SVETELEKTRO

13. júla 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Nová LED OSRAM OSLON Square znesie až 1,5A


SOS electronic s.r.o.

Napájať LED diódu s rozmermi 3x3mm prúdom 1.5A bolo ešte donedávna nemysliteľné. OSLON Square to umožňuje a poskytuje tak voľnú ruku v navrhovaní výkonných a kompaktných LED aplikácií.

Nová séria OSLON Square je vhodná pre LED aplikácie určené pre vonkajšie a vnútorné prostredie ako aj pre mimoriadne kompaktné dizajny. OSLON Square je na prvý pohľad podobná sérii OSLON SSL. Odlišuje sa však podstatne väčším čipom, čo umožnilo zdvojnásobiť maximálny prúd a tým prirodzene aj svietivosť LED.

Výhody / vlastnosti:

  1. napájací prúd až 1,5A
  2. ultra kompaktné rozmery 3×3 mm
  3. životnosť vyše 50000 hodín
  4. vynikajúca odolnosť korózii
  5. vhodné aj do vlhkých podmienok
  6. výborná farebná konzistencia vďaka úzkemu triedeniu
  7. tepelný odpor RTHJS len 3,8K/W

Získajte vzorku OSLON Square zdarma

    Napíšte nám v akej aplikácii by ste chceli použiť tieto nové LED. Máme pre Vás pripravené vzorky tejto novinky.



    Ozvite sa nám na adrese marketing@soselectronic.com.

Ale výkon a ultra kompaktné rozmery nie sú jediné výhody OSLON Square. Medzi ďalšie prednosti patrí aj robustnosť – SMD puzdro neobsahuje striebro, preto je vysoko odolné aj veľmi vlhkému prostrediu. Biela reflexná vrstva prispieva k ďalšiemu využitiu odrazeného svetla a ďalej prispieva k využitiu každého lumenu počas celej doby životnosti LED. Vďaka veľmi nízkemu tepelnému odporu puzdra sa dá ľahko dosiahnuť životnosť vyše 50000 hodín, aj pri vysokých prúdoch. Výsledná nízka prevádzková teplota pomáha dosiahnuť vysoký svetelný výkon a dlhú životnosť. Prísne triedenie do skupín a použitie najnovšej fosforovej technológie na konverziu svetla zaručujú výbornú farebnú konzistenciu a stabilitu.

Dostupné sú 4 základné druhy:

EC, neutrálna a teplá biela s vyváženým pomerom svetelného toku a CRI min. 80.



PC, neutrálna biela s maximalizovaným svetelným tokom pri zachovaní stále výborného CRI min. 70. Typický svetelný tok 245 lm/ 5000K/ 700mA.



Streetwhite, studená biela s maximalizovaným svetelným tokom s CRI min. 65.



EQW, určená pre technické a priemyselné osvetlenie s maximálnou energetickou úspornosťou (farebné koordináty Cx=0.37, Cy=0.44).


Ďalšie informácie vám poskytne leták OSLON Square a detaily pre aplikáciu.

Za zmienku stojí aj fakt, že OSLON Square ani iné výkonové LED bez chladiacej podložky nikdy neskúšajte bez riadneho prispájkovania na chladiacu podložku / DPS – kvôli veľmi malej vlastnej tepelnej kapacite by ste LED za niekoľko sekúnd zničili.



V prípade záujmu o akékoľvek LED diódy OSRAM prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. info@soselectronic.sk. Pre podporu vývoja vás vieme tiež navštíviť s technikom spoločnosti OSRAM.

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár