Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Architektura zariadenie s OS

Architektura zariadenie s OS

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Architektura zariadenie s OS

Odoslaťod joži » 20 Nov 2018, 20:04

NAzdar.

Chcel by som sa poradiť s jednou vecou. Mám na stole jedno radio ktoré beží na androide, resp. SW na zaklade androidu+ nadstavba vlastneho (toyota).
Ako je tam organizovaný HW? je tam 32F100 ARM cortex 3ka ako main cpu, k tomu je 16GB Nand flash a ešte je tam 8M flash pravdepodobne na bios alebo nejaký zaklad. Potom je tam ešte jedejn obvod, neviem či to može byt RAMka alebo nie označenie ma HH4JB05Y22. o čo mi ide? Radio totižto niekedy nenabootuje software s flashky ostane na displayi iba logo automobilky. po viacerých pokusoch sa podarí nabootovať a pokial sa system iba uspava tak funguje až do vypnutia. keď ma znova nabootovať tak zasa štarkuje.
Zo skuseností s opravy starších Digi mixpultov viem že tam taketo štarjkovanie mali na prišine RAMky. Tam bola roganizacia taka že tam bla povačšine x86 386 bežiaca na 66Mhz, k tomu boli ramky a program bol uložený v 6tich eeprom pamatiach.
Takže pytam sa nevie niekto ako je toto organizované, či to može mať externu ram alebo sa využíva len ram v tom cortexe, čo mi pride dosť malá? prípadne neriešil niekto niečo podobne, u tabletu alebo ineho zariadenia? (nemusí to byť radio, ostatny HW je zaležitostou iba zakladneho SW biosu), či može toto sposobovať oškodená ram alebo niečo iné?

Ďakujem
joži
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 291
Založený: 06.07.2014
Bydlisko: Lazany
Karma: 4

Re: Architektura zariadenie s OS

Odoslaťod martin knocik » 20 Nov 2018, 20:39

Android je ulozený v tej 16GB NAND Flash. Aby ARM Cortex mohol spusti5 Android (alebo iný OS ) z NAND Flash (alebo inej pamate), je potrebný bootloader. Bootloader môže byť relatívne malý a musí sa zmestiť do ARM Cortexu. Ked sa vyvojari v automobilke s bootloaderom pohraju, tak tam môžu pridať logo automobilky alebo nejaké ochrany proti spúštaniu neoriginalneho OS z 16GB NAND Flash.
http://mkbci.com

FEL UNIZA 2015, Ing.

ľudstvo je vírus ktorý napadol Zem

nerobme si ťažkú hlavu z debilov čo nám ani po členky nesiahajú, buďme radi že my dačo dokážeme a smejme sa im akí sú sprostí
martin knocik
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1475
Vek: 27.99
Založený: 23.01.2008
Bydlisko: Trenčianska Turná
Karma: 6

Re: Architektura zariadenie s OS

Odoslaťod mac26 » 20 Nov 2018, 20:41

Ak je to android, tak OS by mal byt na tej flash, Malo by to mat nejaky recovery rezim, tiez na flash, kde sa dostanes vascinou drzanim nejakej kombinacie tlacitok pri zapinani. Okrem toho tam je este ako posledna zachrana bootloader rezim, ked ti skape aj recovery ktory zvykne byvat ulozeny priamo v SoC, ty by si ho mohol mat mozno aj v tej malej flashke. Tiez sa tam dostanes nejakou kobinaciou. Mobily a tablety vacsinou moc tlacitok nemavaju, takze sa tam lezie drzanim hlasitosi hore/dole spolu s napajacim.
Ale ako to funguje presne u teba neviem, s radiom som este nerobil. Ja vacinou len mobily.
Chcelo by to aspon model toho radia

Teraz na to kukam, ten 32F100 je nejake male MCU na par MHz, na tom android nepobezi
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1020
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 6

Re: Architektura zariadenie s OS

Odoslaťod joži » 21 Nov 2018, 06:43

OK, to mi je jasné. Ak teda nabehne display, inicializuje sa klavesa s tlačidlami, prípade ostatné ine HW moduly, tak bootloader, resp nejaký typ biosu je funkčný, teda procesor je funkcný, čo može sposobovať to že nenatiahne SW s tej flasky? ten MCU nema skoro žiadnu RAM pamať atú čo má pocybujem že by stačila na beh SW. Nejake tipy? napady? čo vymeniť, pozrieť?

-- Spojený príspevok 21 Nov 2018, 06:12 --

tak rozobral som aj dotykový display na tom a je tam daky MCU od TECHWELL DALA3-GE ale žiadny DS som nenasiel a je tam aj DDram 256Mb od samsungu. tak neviem či zhanať ramku a maniť to alebo nie. Preflashovanie nepomohlo stale to odmieta pri zapnutí nabootovať

-- Spojený príspevok 21 Nov 2018, 06:19 --

objednal som na aliexprese tu DDRam uvidím či pomože len musim čakať. už sa nevyraba tak dufam že ta čo mi pride z ALI bude funkčna...
joži
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 291
Založený: 06.07.2014
Bydlisko: Lazany
Karma: 4


Naspäť na Voľná téma

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.21 sekúnd