Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • 2.1 či Troj-pásma ?

2.1 či Troj-pásma ?

Neviete si rady so zosilovačom a pod.?

Moderátor: Moderátori

2.1 či Troj-pásma ?

Odoslaťod bugi512 » 25 Nov 2009, 23:29

no nakolko sa mi moc nepáči zvuk mojej 2.1 tak som sa rozhodol že z použitých reprákou spravim 3 pasmove "satelity"
repraky k dispozící : arv 104, arn 226, arn 150(stredobass) arn150("čistokrvný stredový) , bližšie typy repro budu zajtra :)
bugi512
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 110
Vek: 21.24
Založený: 02.01.2008
Bydlisko: Trenčín
Karma: 0

Odoslaťod Thales » 26 Nov 2009, 07:28

Tak až budeš mít soupisku komplet tak se uvidí. Ale běda jak uvidím že se tu vymýšlí nějaké chujoviny.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 13628
Vek: 31.92
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 21

Odoslaťod platon.rado » 26 Nov 2009, 07:48

to je dobréééé-nejaké chujoviny.No som zvedavý
platon.rado
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 3559
Vek: 37.31
Založený: 20.02.2008
Bydlisko: Brusno okr.Banská Bystrica
Karma: 18

Odoslaťod Thales » 26 Nov 2009, 09:19

Líbí se ti to slovíčko? To jsem obšlehnul od bratia slovakov :)
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 13628
Vek: 31.92
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 21

Odoslaťod platon.rado » 26 Nov 2009, 09:31

hej hej ved preto som to napísal
platon.rado
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 3559
Vek: 37.31
Založený: 20.02.2008
Bydlisko: Brusno okr.Banská Bystrica
Karma: 18

Odoslaťod bugi512 » 26 Nov 2009, 14:51

z každého po 2 kusi : ARN 150-05/8.... ARV 104-01/8.... ARN 226-05/4.... ARP 150-00/4 no a tak z týchto reprakou potrebujem poskaldat 3-pásmovu zostavu ! diki za radu
bugi512
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 110
Vek: 21.24
Založený: 02.01.2008
Bydlisko: Trenčín
Karma: 0

Odoslaťod Thales » 26 Nov 2009, 21:58

Tak to by neměl být problém z toho složit třípásmovku, jen ty ARN150 nevyužiješ. Ale nemám na to výhybku, bude potřeba jí odladit.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 13628
Vek: 31.92
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 21

Odoslaťod bugi512 » 26 Nov 2009, 22:19

a keby kupim niaku univerzalnu napr, z SOS ??? lebo v odladovaní som LAMA :D
bugi512
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 110
Vek: 21.24
Založený: 02.01.2008
Bydlisko: Trenčín
Karma: 0

Odoslaťod platon.rado » 26 Nov 2009, 22:24

toto nebudú čistokrvné 3 pásmovky,skôr by sa dalo povedať 2,5 pásma
platon.rado
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 3559
Vek: 37.31
Založený: 20.02.2008
Bydlisko: Brusno okr.Banská Bystrica
Karma: 18

Odoslaťod djmayo » 26 Nov 2009, 22:26

Myslím ze to nieje dobrý nápad, dopadne to ešte horšie ako simulovana vyhybka v LSPcade... Navyše uuniverzalna vyhybka je navrhovana bud pre 4 alebo 8 ohmove repra, ktoré maju takmer rovnakú citlivosť, ty maš LF a MF 4ohm a HF 8 ohm čiže to nebude korektne na tu vyhybku to vôbec zapajať, lebo sa zmení deliaca frekvencia pre HF Myslym že lepšie bude asi aj skopčiť nejaku vyhybku s podobnej teslackej zostavy a pripadne upraviť zatlmenie podľa citlivosti pre MF a HF.
djmayo
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 223
Vek: 29.4
Založený: 17.01.2008
Bydlisko: 20km od UA :-D - Daleky vychod SR ;-)
Karma: 0

Odoslaťod Thales » 26 Nov 2009, 22:44

Platone já bych tam ten ARN150 necpal. Ten je tam při použití střeďáku jako je ARP prakticky zbytečný. Takže čistokrevné třípásmo.

Jen je škoda že jsou už koupené. Vybíral bych trochu jinak ale nedá se říci že by výběr byl chybný.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 13628
Vek: 31.92
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 21

Odoslaťod platon.rado » 26 Nov 2009, 23:23

sorry Thales ten ARP som si nevšimol ,rýchlo čítam
platon.rado
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 3559
Vek: 37.31
Založený: 20.02.2008
Bydlisko: Brusno okr.Banská Bystrica
Karma: 18

Odoslaťod Thales » 26 Nov 2009, 23:42

Já bych koupil (do jedné bedny) 2x ARN6618, 1x ARX130-20/4 (nebo lépe 2x ARX130-20/8 ), 1x Monacor DT-99 a mám za rozumnou cenu velmi pěkné bedny.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 13628
Vek: 31.92
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 21

Odoslaťod bugi512 » 27 Nov 2009, 15:33

ak niekto naraážal na to že chcem použit tieto všetky 4 typy na tie 3 pasmove satelity tak by sim vas chcel vyviest z omylu .. ja sa len pytam že či mam radeš pouzit tu ARP 150-ku alebo ARN150-ku a či by to bolo dobre riešenie . ďiky
bugi512
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 110
Vek: 21.24
Založený: 02.01.2008
Bydlisko: Trenčín
Karma: 0

Odoslaťod 37Lukas37 » 27 Nov 2009, 15:34

bugi512 napísal:z každého po 2 kusi : ARN 150-05/8.... ARV 104-01/8.... ARN 226-05/4.... ARP 150-00/4 no a tak z týchto reprakou potrebujem poskaldat 3-pásmovu zostavu ! diki za radu

vyhybku si vypočitaš je nato aj program. :)
37Lukas37
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 498
Vek: 22.23
Založený: 31.05.2007
Bydlisko: SL
Karma: 0

Odoslaťod platon.rado » 27 Nov 2009, 16:47

Výšky s TVM sa mi nepáčia /zvukovo/hrajú ako keby boli zastreté cez deku,velmi dobré skúsenosti mám s
http://www.bsacoustic.sk/index.php?page=6&itm=1208

za tú cenu nie je o čom riešiť,tento má membránu 25 mm na trojpásmovku stačí 19mm s použitím stredového reproduktora.Vo svojej stlpovej reprosústave som použil uvedený tip +2xARN188+1xARN226 na bočnú stranu .Zvukovo to bolo niečo nádherné,bohužial som ich predal manželka mala problém s umiestneným a veľkosťou

PS:asi som mal predať manželku
platon.rado
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 3559
Vek: 37.31
Založený: 20.02.2008
Bydlisko: Brusno okr.Banská Bystrica
Karma: 18

Odoslaťod Thales » 27 Nov 2009, 17:21

Já bych vsadil na ten Mobacor o kterém jsem psal To je známý a rozšížený typ se kterým jsou zkušenosti, stojí stejně, je běžně dostupný takže bez problému. Kdežto ten Audio Research se nedá sehnat jinse než BS Acoustic, výrobce se k němu nehlásí a ani v zahraničí jsem ho behem chvilky hledání nikde nenašel. Pokud z nějakého důvodu ten reprák odejde není šance ho vyměnit pokud ho BS přestane dodávat.

Platóne ty určuješ vhodnost výškáče do třípásem jen podle velikosti?

A ještě něco. je možné že ta tvoje sestava o které se ti líbila protože to byl tvůj výtvor ale mě to přijde trochu zvláštní řešení. ta jedna 226 pod dvěma 188 toho už moc nezahraje. Tak na co tam je? pochopil bych kdybys měl vepředu dvě ARN150 a pod tím na boku dvě ARN226 (i když nejsem vyznavač basáků na boku). Pochopil bych ještě nějak kdybys tam měl dvě ARN188 a k tomu nějakou jinou výšku a pod tím třeba 12" nebo 15". Ale takhle mi to neleze do hlavy. Neber to jako že do tebe reju, jen nevím co tě vedlo k takovémuto řešení. Výhybka do toho je měřená včetně fáze nebo jen počítaná?
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 13628
Vek: 31.92
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 21

Odoslaťod bugi512 » 28 Nov 2009, 13:32

to 37lukas37 : a vieš aj kde ho najdem ???? a inak dobrý napad dat basak z boku ! a kolko by som potreboval objemu na tieto repraky ??
bugi512
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 110
Vek: 21.24
Založený: 02.01.2008
Bydlisko: Trenčín
Karma: 0

Odoslaťod Thales » 28 Nov 2009, 14:29

To není dobrý nápad dávat basák zboku.
Na program se vykašli, ten ti dobrou výhybku nespočítá. Musíš měřit!!! Objem se simuluje podle parametrů reproduktoru.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 13628
Vek: 31.92
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 21

Odoslaťod bugi512 » 28 Nov 2009, 17:15

a hlavne podla priemeru membrany ale ked su v bedni 3 Repraky tak som z toho trošku vedla .. na arn226 je dobrých tak 30-35L viac nie ! a tak jako si sprvim ti vyhybky ???? thales porad prosíím :D a neviem čo a kde mam zmerat .. možeš trošku približit !!
Naposledy upravil bugi512 dňa 28 Nov 2009, 17:26, celkovo upravené 2 krát.
bugi512
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 110
Vek: 21.24
Založený: 02.01.2008
Bydlisko: Trenčín
Karma: 0

Ďalšia

Naspäť na Audiotechnika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

cron
Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.25 sekúnd