní displeje s příslušným FW chodí dobře.
0
K tomuto ucelu mozes vyuzit I2C rozhranie (PD2 ako SDA a PD5 ako SCL signal). Detaily ohladom pripojenia najdes v prilohe (cast z oficialneho manualu).
- Prílohy
-
- SSD1306_I2C.pdf
- (98.57 KiB) 301 stiahnutí
-
- M328_SSD1306_I2C_v1.12k_r572_enc13_CZ.zip
- (39.08 KiB) 293 stiahnutí
0
Přesně tohle zapojení jsem zkoušel, ale displej nic, tak nevím....
0
defaultně je nastaven na I2C, píšou to v návodě.
ftp://imall.iteadstudio.com/Graphic_Dis ... Module.pdf
ftp://imall.iteadstudio.com/Graphic_Dis ... Module.pdf
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok