SVETELEKTRO

18. decembra 2009   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

Využití modulátoru z videa nebo satelitního přijímače


MIRDAS

Nashromáždilo se mi doma asi 20ks modulátorů a tak jsem začal přemýšlet jak je využít.První nápad byl,že při nastavování paraboly satelitu používám starou přenosnou televizi a ta nemá žádný jiný vstup než pro anténu.Většina satelitních přijímačů již modulátory nepoužívá a tak jsem si postavil tuto pomůcku ,abych mohl použít svoji přenosnou televizi ke každému přijímači.Když přijel kamarád na návštěvu a chtěl vyřešit stejný problém na chatě ale s DVD přehrávačem,tak jsem mu to zapůjčil aby si mohli jeho děti v létě pouštět pohádky o prázdninách na chatě.

Můj přípravek se opět osvědčil
a zásluhou kamaráda i proslavil mezi chataři.Nakonec jsem modulátory ještě musel shánět další,jelikož zájem byl tak veliký že mi ani těch 20ks nestačilo.Modulátory bez poruchy slouží stále a na chatě tak stačí i stará televize,která nesvádí zloděje k jejímu odcizení.

Schéma

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Komentáre (12)

  1. pin píše:

    Užitočná informácia, tiež mám nejaké video v garáži a netušil som, že použitie modulátora je tak ľahké. A kedže mám aj starú videokameru s AV výstupom, môžem ju namieriť na vstupnú bránu a cez modulátor pustiť do televízneho rozvodu.
    Je to zrejme modulátor s jedným alebo dvoma pevnými kanálmi, ale postačí.
    Vďaka, MIRDAS!

  2. vama píše:

    A da sa takto velmi jednoducho pouzit modulator, ktoreho frekvencia sa v menu videa nastavuje ?

  3. boraicho píše:

    tiež ma to zajima ten članok, ale problem je že som mu absolutne nepochopil 🙂 že načo je vlastne dobry ten modulator ale ja to už preberiem z mirdasom na qipe 🙂

  4. andrewwwww píše:

    Pls ten zeleny rezistor v strede je tam co zac?? Na scheme ho zakresleny nevidim…

  5. mico píše:

    Ja mam jednu otazku mozno trochu odveci ale aj tak. Co je to za hmotu, ktoru mas na kablikoch, myslim tu plasticku priesvitnu(mliecnu) hmotu ktorou sa zalievaju vsetky pohyblive casti, dost som ju vidaval pri starych cinskych plosakoch. Je to nejake lepidlo alebo nejaky epoxid? Porad kde sa da kupit. Dik za odpoved.

  6. funboy4 píše:

    nie som ziadny odbornik na elektroniku, je to len moje hobby a tiez som chcel vediet na co sa to pouziva ale z tohto prispevku som sa toho vela nedozvedel, co sa kam zapaja apod., ak by mi to mohol niekto blizsie vysvetlit prosim na pokeci funboy4 ……….dakujem

Pridaj komentár