Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Neviete si rady so zosilovačom a pod.?

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Wili
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1699
Dátum registrácie: 13 Sep 2010, 00:00
Bydlisko: Praha - CR
Vek: 34

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa Wili » 16 Aug 2018, 15:22

Diamos to zalezi na tak strasne vela faktoroch ze sa to takto porovnavat neda a je to veda, velmi zlozita, jediny zakladny rozdiel bude magnetizacna krivka EI voci toroidu ale v konecnom dosledku strasne velmi zalezi na zapojeni zosilnovaca a na navrhu daneho tranformatora a ako je vinuty a ako ma rozlozene vinutia/ sekcie atd... , aj toroid moze mat horsiu rozptylovu induknost ako EI ak ho niekto nevie navinut. A tiez obyc. EI s tenkymi orientovanymi plechmi moze byt parametrovo lepsie ako vinute C jadro, ide len o dizajn transformatora a jeho vinuti.

Tiez zalezi ake sytenie pouzije konstrukter pri navrhu, ak toroidne jadro ponukne 1,5T a konstrukter to vyzuije pri navrhu tak to pocut (aby usetrili zavity [co je mimochodom dobre pre VF], medeny drot, mensie straty atd, ale zhorsia sa ine parametre). Ak mas ale 1,5T jadro a vyzuijes len 1-1,2T tak je to lepsie z hladiska skreslenia, nizkych frekvencii atd, ale horsie z hladiska strat na zavitoch atd. To iste rozptylova indukcnost... ak ju chces zlepsit, stupne kapacita a uz si na zaciatku. Chce to vela skusenosti a pocitania aby vzniklo dobre trafko. Tie tvoje toroidy vyzeraju byt parametrovo super a urcite aj posluchovo budu velmi dobre a urcite omnoho lepsie ako indel.

Velmi dobre vystupne trafo je o velmi spravnom vybalancovani pre a proti a neustalom dopasuvavani jedneho parametra k inemu. Mas asi 20 premennych. Ako lego kocky, ale predstav si ze kazda ma inu velkost ale ty chces aby vsetky kocky boli rovnako velke, potom urpavujes sirku lego kociek az ti nakoniec vsetky zapadnu dokonale do seba do tvaru aky si chcel, potom vznikne dokonale trafo. Potom je jedno ci je EI alebo toroid, je to dost aj o pouzitom zapojeni nie len trafe... napr. ak pouzijes spatnu vazbu, upravujes magneticky tok v trafe a uz do toho keca tretia strana, a ak ten tok upravis spravne, a ak je tej vazby vela, vie to az neskutocnym sposobom vela podporit ale aj (ako si videl u indelu) pokazit.
0

Používateľov profilový obrázok
hpeter
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1782
Dátum registrácie: 16 Jún 2013, 10:32
Vek: 40

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa hpeter » 16 Aug 2018, 16:31

Wili napísal: U elektronok ma stale neprestava udivovat nadsenie pre nostalgiu u niektorych jedincov a je zaujimave ake dva tabory existuju, kde jedna skupina preferuje triody, mega velke trafa, stovky henry na primare, ziadna spatna vazba atd... a druhy cim lepsie parametre, cim viac spatnej vazby atd... :rolleyes: :?
viem kam tym mieris, ale ked uz niekto chce stavat akykolvek elkac, v kazdom pripade ide o nejaku nostalgiu.
inak by rovno isiel do tranzistoru...
moj pristup je minimalisticky; daj "slusne vychovanej" triode (zatial nic podobne neexistuje) dobre zelezo , a nechaj nech si s tym sama poradi. bez vazieb.
globalna vazba kedysi bola nutnost, lebo kvalita dnesnych suciastok vtedy neexistovala. cize dieru v parametroch riesila vazba.
uplne o nostalgii u mna sa neda povedat; kedze nemam problem zavesit fetovy gyrator na budiaci stupen.
mnohi z vas by to zavrhli (fuj polovodic), ale parametre a zvuk su proste lepsie.
ohladom zleho toroidu nesuhlasim, napr napajacie trafa pre vykonne tranzistorove zosilovace su na 100% toroidy, parametricky su lepsie ako ei.
diamos napísal: My mame tak trochu audiofilske usi. :oops:

Pytam sa preto lebo drahy vyrobcovia zosilnovacov toroidy moc nepouzivaju.
vyrobok firmy musi zapadnut do cenovej aj parametrovej hladiny, proste ei je cenovo vyhodnejsie a materialovo+technologicky dostupnejsie, a musis mat na tom aj nejaky zisk. to je cele. minule som spomenul amorfne a nanocrystalline jadra, zatial som ich videl len "c" ,ziadne ei.
japonsky audio note, s "c" jadrami. napr ongaku ma velke meno medzi s.e. (striebrom sa vnutri nesetrilo)

ked uz je rec o audiofilskych usiach;existuje mala skupina ludi co preferuju citlive bedne >100dB/W a krmia s.e. elkacmi s 0,5~1W .
su to veci nekupitelne v normalnych hifi obchodoch, je to casto urob si sam, aby cena ostala pri zemi.
osadene s triodami roku pana ~1920´-30´ linearnost a prejav stoji za zamyslenie.
napr 801A slusna triodka, s toriovym zhavicom, origo zasoby vysychaju, jedna nemecka firma ich zacala vyrabat podla povodnej predlohy..
0

Používateľov profilový obrázok
diamos
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 407
Dátum registrácie: 02 Júl 2018, 10:08
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Vek: 51

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa diamos » 17 Aug 2018, 00:22

Tak sme to uz nevydrzali a dnes sme robili posluchove testy.Zatial len na zapojeni Jolida 202a pretoze druhy toroid dnes neprisiel.
Zapojili sme paralelne dve 8 ohm bedne a zapojili sme ich na vystup 4 ohmy ako mono.
Mali sme k dispozicii regalovky B&W CM1 a stlpiky od TANNOY.
Zdrojom boli subory flac, spotify a gramofn Dual s vintage preampom Luxman.
Zvuk bol v kazdom zapojeni vynikajuci, plny basov, prekreslenych stredov a vysiek.

Na dynamike basov by sa dalo este popracovat.Aky je prijatelny Rippl pri nizkom a pri plnom vybudeni pri napeti 470V ????
Myslim ze by mohla pomoct pridavna kapacita 500uF/500V a foliak 15uF/500V.
Zatial mame zdroj aj zosilnovac takmer presne podla schemy Jolida 202a s.01.
Rozdiel je len v tom ze sme pridali 470 ohm rezistory na G2 ako nam poradil wili.

Este chceme porovnat zvuk z AI a potom sa rozhodneme pre finalne riesenie.

Ak som vas spravne pochopil tak najlepsie trafa su C ?
Ake maju jadro? Material jadra je ako ma toroid ?
Prílohy
65234840-3255-46BD-B1BE-27AF6F6BB24C.jpeg
0

Používateľov profilový obrázok
diamos
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 407
Dátum registrácie: 02 Júl 2018, 10:08
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Vek: 51

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa diamos » 17 Aug 2018, 12:00

Aha co som nasiel v skrinke.
Mam 3ks s kapacitou 4700uF/350V a jeden kus 4700uF/200V.
Myslite ze ak by som zapojil do serie dva 350 voltove (spolu 2350uF) tak by to zlepsilo priebeh na basoch?
Do skrinky ich nezmestim ale za skusku by to asi stalo.Co vy na to? Je to blbost ?
Prílohy
Kond 4700uF - 350V.jpg
0

Používateľov profilový obrázok
Wili
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1699
Dátum registrácie: 13 Sep 2010, 00:00
Bydlisko: Praha - CR
Vek: 34

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa Wili » 17 Aug 2018, 14:26

diamos ano je to blbost, ak chces lepsie basy kup si vacsie reproduktory. Ak pocitujes nedostatok basov moze to byt aj zlym umiestnenim v miestnosti alebo zle naladenou vyhybkou (nedobre doladeny vyskac k stredobasu sposobi ze sa moze basak aj uhnat a nikdy ho nedobehne). Toto nie je o zdroji a ani o vykone, ak mas dobre reproduktory staci ti aj 3W SE lampacik a bude mat super basy.

Tvrdsim zdrojom by si mozno vypozoroval mikroskopicky rozdiel, ale to vynalozene trapenie a rozmer naviac za to nestoji, okrem toho by to bolo vazne zivotu nebezbecne. Okrem toho dost by sa trapilo sietove trafo a diody s krmenim takeho mega kyblu.

A este mala rada pri akomkolvek seriovom radeni elytov je dobre davat k nim paralelne nejaky odporovy delic aby sa napatie distribuovalo medzi nimi rovnomerne.

k tvojej otazke... C transformatory maju jadro z jedneho nekonecneho kusu plechu kt. je vyvalcovany v smere mag. silociar materialu kt. je navinuty do pozadovaneho tvaru pre kostricku cievky. To jadro sa pri navijani lepi/impregnuje zivicou alebo nejakym epoxidom ci co to je aby to drzalo pokope a aby to bolo izolovane. Potom sa hotove jadro laserom alebo niecim presnym rozreze na polovicu a oznacia sa strany aby presne dosadali pri montovani k sebe. (vzniknu ti dva polkruhy v tvare pismena C) aby sa dala nastoknut kostricka, ked sa to vlozi do kostricky zlepi sa to (dokonale to do seba pasuje aj tie plechy ako boli rozrezane jeden navazuje plynule na druhy) a stiahne sa to kovovou paskou po obvode. Tieto jadra su rozne, vacsinou je zname jedno C s jednou kostrickou, potom C s dvoma kostrickami (nieco ako UI trafo) potom sa pouziva dvojite C (akoby EI trafo ale s C plechmi) atd. Vyhoda je v tom ze magneticky tok je velmi "laminarny" a koherentny a magneticke silociary cestuju presne v smere silociar toho magnetickeho materialu. Je to velmi silno podobne toroidu, len material jadra je iny, ale u toroidov su tiez na vyber rozne jadra. Tieto plechy pouzite pri vyrobe maju rozne vlastnosti (vacsinou je sytenie okolo 1,5 vynimocne aj 1,7T) a su dostupne rozne hrubky plechov od 0,15mm po 0,5mm tusim. Od toho existuju aj lepsie jadra, volaju sa unicore, tie maju 1,7T a viac, je to vizualne velmi podobne vinutemu C jadru ale je to skladane (podobne ako EI) ale nie v horizontalnom ale vertikalnom smere a jadro je previazane velmi plynulo na vela miestach a velmi dobre zapada do seba. Pozri youtube
0

Používateľov profilový obrázok
diamos
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 407
Dátum registrácie: 02 Júl 2018, 10:08
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Vek: 51

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa diamos » 17 Aug 2018, 15:23

Wili: Tie basy nie su slabe, je ich dost len sa mi zda ze pri vecsom vybudeni su akoby menej dynamicke - pomalsie - tazko to popisat.
Pri tichom posluchu su super.
Myslim ze reprosustavy su dostatocne kvalitne pre nase naroky.Firmy B&W a Tannoy patria do prvej ligy v reprakoch.

Wili my tam zatial nemame zapojeny ani ten 470uF/500V od JJ.
Filtracna kapacita je teraz 275uF(2 x 470uF v serii aj s paralelnými rezistormi 68k).Dam tam aspon ten od JJ ?

Dakujem za vycerpavajuce info ohladom VT.
Dnes dorazili dalsie toroidy, tak uz sa tesime na porovnavanie s AI.

Inak myslis ze by som mohol Jolidu preladit biasom do triedy A ak neprekrocim stratu 25W medzi anódou a katodou?
Netreba este nieco zmenit, doladit?
0

Používateľov profilový obrázok
hpeter
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1782
Dátum registrácie: 16 Jún 2013, 10:32
Vek: 40

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa hpeter » 17 Aug 2018, 18:40

diamos napísal:Aha co som nasiel v skrinke.
Mam 3ks s kapacitou 4700uF/350V a jeden kus 4700uF/200V.
Myslite ze ak by som zapojil do serie dva 350 voltove (spolu 2350uF) tak by to zlepsilo priebeh na basoch?
Do skrinky ich nezmestim ale za skusku by to asi stalo.Co vy na to? Je to blbost ?
osobne mam valec 1000u/450 so srobovym pripojenim, a to je iba sluchatkac s trafami(+ 12H tlmivka pred nim). zdroj je s zanedbatelnym ripplom. zvukovo som si dost polepsil s touto variantou.
vsak idealny zdroj ma byt tvrdy s nizkym vnutornym odporom, predstav si akumulator.
ked budes davat 2 C do serie, tak kazdy premostit ~100k odporom (vyrovnanie napati-aby kazdy mal 1/2U) .
alebo aj menej, aby vybijanie prebehlo v rozumnejsom case. (bezpecnost)
tvrdy zdroj nie je zbytocnost, lebo makky zdroj v zatazi zacne "lietat" a stupne (najma vazba) maju s tym viacej roboty. vznika zvukovy paskvil, takto vlastne zosilovac moduluje sam seba cez makky zdroj. preto sa ti zda ze to nejak zle hra.
0

Používateľov profilový obrázok
diamos
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 407
Dátum registrácie: 02 Júl 2018, 10:08
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Vek: 51

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa diamos » 17 Aug 2018, 19:58

Skusim tam teda pripojit tu 500uF od JJ.
Mozem hned za diody?

-- Spojený príspevok 17 Aug 2018, 20:04 --

Ten rippl som vlastne meral skopom cez foliovy kond.
V klude to bolo cca 2,8Vpp a pri takmer plnom vykone cca 6,5Vpp.
Lenze vobec neviem ci je to OK alebo nie.

PS. Podarilo sa mi zohnat knihu Verny zvuk. :applause:
0

vlasto
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 242
Dátum registrácie: 27 Dec 2014, 23:48
Vek: 45

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa vlasto » 17 Aug 2018, 21:31

Ja by som ten zdroj vylepšil a za tú dvojicu kond.by som zaradil tlmivku (zatiaľ aspoň nejakú aj z menšou hodnotou) a potom ten kondenzátor od JJ.
0

Používateľov profilový obrázok
randal
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1290
Dátum registrácie: 11 Jan 2010, 00:00
Bydlisko: vk
Vek: 46

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa randal » 17 Aug 2018, 21:57

Viem čo myslíš tými pomalšími basmi, ako keby nestíhal zos. Ak máš možnosť skus zapojiť ten zos na bedne bez basreflexu, malo by sa to zlepšiť.
0
naj film: Vykúpenie z väznice Shawshank, Zelená míľa
naj herec: Gary Oldman
naj herečka: Helena Bonham Carter
naj športovec: Valentino Rossi
naj hudba: AC/DC
naj spisovateľ: Stephen King
naj kniha: Vrece kostí , Cintorín zvieratiek, 1408

Používateľov profilový obrázok
hpeter
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1782
Dátum registrácie: 16 Jún 2013, 10:32
Vek: 40

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa hpeter » 18 Aug 2018, 07:09

diamos napísal:
V klude to bolo cca 2,8Vpp a pri takmer plnom vykone cca 6,5Vpp.
Lenze vobec neviem ci je to OK alebo nie.
tazko povedat, lebo... vsetky "moderne" schemy cerpaju zo starych- s malymi obmenami, to je casty jav. :confused:
neni to okorenene novymi technologiami ci vymozenostami. kedysi stare zariadenia nesplnali hifi standard, a slaby brum bol bezny. elyty boli s nizkou kapacitou a rozmer obrovsky.
naspat k teme; ul-robi z pentod- kvazi triody. cize psrr bude ponizene. zdroj musi byt lepsie vyfiltrovany.
je pravda ze zdroj iba s kondenzatorom pretazuje nabijacimi spickami diody a trafo-viacej sa hreje sekundar.
mam LC filter, najma kvoli Hg tyratronom, spicky by neprezili. filtracia je velmi dobra.
0

Používateľov profilový obrázok
diamos
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 407
Dátum registrácie: 02 Júl 2018, 10:08
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Vek: 51

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa diamos » 18 Aug 2018, 08:36

Takze ten odpor 47ohm v zdroji k Audio Innovations 800 MK III je akoby nahrada za tlmivku.
Niekto tu pisal ze ho mam vyhodit a aj tie tri 820 ohmove.Jolida tam nema ziadny odpor ani tlmivku.
Foliak 15uF/600V by mohol pomoct odlahcit diody a primar trafa?
0

mzperx1
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 136
Dátum registrácie: 23 Apr 2012, 11:28

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa mzperx1 » 18 Aug 2018, 09:00

ak chces najlepsi zvuk, tak vyskusaj takto. na vstup e88cc LTP, elky v triode, bez SV
0

Používateľov profilový obrázok
Wili
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1699
Dátum registrácie: 13 Sep 2010, 00:00
Bydlisko: Praha - CR
Vek: 34

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa Wili » 18 Aug 2018, 14:08

Samozrejme ze tvrdy zdroj je dobry pre kazdy zosilnovac, s tym plne s kazdym suhlasim, len sa snazim naznacit ze je dobre ak je rozumne nadimenzovany pre dany vykon a nie nezmyselne predimenzovany. To uz ma fakt omnoho vacsi vyznam dat do zdroja tlmivku ako pisal Vlasto ako honit tisice uF na 500V elytoch.

Len upozornim ze v tomto vlakne sa bavime o dvojcinnom zapojeni zosilnovaca a teda je uplne jedno aky ripple ma zdroj (toto nie je SE kde sa brum prenasa do sekundaru) pretoze princip fungovania PP konca toto uplne odstrani a ziadny brum sa neprenesie, resp. ma velmi velky utlm. Ripple zdroja sa tu prejavi az pri plnom vybudeni a extremne vysokom zvlneni kedy to je uz daleko za schopnostami CMRR (common mode rejection ratio) trafa a na toto maju maly vplyv aj nezmyselne velke kapacity v zdroji kedze tu uz nevladze dodavat prud sietove trafo. (mimochodom je skoro jedno na akej frekvencii, aj keby siel na plny kotol na 1khz tak tu modulaciu tam vidiet, ale ano nizke frekvencie maju trochu vacsi vplyv) kedy cely signal zacne byt "namodulovany" zvlnenim zdroja, to sa ale deje len pri plnom vykone (cca nad 80%) a zosilnovac by musel mat totalne nahovno zdroj aby to bolo fakt rozoznatelne a pocutelne v reale, skor to vidno len na osciloskope.
0

Používateľov profilový obrázok
hpeter
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1782
Dátum registrácie: 16 Jún 2013, 10:32
Vek: 40

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa hpeter » 18 Aug 2018, 17:22

mne je uplne jasne ako funguje pp trafo. ale nezabudaj ze koncak je zapojeny ako ul. z toho vyplyva jeden detail.
diamos napísal:Wili: Tie basy nie su slabe, je ich dost len sa mi zda ze pri vecsom vybudeni su akoby menej dynamicke - pomalsie - tazko to popisat.
Pri tichom posluchu su super.
Myslim ze reprosustavy su dostatocne kvalitne pre nase naroky.Firmy B&W a Tannoy patria do prvej ligy v reprakoch.
este jedna otazka, ze ako sa tie basy-bedne chovaju v rovnakej hlasitosti na tranzistoraku?
zaujima ma ci je citit napr nejake dunenie alebo posun frekvencie basov.
ak napr na elkaci bedne basuju trochu viacej a/alebo je citit basovu spicku na rez. frekv repraku, to by mohlo signalizovat, ze elkac ma nizsi damping factor.
co neni chyba (da sa to opravit zosilnenim vazby), lebo moderne bedne su robene na tranzistoraky, a tie maju strasne vysoky DF. elkacom pasuju bedne starsej konstrukcie.
0

Používateľov profilový obrázok
diamos
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 407
Dátum registrácie: 02 Júl 2018, 10:08
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Vek: 51

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa diamos » 18 Aug 2018, 20:18

Dam tam tu 500 ovku? Alebo radsej nie.
Zosik nebrumi ani nevrci.
Zdroj pre Jolidu je tiez stara skola?

hpeter: sucasny vyrobcovia lampačov asi netestuju na starych reprach.
Ako mozem zosilnit alebo zoslabit NFB.Tym rezistorom 6k8 ? Dal by som tam trimer na doladenie.
0

Používateľov profilový obrázok
hpeter
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1782
Dátum registrácie: 16 Jún 2013, 10:32
Vek: 40

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa hpeter » 19 Aug 2018, 20:42

zosilenie vazby na jolide je znizenim hodnoty r5 . ked s tym pohnes tak potom bude treba zas doladit aj c2
(v idealnom pripade by vazba mala byt napojena na rovnaku odbocku kam je napojene repro. a prisposobit hodnotu vazobneho odporu )

zdroj jolidy je sucasny v tom, ze neni pritomny vakuovy usmernovac. co je len dobre.
lebo max dovolene kapacity ma omnoho mensie a vysoky vnutorny odpor
0

Používateľov profilový obrázok
diamos
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 407
Dátum registrácie: 02 Júl 2018, 10:08
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Vek: 51

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa diamos » 20 Aug 2018, 23:26

Pozrite sa na meranie zapojenia Audio Innovations 800 Mk III, 25W v triede A.

-- Spojený príspevok 20 Aug 2018, 23:40 --

Este dve fotky k AI

-- Spojený príspevok 21 Aug 2018, 00:00 --

A tu je meranie zapojenia Jolidy JD202a s.01 v triede AB 40W az do 100kHz.
Napiste pripadne svoj nazor na vysledky porovnania zapojeni.
VT su na oboch kanaloch rovnake - toroidy TTG-EL34PP.

-- Spojený príspevok 21 Aug 2018, 00:06 --

No pekne, system mi spojil prispevky - merania do jednej spravy.
Prvych 17 fotiek je k AI800 Mk III.
Ostatne su k Jolide.
Prílohy
4A3EAE60-05E4-435E-AA31-768F3E4D4668.jpeg
BF57176C-0664-4AF1-8D6D-E66A73E8E925.jpeg
89D9CF99-DC98-477D-AA2E-4E4DFA81A9FB.jpeg
6D61E813-FE13-4C6A-981A-02F296060E98.jpeg
C5C154E8-0AF9-4759-BF0A-416A6A99274F.jpeg
656A6EF4-C8EC-44C6-9F9D-193FC1928650.jpeg
7CB8DE1A-A732-4C2A-9155-6FA4DF94D78C.jpeg
069C557F-7486-45EF-B49E-895676E3732F.jpeg
7D9FA5BA-92B4-479F-A78B-9F29BFAC089C.jpeg
F747C2E8-10C8-45B3-8926-50A4E89106A1.jpeg
95899F21-9F27-4AD8-8FDF-6C20FC47A2BB.jpeg
D71D25B5-8F74-4E40-A0E0-B9FCB571FC9C.jpeg
092C846F-0B88-445B-8082-14A3D20D376F.jpeg
587C5D26-563B-44E1-84F0-6B91B4C377DB.jpeg
838DAFA0-06F5-487F-8CE9-072155599F1D.jpeg
5E1BBB84-E89A-4D1C-8B2E-07031EA4F581.jpeg
098F80CD-20E2-43B6-A9A3-7A555AAAB804.jpeg
A0E87492-1FA1-4756-87C7-BC6854208B5E.jpeg
1C79C2F7-A340-4EE4-87B4-27ACD20D5EA2.jpeg
2D3860AF-58F5-439E-8FA8-01CB7D9E99A9.jpeg
4D4639B6-FB5C-4175-88B3-3C4070E0D0E0.jpeg
F0C77CE9-E580-43BC-9C3E-FF7B0C010B86.jpeg
3BC4361C-D1D2-42E3-84AE-3D3A0FC07DF9.jpeg
F21DE076-5376-452C-B561-9E43157BC8EF.jpeg
8B50F3D9-49A1-4343-93B0-26FD20BF7231.jpeg
350C3377-388E-425E-8787-A9EA985EEEE4.jpeg
249EBEC4-7E4C-4777-8BC8-C0414E5107F7.jpeg
4AB96816-D309-4CF3-BFAC-0BACF1749591.jpeg
CDD856D1-5878-4227-B588-DBF95646812E.jpeg
3368B649-5994-4930-9CD7-F29E96470E14.jpeg
52BEDCE8-9E84-4632-9EB0-F4AED587966B.jpeg
2CEC4E74-3D05-4BDA-ADAE-528C97D14684.jpeg
0

Používateľov profilový obrázok
Wili
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1699
Dátum registrácie: 13 Sep 2010, 00:00
Bydlisko: Praha - CR
Vek: 34

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa Wili » 21 Aug 2018, 00:07

Vyzera to dost dobre, to su vysledky pre tie toroidne trafa? je to dost rychle vyzera to tak na 6-8V/us to je na obycajny Push-Pull riadna parada :potlesk: ten VF prenos vyzera tiez dost dobre len vsetky merania su dopasovane vybudenim tesne pred limitom/skreslenim alebo su merane pri absolutne totoznom vstupnom "referencnom" napati? pretoze ak ano az sa mi nechce verit aby to malo 100k pri -1,5dB na plnom vykone 8O
0

Používateľov profilový obrázok
diamos
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 407
Dátum registrácie: 02 Júl 2018, 10:08
Bydlisko: Banovce nad Bebravou
Vek: 51

Re: Stavba elektronkoveho zosilnovaca podla FLASHEDBRAIN

Príspevok od používateľa diamos » 21 Aug 2018, 00:17

Sinusovky su vsetky pri nezmenenom vystupnom napeti z generatora.(okrem 10Hz, to som tam dal len pre zaujimavost ze co to este prenesie).
Obdlzniky su merane cca pred limitaciou.
Na cca 80% vykonu boli aj obdlzniky velmi slusne ciste.
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok