SVETELEKTRO

5. augusta 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Doprajte vašim zariadeniam nerušenú prácu


SOS electronic s.r.o.

Sieťový filter do DPS Schurter 5500.0655.1 vám to umožní a môžete ho použiť univerzálne, nezávisle na type sieťového konektora vášho prístroja.

Použiť vstupný sieťový filter je dnes už potrebné takmer u každého zariadenia. Pri výbere máte možnosť použiť filter združený so sieťovou zásuvkou, alebo samostatný, najčastejšie určený do DPS.

Výhody / vlastnosti:

  1. kvalitný sieťový filter pre montáž do DPS
  2. 6A / 250VAC
  3. dielektrická pevnosť >1.7kVDC (L-N), >2.7kV(L/N-PE)
  4. zapuzdrený v plaste triedy UL 94V-0
  5. pracovná teplota -25 až +85°C

Vďaka veľkému počtu rôznych elektrických zariadení s nelineárnym odberom, už sínusoida sieťového napätia dávno nie je čistá ako je v učebniciach matematiky. Napriek stále prísnejším predpisom ohľadom EMI a EMC, je stále nutné používať sieťové filtre aj vďaka tomu, že moderné digitálne integrované obvody s veľmi malým odberom sú potenciálne citlivejšie na rušenie. Podobná situácia je u analógových obvodov, kde sa používajú citlivejšie obvody (zosilňovače, AD a DA prevodníky,…). Použitie filtra prináša dve pozitíva – lepšiu ochranu zariadenia pred rušením a tiež zabraňuje prenikaniu rušenia z vášho zariadenia do verejnej siete.

Novinkou v našom sortimente je sieťový filter do DPS Schurter 5500.0655.1. Výhodou DPS verzie je, že nevyžaduje miesto na zadnom paneli vášho prístroja. S maximálnym prúdom 6A je vhodný aj pre pomerne výkonné prístroje. V datasheete Schurter 5500.0xxx nájdete detailné grafy o účinnosti filtra v spoločnom (common mode) aj diferenciálnom režime. Pri najvyšších nárokoch ohľadom EMC je možné filter doplniť tiež kovovou krytkou.



V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Komentáre (1)

  1. Axwell píše:

    Sietove filtre odporucam davat do kazdeho zariadenia, ja kupujem priamo zasuvky na panel 230v so zabudovanym sietovym filtrom.

Pridaj komentár