Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

AK├Ł NOV├Ł MULTIMETER?

Sp├íjky, ods├íva─Źky; Klie┼íte, skrutkova─Źe; Mer├íky, Gener├ítory; ─îistenie, leptanie; V┼Ľta─Źky, fr├ęzy; Pom├┤cky, lupy...

Moderátori: Drakoush, Moderátori

multimeter

Odosla┼ąod mirki » 23 Nov 2007, 20:58

Chcel by som si kupit nov├Ż multimeter lebo tych cinskych mam uz plne zuby. Tak sa chcem poradit co hovorite na tento multimeter:
http://www.priemyselnytovar.sk/dema.files/detail.php?obj=94181
alebo poradte mi prosim nieco lepsie v cene tak do 2000sk
mirki
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 316
Vek: 28.62
Zalo┼żen├Ż: 08.10.2007
Bydlisko: Banská Bystrica
Karma: 0

Odosla┼ąod ypsi » 23 Nov 2007, 21:21

Vitaj medzi nami, Mirki, k tvojmu dotazu. Ten merak je cina ako asi v setko v tejto kategorii. Do tejto ceny sa daju kupit prakticky na jedno kopyto. Myslim ze konkretne tento ma navyse schopnosti, ktore asi vyuzije nejaky zahradkar v sklenniku, ako bastlir. :)
Neviem posudit tvoje schopnosti, to vies najlepsie sam, a podla toho si vyber merak, ktory vyuzijes co najviac a bude ta stat co najmenej penazi. Dobry vyber najdes v klasickych shopoch zo suciastkami, www.sos.sk, www.avelmak.sk, www.gme.sk, www.micronix.sk/mereni/index.htm ....
ypsi
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1408
Vek: 101.81
Zalo┼żen├Ż: 09.02.2007
Bydlisko: ┼Żilina
Paragraf: 23

Odosla┼ąod Marek89 » 15 Feb 2008, 21:45

Je mozne merat AC prud digitalnym multimetrom dlhsiu dobu ?
Marek89
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 634
Vek: 30.41
Zalo┼żen├Ż: 11.04.2007
Bydlisko: ─îa┼ła
Karma: 1

Odosla┼ąod einsteinmino » 15 Feb 2008, 21:51

podla toho aky velky prud to bude a aky merak ..malo by to byt v papieroch od meraku
___________________________________________
Pracujem na 1kW meni─Źi do auta, na zosil┼łova─Ź
einsteinmino
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2249
Vek: 33.25
Zalo┼żen├Ż: 16.05.2007
Bydlisko: Kysucke Nove Mesto
Karma: 1

Odosla┼ąod Marek89 » 15 Feb 2008, 21:52

Do 10A AC
Marek89
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 634
Vek: 30.41
Zalo┼żen├Ż: 11.04.2007
Bydlisko: ─îa┼ła
Karma: 1

Odosla┼ąod marek181818 » 15 Feb 2008, 21:54

Marek89 nap├şsal:Je mozne merat AC prud digitalnym multimetrom dlhsiu dobu ?
no ja co viem tak napr 230v max 5s mensie do 30v mozno aj viac by sa nemalo nic stat aj ked ja som skusal starsi multimeter aj dlhsie ako 5s mat na 230v pripojeny ale fakt nic sa nestalo je to kvoli tomu ze sa moze poskodit zle merat a pod
marek181818

dobre multimetry

Odosla┼ąod bnc » 21 Feb 2008, 16:25

www.shop.ema-elektro.sk aj tu maj├║ dobr├ę multimetre za priazniv├ę ceny...
bnc
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Okoloid├║ci
Okoloid├║ci
Pr├şspevky: 1
Zalo┼żen├Ż: 21.02.2008
Karma: 0

Odosla┼ąod SMITH » 21 Feb 2008, 17:59

Ako p├şsal YPSI s├ím mus├ş┼í vedie┼ą ─Źo od neho chce┼í , ale z praxe viem ,┼że multifunk─Źn├ę veci ved┼íinou nestoja za ni─Ź .
Mysl├şm ,┼że meranie osvetlenia a rel vlhkosti asi moc nepou┼żije┼í.
Osobne by som doporu─Źoval METEX i v hor┼íom pr├şpade UNI-T
Ak to ale mysl├ş┼í velmi v├í┼żne tak jednozna─Źne FLUKE.
:-) Nikdy ne┼Ö├şkejte, ┼że n─Ťco nejde, proto┼że v┼żdy se najde blbec, kter├Ż nev├ş, ┼że to nejde, a ud─Ťl├í to ! :-)
SMITH
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1273
Vek: 43.69
Zalo┼żen├Ż: 29.09.2007
Bydlisko: K├║pele Nimnica SLOVAKIA
Paragraf: 23
Karma: 4

Odosla┼ąod Marek89 » 16 Mar 2008, 12:34

Poradte mi nejaky mulitmeter ktory dokaze merat AC I do 20A, DC I do 20A, AC a DC U - do 1000V, R do 200 Mohm, C - do 200uF, L - do 1H, teplota a pokial je to mozne, aby mal aj bargraph.
Marek89
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 634
Vek: 30.41
Zalo┼żen├Ż: 11.04.2007
Bydlisko: ─îa┼ła
Karma: 1

Odosla┼ąod Split » 16 Mar 2008, 13:28

uni-t sa drahsie neoplati kupovat..odchadzaju na nich hlavne ampermetre...na sos.sk vyzeraju zaujimavo tie benningy ale nemaju tam cenu..skoda...metex som mal moznost odskusat iba jeden a mozem povedat iba ze bol spolahlivy...ale ak chces kvalitu tak jednoznacne fluke..ale za kvalitu sa plati..

Inak si si isty ze vsetky teto funkcie budes potrebovat?Vacsie napatie ako 400V merat aj tak nebudes pretoze pristroje v tejto kategorii maju ochranu kategorie cislo 2 cize pre pouzitie nn ktore je do 1000V ale napatie medzi 400 a 1000 sa velmi casto nemeria..prud by som este pochopil tam je to naozaj dolezite...odpor (ak myslis klasicke odpory do dps) sa vacsi ako 20 Mohm zriedka vyskytuje jedine ak by si chcel merat izolacne odpory a nato su uz vacsinou odborne pristroje..kapacita,indukcnost sa vyskytuje pomerne casto ale ruku k srdcu...vacsina kapacit ktoru by si meral je z keramiky a tam som vacsiu hodnotu ako jednotky mikrofarad nevidel...toboz nie indukcnost..1H je uz fakt hovado...
Vezmi si ze kazda velicina ktoru dokaze pristroj merat mu pribera na cene a ta cena je potom uz naozaj neunosna..ja sam Uni-t 30 a v podstate jedine co mi na nom vadi je ze ze nedokaze merat striedavy prud..ale inak odpor do 20M,napatie do 500V DC,AC,prud do 10A (rozsah aj ua) a este teplota


do kategorie 1000Sk ponuka sos.sk merak UT 50c a asi aj ten splni vacsinu tvojich poziadaviek...
Split

Odosla┼ąod 1maros6 » 16 Mar 2008, 15:01

ten merak je v pohode mi ho mame skole a meria dost presne ...ale za tu cenu kupis aj nieco lepsie a z takou kvalitou aku ma tento merak by si urcite mohol vybrat nieaky lacnejsi..
1maros6
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 240
Zalo┼żen├Ż: 24.09.2007
Karma: 0

Odosla┼ąod Lubor » 17 Mar 2008, 02:22

Tie mer├íky s├║ aj tak v┼íetky vyroben├ę v CHINE alebo KOREA :P .Ale bacha!V roku 1990 som si k├║pil v Hole┼íovickej tr┼żnici v Prahe v st├ínku GM mult├şk VOLTCRAFT 3600,/Made in Korea!/=890K─Źs, rozmery:11x5,5x1 cm!!! s automatick├Żm prep├şnan├şm rozsahov, jedin├í chyba bola, ┼że nemeral pr├║dy, ale t├║to funkciu som aj tak v ┼żivote nepotreboval.Dok├ízal som v─Ćaka nemu ale vyl├║─Źi┼ą vadn├ę O.Z. MAA.../chyba prilepenia sa v dlh┼íej kladnej satur├ícii - k├│d v├Żroby U,V, a W 20-v├Żrobn├í vada TESLA Ro┼żnov p.R./ ako aj in├ę chyby napr. na tyristoroch.Minul├Ż rok mi ale padol na kovov├Ż ro┼ít pri oprave meni─Źa na jednej vod├írni, a praskol mi LCD. :evil: Ten nov├Ż ─Źo m├ím teraz stoj├ş za... :twisted:
Lubor
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 340
Zalo┼żen├Ż: 15.12.2007
Bydlisko: Nová Dubnica
Karma: 2

Odosla┼ąod jaro17 » 17 Mar 2008, 08:01

Ja osobne hladam stolny multymeter ktory by meral okrem zakladnych velicin (I,U,R,hFE,..) aj hlavne indukcnost do desiatok mH a kapacitu tiez aspon do 1mF...
jaro17
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 244
Zalo┼żen├Ż: 21.01.2008
Bydlisko: SK
Karma: 0

Odosla┼ąod Tuf » 17 Mar 2008, 12:45

Na meranie L a C sa mo┼żno v baz├íre najd├║ star├ę m├┤st├şky TESLA TM393 pre R, C, a Ls aj Lp (L ako┼że s odporom vinutia v s├ęrii Ls lebo paralelne Lp), v rozsahoch od 0,1 ohmu do 1 Mohmu, 10pF do 10µF a 100µH do 100 H. Pr├şpadne in├ę (Most Tesla BM366, RLC MOST Tesla BM498 a podobn├ę)
Nov├Ż digit├íl je napr├şklad L-C metr RE6000. Technick├ę ├║daje Displej--- 1999, v├Ż┼íka 27mm Kapacita--- 2n-20n-200n-2µ-20µ-200µF Induk─Źnost--- 2mH-20mH-200mH-2H-20H. Na meranie tlmivek v├Żhybek to ide, na vf cievky ani n├íhodou.
U univerz├ílneho digit├íla s automatikou prep├şnania rozsahov to chce trpezlivos┼ą pri ─Źakan├ş na ust├ílenie hodnoty. Prednost d├ívam klasick├ęmu manu├ílnemu prep├şnaniu rozsahov. Vhodn├í funkcia je bzu─Źiak na kontrolu nepreru┼íenosti vodi─Źov a sk├║┼ía─Źka di├│d, pr├şpadne aj sk├║┼ía─Ź h21 tranzistorov. Niektor├ę univerz├íly nemaj├║ meranie striedav├Żch pr├║dov, ─Źo niekedy ch├Żba.
Tuf
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1248
Zalo┼żen├Ż: 27.02.2008
Bydlisko: cz
Karma: 6

Odosla┼ąod jaro17 » 17 Mar 2008, 19:52

o tych starych RLC mostoch viem, ale ja chcem skor nieco ako all in one :)
jaro17
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 244
Zalo┼żen├Ż: 21.01.2008
Bydlisko: SK
Karma: 0

Odosla┼ąod Marek89 » 20 Mar 2008, 08:35

Mam UT55. Pekny multimeter, len mam problem s jednou vecou, ako mam zmerat frekvenciu, napr. v zasuvke ? Cerveny kabel mam dat do lavej a cierny do pravej dierky ?
Marek89
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 634
Vek: 30.41
Zalo┼żen├Ż: 11.04.2007
Bydlisko: ─îa┼ła
Karma: 1

Odosla┼ąod Split » 20 Mar 2008, 09:50

no niesom si isty...pozri sa v manuali pre parametre pri merani frekvencie....
Split

Odosla┼ąod Marek89 » 20 Mar 2008, 09:51

praveze manual mam v polstine
Marek89
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 634
Vek: 30.41
Zalo┼żen├Ż: 11.04.2007
Bydlisko: ─îa┼ła
Karma: 1

Odosla┼ąod Tuf » 20 Mar 2008, 10:07

Marek89, ak m├í┼í ┼żivot r├íd, m├┤┼że┼í frekveniu siete zmera┼ą na v├Żstupe transform├ítor─Źeka - izolovane od siete a bezpe─Źne. Pri meran├ş napetia v sie┼ąovej z├ísuvke sa najprv pripoj├ş pr├şvod k nul├íku a pak na f├ízu (L). Pri pohlade zopredu je f├íza vlavo na strane srdca.
Pri meran├ş frekvenci├ş in├Żch zdrojov je to to ist├ę ako pri meran├ş striedav├Żch napet├ş. Nem├í plus, nem├í m├şnus, striedaj├║ sa. U stejnosmern├ęho napetia treba dodr┼żat polaritu u r├║─Źkov├Żch mer├íkov. Digit├íl indikuje polaritu + alebo -.
Tuf
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1248
Zalo┼żen├Ż: 27.02.2008
Bydlisko: cz
Karma: 6

Odosla┼ąod Marek89 » 20 Mar 2008, 12:18

Ako su robene tie cidla na meranie teploty pri multimetroch a mozem s nimi zmerat teplotu trafopajky na hrote ? Na konci cidla je spoj, ale neviem ci je to cin alebo nieco ine.
Marek89
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 634
Vek: 30.41
Zalo┼żen├Ż: 11.04.2007
Bydlisko: ─îa┼ła
Karma: 1

Ďalšia

Nasp├Ą┼ą na N├íradie, sp├íjkovacia a meracia technika

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.86 sek├║nd