Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • oprava samsung LE32S71B

oprava samsung LE32S71B

Pomoc s ostatn├Żmi vecami okolo elektroniky

Moderátor: Moderátori

oprava samsung LE32S71B

Odosla┼ąod medenapasovina » 18 Feb 2011, 11:20

Ahojte,

mam problem s LCD TV Samsung LE32S71B. Chcel by som to opravit.
Po zasunuti sietoveho kabla sa hned zapne rozsvieti obrazovku kde vidno sum (podsvietenie zrejme funguje), ale prehra to ten zvukovy gong na zaciatku a potom sa vypne parkrat blikne cervena LEDka a potom len svieti myslim a potom sa uz neda zapnut. Neviete prosim niekto poradit kde mam hladat chybu? Skontroloval som elektrolyticke kondenzatori a zda sa ze nie su zle ani vyfucane kontroloval som hlavne zdroj a podsvietenie ale zatial som nic nenasiel.
Prosim nemate s tymto niekto nejaku skusenost?
Vdaka!
medenapasovina
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 12
Vek: 44.03
Zalo┼żen├Ż: 20.01.2011
Karma: 0

Odosla┼ąod MacGyver » 18 Feb 2011, 11:27

Kondy m├┤┼żu by┼ą v poriadku na oko. Bez d├┤kladneho merania ich funk─Źnos┼ą neover├ş┼í.
/home sweet /home ..
Canon EOS 60D owner
MacGyver
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1368
Vek: 25.97
Zalo┼żen├Ż: 01.07.2007
Bydlisko: Humenn├ę, BA Ruzinov
Karma: 5

Odosla┼ąod medenapasovina » 18 Feb 2011, 11:37

Kondenzatory som sice nemeral vsetky ale iba tie filtracne na spinanom zdroji. Meral som kapacitu ale aj ESR za pomoci osciloskopu a generatora. Skor by som potreboval nasmerovat na co sa mam sustredit pri tejto poruche nakolko opravujem TV LCD prvykrat a nemam s tym skusenosti.
Ale elektronike sa venujem profesionalne ale skor designu ako opravam.
medenapasovina
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 12
Vek: 44.03
Zalo┼żen├Ż: 20.01.2011
Karma: 0

Odosla┼ąod LubosFiala » 20 Feb 2011, 23:00

Sk├║s prec├şnova┼ą transfo, cievky, a v├Żkonov├ę prvky. dalej by to mohol byt nejaky IO ale to sa bude zle zistovat, lebo vacsinou to neni vidiet.

Ja vacsinou pri takychto opravach menim kondiky, precinuvavam, IO nemenim, lebo zohnat nejaky divoky svab je vacsinou problem.
Obrázok
Obrázok
Obrázok
LubosFiala
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 216
Vek: 20.89
Zalo┼żen├Ż: 18.12.2010
Bydlisko: Pezinok
Karma: 0

Odosla┼ąod djwiktor » 20 Feb 2011, 23:45

Podme poporadi.. lebo toi mas dost divoko popisane..

za prve.. Vravis ze sa zapne... vidno ze bezi aj podsvietenie aj obraz?
za druhe, ak sa telka vypne, vypne sa iba podsvietenie a obraz stale bezi, alebo sa vypne uplne do standby modu?
za tretie.. Pripoj k telke scart ak mozes a zapni ju, ak pojde zvuk aj po tom, co telka "vypne", tak ti ostavaju dve moznosti > 1. tzv T-con, teda doska panelu ( vecsinou to ma nejaky smd kondik za sebou uz) , 2. invertor podsvietenia > tuna casto odchadzali mosfet tranzistory, najme ak uz zivotnost lamp koncila, tak lampy zacali pri starte zrat viac , ako bola nastavena prudova poistka. Nasledne poistka vypne najskor vadnu lampu a potom vypne cele podsvietenie a da feedback PBA-cku, ktore vypne celu telku.

za stvrte.. odpoj PBA dosku a skus zapnut SMPS-ku napriamo, teda mali by tam konektory, ktore idu do PBA, a popis na doske by mal byt On/OFF, BL ON(alebo daco podobne)...
dosku natvrdo zapnes bez PBA tak, ze spojis On/OFF, BL ON, a STB(tam je tusim 5.3V)... ak bude bezat a nevypne sa( to znamena ze invertor je v poriadku), tak to odpoj, pripoj PBA dosku, a odpoj LVDS kabel, ktory vedie do Tconu panelu. Ked potom zapnes telku, a opet sa nevypne, tak zavada je na 99,9% Tcon panelu ( obtiazne zohnatelna vec).
Hadam som ti pomohol.
djwiktor
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 860
Vek: 27.19
Zalo┼żen├Ż: 01.07.2010
Bydlisko: ┼áa─ża
Karma: 3

Odosla┼ąod medenapasovina » 21 Feb 2011, 00:40

telka sa vypne a nesvieti ta cervena kontrolka -> podla mna je uplne vypnuta a niekde som cital ze sa vlastne prepne do chraneneho rezimu,
jo a dakujem za radu este som to neskusal ale zajtra sa na to pozriem a napisem ako som pokrocil, VDAKA este raz!!!
medenapasovina
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 12
Vek: 44.03
Zalo┼żen├Ż: 20.01.2011
Karma: 0

Odosla┼ąod medenapasovina » 23 Feb 2011, 09:57

no vyzera to na dosku podsvietenia postupoval som podla toho postupu a bez tej hlavnej dosky s CPU som natvrdo zapol dosku spinaneho zdroja a robilo presne to co si popisal. Na chvilu sa rozsvietilo podsvietenie a potom zhaslo. Zrejme ako vravis bude to asi tymi zostarnutymi trubicami podsvietenia. Normalne uvazujem ze tam vopcham vykonove LEDky a oblbnem dosku s riadenim :) alebo skusim este pozriet na tu dosku invertora a tam pozriem ktora vetva vlastne zerie najviac prudu. Sice mi klesne podsvietenie ale aspon to bude fungovat na nejaky cas.
medenapasovina
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 12
Vek: 44.03
Zalo┼żen├Ż: 20.01.2011
Karma: 0

Odosla┼ąod medenapasovina » 24 Feb 2011, 10:52

chlapi uz to funguje :) dakujem vsetkym za prispevky a hlavne djwiktor ten pomohol najviac.
Chyba je v tom, ze ta telka ma uz 3 roky a zda sa ze tie trubice starnu a potom maju odlisne parametre spotrebu prudu atd. Kazdopadne nemenil som ziadny modul. Urobil som hack na doske invertora. Nasiel som integrovany obvod, ktory sa stara o zapalovanie trubic a o ich prevadzku. Na jednom jeho pine, ktory monitoruje prud prechadzajuci trubicami su zavesene aj ochranne spinacie tranzistory. Princip je ten, ze pri zapalovani trubic na tomto pine musi stupnut napatie z 0V na minimalne 0,7V (ako pisu v dokumentacii toho integrovaneho obvodu) ten obvod potom cez toto napatie vie ci sa trubice zapalili alebo nie. Ak ano tak potom sa obvod prepne zo zapalovacieho modu do prevadzkoveho modu. Ja som osciloskopom zistil, ze na tomto pine nikdy nebolo vyssie napatie ako 0V pocas zapnutia telky az po jej ochranne vypnutie. Takze hned mi bolo jasne, ze trubice uz tahaju viacej prudu a zabrala nejaka ochrana. Ochrany su riesene tak, ze maju pripojene kolektory tranzistorov prave k tomuto pinu a ked nastane problem tak stiahnu toto napatie na 0V cim sa ten obvod zabloku.
Riesenie teda hack spocival v tom, ze som si nasiel ktory tranzistor to spina k 0V. Nasiel som ho pomocou multimetra meranim napatia Bazy k Emitoru jednotlivych tranzostorov ktore spinali ten pin regulatora k 0V. Vypajkoval som ho a co sa nestalo :) podsvietenie zacalo fungovat normalne. Cize nemusel som vymenit ziadny modul. . Pozeral som na nom film asi hodinu a zda sa ze je zatial vsetko OK. Telka sa neprehriva a bezi normalne.

CHCEM ALE UPOZORNIT, ZE IDE O HACK NIE O OPRAVU, TO ZNAMENA, ZE NEVIEM AKO DLHO ESTE TEN LCD TV POJDE A SPOLIEHAM SA NA OCHRANU TRUBICKOVYCH PROTIPOZIARNYCH POISTIEK KTORE SU NA INVERTORE AKO AJ NA DOSKE ZDROJA. PRETO NEODPORUCAM REPRODUKOVAT TUTO "OPRAVU" A RADSEJ TREBA IST DO CERTIFIKOVANEJ OPRAVOVNE VYROBCU.
JA SOM TO SKUSIL PRETO LEBO SOM VEDEL, ZE AK TA "OPRAVA" NEVIDE TAK SA TA TELKA ZOSROTUJE A KUPI SA NOVA. PRICINOU TEJTO CHYBY SU PRAVE TRUBICE, KTORE SU STARE A NEVERIM VELMI TOMU ZE ICH VYMENIA ZA LACNO V OPRAVOVNI.
DALEJ TREBA SI UVEDOMIT, ZE ZREJME TV BUDE MAT VYSSIU SPOTREBU, CO MNE OSOBNE NEVADI ALE NIEKOMU MOZE :)

TYMTO SOM SI ASI POTREBOVAL DOKAZAT, ZE VIEM NIECO ROZCHODIT AJ BEZ VYMENY MODULU TO JE ASI VSETKO.

DAKUJEM VSETKYM ZA POMOC!
medenapasovina
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 12
Vek: 44.03
Zalo┼żen├Ż: 20.01.2011
Karma: 0

Odosla┼ąod medenapasovina » 24 Feb 2011, 18:30

a ak ma niekto zaujem o servisny manual k tej LCD telke tak tu sa da stiahnut a zadara:
http://archive.espec.ws/section328/file21653.html
medenapasovina
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 12
Vek: 44.03
Zalo┼żen├Ż: 20.01.2011
Karma: 0

Odosla┼ąod SMITH » 24 Feb 2011, 22:04

─Äakujem za hodnotn├Ż pr├şspevok DJWIKTORovi aj medenapasovina . Zasl├║┼żite si K+
:-) Nikdy ne┼Ö├şkejte, ┼że n─Ťco nejde, proto┼że v┼żdy se najde blbec, kter├Ż nev├ş, ┼że to nejde, a ud─Ťl├í to ! :-)
SMITH
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 887
Vek: 38.77
Zalo┼żen├Ż: 29.09.2007
Bydlisko: K├║pele Nimnica SLOVAKIA
Karma: 4

Odosla┼ąod medenapasovina » 25 Feb 2011, 10:09

Vdaka!
medenapasovina
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 12
Vek: 44.03
Zalo┼żen├Ż: 20.01.2011
Karma: 0

Odosla┼ąod djwiktor » 25 Feb 2011, 18:51

Vdaka, som rad ze som aspon trochu mohol pomoct takto na dialku.
djwiktor
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 860
Vek: 27.19
Zalo┼żen├Ż: 01.07.2010
Bydlisko: ┼áa─ża
Karma: 3

Re: oprava samsung LE32S71B

Odosla┼ąod coolmen » 27 Sep 2012, 10:27

Ahoj, akurat riesim podobny problem co si mal ty. Mohol by si mi prosim ta napisat pozicne cislo toho tranzistoru, ktory si vypajkoval?
coolmen
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 1
Zalo┼żen├Ż: 25.09.2012
Karma: 0


Nasp├Ą┼ą na Ostatn├ę

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 1.02 sek├║nd