Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Dialkove ovladanie zosilnovaca

Dialkove ovladanie zosilnovaca

Pochv├í─żte sa ostatn├Żm ─Źo zauj├şmave ste vyrobili alebo pr├íve vyr├íbate!

Moderátori: psichac, Moderátori

Odosla┼ąod a2-alik » 15 M├íj 2010, 12:29

k+, aj ja by som uvital trosku exkurzie do rutiny citania a dekodovania RC5, a tiez som zvedavy ci niekdo skusal pouzitie so samsung alebo lg dialkovym ovladacom?
Simple is not always easy.
a2-alik
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 70
Vek: 42.74
Zalo┼żen├Ż: 28.10.2008
Bydlisko: Bratislava
Karma: 0

Odosla┼ąod Kado » 15 M├íj 2010, 13:14

no do sposobu dekodovania RC5 ta zasvati ujo google...
ak ovladace od samsung a lg podporuju RC5 tak, tak problem moze byt uz len v nastavenej adrese a v kodoch tlacitok...
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1625
Vek: 34.62
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: PB
Paragraf: 22
Karma: 3

Odosla┼ąod a2-alik » 15 M├íj 2010, 13:29

mna konkretne zaujimalo ako ukladas dekodovanu hodnotu, ci je to 16 bit integer alebo neako inak. a ake hodnoty si pouzil ako prednastavene.
Simple is not always easy.
a2-alik
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Nov├Ż ─Źlen
Nov├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 70
Vek: 42.74
Zalo┼żen├Ż: 28.10.2008
Bydlisko: Bratislava
Karma: 0

Odosla┼ąod Kado » 15 M├íj 2010, 21:34

adresa sa uklada ako 8bit, kod tiez a toggle bit je tiez 8bit
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1625
Vek: 34.62
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: PB
Paragraf: 22
Karma: 3

Odosla┼ąod enaxy » 07 J├║l 2010, 23:32

Neviem asi som dobre nehladal ale ATTINY2313P som nikde nenasiel.
Moze sa pouzit ATTINY2313V a tak v ovladaci pouzit nabijacie baterie?
Pouzil si radcej ATTINY2313 pre lepsiu dostupnost?
Dik.

K+ si zasluzis a aj stokrat!
enaxy
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 503
Vek: 39.28
Zalo┼żen├Ż: 31.03.2010
Bydlisko: Zilina
Karma: 0

Odosla┼ąod bobor1992 » 01 Aug 2010, 13:29

Chalani: Som otravn├Ż ja viem ... :D Ale chcem sa sp├Żta┼ą, Kado, alebo niekto kto sa vyzn├í v MCU, nevedel by niekto prerobi┼ą zapojenie s t├Żm ┼że by sta─Źilo len volume a prep├şnanie vstupov, ostatn├ę fukncie vynecha┼ą ale aby vedelo prep├şna┼ą 6 vstupov?
V├Ą─Ź┼íina ─żud├ş z PC a Elektro f├│r zjavne potrebuje po─Ź├şta─Ź, na ktorom cez de┼ł kon┼ítruuje vesm├şrne lode v AutoCADe a z├írove┼ł pri tom hr├í Crysis a potom cel├║ noc renderuje 3D sc├ęny pre chystan├ę pokra─Źovanie Shreka a popri tom e┼íte strih├í Full HD video.
bobor1992
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2761
Vek: 26.16
Zalo┼żen├Ż: 17.04.2007
Bydlisko: Zvolen
Karma: 1

Odosla┼ąod Kado » 01 Aug 2010, 15:05

ja ti to mozem prerobit podla tvojich poziadaviek...napis SS
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1625
Vek: 34.62
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: PB
Paragraf: 22
Karma: 3

Odosla┼ąod Kado » 08 Aug 2010, 17:34

bobor: prikladam upravene schemy a fw pre mcu podla poziadaviek, kt si chcel tj. zariadenie po pripojeni ostava zapnute , navoli sa naposledy ulozeny vstup, zariadenie ovlada 6vstupov + DCmotor potenciometra

Firmware nie je otestovany na prislusnom hardveri!!! mal by byt v poriadku, treba vyskusat.

poistky pre mcu treba nastavit rovnako ako v povodnej verzii, tj pre mcu v ovl casti nastavit extern xtal 4mhz apre DO sa nastavuje interny RC osc 4Mhz podeleny 8krat = 500KHz
Pr├şlohy
OVL_ZOS_NEW.ZIP
(153.63 KiB) Stiahnutá 134 krát
ir_do_ovl_zos_avr_new.png
ir DO
ovl_zos_new.png
ovladacia cast
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1625
Vek: 34.62
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: PB
Paragraf: 22
Karma: 3

Odosla┼ąod bobor1992 » 09 Aug 2010, 16:18

Kado, ─Ćakujem ┼że si si na┼íiel ─Źas :) Ak pije┼í pivo, tak m├í┼í u m┼ła jedno :wink:
V├Ą─Ź┼íina ─żud├ş z PC a Elektro f├│r zjavne potrebuje po─Ź├şta─Ź, na ktorom cez de┼ł kon┼ítruuje vesm├şrne lode v AutoCADe a z├írove┼ł pri tom hr├í Crysis a potom cel├║ noc renderuje 3D sc├ęny pre chystan├ę pokra─Źovanie Shreka a popri tom e┼íte strih├í Full HD video.
bobor1992
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2761
Vek: 26.16
Zalo┼żen├Ż: 17.04.2007
Bydlisko: Zvolen
Karma: 1

Odosla┼ąod spin90 » 04 Jan 2011, 07:57

A ktora verzia sa sprava tak, ze prepina 5 vstupov a ma rele ne zapntie zosilnovaca a DC motorcek ?
Lebo miesto mute by som potreboval skor vstup dalsi.
Aby sa to spravalo nejak takto :
1. Zapnem to - jedno rele hlavne sa zapoji a je vkuse on
2. prepinam medzi 5 vstupmi + hlasitost na motorceku
3. vypnem zariadenie - hlavne rele sa vypne ale zaroven sa vypnu aj relatka na vstupy. To je dolezite. Ale ten attiny je v pohotovosia a caka na signal bud z dialkoveho alebo z tlacitka. A ked pride signal tak opat zopne hlavne rele a jeden zo vstupov a ide sa dalej.
Da sa to takto prerobit ?
"Je to smutn├í epocha, ke─Ć je ─żah┼íie rozbi┼ą at├│m ako predsudky."
A. Einstein
spin90
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4413
Vek: 27.74
Zalo┼żen├Ż: 12.01.2008
Bydlisko: Kosice
Karma: 16

Odosla┼ąod Kado » 05 Jan 2011, 00:35

samozrejme, ze sa da...zajtra ked bude cas, tak sa na to pozrem...
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1625
Vek: 34.62
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: PB
Paragraf: 22
Karma: 3

Odosla┼ąod Kado » 05 Jan 2011, 13:46

spin90: prikladam upravene schemy a fw pre mcu podla poziadaviek, kt. si chcel tj. zariadenie ovlada 5vstupov + DCmotor potenciometra + ON/OFF vykonovej casti

Firmware nie je otestovany na prislusnom hardveri!!! mal by byt v poriadku, treba vyskusat.

poistky pre mcu treba nastavit rovnako ako v povodnej verzii, tj pre mcu v ovl casti nastavit extern xtal 4mhz a pre DO sa nastavuje interny RC osc 4MHz podeleny 8krat = 500KHz
Pr├şlohy
OVL_ZOS_NEW1.ZIP
(52.97 KiB) Stiahnutá 89 krát
IR_DO_ovl_zos_avr_new1.png
ovl_zos_avr_new1.png
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1625
Vek: 34.62
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: PB
Paragraf: 22
Karma: 3

Odosla┼ąod spin90 » 25 Jan 2011, 15:53

Dakujem pekne. Dnes som to ozivoval a ide to paradne. Akurat by som mal vyhradu na ovladanie cez dialkove. Neviem ci to tak ma robit, ale ked stlacim na ovladaci hlasitost + tak mi pridava a aj ked uz nedrzim asi este 1 alebo 2 sekundy pridava. Neda sa presne zastavit proste . Jak by sa to dalo urobit aby to prestalo pridavat hned jak pustim tlacitko na ovladaci ? Skusil som aj nizsie napatie pustat na motor aby sa pomaly tocil, ale i tak to nie je OK.
"Je to smutn├í epocha, ke─Ć je ─żah┼íie rozbi┼ą at├│m ako predsudky."
A. Einstein
spin90
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4413
Vek: 27.74
Zalo┼żen├Ż: 12.01.2008
Bydlisko: Kosice
Karma: 16

Odosla┼ąod JanoP » 26 Jan 2011, 23:26

Mne motor zastavi okamzite, kratkim tukanim na dialkove sa da hlasitost regulovat velmi jemne. Zapojenie aj program mam povodne, na 4 kanaly. Skus merat napatie na motore, ci mizne okamzite po uvolneni tlacitka. Mozno mas motor co nezastavi okamzite, s dlhym casom dobehu, aj ked 2s sa mi zda vela na dobeh takeho motorceka. Pripadne tam skus na skusku nahrat povodny program na 4 kanaly + mute, ten vypina motor okamzite a zistis tak ci sa do poslednej verzie Kadovi nevotrel bug :)
Sorrow Throughout the Nine Worlds
JanoP
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1628
Zalo┼żen├Ż: 24.09.2009
Bydlisko: Bratislava
Karma: 14

Odosla┼ąod spin90 » 29 Jan 2011, 14:41

Napatie na motore som samozrejme meral a zistil ze procesor stale dava 5V impulz na riadenie aj po vypnuti tlacitka na dialkovom. Teda motorom to nebude. Bohuzial nemam moznost napalit povodny program kedze nemam programator. Aj ten co mam tak dost komplikovane cez znameho som napaloval.
"Je to smutn├í epocha, ke─Ć je ─żah┼íie rozbi┼ą at├│m ako predsudky."
A. Einstein
spin90
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4413
Vek: 27.74
Zalo┼żen├Ż: 12.01.2008
Bydlisko: Kosice
Karma: 16

Odosla┼ąod JanoP » 29 Jan 2011, 22:41

Tak si vyrob programator je to jednoducha vec, ja mam tento ISP http://www.lancos.com/e2p/avrisp-siprog.gif a soft PonyProg. Konektory na pripojenie programatora - sestkolikovu listu, mam na oboch plosakoch (riadiaca cast aj dialkove ovladanie). Ked ze som pouzil smd prevedenie ATtiny2313, program som do nich ladoval az po ich osadeni na plosaky.
Sorrow Throughout the Nine Worlds
JanoP
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1628
Zalo┼żen├Ż: 24.09.2009
Bydlisko: Bratislava
Karma: 14

Odosla┼ąod Kado » 29 Jan 2011, 22:58

....pri uprave povod. programu som nezasahoval do casti, kt obsluhuju motor, ale netvrdim, ze nie je chyba u mna, pozriem to...
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1625
Vek: 34.62
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: PB
Paragraf: 22
Karma: 3

Odosla┼ąod boraicho » 30 Jan 2011, 00:13

Ale problem je ┼że spin90 nema LPT port :?
"Aj nevinne vyzeraj├║ca s├║─Źiastka, m├┤┼że by┼ą pr├ş─Źinou nefunk─Źnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 11793
Vek: 29.76
Zalo┼żen├Ż: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 42

Odosla┼ąod Kado » 30 Jan 2011, 11:25

povodny program je rovnaky ako upraveny co sa tyka casti, kt ovladaju motor...
poistky pre mcu mas napalene podla povodnej verzie?
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1625
Vek: 34.62
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: PB
Paragraf: 22
Karma: 3

Odosla┼ąod spin90 » 31 Jan 2011, 10:33

No ja som to nenapaloval, len som dal znamemu aj s tym popisom jak nastavit tie prepojky. Tak dufam ze ich nasavil spravne. Inak vsetko ide jak ma. Nevie kde este moze byt chyba. V dialkovom nie je, lebo aj som meral kedy vypne LED.
"Je to smutn├í epocha, ke─Ć je ─żah┼íie rozbi┼ą at├│m ako predsudky."
A. Einstein
spin90
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4413
Vek: 27.74
Zalo┼żen├Ż: 12.01.2008
Bydlisko: Kosice
Karma: 16

PredchádzajúcaĎalšia

Nasp├Ą┼ą na M├┤j v├Żrobok

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 3 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.72 sek├║nd