SVETELEKTRO

7. júla 2008   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

LSTME 2008


zawin

ŠVS Piešťany a SSE organizujú sústredenie, ktoré je určené pre mládež do 15 rokov. Cieľom sústredenia je rozšíriť znalosti a zručnosti, ktoré jeho účastníci získali počas školského roka, alebo v krúžkovej či individuálnej činnosti. Ďalej umožní deťom bližšie sa zoznámiť a prakticky si vyskúšať aj oblasti, s ktorými doteraz nemali možnosť pracovať.

Na sústredení budú inštruktori (účastníci predošlých LSTME) a lektori – odborníci v programovaní, v elektronickej konštrukcii, v tvorbe a v strihaní videa a zvuku na počítači a bude tam aj možnosť postaviť robotické konštrukcie zo stavebnice Lego dacta. A keďže bude sústredenie v Piešťanoch, určite sa účastníci sústredenia okúpu v termálnej vode a budú mať možnosť spoznať Piešťany a ich okolie.

Rámcové zameranie sústredenia:

1. Výpočtová technika: internet, tvorba www-stránok v html alebo php, programovanie – jazyky Pascal, C++, operačný systém Linux.
Aplikácia VT, robotika: konštrukcia robotických modelov zo stavebníc LEGO a ich ovládanie pomocou počítača.

3. Konštruktérska elektronika: elektronické súčiastky, práca s katalógmi, konštrukcia s návrhom plošného spoja, osadením a oživením.
Videotvorba: práca so zvukovým reťazcom, práca s videokamerou, tvorba videoklipov, spravodajských šotov, ucelených videoprogramov.
Voľný čas, rekreačný šport: loptové hry, turistika, kúpanie, návšteva kultúrnych pamiatok, hry s počítačmi a vlastná videotvorba.

Pre každú oblasť bude pripravené odborné pracovisko s technickým zabezpečením potrebným pre túto činnosť.

Sústredenie bude prebiehať v Školskom výpočtovom stredisku Piešťany na nám. SNP, ubytovanie bude v ubytovacom zariadení ŠVS na Bratislavskej ceste.

Sústredenie sa koná v termíne od 17.augusta do 30.augusta 2008. Príchod účastníkov je v nedeľu 17. augusta do 20.00 hod. končí sa v sobotu 30.augusta o 10.00 hod. Strava začína raňajkami 18.8.2008 a končí raňajkami 30.8.2008.

Prihlasovanie a registrácia účastníkov je na www.skse.sk. Účastnícky poplatok je 3700,- Sk. Z toho aspoň 1000,-Sk treba poukázať na účet SSE (UniCredit Bank č.ú. 660 103 1002/1111). Zvyšok je možné uhradiť v hotovosti pri prezentácii. Ako variabilný symbol uveďte svoje rodné číslo!

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)
Najnovšie články od zawin (zobraziť všetky)

Pridaj komentár