SVETELEKTRO

31. januára 2015   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

„Bezdrôtové“ meranie je vždy bezpečnejšie …


SOS electronic s.r.o.

Kliešťové multimetre sú nielen praktické ale aj vysoko bezpečné pri meraní prúdu. Jedným z nich je aj kompaktný Voltcraft VC-521.

Kliešťový multimeter možno označiť ako „starú známu vec“. Zároveň možno povedať, že tento široko rozšírený typ meracích prístrojov je stále kompaktnejší a nové modely obyčajne umožňujú merať všetky základné veličiny.

VC-521 v tomto ohľade dokáže nahradiť bežný multimeter, nakoľko dokáže merať napätie, prúd pomocou klieští (aj DC!), frekvenciu, striedu, kapacitu (už od nF), odpor, teplotu, diódy a spojitosť. Užitočným doplnkom je aj bezkontaktná detekcia AC napätia (100-600V). Užívateľský komfort zvyšujú aj funkcie Hold a Rel. Funkcia Rel môže slúžiť na klasické relatívne meranie ale aj na vynulovanie ofsetu pri meraní DC prúdov spôsobeného zbytkovým magnetizmom v čeľustiach – ktorý sa môže dočasne objaviť po meraní veľkých DC prúdov alebo po ovplyvnení vonkajším magnetickým poľom (magnet, reproduktor,…).

Plastový výstupok na jednej z čeľustí je v skutočnosti senzor na bezkontaktnú detekciu AC napätia. Tento výstupok zároveň umožňuje ľahšie „odseparovanie“ žiadaného vodiča od ostatných vodičov – napríklad pri meraní v rozvodnej skrini. Maximálny údaj je 3999, čo je pochopiteľne výhodnejšie než klasických „1999".

Základné parametre VC-521 nájdete v priloženej tabuľke a detaily vám poskytne užívateľský návod VC-521. Na objednávku je dostupná aj kalibrovaná verzia VC-521.

V prípade záujmu o akýkoľvek produkt Voltcraft, prosím kontaktujte SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

 

Výhody / vlastnosti:

  1. kompaktný kliešťový multimeter s automatickou voľbou rozsahov
  2. meranie AC aj DC prúdu, rozlíšenie 10mA
  3. meranie AC aj DC napätia, rozlíšenie 0.1 mV
  4. meranie odporu, kapacity, frekvencie, striedy a teploty
  5. bezkontaktná skúšačka AC napätia (NCV)
  6. max. údaj 3999
  7. vysoká bezpečnosť, CAT III/6000V
  8. rozovretie čeľustí 30 mm
  9. funkcie Data Hold a REL
  10. auto power off
  11. napájanie 2x AAA článok

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár