Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Meranie osciloskopom

Meranie osciloskopom

Pomoc s ostatn├Żmi vecami okolo elektroniky

Moderátor: Moderátori

Meranie osciloskopom

Odosla┼ąod zawin » 01 Apr 2010, 09:56

Zdravim,
mam osciloskop a ten kedze ma kostru uzemnenu cez ochranny vodic tak aj sondu mam uzemnenu. Ja ale potrebujem merat nieco v obvode co nesmiem uzemnit, pretoze to treba uzemnit na inom mieste.
Da sa to nejak jednoducho riesit? Dakujem
S├║ dve veci, ktor├ę s├║ nekone─Źn├ę - vesm├şr a ─żudsk├í hl├║pos┼ą. Ale s vesm├şrom som si e┼íte nie celkom ist├Ż. /Einstein/
zawin
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Administrátor
Administrátor
Pr├şspevky: 2152
Vek: 24.91
Zalo┼żen├Ż: 17.07.2006
Bydlisko: Bánovce n.B.
Karma: 22

Odosla┼ąod mr.mio » 01 Apr 2010, 10:01

Tak bu─Ć spoji┼ą tie dve ┬┤┬┤zeme┬┤┬┤ alebo nejak galvanicky oddeli┼ą sondu od osciloskopu. Napad├í ma kondenz├ítor,ale ak├Ż to bude ma┼ą vplyv na nameran├ę hodnoty netu┼í├şm.
"Ak nejak├í ─Źas┼ą te├│rie nie je pre dosiahnutie v├Żsledkov nevyhnutn├í, do te├│rie nepatr├ş."
William Occam

"V ot├ízkach vedy, tis├şc autor├şt nem├í hodnotu skromnej argument├ície jednotlivca."
Galileo Galilei
mr.mio
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4837
Vek: 26.8
Zalo┼żen├Ż: 01.10.2009
Bydlisko: Trnava
Karma: 3

Odosla┼ąod breta1 » 01 Apr 2010, 10:05

Jsou dv─Ť mo┼żnosti
1. odpojit vodi─Ź PE od kostry osciloskopu (nedoporu─Źuji)
2. m─Ť┼Öen├ę za┼Ö├şzen├ş p┼Öipojit p┼Öes odd─Ťlovac├ş trafo
breta1
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 6236
Zalo┼żen├Ż: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 36

Odosla┼ąod Jacob989 » 01 Apr 2010, 19:08

Pou┼ż├şvate─ż dostal BAN.

bretovu mo┼żnos┼ą ─Ź├şslo dva be┼żne pou┼ż├şvam, nau─Źili ma to chalani vo firme, mali na to ┼ípeci oddelovacie traf├íky pre osciloskopy.
Hudobn├şk, zvuk├ír, DJ, osvet─żova─Ź, fan├║┼íik kvalitn├ęho zvuku, program├ítor, automatiz├ęr, elektrotechnik...V├Żroba laserov├Żch projektorov na z├íkazku.
Inak som Jakub.
Jacob989
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2775
Vek: 24.99
Zalo┼żen├Ż: 13.03.2008
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Karma: 0

Odosla┼ąod Kado » 01 Apr 2010, 19:13

bezne pouzivam to, ze oscp je pripojeny na siet cez oddel trafo...
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1465
Vek: 30.74
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: 7km od PB
Karma: 1

Odosla┼ąod breta1 » 01 Apr 2010, 20:24

Mysl├şm, ┼że takhle je to nebezpe─Źn├ę. J├í naopak d├ív├ím p┼Öes odd─Ťlovac├ş trafo m─Ť┼Öen├ę za┼Ö├şzen├ş.
breta1
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 6236
Zalo┼żen├Ż: 06.02.2009
Bydlisko: brno
Karma: 36

Odosla┼ąod luboss17 » 01 Apr 2010, 20:31

Jacob989 nap├şsal:bretovu mo┼żnos┼ą ─Ź├şslo dva be┼żne pou┼ż├şvam, nau─Źili ma to chalani vo firme, mali na to ┼ípeci oddelovacie traf├íky pre osciloskopy.


zaujimali by ma tie ┼ípeci traf├í ...mohol by si na niektor├ę da┼ą link z nejak├Żch elektroshopov ??
Môj elektro web http://lubosweb.php5.sk/ - zapojenia, konštrukcie, programovanie softver a mcu
a ─Źl├ínky zaoberaj├║ce sa programovan├şm MCU od ATMEL s jadrom AVR.
luboss17
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 429
Vek: 23.79
Zalo┼żen├Ż: 05.05.2008
Bydlisko: ┼Żilina (Humenn├ę)
Karma: 1

Odosla┼ąod Kado » 01 Apr 2010, 20:35

v robote bezne pouzivame oscp cez trafo,..pritom staci male trafko 200VA a moze sa merat aj na zariadeniach s prikonom par kilowatt

jacob ma by tiez zaujimali tie speci trafa pre oscp??
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1465
Vek: 30.74
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: 7km od PB
Karma: 1

Odosla┼ąod Jacob989 » 01 Apr 2010, 20:45

Pou┼ż├şvate─ż dostal BAN.

boli roben├ę na zak├ízku vo vinute, v osobitnej krabici s isten├şm a riaden├şm...

EDIT: Lubos tu si n├íjdi ... http://www.sos.sk/?str=12&code=A401050&level=5 , ale je to drah├í vec, oplat├ş sa da┼ą si tak├ę rad┼íej navin├║┼ą....
Hudobn├şk, zvuk├ír, DJ, osvet─żova─Ź, fan├║┼íik kvalitn├ęho zvuku, program├ítor, automatiz├ęr, elektrotechnik...V├Żroba laserov├Żch projektorov na z├íkazku.
Inak som Jakub.
Jacob989
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2775
Vek: 24.99
Zalo┼żen├Ż: 13.03.2008
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Karma: 0

Odosla┼ąod Kado » 01 Apr 2010, 20:50

hej, aj my mame z vinuty take "low end" v plaste zaliate trafa 160VA s poistkou v primari a zasuvkou na pripojenie zariadenia...ziadne riadenie...


nieco taketo http://vinuta.eu/content/view/17/46/
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1465
Vek: 30.74
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: 7km od PB
Karma: 1

Odosla┼ąod jo┼żi » 01 Apr 2010, 21:01

da sa to aj bez odpajania v DUAL mode, potom si musis tie priebehy matematick├Ż sc├ştat, Digitalne osciloskopy tieto funkcie maju bezne

pokial ma┼í analog tak ten ma klasick├Ż zdroj tak ten moze be┼żat aj bez ochrann├ęho PE. svoj star├Ż LG osciloskop som ani nemal pripojen├Ż s PE
jo┼żi

Odosla┼ąod Kado » 01 Apr 2010, 21:13

co myslis?? digital tiez bezi bez pripojeneho PEcka
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1465
Vek: 30.74
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: 7km od PB
Karma: 1

Odosla┼ąod jo┼żi » 01 Apr 2010, 21:16

iste ale ten bordel s toho spinaneho zdroja sa ti serie do meran├ęho obvodu:-) uz som to skusal, preto robim v dual rezime tieto veci
jo┼żi

Odosla┼ąod Kado » 01 Apr 2010, 21:23

..., ak chcem merat osciloskopom na zariadeni, kt je galvanicky spojene so sietou, pouzijem oddel trafo, ak nemam pouzijem diferencialne sondy
N├ívrh zapojen├ş s jedno─Źipov├Żmi mikropo─Ź├şta─Źmi, tvorba programov├ęho vybavenia pre mikropo─Ź├şta─Źe
http://www.jk-elektronika.info/index.html

predaj !!
http://svetelektro.com/modules.php?name ... 54#p549154
Kado
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 1465
Vek: 30.74
Zalo┼żen├Ż: 02.09.2007
Bydlisko: 7km od PB
Karma: 1


Nasp├Ą┼ą na Ostatn├ę

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 0 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.48 sek├║nd