SVETELEKTRO

14. februára 2019   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Není zdroj jako zdroj, aneb jak vybrat ten správný pro LED


MEANWELL

Není pochyb o tom, že společnost Mean Well nabízí širokou škálu kvalitních zdrojů napětí pro svítidla LED. Jak ale vybrat zdroj tak, aby přesně vyhovoval účelu použití? Následující článek se pokusí zmírnit vaše obavy z nákupu zdroje, abyste mohli v našem e-shopu vybírat s jistotou.

Watt sem Watt tam

Jednou z nejdůležitějších vlastností napajecích zdrojů LED, kterou je třeba se řídit při výběru, je jejich výkon. Ten by měl být vždy o něco vyšší než celkový výkon napájeného svítidla LED. Dalším důležitým údajem je výstupní napětí zdroje, které udává, jaké napětí je potřeba pro napájení LED zařízení. Většina LED svítidel je konstruována na napětí nižší než síťové, nejčastěji 12V a 24V, dále pak jejich násobky.

 

Kam s ním?

LED zdroje Mean Well nabízejí několik typů z hlediska připojení k síti. Externí zdroje slouží k napájení ze zásuvky, jsou proto vhodné pro použití v domácnosti či kanceláři. Dále jsou na výběr zdroje, které jsou určené k připojení napevno, například pomocí svorkovnice. Patří sem zdroje pro montáž na DIN lištu, které využijete pro napájení LED svítidel přímo z rozvaděče. Průmyslové CASE zdroje jsou určené pro montáž přímo do LED zařízení. Zdroje s IP krytím využijete prostředích, kde je třeba zajistit odolnost vůči nečistotám či vodě. Další možností jsou i otevřené zdroje, které jsou na výběr ve variantě desky plošných spojů, či jako miniaturní zdroje pro pájení na DPS.

 

 

Budiž přítmí

Nestačí vám jen rozsvítit a vidět? V našem e-shopu naleznete nabídku stmívatelných zdrojů LED, které si pomocí různých technologií stmívání můžete přizpůsobit přesně tak jak potřebujete. S patentovanou technologií Mean Well 3v1 (PWM, 0-10V nebo 1-10V, rezistorem), Dále digitálním protokolem DALI, bude ovládání vašeho stmívatelného systému osvětlení LED jednodušší a efektivnější. V nabídce máme samozřejmě i nestmívatelné zdroje LED pro běžné použití.

 

Stále tak trochu tápete, který LED zdroj bude pro vaše účely nejvhodnější? Není nic jednoduššího, než nás kontaktovat! Kontaktní údaje naleznete na našem webu Eshop-meanwell.cz. Jsme připraveni zodpovědět jakýkoli dotaz a maximálně vám vyjít vstříc.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár