Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Sp├íjky, ods├íva─Źky; Klie┼íte, skrutkova─Źe; Mer├íky, Gener├ítory; ─îistenie, leptanie; V┼Ľta─Źky, fr├ęzy; Pom├┤cky, lupy...

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod tibi1702 » 25 Nov 2016, 21:30

Tak som sa zas naucil nieco nove dakujem :) ....
tibi1702
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 46
Zalo┼żen├Ż: 15.02.2016
Karma: 0

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod AndiCibula » 26 Nov 2016, 00:23

M├┤j postoj nemus├şte bra┼ą nijako v├í┼żne, ale je zhruba tak├Żto:
Keby v tejto chv├şli nevlastn├şm ┼żiaden multimeter a nemohol si k├║pi┼ą hne─Ć Agilent/Fluke, tak rad┼íej nebudem vlastni┼ą ┼żiaden.
Performance in nanospace.
AndiCibula
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2485
Vek: 27.66
Zalo┼żen├Ż: 29.11.2009
Bydlisko: Brno
Karma: 42

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod SMITH » 26 Nov 2016, 02:09

Bohu┼żia─ż cenov├í optimaliz├ícia vl├ídne t├Żm to svetom ... Pr├şstroje v takej kvalite v akej sa vyr├íbali pred 30 rokmi sa u┼ż nevyr├íbaj├║ ( mysl├şm vzh─żadom na ┼żivotnos┼ą ) a ke─Ć , tak za nere├ílne peniaze .

D├┤vodov je viacej :
1) ka┼żd├Ż v├Żrobca chce zar├íba┼ą a vytv├íra┼ą zisk . Vyroben├şm "dokonal├ęho" v├Żrobku sa o zisk pripravuje . S├şce najprv bude ziskov├Ż , ale po nas├Żten├ş trhu prestane sa pred├íva┼ą a pri ┼żivotnosti XX rokov v├Żrobca skrachuje , lebo nebude ma┼ą odbyt. ( nikto nebude kupova┼ą nov├Ż pr├şstroj , lebo star├Ż funguje ke─Ć ,┼że je dokonal├Ż ) Preto v├Żrobcovia sa sna┼żia o ─Źo najr├Żchlej┼íiu fluktuaciu v├Żroby .

2) Zmenili sa aj vstupn├ę materi├íly , lebo aj tam sa ┼íetr├ş a rovnak├Żch d├┤vodov , tak ┼że aj ke─Ć sa v├Żrobca rozhodne spravi┼ą " dokonal├Ż" v├Żrobok bude ma┼ą obrovsk├Ż probl├ęm zohna┼ą " dokonal├Ż " materi├íl na┼ł ...

3) Prijali sa z├íkony na ochranu ┼żivotn├ęho prostredia , ktor├ę zamedzuj├║ pou┼ż├şvaniu niektor├Żch materi├ílov , l├ítok a veli─Ź├şn , ktor├ę tie┼ż vpl├Żvali na ┼żivotnos┼ą v├Żrobku .

plus ─Ćal┼íie ukazovatele ─Źo ma teraz nenapadaj├║

edit : vlastne e┼íte ten najz├íva┼żnej┼í├ş d├┤vod a to cena . Trh sa sna┼ż├ş cenu zn├ş┼żi┼ą , na ─Źo v├Żrobca m├┤┼że reagova┼ą jedine zn├ş┼żen├şm kvality ...

Tak suma sum├írom ak├Żko─żvek nov├Ż v├Żrobok bude ma┼ą ni┼ż┼íiu ┼żivotnos┼ą ako predch├ídzaj├║ci ...
:-) Nikdy ne┼Ö├şkejte, ┼że n─Ťco nejde, proto┼że v┼żdy se najde blbec, kter├Ż nev├ş, ┼że to nejde, a ud─Ťl├í to ! :-)
SMITH
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1191
Vek: 42.77
Zalo┼żen├Ż: 29.09.2007
Bydlisko: K├║pele Nimnica SLOVAKIA
Paragraf: 23
Karma: 4

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod alois » 26 Nov 2016, 07:27

SMITH u┼ż je to od t├ęmy, ale aj tak.

E┼íte je tu pri cene fakt, ┼że:
1. "zlat├ę ─î├şnske ru─Źi─Źky" to vyrobia za 1 USD - (ich n├íkup bol 0,2ÔéČ)
2. lodn├Ż transport stoj├ş 0,1 USD

ALE V EU (─Źi svete) JE:
1. centr├ílny sklad, ktor├Ż na svoj chod si zapo─Ź├şta 0,15-0,25 USD
2. doprava po EU k region├íln├şmu predajcovi, 0,1USD
3. mar┼ża region├íln├şho pedajcu 0,15-0,35USD - v SR pozn├ím firmy s 60-80% mar┼żou na tovar, ─Źo je zlodejina, ale aj tak pred├ívaj├║...
Toto v┼íetko viac kr├ít s DPH a zaokr├║hlen├şm a m├í┼í 2 a┼ż 10 n├ísobn├║ cenu.

Predajca je iba priekupn├şk, ten cenu dobrovo─żne nezn├ş┼żi. S├║ odporu─Źen├ę ceny pre koncov├Żch u┼ż├şvate─żov a t├Żch sa v┼íetci dr┼żia. A ak urobia "akciu", tak maj├║ min. 10% zisku. NIKTO nedotuje predaj.

Potom je tu recykla─Źn├Ż fond, do kter├ęho sa nastrkali peniaze a syst├ęm sa tohoto roku "inovoval". Najkraj┼íie je, ┼że na V─ÜTKY pam├Ą┼ąov├ę m├ędia je uvalen├Ż poplatok autorsk├ęho fondu. Idem k├║pi┼ą HDD do kamerov├ęho syst├ęmu, ─Źo s autormi toho, ─Źomu hovoria hudba a film v├┤bec nes├║vis├ş a zaplat├şm za 1TB cca. 3,5ÔéČ!!! A HDD stoj├ş 55ÔéČ.
alois

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod Milos66 » 26 Nov 2016, 07:52

tibi1702 nap├şsal:Prepac 1,02V jedna nula navyse tam je,... Na nejake stotinky staci,..


Jadna nula navy┼íe? To je desa┼ąn├ísobok meranej veli─Źiny.
Tebe naozaj netreba Fluke. K├║p si nie─Źo za 3ÔéČ─Źka z ebay, to ti posta─Ź├ş.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3704
Vek: 52.31
Zalo┼żen├Ż: 28.09.2013
Bydlisko: Tur─Źianska kotlina
Karma: 33

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod tibi1702 » 26 Nov 2016, 21:59

Milos66 nap├şsal:
tibi1702 nap├şsal:Prepac 1,02V jedna nula navyse tam je,... Na nejake stotinky staci,..


Jadna nula navy┼íe? To je desa┼ąn├ísobok meranej veli─Źiny.
Tebe naozaj netreba Fluke. K├║p si nie─Źo za 3ÔéČ─Źka z ebay, to ti posta─Ź├ş.


Prepac ale o com hovoris? 1V ci uvidim ako 1,02V alebo ako 1,00V je v pohode,... aky desat nasobok meranej veliciny? Som mimo teraz.
tibi1702
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 46
Zalo┼żen├Ż: 15.02.2016
Karma: 0

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod Milos66 » 26 Nov 2016, 22:07

Ke─Ć nevie┼í o ─Źom som p├şsal, tak cho─Ć rad┼íej robi┼ą nie─Źo in├ę ako elektro.

Pod─ża teba ak je jedna nula navy┼íe ni─Ź, tak asi nie je rozdiel medzi 10V a 100V. Ve─Ć to je iba jedna nula.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3704
Vek: 52.31
Zalo┼żen├Ż: 28.09.2013
Bydlisko: Tur─Źianska kotlina
Karma: 33

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod tibi1702 » 26 Nov 2016, 22:20

[quote="Milos66"]Ke─Ć nevie┼í o ─Źom som p├şsal, tak cho─Ć rad┼íej robi┼ą nie─Źo in├ę ako elektro.

Ano uz som tam dal chujovinu s nulami. Lebo to tu rozoberam dost dlho presnejsie to napisem lebo uz som sa aj ja preratal...

1V = 1000mV

a ci nameram 1002mV alebo 1000mV alebo 998mV mi nezohrava vobec ulohu.
Cize v preklade na V 1,002V alebo 0,998V je mi jedno.

Uz je to presne?

Islo mi tam skor ked meram zas 20,00V tak ci nameram 19,98V alebo 20,02V je mi opat jedno.

-- Spojen├Ż pr├şspevok 26 Nov 2016, 22:22 --

A s tou nulou si to vobec nepochopil ale vobec skor r├Żpe┼í aj ked dobre vies co som chcel povedat.
tibi1702
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 46
Zalo┼żen├Ż: 15.02.2016
Karma: 0

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod Milos66 » 26 Nov 2016, 22:32

No dobre, aby som teda ner├Żpal. Nap├ş┼í mi ak├í je presnos┼ą meraniav %, ke─Ć na 1000mV nameria┼í 1002mV. st├íle sa bav├şme o nejakom meran├ş a o tom, ─Źo ty po┼żaduje┼í.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3704
Vek: 52.31
Zalo┼żen├Ż: 28.09.2013
Bydlisko: Tur─Źianska kotlina
Karma: 33

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod tibi1702 » 26 Nov 2016, 22:48

Ak dobre ratam asi je to 0,5% (ak teda ratam dobre) co je asi dost mala chyba,... Ak by som chcel 1% tak pri 1000mV to je 5mV +- ratam dobre? Cize odchylka 10mV.. No neviem ci to ratam uplne spravne teraz ..........

-- Spojen├Ż pr├şspevok 26 Nov 2016, 22:56 --

Fluke 289 ma presnost merania ┬▒(0,025% + 2 ─Ź├şslice) cize?! Nieje to az taka hovadina?
tibi1702
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 46
Zalo┼żen├Ż: 15.02.2016
Karma: 0

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod Milos66 » 26 Nov 2016, 23:11

Odpove─Ć je 0,2%.
U┼ż to nechajme tak. Merania s takou presnos┼ąou s├║ u 99,99% u┼ż├şvate─żov hovadina.
Ako bolo u┼ż nieko─żkokr├ít nap├şsan├ę. Presnos┼ą meradla 1% je ├║plne v pohode a dosta─Źuj├║ce na skoro v┼íetky aplik├ície.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3704
Vek: 52.31
Zalo┼żen├Ż: 28.09.2013
Bydlisko: Tur─Źianska kotlina
Karma: 33

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod tibi1702 » 26 Nov 2016, 23:15

Vsak s tym 1% som si to nejako cca tak predstavoval ako som sa uz zmienoval uprednostoval som po tom 1% a menej kvalitu pristroja,... Ako u Fluke 289 neni o com sa bavit skor som este rypol do toho UNI-t UT181A a chcel som vediet co tu odbornici nan hovoria...

-- Spojen├Ż pr├şspevok 26 Nov 2016, 23:16 --

A vazim si kazdu pripomienku,... A suhlasim s tebou ze 1% bude viac nez postacujuce
tibi1702
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 46
Zalo┼żen├Ż: 15.02.2016
Karma: 0

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod Drakoush » 26 Nov 2016, 23:25

Ja som Ti u┼ż p├şsal u┼ż├şvate─żsk├║ sk├║senos┼ą, neviem, na ─Źo ─Źak├í┼í. V├Żber sa obmedzil prakticky u┼ż len na zna─Źku, preto┼że oba pr├şstroje dosahuj├║ rovnak├Żch parametrov, resp. lep┼íie povedan├ę parametrov, ak├ę o─Źak├íva┼í.
Ten UNI-T je pomerne dobre spracovan├Ż, FLUKE je zase zna─Źka s trad├şciou a bohat├Żmi sk├║senos┼ąami.
UNI-T m├í dob├şjanie akumul├ítora, FLUKE ide na baterky.

Ja osobne by som si vybral fluke len z toho d├┤vodu, ┼że som tej zna─Źke naklonen├Ż a vlastn├şm nejak├ę pr├şstroje od nich, s ktor├Żmi som spokojn├Ż. Ale zas nem├┤┼żem poveda┼ą, ┼że by ma UNI-T sklamal.
Drakoush
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Moderator
Moderator
Pr├şspevky: 8676
Vek: 23.33
Zalo┼żen├Ż: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 46

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod tibi1702 » 26 Nov 2016, 23:29

Ma mi dojst osciloskop co som objednal a idem potom na to obednat merak ja uz som rozhodnuty pre jeden z tychto dvoch ako vyhrava u mna fluke 289 este budem mat moznost buduci mesiac si odskusat aj ten UNIt na zivo tak uz len preto cakam.
tibi1702
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 46
Zalo┼żen├Ż: 15.02.2016
Karma: 0

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod Washu » 26 Nov 2016, 23:59

Aj ked je to OT aspon prezrad aky skop?
It doesn't matter how beautiful your theory is, it doesn't matter how smart you are. If it doesn't agree with experiment, it's wrong
(Richard Feynman)
Washu
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4521
Vek: -2003.45
Zalo┼żen├Ż: 15.04.2010
Bydlisko: Multiverse
Karma: 24

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod oravan » 27 Nov 2016, 00:28

a ─Źo tak potom star├í klasika a m├í┼í po probl├ęme DU10.20 ale treba vedie┼ą od─Ź├şta┬┤t z ru─Źi─Źky a to sa u┼ż nikomu nechce
oravan
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2419
Vek: 53.53
Zalo┼żen├Ż: 13.09.2014
Bydlisko: Martin
Paragraf: 24
Karma: 17

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod tibi1702 » 27 Nov 2016, 00:35

Washu nap├şsal:Aj ked je to OT aspon prezrad aky skop?


Tektronix TBS1052B snad s tym nic nepokazim,...

-- Spojen├Ż pr├şspevok 27 Nov 2016, 00:40 --

oravan nap├şsal:a ─Źo tak potom star├í klasika a m├í┼í po probl├ęme DU10.20 ale treba vedie┼ą od─Ź├şta┬┤t z ru─Źi─Źky a to sa u┼ż nikomu nechce


Mam rad stare veci elektronky - techniku staru, mam doma aj 2x SONET DUO ANP210 mal som aj S110R (auto) stare veci maju dusu ale meraci pristroj stary ma moc nelaka aj ked v skrinke (na stole) ho mat by nebolo na skodu, da sa na nom sledovat niekedy to co na digi. nie. Niekde sa mi v skrini vala aj teslacky osciloskop BM370 no nepouzivam ho vobec. Skor by som ho chcel dat do lepsieho pucu a nechat si ho len tak do zbierky.
tibi1702
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 46
Zalo┼żen├Ż: 15.02.2016
Karma: 0

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod tibi1702 » 02 Dec 2016, 19:02

Ahoj Pani, no chcem poveda┼ą ┼że dostal sa mi do r├║k aj FLUKE289 aj UNI-T UT181A. Tak┼że prvotn├ę dojmy:

- FLUKE 289 je ┼ąa┼ż┼í├ş p├┤sob├ş tro┼íku mas├şvnej┼íie ako UNI-T

- presnos┼ą je relat├şvne u UNI-T dos┼ą vysok├í mal som k dispoz├şci├ş 2x FLUKE a 1x UNI-T pri nap├Ąt├ş 76,98V nameran├ę na oboch FLUKE na stotinu - som na UNI-T nameral 76,95V mysl├şm si ┼że relat├şvne dobr├ę.

- ─Źo sa t├Żka pr├║dov odporu aj kapacity som nezaznamenal oproti FLUKE nejak├ę extra rozdiely.

- ─Źo sa t├Żka displeja na UNI-T to d├íva celkovo tro┼íku lep┼í├ş dojem povedal by som ┼że vyzer├í "modernejs┼íie"

- tla─Ź├ştka mi tak isto na FLUKE pripadaj├║ tak├ę pevnej┼íie lep┼íie "ma─Źkate─żn├ę" (p├┤sobili robustnej┼íie)

- koliesko by som povedal ┼że je pri oboch za jedno.

Mal som ich k dispoz├şci├ş asi 1h tak som ich tak zbe┼żne porovnal a ten UNI-T urobil na m┼ła vcelku dobr├Ż dojem. Ak vezmem ┼że UNIT je mo┼żn├ę si zaobstara┼ą u┼ż za cenu 305ÔéČ aj s DPH a FLUKE 289 v cene cca 630ÔéČ je to tro┼íku na zv├í┼żenie.
Ot├ízna je u┼ż len ┼żivotnos┼ą pr├şstrojov, ─Źo sa t├Żka surovej┼íieho zaobch├ídzania FLUKE je jasn├Ż favorit.
─îo sa t├Żka UNIT volil by som ho sk├┤r do dielne ako na pr├ícu vonku. Taktie┼ż ve─żmi ve─żkou v├Żhodou pri UNIT je Lion bat├ęria a extern├í nab├şja─Źka. (pr├şstroj je po─Źas nab├şjania nepou┼żite─żn├Ż) a teda odpad├í mo┼żnos┼ą vymeni┼ą 6ks AA ─Źl├ínkov a mera┼ą ─Ćalej ako u Fluke.
tibi1702
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 46
Zalo┼żen├Ż: 15.02.2016
Karma: 0

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod Drakoush » 21 Jan 2017, 23:59

Tentokrát potrebujem radu - scopemeter:

https://www.sos.sk/products/rohde-schwa ... p02-212837

VERZUS

https://www.sos.sk/products/fluke/fluke-190-062-127718

Obe zna─Źky netreba predstavova┼ą, zauj├şma ma, pre─Źo je ten nemec tak├Ż lacn├Ż v porovnan├ş s flukom, ke─Ć nemec disponuje vzorkovan├şm 5 GSa/s a fluke len 625MSa/s.
Drakoush
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Moderator
Moderator
Pr├şspevky: 8676
Vek: 23.33
Zalo┼żen├Ż: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 46

Re: AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Odosla┼ąod tibi1702 » 16 Apr 2017, 10:02

Vsak fluke je vseobecne predrazena znacka,... Povedal by som ze FLUKE je kvalitovo dobre na tom vydrzi nesmierne vela tam je skor ta cena premietnuta.
tibi1702
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 46
Zalo┼żen├Ż: 15.02.2016
Karma: 0

PredchádzajúcaĎalšia

Nasp├Ą┼ą na N├íradie, sp├íjkovacia a meracia technika

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 3 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.75 sek├║nd