SVETELEKTRO

30. januára 2012   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Tlačte jednoducho a bez ovládačov zo zariadení s Apple iOS


SOS electronic s.r.o.

S novým zariadením Lantronix xPrintServer môžete tlačiť dokumenty na vašej sieťovej tlačiarni z akéhokoľvek mobilného zariadenia s operačným systémom Apple iOS.

Predstavte si, že máte vo firme návštevu s akýmkoľvek novším mobilným prístrojom od Apple ako napr. iPod, iPhone alebo iPod touch a vaša návšteva si z akéhokoľvek dôvodu potrebuje vytlačiť nejaký dokument. Problém je, že s pravdepodobnosťou blížiacou sa istote, v danom mobilnom zariadení nebudú nainštalované ovládače na vašu tlačiareň.



Tento problém elegantne rieši nové zariadenie od spoločnosti Lantronix – xPrintServer. Ide o doslova „plug´n´play“ alebo „plug´n´print“ sieťové zariadenie. xPrintServer slúži ako medzičlánok medzi mobilným zariadením a tlačiarňou. Apple iOS zariadenie komunikuje so sieťou cez WiFi vašej spoločnosti a xPrintServer posiela dáta na sieťovú tlačiareň cez ethernet kábel.

V porovnaní s inými sieťovými zariadeniami je konfigurácia neuveriteľne jednoduchá. Pripojte xPrintServer cez ethernet kábel do vašej siete (na router, switch, hub alebo akékoľvek miesto v sieti), zapojte napájanie a xPrintServer sám vyhľadá všetky dostupné tlačiarne v sieti a vykoná všetky potrebné nastavenia (auto-discover a auto-provision). Nie je potrebná žiadna ďalšia konfigurácia, žiadne aplikácie ani iný softvér.

Na tlačenie už postačí len prihlásiť sa s mobilným zariadením Apple do vašej WiFi, otvoriť želanú webstránku, e-mail, fotku a-pod. a zvoliť ikonu na otvorenie základného menu tlače. Z ponuky možností tlače si potom zvolíte tlačiareň, na ktorej chcete tlačiť. Postačí už len zvoliť si počet kópií a stlačiť tlačidlo „tlač“.



Výhody / vlastnosti:

  1. umožňuje bezproblémovú tlač z akéhokoľvek mobilného zariadenia s Apple iOS 4.2 alebo novším
  2. nie sú potrebné žiadne ovládače ani špeciálny SW
  3. tlač z mobilného zriadenia cez základné prostredie tlače
  4. extrémne jednoduchá inštalácia – „plug´n´print“
  5. automaticky vyhľadá všetky sieťové tlačiarne, žiadna konfigurácia
  6. veľké množstvo podporovaných tlačiarní

Detailné informácie vám poskytne produktový leták, návod na použitie – Quick Start a zoznam podporovaných tlačiarní.



xPrintServer bude dostupný od polovice januára 2012 za cenu približne 180 USD.

V prípade záujmu prosím kontaktujte firmu SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.


Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár