Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • impulzny zdroj - homemade vyroba

impulzny zdroj - homemade vyroba

Pomoc v oblasti silových častí (zdroje, nabíjačky a pod.)

Moderátor: Moderátori

impulzny zdroj - homemade vyroba

Odoslaťod roocoX » 17 Jan 2010, 14:48

cau, nieco potrebujem vediet. nasiel som doma taku rusku hlinikovu krabicku ktora sluzi aj ako chladic pre tranzistor, ale naco to bolo to uz neviem pise ze"KOMUTATOR" (ked nieko chce tak to vyfotim)
no a napadlo ma ze by som ju mohol vyuzit na zdroj ku notebooku chem mat este jeden na castejsie prenasanie a mam otazku: vzdy plati ked ma vysokofrekvecne trafo napr. 60W tak ma aj celkovy vystupny vykon tiez 60W? alebo?
vcera som chcel rozobrat jedno trafo ktore podla rozmerov malo asi 90W co by mi vyhovovalo, ale bolo cele polepene nejakym lepidlom snazil som sa ho rozobrat ale popraskal ferit (ci ako sa to vola) a rozsipal sa, takze z trafa nic..
prosim poradte mi s tym. bude sa dat z toho zapojenia tahat 90W? alebo navrhnite nieco vy.. skuste sa zapojit. dik
roocoX
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 377
Vek: 24.03
Založený: 02.08.2008
Bydlisko: SK východ
Karma: 0

Odoslaťod laci » 17 Jan 2010, 17:07

Ja, ked potrebujem ferit z niakého lepenéfo trafa, tak to cely ponorím do acetónu. Asi za den, dva sa lepidlo rozpusty. :D
laci
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 340
Založený: 20.11.2008
Bydlisko: Galanta
Karma: 0

Odoslaťod roocoX » 18 Jan 2010, 17:59

laci napísal:Ja, ked potrebujem ferit z niakého lepenéfo trafa, tak to cely ponorím do acetónu. Asi za den, dva sa lepidlo rozpusty. :D

pocujte len chcem vediet ci mi potiahne trafo z 200W ATX zdroja, 4.7A/19V s tymto zdrojomhttp://danyk.wz.cz/impulz3.html
a este poradte ci tam nebude treba dat viac rychlych diod ako usmernovac namiesto tej jednej.

Ak by nahodou nikto nic, tak poprosim moderatorov o zmazanie toho prispevku nemusi to tu strasit. dakujem
roocoX
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 377
Vek: 24.03
Založený: 02.08.2008
Bydlisko: SK východ
Karma: 0

Odoslaťod danhard » 18 Jan 2010, 18:27

U toho měniče danyk píše, že je to blokující měnič (nepropustný) a že je tam trafo se vzduchovou mezerou.
V PC zdroji je jiný typ měniče a jinak konstruované trafo.

Celkem jasně tam danyk píše:

Není určeno lamám !

Zkus se zapojit ty a nastuduj si něco o měničích.
danhard
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2925
Vek: 59.25
Založený: 15.04.2009
Bydlisko: Jesenice u Prahy
Karma: 12

Odoslaťod Dolfi » 18 Jan 2010, 18:56

roocoX napísal:Ak by nahodou nikto nic, tak poprosim moderatorov o zmazanie toho prispevku nemusi to tu strasit. dakujem


Už ma asi "lapili" ...

Já som si myslel, že si mladý robí trošku posmech z predchádzajúceho príspevku. A on to myslí asi vážne ... :oops:
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.
Dolfi
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 8856
Vek: 61.73
Založený: 17.08.2008
Bydlisko: Prešporok (BA)
Karma: 36

Odoslaťod roocoX » 18 Jan 2010, 21:37

takto az taka lama nesom, ale o VF menicoch neviem nic. vidim ze tie zapojenia niesu zlozite a ani drahe tak som si myslel ze to nebude az taky problem.
a taketo trafo uz je vhodne? http://www.sos.sk/?str=371&artnum=48857
primar by mohol pre toto zapojenie aj byt nie? ale sekundar treba previt ked chcem 19V.
a este jedna v. je ten menic vobec vhodny na napajanie NT?
roocoX
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 377
Vek: 24.03
Založený: 02.08.2008
Bydlisko: SK východ
Karma: 0

Odoslaťod danhard » 19 Jan 2010, 20:11

Převíjet nic nemusíš, k 12V vinutí připojíš 7V z druhého vinutí, přesné napětí drží stejně regulace (dobré je hlídat přepětí i na primáru, z vinutí aux).
danhard
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2925
Vek: 59.25
Založený: 15.04.2009
Bydlisko: Jesenice u Prahy
Karma: 12

Odoslaťod roocoX » 20 Jan 2010, 17:58

komunikoval som z DANYKOM a on my odporucil pre NT tento http://www.danyk.wz.cz/iz_osc.html ale kedze ten zdroj pracuje na 50Khz tak by to trafo tych 90W nepotiahlo. on navrhol zvysenie frekvencie, dobre a potom som sa ho pytal ze akymi suciastkami tu frekvenciu zmenim, ale neodpovedal na 2 maily tak ho necham tak, ked nema zaujem komunikovat..
teraz chcem poprosit niekoho na tomto fore ci nevie ako tu frekvenciu zvysim, porebujem 132Khz. DAKUJEM
roocoX
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 377
Vek: 24.03
Založený: 02.08.2008
Bydlisko: SK východ
Karma: 0

Odoslaťod breta1 » 20 Jan 2010, 18:12

Zmenši odpor 10k na 3k9 mezi pin 4,8 u integráče UC3842.
Ale mohou už být problémy se zavíráním-otevíráním FET i s vlastnostmi feritu.
breta1
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 6120
Založený: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 35

Odoslaťod roocoX » 20 Jan 2010, 20:20

breta1 napísal:Zmenši odpor 10k na 3k9 mezi pin 4,8 u integráče UC3842.
Ale mohou už být problémy se zavíráním-otevíráním FET i s vlastnostmi feritu.

dobre dik K+
roocoX
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 377
Vek: 24.03
Založený: 02.08.2008
Bydlisko: SK východ
Karma: 0


Naspäť na Silové časti

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.35 sekúnd