Posuvna brana svojpomocne

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

sbf
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 409
Dátum registrácie: 28 Aug 2009, 00:00
Bydlisko: trencin

Re: Posuvna brana svojpomocne

Príspevok od používateľa sbf » 15 Mar 2018, 09:18

Ale k motoru sa dostanes aj bez otvorenia branky - inymi slovami ak by mi niekto ponukal pohon ktory sa da jednoducho odistit poslem ho kade lahsie
0

Marekodzapadu
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 175
Dátum registrácie: 25 Apr 2010, 00:00
Vek: 12

Re: Posuvna brana svojpomocne

Príspevok od používateľa Marekodzapadu » 15 Mar 2018, 09:50

Mego, ty mi pripadas jak hurvinek, ktori vsetkym chce povedat ze nieco robi a nieco spravil, k tomu zalozi 25tem od klincu az po raketu, a je mu problem si precitat 2 navody, ktore su zadarmo!! ci zajst k n-susedom na cumendu aku branu maju

1) Branu (konstrukciu) + pohon si mozes dat spravit firme, ano zaplatis, ale s kvalitou, zarukou a servisom, na kluc. Kazdy z niecoho zije, predpokladam ze ani ty nerobis zadarmo.

2) Chces si to spravi sam... Mas dve moznosti, kolajnicovu alebo samonosnu.
* Kolajnicova je jednoduchsia na konstrukciu, dlzka brany je L+cca 10cm. Nevyhoda, musis mat rovny podklad na celu dlzku kolajnice (alebo to rozumne korigovat). Na celu dlzku brany potrebujes mat volu max 5mm, ziadna sranda na 3m, isto nechces aby ti skakalo ozubene koliesko z kolajnice. Nic zlozite, pozvaras konstrukciu brany, osadis kolieska, osadis do/polozis na beton(u) kolajnicu tvaru /\, uchytis branu aby ti nespadla, osadis motor, ozubenu kolajnicu... zopar vikendov zvarania, brusenia, farbenia, betonovania, hromzenia.. to zvladnes...

* Samonosna - konstrukcne trocha zlozitejsia, nosny ram musi byt kvalita + aj voziky, v polsku by som urcite nekupoval. Ak mas 3m branu, tak si musis priratat tak +25%(?)(je to isto v navode) k dlzke brany. Zabetonujes jeden ci dva piliere (na hmotnost brany samozrejme nejaka hlbka a objem betonu). Do toho osadis voziky, pridas motor a voala brana je hotova. Len dufam ze nebudes setrit aj na hlbke vykopu alebo betonu, taka zatvorena brana je riadna paka, nedajboze ak by to na niekoho spadlo, ho to rozmackne jak cerva, to ho nezosiju ani v michalovciach.

Ad: Majacik, ani fotosenzory niesu ziadna hovadina, takym expertom ako ty by som zato utrhol hlavu. Chalan takto u nas mal branu bez majacik, otvoril ju a autom sup von minimalne 20tkou, takmer presiel maminku... Cena majacika je smiesnych 20€, za to si vrtat koleno...

Ad2: Kazdy normalny pohon sa da odistit - klucikom... Ten prevod nepretlacis, to radsej poohybas branu alebo vytrhnes motor z kotiev...

Z vlastnej skusenosti: Doma mame posuvnu, kolajnicovu - domorobo a prirobili sme k tomu pohon + male upravy. Ak by som siel do novej - samonosnej. Ale kazdemu podla svojej vole.

Tak šup šup, googlit vies, tak nieje problem najst navod na zhotovenie brany, a kazdy vyrobca specifikuje pre svoj pohon ako by mal byt dimenzovany.
0

t-pack25
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 122
Dátum registrácie: 09 Máj 2010, 00:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Vek: 32
Kontaktovať používateľa:

Re: Posuvna brana svojpomocne

Príspevok od používateľa t-pack25 » 15 Mar 2018, 09:56

Mego napísal: Skus dat ten shop. Ja potrebujem iba branu akoze to kovove one. Nic viac mi na to netreba. Plot bude pravdepodobne betonovany so stlpikmi a pomedzi to drevo. Este to nemam uplne vymyslene. Takze aj na branu pojdu dosky. Ide mi o to, aby bola cena co najnizsia. Ci na koleckach, alebo samonosna, to mi je v podstate jedno. Dokonca aj keby neposuvna bola lacnejsia, tak by som do nej siel este radsej
Komponenty som objednával odtialto http://branyposuvne.sk/ , majitel bol top, ochotny, tak ak by si niecomu nerozumel, napis mu (nedavam to ako reklamu, ale ako odporucanie z vlastnej skusenosti).

Spominaju sa tu aj kridlove, ale ja jednoznacne odporucam samonosnu posuvnu. Nema problem ked viac nasnezi, nezabera priestor. A kolajnicka je tiez nic moc (preto samonosna).

Pri vypadnu elektriky sa motor klucikom odblokuje a da sa manualne posunut. Za cely cas, co mame branu, sa mi ani raz nestalo, ze by vypadol prud, ked som potreboval otvorit branu (mame viac aut, takze brana sa pouziva denne velmi casto).

Inak mame presne s drevenou vyplnou, mozem ti poslat do SS nejake fotky ak budes mat zaujem.

Ci si to das urobit firme alebo urobis svojpomocne, to je uz na tebe. Urcita zrucnost je potrebna a hlavne technickejsie myslenie.
0
cpu intel c2q9550, 2.83GHz @ 3.00 GHz gpu asus eah4890 hdti 1GD5 1Gb ddr5 pcx zakl.doska asus p5q e HDD samsung 1Tb sata2 32Mb [b:48e6c018

Mego
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 771
Dátum registrácie: 07 Sep 2016, 12:07
Bydlisko: Svit
Vek: 31
Kontaktovať používateľa:

Re: Posuvna brana svojpomocne

Príspevok od používateľa Mego » 15 Mar 2018, 10:46

Posli mi tie fotky, ze to uvidim ;-) ja rozmyslam prave nad kridlovou z toho dovodu, ze by som si dal branicku pre ludi tak ako chcem. Keby som dal posuvnu, musim dat branicku na druhu stranu, co by som zas potom musel chodnik viest dajakym blbym sposobom. Ja by som si samozrejme dal branu na kluc a nestaram sa. Ale to by tie ceny museli byt aspon normalne. Ked matros stoji 500€ a oni chcu za branu 2500€, tak nech sa nehnevaju, ale potom maju jodinovku vacsiu jak slapky v bordeli. Zas zarobit ano, ale odtial potial. Jasne, ze ani ja nerobim zadarmo. Ale nepytam za hodinu svojej roboty 300€.
0
Som skôr fyzik ako elektrotechnik.

Nestihne ťa nijaké nešťastie
a k tvojmu stanu sa nepriblíži pohroma.
Lebo svojim anjelom dá príkaz o tebe,
aby ťa chránili na tvojich cestách.
Na rukách ťa budú niesť,
aby si si neuderil nohu o kameň

Používateľov profilový obrázok
Drakoush
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 10964
Dátum registrácie: 07 Feb 2012, 23:22
Bydlisko: Nitra
Vek: 28
Kontaktovať používateľa:

Re: Posuvna brana svojpomocne

Príspevok od používateľa Drakoush » 15 Mar 2018, 15:50

Mego napísal:Drakoush, ocenil by som, keby si sa prestal spravat konecne jak 14 rocny nadrzany pubertak, co mu testosteron bije do hlavy. Je to vtipne asi ako Hiroshima. Diky.
To nemalo byť vtipné, o to sa nikdy nesnažím, pozorujem to len u Teba (ale nejde Ti to, ako s tou Hirošimou).
Iba ma prestáva baviť, ako otvoríš vlákno, celé fórum Ti radí a nakoniec to vyriešiš aj tak úplne chujovo. Všetci sa tu len namáhajú, zbytočne. Keby si im aspoň poďakoval :)
Mego napísal:Ja by som si samozrejme dal branu na kluc a nestaram sa. Ale to by tie ceny museli byt aspon normalne. Ked matros stoji 500€ a oni chcu za branu 2500€, tak nech sa nehnevaju, ale potom maju jodinovku vacsiu jak slapky v bordeli. Zas zarobit ano, ale odtial potial. Jasne, ze ani ja nerobim zadarmo. Ale nepytam za hodinu svojej roboty 300€.
Keby si si raz skúsil urobiť bránu (ale poctivo, aby to bolo do pravého uhla a rovno!), tak by si vedel, že to nie je za dve hodiny, rovnako tak niečo stojí doprava materiálu, zinkovanie, práškovanie. Máš skreslenú predstavu o cene, najprv som myslel, že u Vás v Poprade bežne kupujete auto za 20€, ale potom som spoznal asi 100 ďalších ľudí z PP a je to tam rovnako drahé, ako tu v NR, tak neviem, kde žiješ.
0
Odkupujem zaujímavé meracie prístroje. Ponuky mailom alebo SS.

Používateľov profilový obrázok
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2632
Dátum registrácie: 02 Máj 2016, 16:02
Bydlisko: Morava-č.r.

Re: Posuvna brana svojpomocne

Príspevok od používateľa amater63 » 15 Mar 2018, 18:41

Dobrý den,a proč to není v sekci " prerábam dom" ,no od projektů jako lednička ve sklepě (pivnici ),osvětlení pracovního stolu, a další věci,pokud si někdo něco umane, tak každá rada je zbytečná.Tímto se nechci dotknout- Mego ,a i tím se omlouvám pokud jsem napsal nesmysl. :?:
0

Mego
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 771
Dátum registrácie: 07 Sep 2016, 12:07
Bydlisko: Svit
Vek: 31
Kontaktovať používateľa:

Re: Posuvna brana svojpomocne

Príspevok od používateľa Mego » 17 Mar 2018, 22:43

V pohode... sekcia prerábam dom je zamknutá z bezpečnostných dôvodov...
0
Som skôr fyzik ako elektrotechnik.

Nestihne ťa nijaké nešťastie
a k tvojmu stanu sa nepriblíži pohroma.
Lebo svojim anjelom dá príkaz o tebe,
aby ťa chránili na tvojich cestách.
Na rukách ťa budú niesť,
aby si si neuderil nohu o kameň

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok