Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • impulzny zdroj - homemade vyroba

impulzny zdroj - homemade vyroba

Pomoc v oblasti silov├Żch ─Źast├ş (zdroje, nab├şja─Źky a pod.)

Moderátor: Moderátori

impulzny zdroj - homemade vyroba

Odosla┼ąod roocoX » 17 Jan 2010, 14:48

cau, nieco potrebujem vediet. nasiel som doma taku rusku hlinikovu krabicku ktora sluzi aj ako chladic pre tranzistor, ale naco to bolo to uz neviem pise ze"KOMUTATOR" (ked nieko chce tak to vyfotim)
no a napadlo ma ze by som ju mohol vyuzit na zdroj ku notebooku chem mat este jeden na castejsie prenasanie a mam otazku: vzdy plati ked ma vysokofrekvecne trafo napr. 60W tak ma aj celkovy vystupny vykon tiez 60W? alebo?
vcera som chcel rozobrat jedno trafo ktore podla rozmerov malo asi 90W co by mi vyhovovalo, ale bolo cele polepene nejakym lepidlom snazil som sa ho rozobrat ale popraskal ferit (ci ako sa to vola) a rozsipal sa, takze z trafa nic..
prosim poradte mi s tym. bude sa dat z toho zapojenia tahat 90W? alebo navrhnite nieco vy.. skuste sa zapojit. dik
roocoX
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 381
Vek: 23.66
Zalo┼żen├Ż: 02.08.2008
Bydlisko: SK v├Żchod
Karma: 0

Odosla┼ąod laci » 17 Jan 2010, 17:07

Ja, ked potrebujem ferit z niak├ęho lepen├ęfo trafa, tak to cely ponor├şm do acet├│nu. Asi za den, dva sa lepidlo rozpusty. :D
laci
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 341
Zalo┼żen├Ż: 20.11.2008
Bydlisko: Galanta
Karma: 0

Odosla┼ąod roocoX » 18 Jan 2010, 17:59

laci nap├şsal:Ja, ked potrebujem ferit z niak├ęho lepen├ęfo trafa, tak to cely ponor├şm do acet├│nu. Asi za den, dva sa lepidlo rozpusty. :D

pocujte len chcem vediet ci mi potiahne trafo z 200W ATX zdroja, 4.7A/19V s tymto zdrojomhttp://danyk.wz.cz/impulz3.html
a este poradte ci tam nebude treba dat viac rychlych diod ako usmernovac namiesto tej jednej.

Ak by nahodou nikto nic, tak poprosim moderatorov o zmazanie toho prispevku nemusi to tu strasit. dakujem
roocoX
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 381
Vek: 23.66
Zalo┼żen├Ż: 02.08.2008
Bydlisko: SK v├Żchod
Karma: 0

Odosla┼ąod danhard » 18 Jan 2010, 18:27

U toho m─Ťni─Źe danyk p├ş┼íe, ┼że je to blokuj├şc├ş m─Ťni─Ź (nepropustn├Ż) a ┼że je tam trafo se vzduchovou mezerou.
V PC zdroji je jin├Ż typ m─Ťni─Źe a jinak konstruovan├ę trafo.

Celkem jasn─Ť tam danyk p├ş┼íe:

Nen├ş ur─Źeno lam├ím !

Zkus se zapojit ty a nastuduj si n─Ťco o m─Ťni─Ź├şch.
danhard
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2868
Vek: 58.89
Zalo┼żen├Ż: 15.04.2009
Bydlisko: Jesenice u Prahy
Karma: 13

Odosla┼ąod Dolfi » 18 Jan 2010, 18:56

roocoX nap├şsal:Ak by nahodou nikto nic, tak poprosim moderatorov o zmazanie toho prispevku nemusi to tu strasit. dakujem


U┼ż ma asi "lapili" ...

J├í som si myslel, ┼że si mlad├Ż rob├ş tro┼íku posmech z predch├ídzaj├║ceho pr├şspevku. A on to mysl├ş asi v├í┼żne ... :oops:
Druhotriedny nadriaden├Ż si nikdy nevyberie prvotriedneho ale tre┼ąotriedneho podriaden├ęho.
Dolfi
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 8852
Vek: 61.37
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2008
Bydlisko: Prešporok (BA)
Karma: 35

Odosla┼ąod roocoX » 18 Jan 2010, 21:37

takto az taka lama nesom, ale o VF menicoch neviem nic. vidim ze tie zapojenia niesu zlozite a ani drahe tak som si myslel ze to nebude az taky problem.
a taketo trafo uz je vhodne? http://www.sos.sk/?str=371&artnum=48857
primar by mohol pre toto zapojenie aj byt nie? ale sekundar treba previt ked chcem 19V.
a este jedna v. je ten menic vobec vhodny na napajanie NT?
roocoX
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 381
Vek: 23.66
Zalo┼żen├Ż: 02.08.2008
Bydlisko: SK v├Żchod
Karma: 0

Odosla┼ąod danhard » 19 Jan 2010, 20:11

P┼Öev├şjet nic nemus├ş┼í, k 12V vinut├ş p┼Öipoj├ş┼í 7V z druh├ęho vinut├ş, p┼Öesn├ę nap─Ťt├ş dr┼ż├ş stejn─Ť regulace (dobr├ę je hl├şdat p┼Öep─Ťt├ş i na prim├íru, z vinut├ş aux).
danhard
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2868
Vek: 58.89
Zalo┼żen├Ż: 15.04.2009
Bydlisko: Jesenice u Prahy
Karma: 13

Odosla┼ąod roocoX » 20 Jan 2010, 17:58

komunikoval som z DANYKOM a on my odporucil pre NT tento http://www.danyk.wz.cz/iz_osc.html ale kedze ten zdroj pracuje na 50Khz tak by to trafo tych 90W nepotiahlo. on navrhol zvysenie frekvencie, dobre a potom som sa ho pytal ze akymi suciastkami tu frekvenciu zmenim, ale neodpovedal na 2 maily tak ho necham tak, ked nema zaujem komunikovat..
teraz chcem poprosit niekoho na tomto fore ci nevie ako tu frekvenciu zvysim, porebujem 132Khz. DAKUJEM
roocoX
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 381
Vek: 23.66
Zalo┼żen├Ż: 02.08.2008
Bydlisko: SK v├Żchod
Karma: 0

Odosla┼ąod breta1 » 20 Jan 2010, 18:12

Zmen┼íi odpor 10k na 3k9 mezi pin 4,8 u integr├í─Źe UC3842.
Ale mohou u┼ż b├Żt probl├ęmy se zav├şr├ín├şm-otev├şr├ín├şm FET i s vlastnostmi feritu.
breta1
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 5863
Zalo┼żen├Ż: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 33

Odosla┼ąod roocoX » 20 Jan 2010, 20:20

breta1 nap├şsal:Zmen┼íi odpor 10k na 3k9 mezi pin 4,8 u integr├í─Źe UC3842.
Ale mohou u┼ż b├Żt probl├ęmy se zav├şr├ín├şm-otev├şr├ín├şm FET i s vlastnostmi feritu.

dobre dik K+
roocoX
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 381
Vek: 23.66
Zalo┼żen├Ż: 02.08.2008
Bydlisko: SK v├Żchod
Karma: 0


Nasp├Ą┼ą na Silov├ę ─Źasti

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: Stonoh a 2 host├ş.

cron
Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.11 sek├║nd