SVETELEKTRO

9. septembra 2015   Verzia pre tlač Verzia pre tlač

1A z modulu o veľkosti kocky cukru


SOS electronic s.r.o.

Novinkou v ponuke firmy TRACO power je SMD verzia veľmi úspešného DC/DC meniča TSR1 s výstupným prúdom až 1A s označením TSR1SM.

DC/DC meniče TSR1SM patria medzi step-down spínané stabilizátory (neizolované – POL) s veľmi vysokou účinnosťou až 96% vďaka čomu môžu tieto meniče pracovať pri plnej záťaži do max teploty okolia až 65°C bez nutnosti externého chladenia. Vynikajúca stabilita výstupného napätia (±2%) a nízky stand-by prúd (~1 μA) sú parametre, ktorými sa tento menič odlišuje od lineárných, s nízkou účinnosťou.

 

Je potrebné zdôrazniť, že výroba SMD verzie takéhoto DC/DC meniča kladie vysoké nároky na použitý plast pre puzdro, keďže musia zniesť vysoké teploty v SMD pretavovacej peci pri bezolovnatom spájkovaní (až 245°C). Inžinieri firmy TRACO úspešne vyriešili tento problém a DC/DC meniče TSR1SM sú kvalifikované pre bezolovnatú technológiu spájkovania podľa J-STD-020D.01(www.jedec.org – je potrebné sa registrovať) do max teploty púzdra 245°C. Nízky MSL level 1 umožňuje oplachovanie DPS po spájkovaní (nedochádza k nasávaniu oplachového činidla alebo vlhkosti do pórov puzdra) a je potrebné len krátke sušenie pri 100°C v trvaní 30min.

Pre aplikácie, kde postačuje 0,5A výstupný prúd je k dispozícii cenovo výhodnejšia alternatíva v podobe série TSR0,5.
Ak potrebujete pomoc pri výbere vhodného typu, neváhajte kontaktovať SOS electronic s.r.o. na adrese info@soselectronic.sk.

Dostupné typy:

 

Výhody/ vlastnosti:

  1. SMD púzdro
  2. Účinnosť až 96%
  3. Nepotrebuje externé chladenie
  4. Zabudované filtračné kondenzátory
  5. Rozsah pracovných teplôt –40°C to +85°C
  6. Zabudovaná ochrana proti skratu
  7. Široký rozsah vstupného napätia
  8. Vynikajúca regulácia výstupného napätia
  9. Nízky prúd v stand-by režime
  10. 3-ročná záruka

Ako sa vám páčil tento článok?
  • Páči sa mi (0)
  • Súhlasím (0)
  • Zábavné (0)
  • Informatívne (0)

Pridaj komentár