Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Aky CPU a zakladovu dosku

Aky CPU a zakladovu dosku

Procesory, grafické karty, matičné dosky, pevné disky,...

Moderátori: psichac, Moderátori

Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod misocko » 31 Mar 2018, 21:24

Ahojte. Po poslednom update WOT som zistil ze moj PC uz nedokaze dostatocne dobre robit svoju najdolezitejsiu pracu - tahat tuto hru naplno. Este nedavno som mal 50fps na plnych detailoch. Teraz som pod 30. Je pravda ze procak mam este nieco v AM2+ a doska uz ma tiez svoje naj roky davno za sebou.
Takze veci ktore mam a myslim ze stacia: zdroj novy 550W, SSD systemovy HDD, 4 dalsie HDD, graficka karta radeon rx 550 4Gb ram. Takze potrebujem zakladovu dosku, procak, RAM. viete mi poradit co by som mal kupit aby WOT bol opet hratelny? Vopred dik.
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2994
Vek: 42.9
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod hpeter » 01 Apr 2018, 08:14

https://worldoftanks.com/en/content/gui ... uirements/ doporucene quad core.
napr. ryzen5/am4. recenzie fajn, ceny tiez. par typov z novej 2000 serie sa uz da kupit, kompatibilne budu aj so starsimi doskami po update biosu.
to znamena do starsej dosky s 300 cipsetom bude novsi cpu fungovat, len si budes musiet pozicat na bios update nejaky ryzen 1000. alebo kupit rovno novu dosku s cipsetom 400 a netreba update
https://liliputing.com/2018/03/amd-ryze ... eaked.html
hpeter
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1547
Vek: 35.65
Založený: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod AnoNym1337 » 01 Apr 2018, 10:35

asi by som zobral Intel Core i5 - 7600K + nejakú dosku ku tomu no zaleží aký máš rozpočet
AnoNym1337
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 285
Vek: 19.95
Založený: 02.06.2016
Bydlisko: Trenčín
Karma: 1

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod tomko » 01 Apr 2018, 11:12

No neviem k rx 550 stačí nejaké základne štvorjadro.

Ak chceš kupovať nové tak k Rx 550 by som zobral intel core 3 (za 110 eur - tu 3,6 na jadro)
a ktomu zakladovku z rady H110

Ak chceš AMD tak stačí AMD Ryzen 3 2200G za (100 Eur ) len pri Ryzenoch treba mať rýchle RAMKY
a zakladnu dosku pre soket AM4

Celkovo je ale stale na hry lepší Intel - stale hry najviac využivaju vykon jedneho jadra
tomko
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 56
Založený: 19.07.2014
Karma: 0

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod cool-zool » 01 Apr 2018, 15:28

Áno výmena základnej dosky aj s procesorom a RAM je najlepšia , ale aj najdrahšia verzia riešenia tvojho problému ! Je len na tebe či sa pre takúto možnosť rozhodneš , ale je aj lacnejšie riešenie ! Nenapísal si akú máš teraz základnú dosku (iba niečo o AM2) , podľa druhu základnej dosky si nájdi podporu procesorov (prípadne aj RAM) pre daný typ a potom na Bazoši kúpiš štvorjadrový použitý procesor ktorý ti s tou grafikou ešte nejaký čas bez problémov postačí , prípadne ak to bude možné rozšíriš RAM (ani to si nepopisoval koľko máš a aké ) . . .
cool-zool
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 733
Vek: 50.23
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: okr.Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod misocko » 01 Apr 2018, 19:29

aktualne mam dosku Alive nf6vsta
procesor AMD Phenom 9650 Quad core 2,3GHz
4GB RAM DDR2
je to teda maximum co z danej grafickej karty dostanem alebo pomoze este upgrade CPU / dosky?
Prílohy
CPU.PNG
RAM.PNG
GPU.PNG
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2994
Vek: 42.9
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod hpeter » 02 Apr 2018, 08:19

tomko napísal: Celkovo je ale stale na hry lepší Intel - stale hry najviac využivaju vykon jedneho jadra

bolo to napisane v prvom aprili, aj tak tomu chapem.
tento rok intel "objavil" benefity multicore v hrach. (kde boli doteraz ?)
treba citat recenzie, ktore nesmrdia uplatkami. potom ryzen vyzera lepsie.
su ulohy kde ryzen je lepsi nez intel,(a naopak) nuz treba si uvedomit celkovu cenu platformy, a najma to ze intel kazdu generaciu robi nove sokety a dosky. u amd je spatna kompatibilta aspon nejaka.
ryzen je priepastny rozdiel voci rokom minulym natolko, ze bol intel donuteny "vyrobit" doteraz neexistujuci i9 a hromadne tlacit ceny dole...

aby som nebol ot, tak po update biosu, je mozne tam dat am3 phenom ii z bazaru.
*Support with AM3 / AM2+ CPU.
hpeter
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1547
Vek: 35.65
Založený: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod misocko » 02 Apr 2018, 09:48

Takze skusit procesor a RAM do tejto dosky?
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2994
Vek: 42.9
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod hpeter » 02 Apr 2018, 17:34

skus tie veci zohnat z bazaru, nebude to drahe a uvidis co dalej.
este chvilu masina vydrzi (ak nie si odhodlany kupovat novy,to musis citit ty)
ja som zohnal za dobru cenu ddr3 a cpu (do starsieho serveru) z ebay.
hpeter
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1547
Vek: 35.65
Založený: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod mac26 » 02 Apr 2018, 18:40

Ma DDR2
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1071
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 7

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod tomko » 02 Apr 2018, 19:00

Maš ddr2 čo je prežitok doby a maš grafiku poslednej generacie , dobre to kombinuješ.

Začni sa pozerať po zakladnej doske , najlepšie s PCI 3,0
potom CPU a RAM

Stale si sa nevyjadril či to chceš lacnejšie alebo si to môžeš dovoliť kupiť nové.

Pre inšpiraciu o cene (staršie ale už aspoň DDR3 )

https://pc.bazos.sk/inzerat/84314787/AS ... B-DDR3.php


Rx 550 je totalny LOW END takže stačí lepšie zakladne 4 jadro s vyššou frek. memusí byť i7 :biggrin:


Hepter dokaže dať aj DDR3 do DDR2 on je znalý, čita recenzie
tomko
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 56
Založený: 19.07.2014
Karma: 0

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod misocko » 02 Apr 2018, 19:30

ASUS M5A87 + AMD Phenom II X4 945 + 8GB DDR3 + Phenom(heat-pipe) BOX cooler - 125EUR
nejako takto si to predstavujem aj cenovo
asi to kupim....
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2994
Vek: 42.9
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod tomko » 02 Apr 2018, 21:37

To bola len ukážka. Osobne by som zato tolko penazi nedal. Ale už aspoň viem kde sa pohybuje tvoja cena.

Našiel som na bazoši intel core i5 3470 s 8g ram za 73EUR - ak by si našiel k tomu vhodnu zakladnu dosku tak do 50 eur tak je to
ovela a ovela lepšia možnosť.
tomko
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 56
Založený: 19.07.2014
Karma: 0

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod hpeter » 02 Apr 2018, 21:47

tomko napísal:
Hepter dokaže dať aj DDR3 do DDR2 on je znalý, čita recenzie

som sa jasne vyjadril, ze som to kupoval pre seba. a on jasne napisal, ze ma ddr2.
amd ma spatnu kompatibiltu v tom,ze am3 cpu je mozne dat do am2 dosky po bios update, je to na webe jeho dosky. staci guglit, namiesto blbych urazok.
hpeter
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1547
Vek: 35.65
Založený: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod tomko » 02 Apr 2018, 22:32

sorry hepter ale to ma len tak napadlo v tom kontexte a prišlo my to vtipné.

to misicko : nudil som sa tak som pozeral bazoš , problém že som nenašiel k tomu vhodnú zakladnu dosku (lacnu)

https://pc.bazos.sk/inzerat/84325368/Pr ... B-DDR3.php


alebo ako píše hepter je možnosť skusiť nájsť lepší amd procesor z rady am3 ktorí bude pasovať

Možno ti tu ešte niekto poradí nejaké lepšie riešenie. Ohľadom hľadania to si musíš nájsť sám, ja nato čas nemám , ja len poradím
ak viem.
tomko
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 56
Založený: 19.07.2014
Karma: 0

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod cool-zool » 03 Apr 2018, 10:36

Chlapci neviem ako vy , ale podľa môjho presvedčenia , aj keď je to staršia doska s DDR 2 , ale má tam jeden s najsilnejších 4-or jadrových procesorov na danom sokete a 4 Gb Ram nie je málo a tá grafika tiež nie je na zahodenie aj keď som si vedomý že to nie je hráčske delo - a to ani náhodou , ale WOT to musí utiahnuť bez problémov !!! Videl a počul som už že WOT rozbehali na oveľa slabšom stroji - takže ja vidím problém inde !!!
cool-zool
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 733
Vek: 50.23
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: okr.Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod misocko » 03 Apr 2018, 12:07

nehovorim ze to WOT neutiahne
utiehne
avsak ak dam detaily na max tak sa nedostanem cez 30fps a citim ze to nejde tak hladko ako by so si predstavoval, donedavna som mal 50fps
avsak ked trochu stiahnem detaily , tak je to hratelne....
pozeral som vsak vytazenie jadier procesora a iba prve jadro ide na max, ostatne tri sa dost flakaju a nejdu ani na 50%, je to takto OK?
Graficka karta pise vytazenie na 100% :lol:
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2994
Vek: 42.9
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod CxMato » 03 Apr 2018, 14:46

Ahoj. Skús odblokovať jadrá pomocou tohto programu. Mali by si rovnomerne rozdelovať "prácu" do všetkých jadier. http://www.coderbag.com/Uploads/Unpark-CPU-App.zip Klikni na check status a keď to skončí vyhľadávanie klikni na Unpark ALL a reštartuj počítač. Daj vedieť ako si dopadol.
CxMato
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 108
Vek: 22.52
Založený: 08.12.2017
Bydlisko: Banská Bystrica
Karma: 0

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod hpeter » 03 Apr 2018, 16:14

zatial som sa nedozvedel aky budget
osobne sa priklanam k drahsej investicii ako povodne clovek mieni, pretoze silnejsi pc netreba dlhsiu dobu upgradovat
hpeter
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1547
Vek: 35.65
Založený: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Aky CPU a zakladovu dosku

Odoslaťod misocko » 03 Apr 2018, 21:39

CxMato napísal:Ahoj. Skús odblokovať jadrá pomocou tohto programu. Mali by si rovnomerne rozdelovať "prácu" do všetkých jadier. http://www.coderbag.com/Uploads/Unpark-CPU-App.zip Klikni na check status a keď to skončí vyhľadávanie klikni na Unpark ALL a reštartuj počítač. Daj vedieť ako si dopadol.

ziadna zmena, mozno to rovnomernejsie zatazuje pri mozile ale na WOT to nema vplyv (prve jadro takmer naplno, ostatne tak do 50%)

hpeter: uvidim ake budu premie :lol: ; tiez by som rad zainvestoval do niecoho na dlhsiu dobu ale nie vzdy to € dovoluju hlavne ked sa vždy najde nieco ine do coho sa daju vrazit (a konkrente toto nieje nijaky prinos pre zvysok mojej rodiny :( )
misocko
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2994
Vek: 42.9
Založený: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 23

Ďalšia

Naspäť na Hardvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.83 sekúnd