SVETELEKTRO

17. mája 2013   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Dlhodobá ochrana aj v nehostinnom prostredí


SOS electronic s.r.o.

Urethan 71 – ochranný lak pre elektroniku a elektrické zariadenia nesklame ani vo vlhkých a náročných podmienkach.

Každý kto videl elektrické zariadenie pracujúce niekoľko rokov vo vonkajšom prostredí vie, ako sa atmosférické vplyvy vedia prejaviť na doske s plošnými spojmi, spojoch, súčastkach,… Toto sa stáva aj na zariadeniach, ktoré sú na prvý pohľad „dobre chránené“ prístreškom, alebo umiestnené v budove ale bez vykurovania a často aj bez dostatočnej ventilácie. Vysoká vlhkosť (často aj kondenzujúca) a zmeny teploty medzi dňom a nocou (spôsobujúce kondenzovanie vlhkosti v uzavretých priestoroch) sú veľkými nepriateľmi spoľahlivého chodu elektroniky. Z tohto pohľadu je najúčinnejším a zároveň najlacnejším riešením ošetriť DPS, cievky, transformátory a iné komponenty vhodným ochranným lakom.

Výhody / vlastnosti:

  1. vysoko kvalitný lak na ochranu elektroniky a elektrotechnických zariadení
  2. chráni pred vlhkosťou a korozívnymi vplyvmi
  3. vysoká tvrdosť, elasticita a priľnavosť
  4. zachováva si pevnosť aj pri vyšších teplotách
  5. nízke dielektrické straty
  6. vhodný aj pre cievky a motory
  7. ľahká aplikácia

 

V našej ponuke nájdete 2 typy kvalitných lakov – Plastik 70 a Urethan 71. Plastik 70 sme vám predstavili napr. v nedávnom článku: S litrovým balením Plastik 70 ochránite DPS o 50% lacnejšie. Je vhodný na prakticky všetku elektroniku a poskytuje výhodu rýchleho schnutia a pomerne ľahkého prespájkovania v prípade potreby – pri servisovaní apod.

Na druhej strane Urethan 71, ktorý vám chceme predstaviť tentokrát, je chemicky odlišný, s vlastnosťami termosetov (zachováva si pevnosť aj pri vyššej teplote) s vynikajúcou kombináciou tvrdosti, elasticity a priľnavosti. Urethan 71 je vysoko odolný vlhkosti a poveternostným vplyvom a predstavuje špičkovú voľbu pre ochranu pred vlhkosťou a korozívnou atmosférou. Urethan 71 fixuje malé komponenty ako aj vodiče (napr. u cievok, transformátorov a motorov), preto je vhodný aj ako ochrana proti vibráciám. Navyše sa tento materiál vyznačuje nízkou dielektrickou konštantou a nízkymi stratami, takže je vhodný napríklad aj pre vysokofrekvenčné obvody. Najnovšie u nás nájdete okrem 200ml spreju aj výhodné litrové balenie, s vyššou výdatnosťou.
 

Bližšie informácie vám poskytne datasheet Urethan 71.
V prípade záujmu prosím  kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk
 

Získajte Urethan 71 s darčekom!

Pri kúpe aspoň 1 ks Urethan 71 v 200ml alebo 1l balení vám pribalíme CRC Marker Pen zadarmo.

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Komentáre (3)

  1. Luisile píše:

    urethan použivam už dlhšie a mam odskušany aj plastik a osobne musim povedat že z urethanom sa troška horšie pracuje ale vlastnostami je oproti plastiku niekde uplne inde. plastik je podla mna šmejd.

Pridaj komentár