ako vyratať potrebnú hrúbku kabla na 22kw zátaž a cca 50m

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Drakoush
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 10964
Dátum registrácie: 07 Feb 2012, 23:22
Bydlisko: Nitra
Vek: 28
Kontaktovať používateľa:

Re: ako vyratať potrebnú hrúbku kabla na 22kw zátaž a cca 50m

Príspevok od používateľa Drakoush » 07 Júl 2020, 19:01

Romiadam, teraz sa neuraz, nemám proti Tebe nič, ale musím sa nad Tvojim príspevkom zasmiať.

To je tak, keď sa hlupáčik vyjadrí k niečomu, čomu rozumie veľké kulové. Nemáš ani zdanie, ako funguje obchodovanie s energiami. Nemáš ani šajnu, čo je to manažment. Nemáš ani šajnu, čo sú to prevádzkové náklady, aké pálky sa točia okolo toho, že sa energia vyrába, že sa udržiava vedenie, že platíš tisícku ľudí... Načo politizuješ a kecáš do niečoho, čoho princíp si v živote nevidel?
Máš šajnu, ako by si stanovil zmluvu o pripojení so spätným výkupom energie s fyzickou osobou - nepodnikateľom? Ako by si stanovil cenu? Fixnú? A prečo by si kupoval od niekoho drahú energiu, keď niekde inde je lacnejšia?
A s tou zmluvou je to rovnako. Dajú Ti zvýhodnené ceny, ak máš u nich obrat, rozumej odber. Čo je na tom zlé? Je to akoby množstevná zľava. Čo sa Ti na tom nepáči? Akoby si zabezpečil zisky pre firmu, ktorá má obrovské výdaje? Keby Ťa posadili na čelo distribučky, tak sa do jednej minúty zosypeš, to mi ver.

Možno sa v Tebe mýlim, možno si veľmi šikovný, tak Ťa poprosím, napíš mi nejaké riešenie, ako by si to urobil Ty a ja sa Ti ospravedlním. Ale zatiaľ vyzeráš len ako človek predurčený do frabriky, bez znalosti ekonomických princípov a obchodu a s nutnosťou vyjadrovať sa ku všetkému.

Fakt sa neuraz, neber to nejak osobne, ale už mi to nedalo.
0
Odkupujem zaujímavé meracie prístroje. Ponuky mailom alebo SS.

martin knocik
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1639
Dátum registrácie: 23 Jan 2008, 00:00
Bydlisko: Trenčianska Turná
Vek: 33
Kontaktovať používateľa:

Re: ako vyratať potrebnú hrúbku kabla na 22kw zátaž a cca 50m

Príspevok od používateľa martin knocik » 07 Júl 2020, 20:04

Drakoush, celý problém je so zeleným pokrytectvom a pseudoekológiou ktoré zakrývajú skutočné zlodejiny. Čím viac energie ušetríš, tým, viac zaplatíš. Zisky akcionárov nesmú klesnúť. Ekológia v praxi. Však predsa štát predá emisné povolenky lacno v nastenkovom tendri, len treba mať správne kontakty.

Malých zakazníkov zdierajú z kože aby mohli podliezť cenu konkurentov u veľkých zákazníkov.

Od rôznych solárnych dotačných podvodníkov (napojených na politikov, mali vtedy info o tom ako dlho to bude výnosné) vykupovali "solarnu" elektrinu za 4 násobok trhovej ceny. A bežnému človeku spätný prenos energie do najskôr zakazovali, pokutovali, a potom nejako obmedzene povolili (rôzne virtuálne batérie).
0
http://mkbci.com

FEL UNIZA 2015, Ing.

ľudstvo je vírus ktorý napadol Zem

nerobme si ťažkú hlavu z debilov čo nám ani po členky nesiahajú, buďme radi že my dačo dokážeme a smejme sa im akí sú sprostí

Hop377
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 606
Dátum registrácie: 13 Dec 2010, 00:00
Vek: 11

Re: ako vyratať potrebnú hrúbku kabla na 22kw zátaž a cca 50m

Príspevok od používateľa Hop377 » 07 Júl 2020, 20:07

To Drakoush:
Len tak mimochodom zmluvy so spatnym vykupom elektrickej energie sa bezne robili aj z malych domacich FVE. Su stale splatne a dokonca v nich boli ceny3x energie vyssie ako energia z konvencnych zdrojov, boli to roky cca 2005 - 2010.
A Ty tie ceny tiez platis vo svojich fakturach za elektricku energiu.
0

Používateľov profilový obrázok
Drakoush
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 10964
Dátum registrácie: 07 Feb 2012, 23:22
Bydlisko: Nitra
Vek: 28
Kontaktovať používateľa:

Re: ako vyratať potrebnú hrúbku kabla na 22kw zátaž a cca 50m

Príspevok od používateľa Drakoush » 07 Júl 2020, 21:38

Podvody s dotáciami a FVE sú úplne iná kapitola (veľmi smutná mimochodom).

Faktom ale zostáva, že kým Ty ako dodávateľ energie do siete nebudeš mať oprávnenie podnikať na tieto účely, tak sa len ťažko navrhne zmluva, ktorá by kopírovala vývoj cien na burze. Rovnako tak by mal odoberateľ mať právo nekúpiť od Teba energiu, ak je napr. prebytok a pod. Preto sa toho stránia a preto je to obmedzené určitými limitmi, koľko môžeš predať. Nehovoriac o nevýhodnom meraní.

Proste to sú veci veľmi zložité, kam bežný človek nemá šancu až vidieť. Zaškatuľkovať bez tejto vedomosti je veľmi jednoduché a odsúdiť ešte jednoduchšie, ale problematika je moc zložitá. Stále máš možnosť urobiť si ostrovný systém a Ty sám energiu len dokupovať v prípade potreby, čo sa mi zdá ako riešenie najmenej bolestivé pre obe strany.

Ešte sa vrátim k romiadamovi:
romiadam napísal: ze nie ekologia alebo mnozstvo CO vo vzduchu je dolezite, ale peniaze su na porvomn mieste. Ekologia je len taka plachta co vsetko zakryje a kazdeho oslepi.
V tomto máš pravdu, ale nesmieš sa ani čudovať. Nič nie je večné a trh sa sýti. Problémom je, že nasýtený trh je nepriateľ pre všetkých. Keď sa nekupuje, tak sa nepredáva a všetko stojí, ekonomika je jeden veľký kolotoč. Ani Ty by si nechcel zostať bez práce a o hlade a na ulici. A keďže presadiť nejaký produkt je ťažké, čoraz častejšie sa siahá po podvodných praktikách / zavádzaní, nebál by som sa to nazvať takto - len preto, aby to bolo predateľné. Ja to na jednej strane aj chápem. Problém by vyriešila už len vojna, vtedy by sa trh obnovil, ale vždy je lepšie mierové riešenie podvodného charakteru, ako vojna - to vie každý.

Každopádne sme už veľmi ďaleko od výpočtu prierezu pre 22kW záťaž. Malo by sa to stopnúť, lebo sa to tu schyľuje až ku konšpiráciám. Na toto fórum to nepatrí.
0
Odkupujem zaujímavé meracie prístroje. Ponuky mailom alebo SS.

Používateľov profilový obrázok
mirosne
Moderator
Moderator
Príspevky: 5066
Dátum registrácie: 07 Sep 2009, 00:00
Bydlisko: BLUE STONE,VK

Re: ako vyratať potrebnú hrúbku kabla na 22kw zátaž a cca 50m

Príspevok od používateľa mirosne » 08 Júl 2020, 01:27

Drakoush napísal:Malo by sa to stopnúť, lebo sa to tu schyľuje až ku konšpiráciám. Na toto fórum to nepatrí.


Tiež si to myslím,zodpovedané bolo všetko. 8.7.2020 mirosne
0
Pozdravuje vás Miro.

Zamknuté
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok