SVETELEKTRO

20. októbra 2015   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

19“ systém krabičiek vám poskytne nečakane veľa miesta


SOS electronic s.r.o.

So zásuvnými krabičkami Fischer Elektronik ľahko vyriešite umiestnenie vášho zariadenia do 19“ "racku".

Do akej krabičky umiestniť elektronické zariadenie a ako ich usporiadať keď je takých zariadení viacero na jednom mieste? To je otázka, ktorá siaha takmer k počiatkom vývoja elektroniky. Niet divu, že odvtedy sa vyvinuli niektoré riešenia, ktoré sú tak dobré, že sú aktuálne aj v súčasnosti. Jedným z takýchto príkladov je známy modulárny 19“ systém(šírka 482,6 mm), kde rôzne elektronické zariadenia umiestňujeme do nosného rámu („rack“).
Tento systém je vysoko modulárny a pri pevnej šírke umožňuje použiť rôznu výšku zariadení. Preto v 19“ systéme neraz nájdeme tenké (slim) zariadenia vysoké len niekoľko centimetrov ale aj gigantov s výškou niekoľko desiatok centimetrov.

Spoločnosť Fischer Elektronik ako známy výrobca prístrojových krabičiek, chladičov a konektorov, vyrába širokú škálu krabičiek vhodných pre 19“ systém, v ktorom isto nájdete typ vhodný aj pre vašu aplikáciu. Ako dobrý príklad môže poslúžiť séria VESA. VESA je univerzálna séria masívnych krabičiek s odnímateľným horným panelom (krytom). Je dostupná vo výškach „1U“ až „6U“ čo predstavuje 43,8 až 264 mm.

Na výber sú tri rôzne hĺbky – 260, 300 a 360 mm. Krabička pozostáva z ľahko zmontovateľných hliníkových profilov. Vodiace drážky vo vnútri umožňujú inštaláciu elektroniky na DPS a dostupné sú aj rôzne doplnky a modifikácie ako napríklad rúčky, zámok a panely s vetracími otvormi. Do krabičky je možné tiež umiestniť montážnu platňu MPH, ktorá vytvorí akoby dvojité dno a tiež montážnu lištu TS CE. Nákresy a detailné informácie o tejto krabičke nájdete na strane N8 v katalógu krabičiek Fischer.

Ak vás osloví niektorá z množstva krabičiek v tomto katalógu, neváhajte kontaktovať SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

 

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (1)

Pridaj komentár