SVETELEKTRO

6. októbra 2011   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Displej eDIPTFT32 od Electronic Assembly porozumie Vašim príkazom


SOS electronic s.r.o.

Nový inteligentný displej eDIPTFT32 od Electronic Assembly zobrazí všetko čo mu prikážete. Je ako dobrý sluha, rozumie príkazom, nepotrebuje detaily, zapne sa okamžite, nie je náročný na spotrebu a rozumie až trom jazykom.

Nový displej eliminuje potrebu náročného a zdĺhavého programovania na úrovni pixelov.

Displej eDIPTFT32 predstavuje svetovú novinku vo svojej triede. Vysoko kvalitný TFT displej so svietivosťou 500-700 cd/m2, s 320×240 bodmi a LED podsvietením, dokáže vďaka zabudovanému inteligentnému radiču zobraziť text, grafiku, rôzne stĺpcové grafy a mnohé ďalšie len pomocou príkazov. Preto odpadá potreba náročného a zdĺhavého programovania na úrovni pixelov a tým sa podstatne uľahčuje a skracuje tvorba grafického rozhrania pri vývoji noveho zariadenia. Dodáva sa s mnohými preddefinovanými funkciami – 8 fontov adaptovateľných podľa potreby, s meniteľnou veľkosťou od 2 do 80mm a s možnosťou otáčať v 90°krokoch. Ďalej obsahuje grafické symboly a geometrické funkcie, stĺpcové grafy, rámiky, spínače a mnohé ďalšie. Polohu textu a grafiky je možné nastaviť s presnosťou na 1 pixel. Vďaka vnútornej 4MB pamäti je možné pridať mnohé ďalšie symboly a fonty, obrázky, animácie a makrá. Pre definovanie takýchto funkcií je dostupný voľne stiahnuteľný editor / prekladač „LCD Tools for Windows“. Tiež je možné ľahko vizualizovať analógové meradlá. Pre tento účel obsahuje displej 2 analógové vstupy s 10 bitovým AD prevodníkom.

Výhody / vlastnosti:

  1. inteligentný modul displeja 3,2“ TFT
  2. 320×240 bodov, 65536 farieb
  3. extrémne jednoduchá implementácia do zariadenia
  4. ovládanie pomocou príkazov – bez potreby pracovať na úrovni pixelov
  5. nie je potrebný PC alebo embedded system
  6. plná funkcia okamžite po zapnutí
  7. RS232, I2C a SPI rozhranie
  8. mnohé preddefinované škálovateľné fonty (2-80mm), grafické symboly, stĺpcové grafy,…
  9. 4 MB RAM pre vlastné fonty, symboly, makrá, obrázky alebo animácie
  10. voliteľný dotykový panel s variabilným rastrom
  11. digitálne I/O porty pre pripojenie klávesnice až 8×8 bodov
  12. 2 analógové vstupy s 10 bitovým rozlíšením
  13. LED podsvietenie, stmievateľné na 0-100%
  14. spotreba pod 1W
  15. rozšírený teplotný rozsah -20° až +70°C

eDIPTFT32 obsahuje až 3 komunikačné interfejsy – RS232, I2C a SPI, preto je možné ho pripojiť prakticky k ľubovoľnému zariadeniu. K univerzálnosti použitia prispieva možnosť napájania na 3,3 aj 5V, pri spotrebe menej než 1W. Podsvietenie displeja je regulovateľné softvérovo od 0 do 100%.

Displej je možné objednať s alebo bez rezistívneho dotykového panelu, kontrolér je už zabudovaný v TFT module. Dotykový panel umožňuje použiť grafické kontrolné prvky („tlačidlá“). Vďaka možnosti použiť makrá je možné rôzne meniť zobrazovaný obsah a vytvárať tak rôzne menu. Dá sa zadefinovať až 40 rôznych gombíkov, spínačov a stĺpcových grafov a meniť ich podľa potreby. Vďaka 8 vstupným a 8 výstupným portom je možné pripojiť externú klávesnicu až do matice 8×8.

Mechanicky je modul navrhnutý pre maximálne využitie priestoru a zväčšenie aktívnej plochy. Montáž na DPS je veľmi jednoduchá pomocou kolíkovej lišty na spodnej strane, bez potreby šrubiek, dištančných stĺpikov alebo káblov – stačí vložiť do DPS a zaspájkovať.

Dostupný je tiež montážny rámik, vývojový USB kit, interfejs expandér, dutinková lišta 1×20 ako aj „Starter kit“. Bližšie informácie ponúka produktový leták a eDIPTFT32 datasheet.



Ak potrebujete displej s podobnými vlastnosťami, ale s väčším rozlíšením, firma Electronic Assembly vyrába tiež 4,3“ eDIPTFT43, ktorý máme v ponuke aj s príslušenstvom ako aj Starter kit.



V prípade záujmu o produkty Electronic Assembly prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.



Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Komentáre (4)

  1. killerX3 píše:

    Vecička pekná, ale niekto asi zabudol že na tomto fóre je veľa začiatočníkov…A pri tej cene čisto len za displej, silne pochybujem, že si to niekto len tak kúpi.

Pridaj komentár