Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • RF dialkove ovladanie svetla

RF dialkove ovladanie svetla

Pochváľte sa ostatným čo zaujímave ste vyrobili alebo práve vyrábate!

Moderátor: Moderátori

RF dialkove ovladanie svetla

Odoslaťod RETFIE » 24 Nov 2010, 23:48

Ahoj,

dokoncil som elektroniku pre dialkove ovladanie izboveho osvetlenia s RF modulom BC-NBK - prijimaciu cast. Ako spinaci prvok je pouzite rele NY-5-W-K. Mam s nim odskusane spinanie klasickych ziaroviek do 100 W. Dialkovy ovladac (vysielac) s modulom TX-4MSIL mam zatial v provizornom stave - ale plne funkcny. Narychlo test bol uspesny, prijimac s vysielacom komunikuju aj cez izby (s pouzitim vlastneho komunikacneho protokolu).
Prílohy
RF_01.jpg
RF_02.jpg
RF_03.jpg
RETFIE
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 368
Založený: 31.03.2009
Karma: 0

Odoslaťod miSho00700 » 25 Nov 2010, 00:13

vyzera to pekne .. páči sa mi použie SMD ... ešte skus hodiť aj dokumentáciu - schema, plošný spoj ....
Nikto mudri z neba nespadol, ale debilov akoby zhadzovali ...
miSho00700
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 524
Vek: 20.88
Založený: 21.02.2010
Bydlisko: oR. pOLHOA
Karma: 0

Odoslaťod Peťus » 25 Nov 2010, 07:13

i kdyz na to koukam pres mobil tak se mi to libi,ba dokonce by se mi to hodilo. Tak kdyby si byl tak hodny a hodil sem zbyteK :-)
Peťus
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3856
Vek: 24.71
Založený: 07.03.2009
Bydlisko: Pelhřimov/Plzeň
Karma: 10

Odoslaťod Thales » 25 Nov 2010, 07:23

No vidíš to, šikovnej! Vypadá to profi, v SMDčku, v krabičce, doražené do konce. Tak to má vypadat. K+ není co řešit.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 13772
Vek: 32.32
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 22

Odoslaťod mikkipp » 25 Nov 2010, 08:29

Všetky voje konštrukcie sú na jedno kopito...slušne spracované... :wink:
Ale páči sa mi tvoj štýl... posielam ruKavice do tejto Kosy :)
Súčin krásy a rozumu je konštanta.
mikkipp
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1715
Vek: 28.79
Založený: 03.02.2009
Bydlisko: Poprad
Karma: 5

Odoslaťod RETFIE » 25 Nov 2010, 08:54

s tym kopytom mas pravdu - je to aj moj ciel - vytvoris si funkcny blok a dalej k nemu prisposobujes periferie a upravis softver - vysledkom je vela muziky za menej roboty (ale stale vela penazi :D)

Tu si dovolim chopit sa prilezitosti vratit sa k vyroku suhajka Jerryho, ktoy v teme:

http://svetelektro.com/modules.php?name ... highlight=

splachol moju konstrukciu so slovami " No tak toto je uplna blbost. Na jaku p je tuto pouzity mikroprocesor ? "
V tom case som sa mu snazil vysvelit ze s pouzitim MCU je jednoduche v pripade postreby vyuzit dane zapojenie na ine ucely - tu je nie zly priklad, ako som z projektu casovac - migroval na projekt RF dialkove a stacily male upravy zapojenia.

Druha vec je ze mam vytipovanych niekolko krabiciek ktore su mi sympaticke, tak vsetky dosky prisposobujem ich rozmerom. Aj preto to vyzera rovnako.
RETFIE
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 368
Založený: 31.03.2009
Karma: 0

Odoslaťod Gavin Milarrr » 25 Nov 2010, 09:34

K+, jen bys příště měl plošňák tahat sám a nespoléhat na autorouter.

EDIT: Jerryho kvality budou asi v jiném oboru, než je elektronika, má většinou tendenci plácat nesmysly. A co se týče procesorů -- nejsem zastánce procesoru za každou cenu a do všeho (třeba do časovače ventilátoru na hajzlu), ale pokud je to nějaká těsná montáž, kde procesorem ušetříš několik pouzder, nic ti nebrání ho použít.
Naposledy upravil Gavin Milarrr dňa 25 Nov 2010, 09:42, celkovo upravené 1 krát.
Gavin Milarrr
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2334
Vek: 38.31
Založený: 06.10.2008
Bydlisko: Liberec
Karma: 13

Odoslaťod mikkipp » 25 Nov 2010, 09:37

Používaš určitý druh krabičiek, určitý druh svoriek, určitý druh "programovacieho" konektora, určitý druh displeja....
Máš svoj systém, čo je chválihodné a často sa to nevidí. Je to efektívne, aj keď to možno do každej konštrukcie nezapasuje a preto ti na to niektorí hubujú... Mne sa tvoje výrobky ale veľmi páčia, len tak ďalej. Viem, že to nie je podstatné, ale zaujímal by ma tvoj vek.

PS: a jerryho treba počúvať s rezervou. napríklad iba každe desiate slovo :lol:
Súčin krásy a rozumu je konštanta.
mikkipp
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1715
Vek: 28.79
Založený: 03.02.2009
Bydlisko: Poprad
Karma: 5

Odoslaťod Thales » 25 Nov 2010, 09:51

Nebo ještě každé asi tak milionté abychom mu nekřivdili :wink:
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 13772
Vek: 32.32
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 22

Odoslaťod dan21 » 25 Nov 2010, 09:57

No ja citam od neho tak kazdy 10-ty roadok a vtedy to trosku dava aj zmysel :-)))))
dan21
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1129
Založený: 11.04.2007
Bydlisko: ZA
Karma: 4

Odoslaťod mikkipp » 25 Nov 2010, 10:06

Som presne vedel, že zasa moja poznámka rozpúta offtopic. Prepáč Retfie :oops:
Súčin krásy a rozumu je konštanta.
mikkipp
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1715
Vek: 28.79
Založený: 03.02.2009
Bydlisko: Poprad
Karma: 5

Odoslaťod dan21 » 25 Nov 2010, 10:27

Spat k teme. Ja sa snazim pouzivat podobny postup. Mam urcite veci (ISP konektor, napajanie, uchytenie DPS........) ktore sa snazim pouzit pri kazdom navrhu. Je to odskusane a pri vyskyte problemu viem ze v tychto castiach nemusim (na 99,99%) hladat chybu.
dan21
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1129
Založený: 11.04.2007
Bydlisko: ZA
Karma: 4

Odoslaťod RETFIE » 04 Jan 2011, 23:39

Prikladam obrazky takmer dokonceneho ovladaca - vysielaca (cakam na step-up menic na 5V - teraz je premosteny a funguje to aj pri cca 3V, ale len kratko kym nepoklesne napatie o par milivoltov). Baterka = CR2032 - 3V, mikrotlacidla standard z SOS, nozicky upravene na SMD montaz.
VF modul = TX-4MSIL, som s nim zatial spokojny.
Prílohy
rf_tx_1.jpg
rf_tx_2.jpg
rf_tx_3.jpg
rf_tx_4.jpg
RETFIE
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 368
Založený: 31.03.2009
Karma: 0

Odoslaťod Kado » 05 Jan 2011, 00:31

naco tam mas step up menic na 5V?? co ten mcu nepracuje pod 5V?? ci chces zvysit vykon vysielacieho modulu??

podobne zariadenie mam postavene, vo vysielaci je Attiny13+RF vysielaci modulik, vsetko je to napajane 3V CRxxxx baterkou. mcu je stale do napatim, pricom pocas "cakania" na stlacenie tlacidla je v powerdown mode, kde taha par uA, napajanie pre RF modulik sa pripaja iba ak je treba vysielat. mam tam malu antenku, vsetko je to v peknej ciernej krabicke s dvoma tlacidlami,
prijimac je postaveny na baze Attiny2313 + RF prijimac (ten co mas ty),
cele zariadenie ovlada jednu dvojkridlovu branu...
Návrh zapojení s jednočipovými mikropočítačmi, tvorba programového vybavenia pre mikropočítače

http://www.jk-elektronika.info/index.html
Kado
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 1456
Vek: 30.61
Založený: 02.09.2007
Bydlisko: 7km od PB
Karma: 0

Odoslaťod mucha » 05 Jan 2011, 00:33

super , super super , ... máš to moc peknéé , .. Klobúk ti posielam , .. :D
koľko € to zatiaľ vychádza ? .. :twisted:
mucha
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 65
Založený: 16.03.2009
Karma: 0

Odoslaťod RETFIE » 05 Jan 2011, 11:28

Kado:
Pre MCU je udavanych min 2,0V, takze tam by nemal byt problem.
Pre RF modul katalog udava min 3V, a tu by uz problem mohol byt - ked to skusam bez menica len s baterkou, chvilu pracuje, potom chvilu nie a takto dookola. Po vymene novej baterky za druhu novu baterku to zas okamzite ide - takze problem je isto v napajani - a mozno aj preto, ze mam baterky z ikey 8 kusov za 50 centov :D, musim to este dokladnejsie pomerat a poskusat. No kazdopadne mat miesto pre ten menic na DPS nie je na skodu pre pripadnu potrebu zvysenia vykonu.

mucha:

prijimac po kalkulacii cien za suciastky vychadza na 21-22 Euri (ceny z sos s DPH), vysielac (ovladac) na 13-14 Euri komplet.
Problem ale je ze ked objednavas, musis zobrat viac kusov zo vsetkeho, a cena objednavky sa vysplha na cifru dostatocne odradzajucu sa do toho pustit...
RETFIE
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 368
Založený: 31.03.2009
Karma: 0

Odoslaťod Kamil3011 » 05 Jan 2011, 11:38

originálny nápad....šmačne....zaslúžiš si kamasutru :D
prosim, berte ma pozitívne :D
Proč má každý toaster nastavení, při kterém sesmaží toast v šílený černý uhel,který by nikdo nejedl?
Kamil3011
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 631
Vek: 21.21
Založený: 18.01.2010
Bydlisko: intrak KE
Karma: 0

Odoslaťod Buldozer » 05 Jan 2011, 13:30

Buldozer
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 776
Vek: 19.87
Založený: 28.09.2010
Bydlisko: Košice
Karma: 0

Odoslaťod RETFIE » 23 Jan 2011, 14:21

Potreboval som si spravit aj RF predlzovacku, tu su fotky:
Prílohy
RFpredlz-strana_spojov.jpg
RFpredlz-strana_suc.jpg
RETFIE
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 368
Založený: 31.03.2009
Karma: 0

Odoslaťod enaxy » 23 Jan 2011, 15:04

RETFIE napísal:Potreboval som si spravit aj RF predlzovacku, tu su fotky:


Robis to poprdeli dobre!
Neviem ci mas zenu a deti no ak ano tak zacinam mat divny pocit ako to u Vas funguje. Ci na dobre slovo alebo na povel z ovladaca :)

Pekna praca. Cele Kilo do teba.
enaxy
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 503
Vek: 35.27
Založený: 31.03.2010
Bydlisko: Zilina
Karma: 0


Naspäť na Môj výrobok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.50 sekúnd