SVETELEKTRO

18. februára 2014   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Potrebujete radikálne riešenie vetrania alebo chladenia?


SOS electronic s.r.o.

Radiálne ventilátory EBM Papst série RadiCal predstavujú špičku v účinnosti, výkonnosti a tichej prevádzke.

Napriek tomu, že základné typy ventilátorov sú známe desaťročia, stále je čo vylepšovať. Dôkazom toho je séria radiálnych (centrifugálnych) ventilátorov RadiCal s dozadu zakrivenými lopatkami od spoločnosti EBM Papst. Vďaka vysoko pevnému kompozitu vystuženému sklenými vláknami, dokázala spoločnosť EBM Papst navrhnúť lopatky tak, aby čo najlepšie spĺňali aerodynamické požiadavky pre vysokú účinnosť a nízku hlučnosť. Principiálne vzniká najväčší nárast tlaku u týchto typov priamo v obežnom kolese s lopatkami, preto centrifugálne ventilátory nie sú citlivé na presný tvar skrinky v tesnej blízkosti výstupu vzduchu.

Veľkou výhodou je, že prakticky celá séria je dostupná aj so špičkovými EC motormi, čo sú v princípe motory s permanentnými magnetmi s veľmi nízkou spotrebou (úspora až 50%).

Kvalitný materiál lopatiek (celého obehového kolesa) je vysoko odolný starnutiu a korózii ( napr. aj slanej vode) a je UV odolný. V sérii RadiCal nájdeme miniatúrne typy …. ale aj veľké typy vhodné pre ventiláciu veľkých budov a výrobných hál. Pri veľkostiach nad 250mm sú dokonca dostupné aj typy, ktoré je možné riadiť cez RS485 – MODBUS RTU. Väčšina typov je dostupná v základnej verzii, určená na vloženie do vhodného držiaka/skrine alebo tiež s integrovaným držiakom – podporným košom.


Čo prináša séria RadiCal v skratke?

● vysokú účinnosť

● extrémne tichý chod s optimalizovaným tokom vzduchu

● podstatne znížený hluk z rotácie

● neporovnateľnú kompaktnosť

● robustný dizajn a bezúdržbovú prevádzka

● spĺňa požiadavky ErP

● široký rozsah veľkostí 133-630 mm

 

Vzhľadom na spoľahlivú, tichú a úspornú prevádzku sú ventilátory série RadiCal vhodné do širokého množstva aplikácií ako napr. chladenie elektroniky, počítačov, serverov, vetranie a klimatizácia, rekuperačné jednotky atď.

 


V našej štandardnej skladovej ponuke nájdete niekoľko typov série RadiCal (napr. R2E190 a R2E220) a na objednávku vám vieme dodať akýkoľvek typ z portfólia EBM Papst. Detailné informácie vám poskytne katalóg RadiCal centrifugal fans (49 MB).

V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

 

Výhody / vlastnosti:

  1. špičkové radiálne ventilátory
  2. mimoriadne tichý chod
  3. kompaktné rozmery pri vysokom výkone
  4. dlhá životnosť
  5. dostupné aj moderné energeticky úsporné EC verzie

 

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár