| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
103_Marek Okoloidúci

Zaregistrovaný od: 01. 02. 2010 Vek: 17.50 roka Som elektronik: Začiatočník Príspevky: 7 Karma: 0 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
103_Marek Okoloidúci

Zaregistrovaný od: 01. 02. 2010 Vek: 17.50 roka Som elektronik: Začiatočník Príspevky: 7 Karma: 0 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
killerX3 Ultimate člen

Zaregistrovaný od: 01. 03. 2009 Vek: 18.83 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 1729 Karma: 51  Bydlisko: Banská Bystrica
|
Zaslal: ne február 07, 2010 2:42 pm Predmet: |
|
|
zdravim,myslim ze je to zbytocne,a myslim si, ze simson ma odlisny princip zapalovania ako ten co chces stavat.radsej to nehaj tak ako to je,je to vyborny nemecky stroj,nic netreba upravovat,chodi to perfektne aj s tym zapalovanim co tam je. _________________ Powered by LEACH AMP (MPA1000L) 2x500W
Aktuálny projekt: Elektrónkový zosilňovač s EL34 |
|
| Návrat hore |
|
 |
cezet Stály člen

Zaregistrovaný od: 02. 01. 2010 Vek: 16.13 roka Som elektronik: Začiatočník Príspevky: 383 Karma: 0  Bydlisko: Rajec
|
Zaslal: ne február 07, 2010 3:38 pm Predmet: |
|
|
| Este sa to da prerobit na zapalovanie z babetty |
|
| Návrat hore |
|
 |
Robio Ultimate člen

Zaregistrovaný od: 11. 09. 2007 Vek: 20.68 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 3009 Karma: 50  Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: ne február 07, 2010 4:13 pm Predmet: |
|
|
Tiež si myslím že nieje dôvod meniť, simson je dobrý stroj a zapaľovanie má v poriadku. _________________
Aká otázka, taká odpoveď. |
|
| Návrat hore |
|
 |
103_Marek Okoloidúci

|
Zaslal: ne február 07, 2010 6:54 pm Predmet: |
|
|
| v babete je ake zapaľovanie? |
|
| Návrat hore |
|
 |
mihal.dp Stály člen

Zaregistrovaný od: 04. 07. 2008 Vek: 20.05 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 321 Karma: 16 
|
Zaslal: ne február 07, 2010 7:23 pm Predmet: |
|
|
| bezkontakt |
|
| Návrat hore |
|
 |
eurobastler Ultimate člen

Zaregistrovaný od: 19. 04. 2009 Vek: 21.48 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 2341 Karma: 42  Bydlisko: Himalaje
|
Zaslal: ne február 07, 2010 7:36 pm Predmet: |
|
|
Babety maju tyristorove zapalovanie:
http://pandatron.sk/?37&babeta_207
Kapacita 4.000 mikrofaradov sa mi zda byt vela _________________ Milujem prispevky, ktore nepoznaju ani bodku, ani ciarku a tahaju sa jak sopel...
Zacinam s PIC. Chce to vela casu a trpezlivosti...
Je rozdiel, ci nieco urobim alebo urobim poriadne...
Z /koho, coho/, S /kym,cim/ |
|
| Návrat hore |
|
 |
mihal.dp Stály člen

Zaregistrovaný od: 04. 07. 2008 Vek: 20.05 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 321 Karma: 16 
|
|
| Návrat hore |
|
 |

Zaregistrovaný od: 19. 04. 2009 Vek: 21.48 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 2341 Karma: 42  Bydlisko: Himalaje
|
Zaslal: ne február 07, 2010 10:03 pm Predmet: |
|
|
Nedavaj tam nic navyse-simson ma uz sam o sebe vela kablov _________________ Milujem prispevky, ktore nepoznaju ani bodku, ani ciarku a tahaju sa jak sopel...
|
| Návrat hore |
|
 |
VauxhallV6 Okoloidúci

Zaregistrovaný od: 24. 05. 2009 Vek: 18.07 roka Som elektronik: Začiatočník Príspevky: 47 Karma: 0 
|
Zaslal: po február 08, 2010 9:25 pm Predmet: |
|
|
| Takisto mám Simsona a zapaľovanie je tam dosť dobre vyriešené keď to porovnám s Pionierom :D , (pri pohľade na to odtrhové ramienko mi je zle) :D... No a na Simsone jediné čo sa mi pokazilo bolo to čidlo nalisované na hlinikovom plechu, na ktorom sú cievky namontované a inak to valí ako drak :D . |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: po február 08, 2010 9:40 pm Predmet: |
|
|
Vauxhall: Nemozes porovnavat Jawu 21 so Simsonom. To je nieco podobne ako porovnavat Rapidku s Calibrou  _________________ Milujem prispevky, ktore nepoznaju ani bodku, ani ciarku a tahaju sa jak sopel...
|
| Návrat hore |
|
 |
VauxhallV6 Okoloidúci

Zaregistrovaný od: 24. 05. 2009 Vek: 18.07 roka Som elektronik: Začiatočník Príspevky: 47 Karma: 0 
|
Zaslal: po február 08, 2010 10:10 pm Predmet: |
|
|
| eurobastler napísal: | | Vauxhall: Nemozes porovnavat Jawu 21 so Simsonom. To je nieco podobne ako porovnavat Rapidku s Calibrou :roll: |
Neviem, sú to mašiny ktoré sú skoro rovnako staré. |
|
| Návrat hore |
|
 |
breta1 Power user

Zaregistrovaný od: 06. 02. 2009 Vek: Neuvedené Som elektronik: Neuvedené Príspevky: 2151 Karma: 89  Bydlisko: brno
|
Zaslal: po február 08, 2010 10:15 pm Predmet: |
|
|
Takových nesmyslů se na internetu potuluje mnoho. Samozřejmě jde o 4uF. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mihal.dp Stály člen

|
Zaslal: po február 08, 2010 11:17 pm Predmet: |
|
|
A mne je tak isto zle ked vidim elektroinstalaciu simsona alebo MZ Navyse krstny ma jawu mustang ako prvy majitej a doteraz sa o zapalovanie nestaral, vlastne o nic, jediny problem bol ze tam kde sa opiera stojan zacal kvapkat olej, tak som to v 15tich (prvy krat v zivote) rozobral a pretesnil, vsetko ok. Taktiez ja mam jawu 350 kde su 2 kladivka cize by ti bolo 2x tak zle a tiez to funguje  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: ut február 09, 2010 4:38 pm Predmet: |
|
|
Elektronicke opodstatnenie ma svoje opodstatnenie-"odlahcuje" kladivko, tym, ze nim nepreteka tak velky prud. A pri vysokych otackach kladivko "nestiha". Ale v tomto pripade je to zbytocne. _________________ Milujem prispevky, ktore nepoznaju ani bodku, ani ciarku a tahaju sa jak sopel...
|
| Návrat hore |
|
 |
Vendeta Zaslúžilý člen

Zaregistrovaný od: 05. 02. 2010 Vek: Neuvedené Som elektronik: Začiatočník Príspevky: 1066 Karma: 7  Bydlisko: Zilina
|
Zaslal: ut február 09, 2010 4:46 pm Predmet: |
|
|
| VauxhallV6 napísal: | | eurobastler napísal: | Vauxhall: Nemozes porovnavat Jawu 21 so Simsonom. To je nieco podobne ako porovnavat Rapidku s Calibrou  |
Neviem, sú to mašiny ktoré sú skoro rovnako staré. |
No neviem lebo pincle sa robili od 65 roku do zhruba 75 roku a somsony okolo 85 tak to neviem ci skoro rovnako stare |
|
| Návrat hore |
|
 |
boraicho Ultimate člen

Zaregistrovaný od: 03. 02. 2007 Vek: 21.73 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 3639 Karma: 79  Bydlisko: Svidnik
|
Zaslal: ut február 09, 2010 4:51 pm Predmet: |
|
|
simson nema nahodou bezkontakt?
A MZta ma určite bezkontakt kedže kamos ma 250 a neraz som sa mu v tom babral, tie stroje sa nemusia stelovať, ak motorka ide zle, je chyba niekde inde, tam sa nema čo rozšteľovať.Je to magneticke.
Pionier? čo že boli vyrobene v rovankom čase? neviem ktora bola v ktorom ale viem že jawa je česka a simson je nemecky.
A kladivko? čo je na tom? Komu vadi, nech si da bezkontak, ale patri to k tomu.
Skor ide o to že veľa ludi ani nevie jak spravne našteľovať odtrh, neviem prečo každy debil nastavuje odtrh podla vzdialenosti kladiviek a najradsej mam ked niekomu nastavujem motorku a pcha mi pod nos tie take bľašky roznych hrubok neviem jak sa to vola teraz, ked vzdialenosť ramienok ma s nastavenim prdstihu hovno spoločne.A po dalsie sviečka, večšina ludi tam dava 0,7mm nechapem prečo? ja to davam od oka anie podla širky ale podla isrky, čim silnejsia a hlavne MODRA iskra.
//ak ma vendeta pravdu neni čo riešiť, prečo ma pinoier kladivko a simson bezkontakt _________________ "Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je" |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vendeta Zaslúžilý člen

Zaregistrovaný od: 05. 02. 2010 Vek: Neuvedené Som elektronik: Začiatočník Príspevky: 1066 Karma: 7  Bydlisko: Zilina
|
Zaslal: ut február 09, 2010 5:02 pm Predmet: |
|
|
Boraicho tak potom ako sa nastavuje odtrh ked nie podla vzdialenosti kladivka a mostika v HU a ked tak tak odtrh sa nastavuje podla tych presnych plieskov odtrh musi byt presny aby zmes zapalovalo ked ma  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kamil3011 Stály člen

Zaregistrovaný od: 18. 01. 2010 Vek: 17.19 roka Som elektronik: Začiatočník Príspevky: 125 Karma: 0  Bydlisko: SNV
|
Zaslal: ut február 09, 2010 5:15 pm Predmet: |
|
|
| NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE v ziadnom pripade ja mam simsona a zaoberam sa opravovanim.... daj tam toto zapalko.... funkcne... oskusane so suciastkami neni problem http://www.simson.ic.cz/zapalko/zapalko.html toto je fajn a ido to... ckni si aj simsonviglu.cz a ked mas dajake problemy, poziadaj dam ti na mna dajake kontakty... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|