Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • DPA110 - legenda žije

DPA110 - legenda žije

Neviete si rady so zosilovačom a pod.?

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Odoslaťod Thales » 26 Jún 2010, 10:32

Matus a co bys dělal s DPA220 když tam jsou těžko sehnatelné trandy které je potřeby vybírat na párovanou čtveřici a zrovna tyhle typy se extra blbě vybírají? To když už tak to raději DPA222 MK2 která nemá na konci darlingtony a hotové desky se dají koupit v Aldaxu. Ale to tu asi řešit nebudem když tu tak čtu jak je ta DPA110 strašně složitá :)
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 13804
Vek: 36.16
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 23

Odoslaťod martens » 26 Jún 2010, 11:19

matus15 napísal:A ku DPA220 nemá niekto výkres dosky?


Desky má p.Kohout ale viz co psal Thales.
DPA330Mk4
martens
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 860
Vek: 25.46
Založený: 27.06.2009
Bydlisko: ČR(Orlová)
Karma: 0

Odoslaťod Washu » 26 Jún 2010, 12:32

Thales napísal:Matus a co bys dělal s DPA220 když tam jsou těžko sehnatelné trandy které je potřeby vybírat na párovanou čtveřici a zrovna tyhle typy se extra blbě vybírají? To když už tak to raději DPA222 MK2 která nemá na konci darlingtony a hotové desky se dají koupit v Aldaxu. Ale to tu asi řešit nebudem když tu tak čtu jak je ta DPA110 strašně složitá :)

To ma teraz kazdy pre koho to zlozite nieje (nie v zmysle postavit s jednou rukou za chrbtom) teraz zahlasovat? ;)
Washu
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 4521
Vek: -2003.7
Založený: 15.04.2010
Bydlisko: Multiverse
Karma: 24

Odoslaťod Thales » 26 Jún 2010, 14:24

Na netu se ty desky dají stáhnout ale vystavovat je sem nebudu neb na to dotaz autorovi nepadnul. To si domluvte se Zawinem. Je to jeho web a jeho zodpovědnost vůči autorovi co veřejně vystaví. icméně když už něco takového šel bych spíš do nějaké z verzí 222 kde darlingtony nejsou a problém s párováním koncových tranzistorů se velmi podstatně zjednodušuje.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 13804
Vek: 36.16
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 23

Odoslaťod bubu2 » 26 Jún 2010, 14:47

Materialy na DPA220 se povalují na vebu,není problém při troše snahy si je opatřit.Za tu DPA110 díky jako jediná mi chyběla do sbírky.Bylo to něco nesehnatelného,teda pokud to člověk od někoho nedostal.Mám postavenu DPA220 v několika modifikacích a teď stavím 380.Všechny tyhle zesilovače fungují na první zapojení pokuď tam nemáte chybu.Ještě jednou díky.
bubu2
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 261
Založený: 23.06.2010
Bydlisko: Ostrava
Karma: 0

Odoslaťod Thales » 26 Jún 2010, 14:54

Tu 220 si osazoval těmi původními KDčky nebo něčím jiným? Pároval si?
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 13804
Vek: 36.16
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 23

Odoslaťod martens » 26 Jún 2010, 18:52

Bubu2:Tak hoď nějaké foto!Šup šup :wink:
DPA330Mk4
martens
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 860
Vek: 25.46
Založený: 27.06.2009
Bydlisko: ČR(Orlová)
Karma: 0

Odoslaťod matus15 » 26 Jún 2010, 19:21

Chcem to, lebo tie "ťažko zohnateľné trandy" mám, a chcem to odskúšať.

Inak by som sa na to nepýtal, na nete som našiel schému, popis súčiastok ale doska nikde... Keby ju niekto mal, mohol by mi ju aspoň poslať na SZ, ďakujem.

Keby som chcel DPA používať každý deň a s dôkladom na hudbu, je jasné že si postavím DPA222/3 s modernými súčiastkami, ale mne ide o to využiť tieto tranzistory a sem-tam aj počúvať, zosilňovač pre práve tieto dve podmienky už mám.

Rovnako mám aj množstvo iných tranzistorov z produkcie Tesly (KD15003,KD3773,KD3772,KD4348,KD711 atď.), s ktorými staviam iné zosilňovače vlastného návrhu, ale ku KD649/650 som si našiel toto zapojenie a chcem ho odskúšať.

EDIT: Zložitosť záleží od šikovnosti a zanietenia, nevidím prekážku prečo nestavať 8)

EDIT č. 2 : Prosím nezasielajte E-maily/SZ o kúpe nejakých tranzistorov, už sa mi stalo že som napísal niečo na iné fórum a zrazu som mal 10 ponúk na kúpu tranzistorov :?
matus15
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 593
Vek: 22.84
Založený: 10.06.2010
Bydlisko: Prešov
Karma: 12

Odoslaťod bubu2 » 26 Jún 2010, 19:26

První kus s originály KD,strašná práce vybrat vhodné páry.Pak úprava na 50W a plastovými BD,teď vývoj s diskrétním darlingtonem,tam je poměrně rozsáhlá změna DPS,je to pro aktivní bedny.Foto bohužel momentálně nebude,po stěhování chybí SM karta do starého Olympusu a nová stojí více než nový foták,takže pokud vydržíte dám sem pak pár foto z nového fotáku po dovolené.
bubu2
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 261
Založený: 23.06.2010
Bydlisko: Ostrava
Karma: 0

Odoslaťod Thales » 26 Jún 2010, 19:59

Nevím proč předělávat DPA220 na diskrétní darlingtony když to už udělal autor v DPA222 na kterou DPS je?
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 13804
Vek: 36.16
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 23

Odoslaťod martens » 26 Jún 2010, 20:08

Protože je jenom u Aldaxu?
DPA330Mk4
martens
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 860
Vek: 25.46
Založený: 27.06.2009
Bydlisko: ČR(Orlová)
Karma: 0

Odoslaťod bubu2 » 26 Jún 2010, 20:56

Je to jednoduché,protože se mi do aktivních beden prostě nevejde,jsem omezen prostorem na cca 20x20cm,tři koncáky+ochrany+aktivní výhybka.
A 220 mám zmáknutou,navíc jiný zesík s těmito parametry za ty peníze asi
nepostavíš.
bubu2
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 261
Založený: 23.06.2010
Bydlisko: Ostrava
Karma: 0

Odoslaťod Thales » 26 Jún 2010, 21:08

Není. Aldax prodává pouze typ DPA222 MK2 což není totéž jako DPA222.

DPA222 MK2 má na délku 24,5cm. DPA222 jsem neměřil a DPA220 také ne úprotože jí nemám po ruce.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 13804
Vek: 36.16
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 23

Odoslaťod platon.rado » 27 Jún 2010, 06:18

videli ste toto od JuanValiente to je blázon, kokos aj WAGO pozlátil vypadá to ale fantasticky.Idem mu robiť predný panel s mramoru tak som zvedavý ako to bude vypadať keď to bude komplet

http://www.imagebam.com/image/720af582466907

http://www.imagebam.com/image/42d35482466916

http://www.imagebam.com/image/0ebbd882466920

http://www.imagebam.com/image/9c282082466924

http://www.imagebam.com/image/025ed482362761
Najlepšie reprosústavy nie sú tie,ktoré nám najviac dajú,ale tie ktoré nám najmenej stratia.
platon.rado
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 4674
Vek: 41.55
Založený: 20.02.2008
Bydlisko: Brusno okr.Banská Bystrica
Karma: 28

Odoslaťod Gavin Milarrr » 27 Jún 2010, 09:19

Není to už trochu přihřátý? Jinak zlato a mramor se podle mýho hodí leda do krematoria...
Gavin Milarrr
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2533
Vek: 42.15
Založený: 06.10.2008
Bydlisko: Liberec
Karma: 18

Odoslaťod mat100 » 27 Jún 2010, 09:58

To je stříkaný zlatym sprejem ?
mat100
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1360
Vek: 24.04
Založený: 07.02.2010
Bydlisko: Plzen - jih
Karma: 22

Odoslaťod tom4s7 » 27 Jún 2010, 10:03

:D :D :D
To je pozlátené a nie striekané nejakým sprejom :wink:
tom4s7
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 320
Vek: 26.04
Založený: 06.04.2008
Bydlisko: LC
Karma: 1

Odoslaťod martens » 27 Jún 2010, 10:57

To MK2 jsem si neuvědomil.Rozměry 220 jsou 290*65.
Není to stříkáné.Počkej Thales ti přesně řekne už mi to říkál ale já jsem to zapoměl.
DPA330Mk4
martens
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 860
Vek: 25.46
Založený: 27.06.2009
Bydlisko: ČR(Orlová)
Karma: 0

Odoslaťod eriko » 27 Jún 2010, 11:03

Takisto na slovanete som videl krásnu modifikáciu DPA, len to momentálne neviem nájsť.

BTW: Čierna je tiež dobrá - http://forum.audioweb.cz/viewtopic.php?id=3893&p=23
eriko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2285
Založený: 07.11.2008
Karma: 2

Odoslaťod platon.rado » 27 Jún 2010, 11:52

Gavin Milarrr napísal:Není to už trochu přihřátý? Jinak zlato a mramor se podle mýho hodí leda do krematoria...



niekomu sa to páči niekomu nie, mne áno
Najlepšie reprosústavy nie sú tie,ktoré nám najviac dajú,ale tie ktoré nám najmenej stratia.
platon.rado
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 4674
Vek: 41.55
Založený: 20.02.2008
Bydlisko: Brusno okr.Banská Bystrica
Karma: 28

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Audiotechnika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.72 sekúnd