Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • WEB Server s ENC28J60 a ATmega8

WEB Server s ENC28J60 a ATmega8

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

WEB Server s ENC28J60 a ATmega8

Odosla┼ąod sarisHD » 01 Aug 2012, 19:20

Ahojte.

D├ívnej┼íie som si zohnal ethernetov├Ż modul ENC28J60. No a┼ż ned├ívno som si na┼íiel ─Źas na sk├║sene jeho funkcie. Pou┼żil som u┼ż hotov├Ż projekt z str├ínky http://kweb.own.cz/?page=avr&art=03webs presnej┼íie verzia z nap├íjan├şm 3,3V aby nebolo potrebn├ę pou┼żite prevodn├şkou. ATmega je na kontaktom poli. O nap├íjanie sa star├í pc zdroj a jeho 3,3V vetva.



Po zapnut├ş blik├í LED pri ATmege po zapojen├ş LAN k├íblu sa rozsvieti zelen├í di├│da na RJ45 konektore a oran┼żov├í preblik├íva. Prip├íjam ju priamym (nekr├ş┼żen├Żm) k├íblom. No WiFI ruter pri indik├ítore ─Ź├şsla vstupu svieti na oraznovo a tam kde mam zapojen├ę pc na zeleno.

Po zadan├ş IP adresy do prehliada─Źa v tvare http://192.168.1.30/ sa mi str├ínka nena─Ź├şta no blikanie oran┼żovej ledky na module sa zintenz├şvni.

Pri pripojen├ş kr├ş┼żen├şm sie┼ąov├Żm k├íblom priamo k PC sa deje nie─Źo obdobne.

Neviem ─Źo ─Ćalej ... :cry:

Ak by mal niekto sk├║senosti alebo radu bol by som ve─żmi v─Ća─Źn├Ż ...

─Äakujem !
Pr├şlohy
ethmod-mega8V2-sch.png
sarisHD
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1238
Zalo┼żen├Ż: 03.03.2009
Karma: 4

Re: WEB Server s ENC28J60 a ATmega8

Odosla┼ąod Pe┼ąus » 01 Aug 2012, 20:15

sorry za OT, ale jenom malej dotaz: co z tak mal├ęho serveru bude? n─Ťjak jsem nepochopil pointu...
Sout─Ť┼ż Cena bastl├ş┼Ö┼»: http://cenabastliru.cz
Nominujte/hlasujte a vyhrajte multimetr, IoT moduly, v├Żvojov├ę kity, PLC a spoustu dal┼í├şch cen
https://chiptron.cz - novinky ze sv─Ťta elektro (Arduino, Raspberry Pi, STM32, ESP8266, ESP32,...)
Pe┼ąus
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3932
Vek: 28.95
Zalo┼żen├Ż: 07.03.2009
Bydlisko: Praha
Karma: 11

Re: WEB Server s ENC28J60 a ATmega8

Odosla┼ąod sarisHD » 01 Aug 2012, 21:17

Ke─Ć som to kupoval pl├ínoval som to len vysk├║┼ía┼ą ... cena modulu bola 5 dolarou ...
sarisHD
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1238
Zalo┼żen├Ż: 03.03.2009
Karma: 4

Re: WEB Server s ENC28J60 a ATmega8

Odosla┼ąod sarisHD » 01 Aug 2012, 22:28

Meranie : CLKOUT (V├Żstup z modulu pripojen├Ż na pin 9 ATmega (vstup oscil├ítora) ) vo─Źi GND.

Ostatn├ę V├Żstupy/V├Żstupy na komunikaciu som tie┼ż prebehol komunikacia prebieha no nezaznamen├ím ju.
Pr├şlohy
CLKOUT.jpg
sarisHD
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1238
Zalo┼żen├Ż: 03.03.2009
Karma: 4

Re: WEB Server s ENC28J60 a ATmega8

Odosla┼ąod ivanko18 » 01 Aug 2012, 22:54

sarisHD nap├şsal:No WiFI ruter pri indik├ítore ─Ź├şsla vstupu svieti na oraznovo a tam kde mam zapojen├ę pc na zeleno.


nebute to znameat prenos len 10M a nie 100M ako PC
ivanko18
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 276
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Povazska Bystrica
Karma: 2

Re: WEB Server s ENC28J60 a ATmega8

Odosla┼ąod skromny » 01 Aug 2012, 23:03

- ATmega je napalena v poriadku?
- ako mas nastaveny router, resp. siet pod nim?

nejako som si nepovsimol ci je soft priamo od autora (kompletne) alebo pouziva nejake "cudzie" kniznice, v kazdom pripade - kolega akurat minuly tyzden rozbiehal nieco podobne - tiez ATmega8 a ENC28J60 - isiel na to cez ethersex a co viem tak mu to chodilo na prvy sup s priamo prednastavenymi nastaveniami pri fw builderi - viem ze jeho vyuzitie bolo tiez viacmenej "hrajkanie sa" - zapinanie svetiel cez internet, ale co som si povsimol tak mu to blikalo a nejako moc pri tom ani nenadaval, takze nejake vacsie problemy s tym asi neboli... ako inspiraciu isiel viacmenej podla tohoto pdf-ka DP
skromny
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 680
Zalo┼żen├Ż: 16.03.2009
Bydlisko: ...aj Bratislava
Karma: 15

Re: WEB Server s ENC28J60 a ATmega8

Odosla┼ąod sarisHD » 01 Aug 2012, 23:13

R├íd po─Źujem ┼że dakomu to ide :)

Megu som napa─żoval z AVR prog program├ítorom BiProg nastaven├í na extern├Ż zdroj oscil├ítora ..

Zo za─Źiatku som mal DHCP ktor├Ż pride─żoval IP no potom som to zru┼íil a nastavujem IP manu├ílne ani v jednom pr├şpade to ne┼ílo ...

Alebo máš na mysli konkretnejsie nastavenie ?
sarisHD
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1238
Zalo┼żen├Ż: 03.03.2009
Karma: 4

Re: WEB Server s ENC28J60 a ATmega8

Odosla┼ąod skromny » 01 Aug 2012, 23:21

- aky je to router? ohladne toho oranzova/zelena
- som myslel ci router mas nastaveny na 192.168.1.x podsiet?
skromny
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 680
Zalo┼żen├Ż: 16.03.2009
Bydlisko: ...aj Bratislava
Karma: 15

Re: WEB Server s ENC28J60 a ATmega8

Odosla┼ąod sarisHD » 01 Aug 2012, 23:27

je to Microcom WF 3126

Tak┼że ruter je nastaven├Ż tak ze jeho IP je 192.168.1.254 a maska 255.255.255.0
_____________________a PC je nastaven├ę 192.168.1.1 a maska 255.255.255.0
sarisHD
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1238
Zalo┼żen├Ż: 03.03.2009
Karma: 4


Nasp├Ą┼ą na C,C++,C#

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 0 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.37 sek├║nd