Satelitný prímač Ferguson ariva @Link 200

Všetko to čo sa inde nehodí

Moderátori: psichac, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
kubo150
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3253
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Bydlisko: Pri Bytči
Vek: 32
Kontaktovať používateľa:

Satelitný prímač Ferguson ariva @Link 200

Príspevok od používateľa kubo150 » 14 Máj 2013, 17:26

Dobrý deň, Dostal sa mi do rúk tento satelitný prímač, a nefunguje tak ako by mal. Preto sa chcem spýtať na skúsenosť s týmto prímačom, verím že sa tu nájde niekto taký, čo ho mal/má.

Jedná sa o to, že prímač má v sebe implementovaný OSCAM, mal by sa dať konfigurovať cez HTTP ale nefunguje to. Jediné čo beží je telnet server. Prímač je linuxový, a tak som ho tak trochu prebehol a nevyzerá, že by tam nejaký OSCAM bežal, jedine že by bol súčasťou hlavného procesu alebo nejak krytý názov. Taktiež mi v menu neukazuje kartu, zabudovaná čítačka kariet akosi nejde, jedine cez prídavný irdeto modul. Čo som sa pýtal ostatných čo montujú prímače, tak mi povedali, že tiež im to bežalo iba s prídavným modulom.

Skúšal som že tam ten oscam hodím a nainštalujem zo zdrojového kódu, ale nemá aplikáciu make a ani nič iné na kompilovanie. Tak následne som hľadal že tam nahodím make, ale ten je zase dostupný len ako zdrojový kód, a nemám ho tam ako nainštalovať. Skúšal som tam dať už skompilovanú aplikáciu ale píše mi, že sa nedá spustiť. Nie som linuxák, tak sa vás pýtam, či by ste mi nevedeli povedať, ako nainštalovať aplikáciu inak ako skompilovaním, poprípade ako si vytvoriť vlastnú inštalačku, alebo ako to vlastne funguje.
0
Som ten ktorý to vykoná.
Moje slovo:
Neverím na náhody,
Náhoda je len jedným, alebo skupinou ľudí nepochopená realita

Používateľov profilový obrázok
kelwin
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 336
Dátum registrácie: 31 Máj 2013, 12:16

Re: Satelitný prímač Ferguson ariva @Link 200

Príspevok od používateľa kelwin » 30 Jún 2013, 16:14

No ja mam doma Arivy 200 dve sice uz nepouzivam ale ak niesi linuxak a chces kompilit presnejsie crosscompilit tak to mi ta je luto
lebo potrebujes mips32-like mpu tool-chain cize take kvazi prostredie kniznic kompilator linker hromadu binariek (gnu tools grep/sed/patch/make/ar/cc/shell apod))
Na Arive tusim bezi aj enigma (DSP MCU AliM3602) pozri si niekde na webe enigma firmware toolchain compilation tam by som zacal
ja by som sa tych ariv rad zbavil kedze som na cistej optike :) odpada robota preladovanim a ometanim paraboly (tuto zimu asi 8x) :D

pripadne skusil rovno nejaku enigmu ktora ma OSCAM CCcam a pod. a na testovanie mozes mat aj PCklienta o problem menej s binarkou na router a pod :)
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok