Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • 64bit program na 32 bit PC (Win 7)

64bit program na 32 bit PC (Win 7)

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

64bit program na 32 bit PC (Win 7)

Odoslaťod romiadam » 13 Feb 2019, 22:09

Zdravim,

Dal by sa spustit 64 bitovy program na 32bitovom PC tak ze by som na 32bit PC nainstaloval 64bitovy virtualny PC a do neho potom nainstaloval 64 bitovy program?

Alebo to tak nepojde? Lebo 32 bit PC nezoberie 64btovy virtualny PC? Ja neviem a skor nez by som to skusal tak sa tu opytam.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2943
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: 64bit program na 32 bit PC (Win 7)

Odoslaťod AlbiDartanan » 13 Feb 2019, 23:19

Podla toho čo pozerám je to možné len :
bude to problematické / stabilita / rýchlosť .........
to samotné prevedenie bude tiež problematické .....
nechceš si radšej skúsiť nahodiť 64 systém (32 kové programy väčšinou bežia na nich bez nejakých väčších problémov a 64 kové programy bežia normálne ) ....
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
AlbiDartanan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1717
Vek: 35.37
Založený: 09.07.2009
Karma: 7

Re: 64bit program na 32 bit PC (Win 7)

Odoslaťod Edgar » 14 Feb 2019, 00:41

Hlavne by asi bolo dobré upresniť, čo presne máš 32-bitové. Pod pojmom 32-bitový PC si môžem predstaviť 32-bitový OS a 64-bitový CPU alebo aj 32-bitový OS a tiež 32-bitový CPU. Keďže už takých 15-20 rokov sú asi všetky procesory 64-bitové, tak počítam s prvým prípadom, no zároveň neviem aký bol dôvod inštalácie 32-bitového OS na 64-bitový CPU.
A okrem toho na VirtualBox potrebuješ aj podporu virtualizácie CPU, čo tiež nemusíš mať ak je to PC staršie ako 10 rokov.
Najistejšie riešenie bude preinštalovať na 64-bitový OS, aj keď podľa otázky mi je jasné, že tomuto sa chceš vyhnúť.
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1318
Vek: 22.7
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: 64bit program na 32 bit PC (Win 7)

Odoslaťod dudoo » 14 Feb 2019, 00:42

Procesor na je 32 bit? Ak áno, tak odpoveď je nie.
Ak je procesor 64 bit a podporuje virtualizáciu, tak sa to dá napr.: cez VirtualBox ošetriť.
dudoo
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 406
Vek: 38.06
Založený: 31.07.2014
Bydlisko: Kusok od Cahnova, Brno
Karma: 0

Re: 64bit program na 32 bit PC (Win 7)

Odoslaťod romiadam » 14 Feb 2019, 21:03

Dakujem za reakcie.
Nevedel som ake informacie presne potrebujete.
Je to stary pocitac asi tak z roku 2010. ASUS U50V. Procesor je tam Intel Core Duo P8700 2,53Ghz, RAM 4GB 3GB usable) Asi 1GB potrebuje graficka NVIDIA GeForce G105M
NB bol bez OS. Ten Win 7 tam dal moj znamy co mi vtedy PC odporucal a aj kupil (on predaval pocitace). Originalne mi tam dal system Win32bit. Neviem ci to zoberie 64bit. Ja som to nikdy neskusal. Ja som to bral ako fakt bol tam 32bit OS, tak som tam dal znova 32bit OS z DVD co som dostal k PC ked uz windows bol lenivy. Neman sajnu preco tam daval 32bit. Nikdy som to neriesil. Ci kvoli cene alebo kvoli tomu ze CPU je 32 bit.

Tento PC mi stale bezi a pre moje potreby postacuje. Chcel som len vyskusat jeden 64bit program, ale neberie ho, lebo mam 32 OS Win7 Home Premium.

Tak co, slo by to aj na 64bit Win7?

EDIT: Tu som nasiel ze ma support na 64 bit:
https://www.notebookcheck.net/Intel-Cor ... 475.0.html
Takze by to slo preinstalovat na 64 bit OS?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2943
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: 64bit program na 32 bit PC (Win 7)

Odoslaťod dudoo » 15 Feb 2019, 03:42

Na Váš procesor to nejako zvládne, info tu aj virtualizáciu aj OS vo VirtualBox v 64 bit režime tu to prežije, ale dramaticky pomaľšie.
Treba však prehodnotiť či sa oplatí reinštalácia z už nejakú dobu bežiaceho OS na x64- dokumenty, plocha, sťahované súbory, to nieje problém. Náročné je to s licencovanými programami - licenčné kľuče, nastavenia, pri cloudových službách prihlasovacie údaje, niekedy obmedzená doba (Osobná skúsenosť s Autocount max 2x za rok reinštalácia na WAG diagnostiku).
Je to len na zvážení problematiky.
dudoo
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 406
Vek: 38.06
Založený: 31.07.2014
Bydlisko: Kusok od Cahnova, Brno
Karma: 0

Re: 64bit program na 32 bit PC (Win 7)

Odoslaťod AlbiDartanan » 15 Feb 2019, 03:46

Podla špecifikácií to pôjde , len na tvojom mieste by som si skúsil ešte rozšíriť potom RAM na 8 GB/ nájsť dobré moduly čo nebudú problémové z MB , síce "oficiálne" je písané že je iba na 4 GB (pri 32 kovom systéme uvidíš iba 3GB) ....

https://www.speicher.de/arbeitsspeicher ... raete-asus
"Possible is that which can be done immediately, impossible that which takes a little longer..."
intitle:"index of " XXX YYY -html -htm -php -asp -cf -gsp
Mamont. Largest FTP Search Engine = http://www.mmnt.ru/int/
http://www.mmnt.net/
AlbiDartanan
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1717
Vek: 35.37
Založený: 09.07.2009
Karma: 7

Re: 64bit program na 32 bit PC (Win 7)

Odoslaťod romiadam » 15 Feb 2019, 23:08

No, pisal som do ASUSu v ENG jazyku ze ktory CPU by v tom mojom NB vydal max vykon. A kedze krajinu som udal SLOVAKIA, tak mi odpisali z Ciech toto:

nejvýkonnější CPU podporované notebookem je Core 2 Duo T9550. Notebook podporuje maximálně 4GB RAM (2x2GB).


Pytal som aj odkaz na specifikaciu (manual) od zakladnej dosky, ale na to mi neposlali

Ak vsak porovnam tie dva CPU tak moc velky rozdiel tam nevidim. Alebo sa mylim?

Ak som si otvril tuto stranku

https://www.notebookcheck.net/P8700-vs- ... 596.0.html

tam som nasiel najrychlejsi CPU T9900 a parametre ma si myslim rovnake az na L cashe a frequency, co je praveze viac (k dobru).


Teraz neviem, chlapik z ciech mi odpisal skutocnost, alebo sa mu v tom nechcelo hrabat, tak mi odpisal to co ho prve napadlo? Mam urcitu negativnu skusenost z EPSONu. Tak uz vsetkych hazem do jedneho vreca.

Co si o tom myslite?

Ja som rozmyslal ze za neakych max do 50 eur, by mozno stalo za to vymenit CPU za rychlejsi 3,06Ghz-ovy, vyzmychat zneho maximum, pouzivat este chvilu a potom ho hodit do kosa a kupit rovno i7 alebo i9, len neviem ci by ten T9900 pasoval do mojej dosky.
Tiez neviem ci 64bit system potrebuje viac RAM ako 32bitovy? (alebo 64bit-ovemu staci v pohode aj 4 GB - Vlastne len 3GB. 1 GB de na graicku kartu)

Ako by som mohol najst manual k maticnej doske NB? Da sa neakym software zistit aku MB ma moj NB? a potom podla toho googlit?

Dakujem za reakcie.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2943
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: 64bit program na 32 bit PC (Win 7)

Odoslaťod Edgar » 15 Feb 2019, 23:39

Osobne by som procesor v tomto prípade vôbec nemenil, či to reálne pocítiš je diskutabilné. Ono už aj Tvoj terajší P8700 je 64-bit a virtualizáciu podporuje. A ako si písal tak rozdiely sú minimálne...
Čo sa týka tej RAM - 1GB nie je vyhradené pre grafiku (a už vôbec ak máš dedikovanú ako si spomínal), 3GB tam vidíš preto, lebo 32-bit OS vie pracovať s max. 3GB RAM.
Ak tam dáš 64-bit OS, uvidíš normálne 4GB RAM a pôjdu Ti aj 64-bit programy...
Čo sa týka využitia RAM, v základe po nainštalovaní som sa pri Win7 Ultimate 64-bit na PC so 4GB RAM pohyboval okolo 700MB využitej pamäte (čistý systém bez ničoho na pozadí) takže myslím že úplne v pohode 4GB RAM stačí.
Čo sa týka ASUS supportu, asi Ti napísali najvýkonnejší procesor, s ktorým sa ten notebook vyrábal, to znamená že vyšší model od toho naozaj nemusí byť kompatibilný s danou doskou. Ale znova pripomeniem že na Tvojom mieste by som vôbec (zbytočne) neexperimentoval...
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1318
Vek: 22.7
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: 64bit program na 32 bit PC (Win 7)

Odoslaťod romiadam » 15 Feb 2019, 23:56

Edgar, dakujem pekne za vystiznu radu. Aj ja som si myslel ze by som sa v tom nemal moc hrabat, len som to asi potreboval pocut aj od niekoho ineho. Ved v tom case ked som to kupoval 2009-2010 bol ten PC cool a vtedy stal okolo 1000 eur, takze patril medzi vykonnejsie.

Urobim to tak, ze momentalne mam na disku dva Win 7. jeden je "cisty", mail skype a podobne bezne veci a na druhom skusam vseliake pochybne programy. Ak sa to pokazi, nemam tam nic takze, tak len obnovim zo zalohy cisty win. Oba Win su 32. Tak ten testovaci win preinstalujem na 64 bit win a uvidime.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2943
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15


Naspäť na Softvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.43 sekúnd