| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
marfy Okoloidúci

Zaregistrovaný od: 26. 01. 2010 Vek: Neuvedené Som elektronik: Neuvedené Príspevky: 34 Karma: 0 
|
Zaslal: ne február 07, 2010 8:37 pm Predmet: Stavba reprobeden k zes. 2x125W |
|
|
Ahoj.
Chtěl bych se s váma poradit. Teď jsem dokončil zesilovač 2x125W 4ohm http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/ksd8251.htm a chtěl bych si k tomu sestavit nějaké reprobedny.
Nechci s tím ozvučovat žádné diskotéky nebo tak. Chci to jen do pokoje na normální poslech a aby vypadaly pěkně po designové stránce. Jde mi spíše o basy.
Desky bych si nechal nařezat.
Můj rozpočet kolem cca 3000-3500 kč (za obě dvě)
Opravdu nejsem náročný posluchač. Byl bych rád za nějaké odkazy na fora nebo konkrétní projekty atd... Děkuji za všechny rady a tipy
PS: líbí se mi tento:
http://reproduktory.tvm-valmez.cz/dvoupasmova-reproduktorova-soustava,-bassreflex-ars-225-05-p-194.html
akorát cena je za 1ks, tak bych si to chtěl zkusit postavit sám, abych se vlezl do výše uvedené ceny. |
|
| Návrat hore |
|
 |
SleepWalker Stály člen

Zaregistrovaný od: 25. 03. 2009 Vek: 21.00 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 421 Karma: 9 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
einsteinmino Ultimate člen

Zaregistrovaný od: 16. 05. 2007 Vek: 24.22 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 2170 Karma: 36  Bydlisko: Kysucke Nove Mesto
|
Zaslal: ne február 07, 2010 8:52 pm Predmet: |
|
|
pekne ale ta citlivost nic moc veru _________________ Beyma Power12 je uz domka
|
| Návrat hore |
|
 |
marfy Okoloidúci

Zaregistrovaný od: 26. 01. 2010 Vek: Neuvedené Som elektronik: Neuvedené Príspevky: 34 Karma: 0 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
eurobastler Ultimate člen

Zaregistrovaný od: 19. 04. 2009 Vek: 21.48 roka Som elektronik: Pokročilý Príspevky: 2341 Karma: 42  Bydlisko: Himalaje
|
Zaslal: ne február 07, 2010 10:09 pm Predmet: |
|
|
V prvom rade by som si zabezpecil k tomu zosilnovacu ochrany  _________________ Milujem prispevky, ktore nepoznaju ani bodku, ani ciarku a tahaju sa jak sopel...
Zacinam s PIC. Chce to vela casu a trpezlivosti...
Je rozdiel, ci nieco urobim alebo urobim poriadne...
Z /koho, coho/, S /kym,cim/ |
|
| Návrat hore |
|
 |
Thales Moderator

Zaregistrovaný od: 07. 10. 2008 Vek: 28.30 roka Som elektronik: Neuvedené Príspevky: 4713 Karma: 116  Bydlisko: White Hill, Prague
|
Zaslal: ne február 07, 2010 10:09 pm Predmet: |
|
|
Všechny ty bedny na které si se koukal jsou na na dvě věci. Hádej na které. Holt udělat slušnou bednu je stejně složité jako navrhnout od začátku kvalitní zesilovač.
Výběr či návrh vhodné bedny souvisí také s tím co a jak nahlas posloucháš. _________________ Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí |
|
| Návrat hore |
|
 |
marfy Okoloidúci

|
|
| Návrat hore |
|
 |
marfy Okoloidúci

|
Zaslal: ne február 07, 2010 10:17 pm Predmet: |
|
|
| Thales napísal: | | Všechny ty bedny na které si se koukal jsou na na dvě věci. Hádej na které... |
No myslím, že bych to uhodl. Takže neposlouchám hudbu nijak nahlas, aby mi to rozbíjelo okna. Poslouchám spíš dance, trance a mám rád když repro má dobré basy.
Jojo, vím že to nebude lehké to dát dohromady. Právě se nejdříve zeptám a informuju (Po zkušenostech s né moc dobrým zesilovačem). |
|
| Návrat hore |
|
 |
Thales Moderator

Zaregistrovaný od: 07. 10. 2008 Vek: 28.30 roka Som elektronik: Neuvedené Príspevky: 4713 Karma: 116  Bydlisko: White Hill, Prague
|
Zaslal: ne február 07, 2010 11:48 pm Predmet: |
|
|
Postav tohle. To je velmi pěkný projekt
http://audioweb.cz/vase-dagus1.htm
Nebo tenhle je zrovna tak pěkný
http://audioweb.cz/vase-dawsoo2.htm
Velikostí se nenech zmást, basů bude stejně jako s 8" od TVM ne-li více. _________________ Zapamatuj si:
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí |
|
| Návrat hore |
|
 |
marfy Okoloidúci

|
Zaslal: po február 08, 2010 6:09 pm Predmet: |
|
|
Tady ty se mi zamlouvají... ty bych mohl snad zvládnout a ještě co říkáš na tady ty? http://audioweb.cz/vase-ondrach2.htm hlavně po výkonové stránce? Myslíš že tam bude markantní rozdíl? Jde mi hlavně o to, že jsou o dost levnější.
Díky  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Thales Moderator

|
Zaslal: ut február 09, 2010 1:31 am Predmet: |
|
|
Na tu pořizovací cenu nekoukej, ta je fakt jen orientační a každý si jí udává jak chce a co to stálo jeho, případně odhadem. SPH-225C je dražší reprák než SPH-170C takže logicky to bude také dražší. Jinak SPH-225C je velice zajímavý reprák ale kdo z vás ho cvakne co? _________________ Zapamatuj si:
|
| Návrat hore |
|
 |
millano Nový člen

Zaregistrovaný od: 06. 04. 2009 Vek: 21.45 roka Som elektronik: Neuvedené Príspevky: 69 Karma: 11  Bydlisko: Děčín
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Freeman Pokročilý člen

Zaregistrovaný od: 12. 01. 2008 Vek: 21.59 roka Som elektronik: Začiatočník Príspevky: 543 Karma: 6  Bydlisko: Orawa
|
Zaslal: ut február 16, 2010 7:29 pm Predmet: |
|
|
Kludne si postav nejake TVM-ka na doma tu bude urcite stacit
neco taketo planujem si aj ja spravit v blizkej buducnosti: http://audioweb.cz/vase-jofi3.htm
+ daaky ten subak casom ako si vravel ze chces aj na basy |
|
| Návrat hore |
|
 |
marfy Okoloidúci

|
Zaslal: ut február 16, 2010 11:34 pm Predmet: |
|
|
| Freeman napísal: | Kludne si postav nejake TVM-ka na doma tu bude urcite stacit
neco taketo planujem si aj ja spravit v blizkej buducnosti: http://audioweb.cz/vase-jofi3.htm
+ daaky ten subak casom ako si vravel ze chces aj na basy |
něco přesně takového jsem si teď sehnal a naprostá spokojenost! Jak vzhledově, tak zvukově. ...
| millano napísal: | | lidi, všimli jste si co to má za zesilovač ?! šmejd s 7250 !... |
Bože, díky že si mi připomněl jaký jsem chudák s TDA7250 ...
JINAK PROSÍM MŮŽETE TO ZAMKNOUT. dÍKY VŠEM ZA RADY |
|
| Návrat hore |
|
 |
Thales Moderator

|
Zaslal: st február 17, 2010 1:38 am Predmet: |
|
|
Milane my víme co má. Však se to tu řešilo v jiném threadu. Ale co naděláme - časem se poučí a třeba postaví něco normálního.
Proč zamknout? A už si se rozhodl co spácháš? _________________ Zapamatuj si:
|
| Návrat hore |
|
 |
|