SVETELEKTRO

30. decembra 2011   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Nenechajte sa obmedzovať pamäťovým priestorom!


SOS electronic s.r.o.

Ak máte aplikáciu s mikrokontrolérom a čelíte problému s nedostatkom pamäťového priestoru, môže byť pre Vás mikrodisk uSD-G1 ideálnym riešením.

Mikrodisk uSD-G1 je extrémne kompaktný výkonný modul “Embedded Disk Drive”, ktorý možete ľahko pridať do akéhokoľvek dizajnu založeného na mikrokontroléri vyžadujúcom DOS-kompatibilný systém ukladania súborov a dát.

Výhody / vlastnosti:

  1. úložisko dát pre všeobecné použitie
  2. využíva bežné uSD karty s kapacitou do 2 GB
  3. jednoduché sériové rozhranie
  4. môže byť pridaný do akéhokoľvek zariadenia s mikrokontrolérom
  5. DOS-kompatibilný prístup k súborom (FAT16) ako aj nízkoúrovňový prístup k pamäťovej karte
  6. jednoduché sériové príkazy poskytujú plný prístup na kartu
  7. jednoduché 5-pinové rozhranie
  8. sériové rozhranie (TTL úrovne) s automatickou voľbou prenosovej rýchlosti 300 až 256K baud
  9. 2 stavové LED
  10. napájacie napätie 3,6V až 5,5V
  11. rozmery len 14,9 x 18,9 x 3,5mm


Väčšina mikrokontrolérov má malú a obmedzenú pamäť na čipe.

Pre aplikácie vyžadujúce veľké objemy dát je uSD-G1 s čipom Goldelox-DOS jednoduchým riešením vo forme miniatúrneho modulu určeného na vloženie („drop-in“). Jednoduché sériové rozhranie je všetko, čo potrebujete, aby ste sa vyhli zdĺhavému nízkoúrovňovému dizajnu. Modul mikrodisku využíva ako svoje médium bežné microSD pamäťové karty s kapacitou do 2 GB. Sada jednoduchých príkazov poskytuje priamy prístup k pamäti, ukladanie a čítanie akejkoľvek veľkosti alebo typu. Prístup na kartu je možný na úrovni (FAT) súborov alebo na úrovni základných (RAW) bajtov na disku.

Mikrodisk uSD-G1 môžete použiť v aplikáciách ako zber (logging) dát (GPS, medicínske prístroje, priemysel, bezpečnosť), ukladanie programu, hudobné súbory, obrázky a video súbory alebo akýkoľvek typ úložiska dát pre všeobecné použitie. Najbližšie, keď bude vo svojej aplikácii s mikrokontrolérom potrebovať úložisko dát alebo súborov, môže byť mikrodisk uSD-G1 ideálnym riešením. Detailné informácie vám poskytne uSD-G1 datasheet.

V prípade záujmu o uSD-G1 disk alebo iné výrobky 4D Systems, prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár