| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
killerX3 Ultimate člen

Zaregistrovaný od: 01. 03. 2009 Vek: 18.83 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 1729 Karma: 51  Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: so február 06, 2010 10:13 pm Predmet: |
|
|
| medved napísal: | mas SS
to co su za kondi na tej poslednej fotke ? |
tie na posledne fotke su kapacitne trimre na vysoke napatie,mozno 1kV,
kapacita 150pF,vacsina nepouzite,sama keramika.
_________________ Powered by LEACH AMP (MPA1000L) 2x500W
Aktuálny projekt: Elektrónkový zosilňovač s EL34 |
|
| Návrat hore |
|
 |
medved Stály člen

Zaregistrovaný od: 02. 12. 2008 Vek: 17.06 roka Som elektronik: Neuvedené Príspevky: 257 Karma: 26  Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: ne február 07, 2010 10:59 am Predmet: |
|
|
tych velkych kondikou mas 7 ?
a tie 3 kondi co su na tej pasovine maju ake kapacity ? zeby som si vedel vibrat ktore sa mi viac hodia na vttc a zeby sme sa s Robiom doholi ze kto ktore zoberie. Ja by som zobral aj zo 2 tych trimrou a s tych kondikou asi co su na tej pasovine a jeden 500pF. Robio ktore ty chces ?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
killerX3 Ultimate člen

Zaregistrovaný od: 01. 03. 2009 Vek: 18.83 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 1729 Karma: 51  Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: ne február 07, 2010 11:20 am Predmet: |
|
|
ok pani tazke takto,idem do dielne zbehnut a napisem presne kolko mam a presne napisem ake parametre maju,tych keramickych je asi 6 presne.
potom ten zeleny na pol nF/30kV,a tie trimre,plus odfotim tie vn diody.
|
| Návrat hore |
|
 |
killerX3 Ultimate člen

|
Zaslal: ne február 07, 2010 11:47 am Predmet: |
|
|
takze tych keramickych je presne 6:
1. 3,3nF/10kV
2. 1nF/16kV
3. 0,5nF/16kV
4. 0,5nF/16kV
5. 1nF/12kV
6. 1nF/12kV
plus ten zeleny 0,5nF/30kV
plus prikladam fotky vn diod
| Komentář: |
|
| Velikost: |
155.57 kB |
| Zobrazeno: |
21 krát |

|
| Komentář: |
|
| Velikost: |
138.17 kB |
| Zobrazeno: |
20 krát |

|
|
| Návrat hore |
|
 |
Robio Ultimate člen

Zaregistrovaný od: 11. 09. 2007 Vek: 20.68 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 3009 Karma: 50  Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: ne február 07, 2010 12:05 pm Predmet: |
|
|
Ja VTTC stavať nejdem, nemám na to ani výkonné elektrónky a vidím že ty áno, takže tie kondy sa ti zídu viac ako mne...Ja som ich chcel na mega SGTC ale na to sú to malé kapacity...takže ďakujem za to že si to spísal a pofotil, no mne by asi stáli nevyužité doma...
|
 |
killerX3 Ultimate člen

|
Zaslal: ne február 07, 2010 12:40 pm Predmet: |
|
|
ok robio,tak ak nechces nic tak sa dohodnem s medvedom.
|
| Návrat hore |
|
 |
medved Stály člen

Zaregistrovaný od: 02. 12. 2008 Vek: 17.06 roka Som elektronik: Neuvedené Príspevky: 257 Karma: 26  Bydlisko: Prešov
|
Zaslal: po február 08, 2010 3:14 pm Predmet: |
|
|
| To co su za diody na tej prvej fotke tie hnede ?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
killerX3 Ultimate člen

|
Zaslal: po február 08, 2010 3:15 pm Predmet: |
|
|
na tej prvej fotke su nejake ruske vn diody parametre neviem
|
| Návrat hore |
|
 |
Rákosnik Stály člen

Zaregistrovaný od: 23. 06. 2009 Vek: Neuvedené Som elektronik: Začiatočník Príspevky: 153 Karma: 3  Bydlisko: Břeclav
|
Zaslal: ne február 21, 2010 12:43 pm Predmet: |
|
|
nadhera!! mas aj webovky? taky davam K+
_________________ www.webgame.cz |
|
| Návrat hore |
|
 |
medved Stály člen

|
Zaslal: ut marec 02, 2010 8:54 pm Predmet: |
|
|
sory ze tak neskoro pisem som si nevsimol
diki, ne nemam ale uz dlhsie chcem spravit ale akosi ne a ne sa ktomu dostat
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Romanixe Pokročilý člen

Zaregistrovaný od: 27. 11. 2009 Vek: 17.19 roka Som elektronik: Neuvedené Príspevky: 573 Karma: 8  Bydlisko: Pezinok,Bratislava-Raca
|
Zaslal: st apríl 14, 2010 7:44 pm Predmet: Re: SGTC |
|
|
| medved napísal: | Tak toto je moj prvy iskriskovy teslak (ak neratam prve pokusy ktore ani poriadne nefungovali ). Sekundar je vysoky 38,5cm a priemer 6,3cm. Vyboje dlhe pol metra proti zemi da max. 65cm. Napajam ho 2 MOTmi a treti MOT je ako tlumivka. Na sekundarnej casti su 6 tlmivky a blokovacie kondiky. Uz len dam na boky plexisklo a je hotovy. Chystam sa snim aj na SOCku. Musel som este aj primar prerabat lebo som mal silnu väzbu a mi skakali iskri po sekundari lebo som mal primar konicky ale zavit na zavite tak som navinul novy primar s medzerou medzi zavitmi 0,5cm a teraz uz ide bez problemou (to som uz spominal na fore). A aby nebolo malo este mi aj sekundar zhorel ked po nom lietali iskri tak som ho skusil opravit co sa mi podarilo. Teraz uz TC funguje bezproblemou akurat by to chcelo lepsie kondiky. Tak co vy nato ?  |
Ahoj chcel som sa spytat este na parametre tvojho SGTC. hmm akou hrubkou drotu si návijalcievku? navijal si ju rucne? dalej kolko zavitou sekundar a primar? pocet zavitou na primary?? a kolko ti to trvalo spravit ? dakujem a samozrejme K + , je to pekne
|
|
| Návrat hore |
|
 |
boraicho Ultimate člen

Zaregistrovaný od: 03. 02. 2007 Vek: 21.73 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 3639 Karma: 79  Bydlisko: Svidnik
|
Zaslal: st apríl 14, 2010 7:57 pm Predmet: |
|
|
Romanixe chceš postaviť teslak?Nechceš kupiť sekundar? mam 2
_________________ "Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je" |
|
| Návrat hore |
|
 |
medved Stály člen

|
Zaslal: pia apríl 16, 2010 1:26 pm Predmet: |
|
|
| Romanixe napísal: |
Ahoj chcel som sa spytat este na parametre tvojho SGTC. hmm akou hrubkou drotu si návijalcievku? navijal si ju rucne? dalej kolko zavitou sekundar a primar? pocet zavitou na primary?? a kolko ti to trvalo spravit ? dakujem a samozrejme K + , je to pekne  |
diky
drôt na sekundari je 0,15mm a pocet zavitov cca 2400 (idealne je tak 1200-1500z ale ja som vinul s tym co bolo doma) navijal som rucne na provizornej navijacke (za 2 dni bola navinuta) potom este som 3x nalakoval s lakom na drevo
primar ma 8z s koaxialu pouzite tienenie
cely TC som robil mozno pol roka ani nepametam, problem bol ze mi dlho trvalo kym som zohnal Cu trubky (pravdaze som ich nekupoval ) na iskrisko a poriadne kondy aby som ho naladil
inak jedine co som kupoval na TC bol polistyren na toroid vsetko ostatne som poznahal zadarmo
_________________ Kirlianová fotografia -> Valcové ložiska, ZVS Driver 15kV
Môj web o VN a teslakoch -> http://www.experimenty.kvalitne.cz/ |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rákosnik Stály člen

Zaregistrovaný od: 23. 06. 2009 Vek: Neuvedené Som elektronik: Začiatočník Príspevky: 153 Karma: 3  Bydlisko: Břeclav
|
Zaslal: so apríl 17, 2010 8:23 am Predmet: |
|
|
nadhera!! pekny.. davam k+, a jake si pouzil kondiky?
_________________ www.webgame.cz |
|
| Návrat hore |
|
 |
medved Stály člen

|
Zaslal: ne apríl 18, 2010 3:22 pm Predmet: |
|
|
dik, kondiky su 16kusov impulzne TESLA 82nF/1500V celkovo na 6kV kapacita 83nF
|
| Návrat hore |
|
 |
Romanixe Pokročilý člen

Zaregistrovaný od: 27. 11. 2009 Vek: 17.19 roka Som elektronik: Neuvedené Príspevky: 573 Karma: 8  Bydlisko: Pezinok,Bratislava-Raca
|
Zaslal: st apríl 21, 2010 12:32 pm Predmet: |
|
|
| medved napísal: | | Romanixe napísal: |
Ahoj chcel som sa spytat este na parametre tvojho SGTC. hmm akou hrubkou drotu si návijalcievku? navijal si ju rucne? dalej kolko zavitou sekundar a primar? pocet zavitou na primary?? a kolko ti to trvalo spravit ? dakujem a samozrejme K + , je to pekne  |
diky
drôt na sekundari je 0,15mm a pocet zavitov cca 2400 (idealne je tak 1200-1500z ale ja som vinul s tym co bolo doma) navijal som rucne na provizornej navijacke (za 2 dni bola navinuta) potom este som 3x nalakoval s lakom na drevo
primar ma 8z s koaxialu pouzite tienenie
cely TC som robil mozno pol roka ani nepametam, problem bol ze mi dlho trvalo kym som zohnal Cu trubky (pravdaze som ich nekupoval ) na iskrisko a poriadne kondy aby som ho naladil
inak jedine co som kupoval na TC bol polistyren na toroid vsetko ostatne som poznahal zadarmo  |
Aha dakujem za informacie Ja robim tiez SGTC asi raz tolky aky mas ty ale my zas mame problem zohnat VN trafo ale tak teraz mam objednany uz 25 kVA olejove trafo tak uz sa tesim inak pouzivame MOTy z mikrovlnky a viem co je to vsetko pozhanat ci uz kondy, a ideme robit iskrisko hmm a dnes je vsetko drahe a tiez sa snazime co je doma to pouzit . hmm uz sa tesim na uplne dokoncenie a mozme to hodit sem
|
|
| Návrat hore |
|
 |
medved Stály člen

|
Zaslal: st apríl 21, 2010 1:47 pm Predmet: |
|
|
no ked bude hotovy tak to urcite hod sem .
25kVA trafo !!! ciboze to skade i ja chcem take jake ma napätie ? a ak to neni tajne tak za kolko ?
|
| Návrat hore |
|
 |
Romanixe Pokročilý člen

|
Zaslal: st apríl 21, 2010 5:54 pm Predmet: |
|
|
| boraicho napísal: | | Romanixe chceš postaviť teslak?Nechceš kupiť sekundar? mam 2 |
Hmm mal som ideu ze postavim nejaky dalsi teslak pretoze mam rozrobeny jeden SGTC lenze mam problem s budenim teslaku cize zhanam peniaze na olejovy trafak takze teraz zatial nie setrim co najviac ale ak budem robit ten mensi mtak urcite dam vediet ale aj tak velmi dakujem
//Automatické spojenie príspevkov. Pridané po 6 minútach:
| medved napísal: | no ked bude hotovy tak to urcite hod sem .
25kVA trafo !!! ciboze to skade i ja chcem take jake ma napätie ? a ak to neni tajne tak za kolko ? |
No tak po tristvrte roku co robim nas SGTC s mojim kamaratom a aj spoluziakom som po velmi narocnom zhanani objavil u mna v meste firmu ktora montuje demontuje a opravuje VN trafaky, dohodol som sa ze ten trafak bude stat 100-150 eur je to len osobna dohoda medyi majitelom firmy ale ak by si chcel nejaky trafak zohnat mozem sa popozerat a a popytam ci nieco je na sklade alebo ze ci by mi nekay nezhonal alebo tak nejak potom by sme sa dohodli na cene a dokaze zohnat vselico aj priechodky ci uz na sietove aj na VN aj dalsie veci
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Thales Moderator

Zaregistrovaný od: 07. 10. 2008 Vek: 28.30 roka Som elektronik: Neuvedené Príspevky: 4713 Karma: 116  Bydlisko: White Hill, Prague
|
Zaslal: st apríl 21, 2010 9:23 pm Predmet: |
|
|
Jeden člověk si také sehnal trafo. Výkon nevím ale dávalo 3x6KV. Už nepíše. Nevím co se mu stalo.
_________________ Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí |
|
| Návrat hore |
|
 |
Romanixe Pokročilý člen

|
Zaslal: st apríl 21, 2010 9:30 pm Predmet: |
|
|
to bol asi nejaky 3 fazak asi nejaky distribucak vymontovany z nejakej trafo stanice hmm ale to nejaky maly??
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|