SVETELEKTRO

10. marca 2008   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

SOFT START


Rado250

Soft start slúži na spomalený štart zosiku. Tato schéma je zostavená s prvkov ako je relé a s ostatných súčiastok. je vhodná do výkonových zosilňovacou lebo zosilňovače s toroidnym transformátorom o výkone viac ako napríklad 700VA a dobrou kondenzátorovou bateriov je schopne vyhodiť istič pri každom zapnutí. Tato vlastnosť sa dá odstrániť aj napríklad takouto schémou.
Konštrukcií zdar.


Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (2)
  • Súhlasím (1)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (1)

Komentáre (18)

  1. boraicho píše:

    aspon keby to boli navrhy z vlasntej hlavy ale okopirovane z inych stranok aspon keby aj DPS k tomu ale.Inak tuto schemu už davno mam k nej aj plosak niekde a este aj obrazok už postaveneho

    • Jose206 píše:

      Neviem si som sa s podobnym nestretol na sos.sk! Ale akoze snazi sa 🙂 Takemu ktoremu nevie hladat na nete tak sa mu to zide

      • Rado250 píše:

        boraicho ved kurv.a navrhni co nenavrhujes co si jak blekota a kto by nevedel na toto spravit DPS tak tu nema co hladat a vobec to nieje skopcene zo soska a preco aj, ako ale ved tu nieco musi byt ved je to tu suche jak … ved to tu sledujem a nikto nic neprispieva tak naco ten veb vlastne je ? tak to zrusit a nechat teda len forum a bude ked otvarate hned tlamy.

        • boraicho píše:

          ja som už si navrhol par veci napr dva vyhybky už som poslal zawinovi asi 2 mesiace dozadu članok na stroboskop ale musim ho tu dať bo jemu sa dajak nechce aj članok na VN tu musim dať bo tiež ho už aj mam napisany a potom niekedy neskor tu dam laserom spojenie dvoch PC.

          • Rado250 píše:

            boraicho jj jasne nech to tu uz je ved naco cakat

          • Jose206 píše:

            Rado vsak ved ja som sem poslal najmenej 15 prispevkov a neuverejnili mi z toho skoro nic tak?

          • Rado250 píše:

            Jose206 tak asi preco no nebolo to asi ono ved ja som to tu nikomu nekazal davat ved ja som to tu len poslal a bolo preca na nich ci to tu daju alebo nie, no nie ?

          • Jose206 píše:

            Vsak ved tak je ale ja ta nekomentujem ze by tobolo zle, ja som rad ze sem aspon dakto daco dava

          • Rado250 píše:

            Jose206 ved jasne, ja to tu davam aby tu vôbec nieco bolo ved ked sem niekto pride aby tu aj nieco bolo nie pozrie a tam je desat prispevkov a tam zasa 6 tak to je strasne malo ved ja ked som dal tuto stranku tym co ju nepoznali a prisli a klikli tak mi na druhy den povedali ze ved tam nic nieje takze tak.

          • Andrej píše:

            boraicho – co sa tyka tych lasreom prepojenych PC tak to tiez je na nete veru.. chalani co to robili to mali ako projekt – asi diplomovy. A mne osobne to pride v dnesnej dobe ako staviat si MP3 prehravac…A co sa vyhybiek tyka tak to veru nie je ziadny vynalez tiez a o strobaku ani nehovorim, deti na zakladnej pocitacovej take robia v kruzku. Nic v zlom, aj ked sem dal navrh, ktory nevymyslel tak sa nic nedeje…Som zvedavy, kto sem dal daco svoje!! – dake stupido-blikáco neratam..Totizto navrhnut daco svoje nie je az take lahke….Potom mozes kazdeho takto buzerovat, ze to je „skopcene“..

          • boraicho píše:

            Ta abi si sa neposral teraz

          • boraicho píše:

            Hej ma napadla taka vec že niekto tu da članok ale ani sam to nerobil keby ja som tu mal dať članok čo aj dam aj ked tu na stranke ich už par je ale ja tu dam svoju upravenu DPS aj ked nie moc ale je a dam tu foto už postaveneho a a napisem aj skusenosti s tym.
            A dam tu aj VN zdroj a foto a skusenosti a ake nahrady sa daju použiť a tak.Aj ked to je už z niekadal okopirovane ale aspon to bude aj nieako vyzerať nielen schema a toť vse.Take by som rovno vymazal z fora

          • bobor1992 píše:

            Chlapci, nechceme krev 😀 podľa mňa je dobre že to sem dal, snaží sa

          • cibolm píše:

            caw ja by som sa chcel opytat aka je hodnota toho elektrolitiu lebo je to tam dost rozmazane diki 😀

  2. teslistacz píše:

    Tak to je tedy sila, panove. Jedinej clanek neni original, vsechny jsou kradeny a prepsany na ne. Ja myslim, stejn jako uz zaznelo v jinych vlaknech, ze by se mel podat hromadne podnet na OSU, at se na to podivaji.
    Koukam, ze to co ukazuji v TV ze slovenska, tu spinu, cikansky osady a podobne, ze na tom neco preci jen bude!

Pridaj komentár