Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Spájky, odsávačky; Kliešte, skrutkovače; Meráky, Generátory; Čistenie, leptanie; Vŕtačky, frézy; Pomôcky, lupy...

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod Ryszard54 » 04 Feb 2018, 18:21

Zdravím všetkých firmware 1,31 m firmware a neskenuje tranzistor IRG4BC30W uznáva to ako kapacitu J310 tranzistor rozpoznáva iba G.
Pozdravuje Vás Ryszard54.
Ryszard54
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 1
Založený: 04.02.2018
Karma: 0

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod PATO555148 » 04 Feb 2018, 23:38

Zdravím všetkých firmware 1,31 m firmware a neskenuje tranzistor IRG4BC30W uznáva to ako kapacitu J310 tranzistor rozpoznáva iba G.
Pozdravuje Vás Ryszard54.

Keďže je to alternatívny firmw. nie je zaručená úplná funkčnosť.
Mne to robí to isté pri meraní IGBT tranzistorov ukáže to ako kapacitu ( testované aj na čínskom a 1.13 KHK firmwaru) ciže predpokladam že je to všeobecnou chybou algoritmu merania.
Čo sa týka JFET nemám možnosť overiť, chcelo by to skúsiť aj na ostatných firmw. otestovať.
Ak bude výsledok rovnaký, potom je to všeobecný bug metódy merania alebo to nie je odmerateľné týmto spôsobom popripade hardware-ové obmedzenie testera.
Ostatné postrehy:
Pri meraní darlingtonových tranzistorov (hfe21>1000) ukaže NPN/PNP tranzistor a Ib=0 a výpočet ostatných veličín je tiež 0
Pri testovaní funkčného triaku BT139 (testované aj na činskom firmwer a na 1.13 KHK ) ukáže vo výsledku odpor medzi gate a anodou. cca 120R
PATO555148
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 104
Vek: 23.29
Založený: 12.05.2010
Bydlisko: Prešov
Karma: 0

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod tom666 » 05 Feb 2018, 09:25

Tester ma HW obmedzenia a je preto uplne jedno aky software pouzivate.
Pisal som o tom aj v uvodnom prispevku tohoto vlakna (vid. poznamky) a preto plati, ze:
* Tyristory a triaky mozu byt detekovane iba v pripade, ze testovaci prud (asi len 6mA) je nad pridrznym prudom (parameter Igt).
* Obdobne to plati aj pre spravne detekovanie IGBT, avsak za predpokladu, ze testovacie napatie 5V je postacujuce pre ovladanie gatu.
tom666
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1153
Založený: 05.05.2009
Bydlisko: Nitra
Karma: 36

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod FalCon » 10 Feb 2018, 10:35

Prosím o pomoc zkušenější, snad budu mít úspěch.
Mám tady zásilku z Alíka – klasický LCR-T4 bez krabičky. Po připojení baterie a stisknutí tlačítka se mi zobrazí ta úvodní hláška na podsvíceném displeji (jak ji znám např. z videí) Testing a v závorce údaje o napětí baterie. Po cca 3 sekundách se změní na hlášení, že není vložena žádná součástka (No unknown, or ...... ), taková ta klasická s otazníkem. A tady jsem skončil. Ať vložím k testování jakoukoliv součástku na libovolnou kombinaci 1,2,3, nic se neděje, žádná změna. Jen pro info – hláška o nevložené součástce je tam cca 28 sekund, pak se tester vypne.
Kde může být zakopaný pes? Má někdo nějaké doporučení co prověřit, proměřit?
FalCon
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 2
Založený: 10.02.2018
Karma: 0

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod tom666 » 14 Feb 2018, 12:15

@FalCon
Testovanu suciastku vkladas spravne (vid. prilozeny obrazok) ?
Pre vylucenie chyby testovacej patici pouzi testovacie plosky pre SMD.
Ak ani toto nezaberie, tak su pravdepodobne poskodene porty MCU.
Prílohy
LCR-T4 Test Pins.png
LCR-T4 Test Pins.png (146.52 KiB) Zobrazená 3257 krát
tom666
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1153
Založený: 05.05.2009
Bydlisko: Nitra
Karma: 36

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod FalCon » 15 Feb 2018, 13:53

Díky Tome, plošky pro SMD jsou taky mrtvé. Pro jistotu objednávám dva nové kusy, snad budu mít více štěstí.
FalCon
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 2
Založený: 10.02.2018
Karma: 0

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR & Semiconductors Tester)

Odoslaťod Brave » 26 Feb 2018, 06:32

tom666 napísal:Varianta mojho navrhu DPS v minimalnej podobe.

Funkcie testera su zachovane a identicke so standartnou verziou, az na chybajuci obvod pomocneho tranzistoroveho obvodu. Prvky ako krystal a zdroj referencneho napatia 2.5V, ktore mozu do urcitej miery prispiet k spresneniu merania boli vynechane. Nastavenie kontrastu LCD 10k trimrom bolo nahradene 2k7 odporom zapojenym medzi GND a prislusny pin LCD. Stabilizator som zvolil bezne dostupny 78L05.

Je vhodne pouzit firmware s blokovanou funkciou automatickeho vypnutia (DPO) z prveho prispevku.

Nastavenie poistiek:
Kód: Vybrať všetko
ATmega168, ATmega168p:
lfuse:0xe2 hfuse:0xdc efuse:0x01 (0xf9)

ATmega328, ATmega328p:
lfuse:0xe2 hfuse:0xd9 efuse:0x04 (0xfc)


Ahoj

Po prvé, veľmi ďakujem za tento projekt.
Urobil som si verziu: VSCT V1.0, mám otázku
môžem použiť Atmega8?
ak môžem, čo musia byť použité poistky ?
Brave
Obrázok používateľa
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 3
Založený: 26.02.2018
Karma: 0

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod tom666 » 26 Feb 2018, 10:57

@Brave
M8 je mozne pouzit s minimalnym poctom funkcii.

Nastavenie poistiek pre ATmega8 s Int. RC Osc. 8 MHz (VSCT V1.0 variant):
Kód: Vybrať všetko
lfuse:0x24 hfuse:0xd9
tom666
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1153
Založený: 05.05.2009
Bydlisko: Nitra
Karma: 36

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod Brave » 26 Feb 2018, 13:17

Ďakujem za vašu odpoveď.
Nerozumiem tomu, čo máte na mysli : (minimalnym poctom funkcii)
Brave
Obrázok používateľa
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 3
Založený: 26.02.2018
Karma: 0

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod MiroH » 26 Feb 2018, 13:34

Ze Mega8 ma 8kB pamate a tam sa ti vela funkcii nezmesti. Normalne sa pouziva Mega328 ktora ma 32kB pamate cize 4x viac.
MiroH
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 142
Vek: 54.83
Založený: 13.12.2009
Bydlisko: Nitra
Karma: 0

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod Brave » 26 Feb 2018, 13:47

Ďakujem, MiroH
v súčasnosti potrebujem meranie indukčnosti.
Tak Že, existuje program Atmega8 induktančného merania ?
Brave
Obrázok používateľa
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 3
Založený: 26.02.2018
Karma: 0

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod tom666 » 26 Feb 2018, 20:03

@Brave
Meranie indukcnosti by malo byt funkcne.
Prílohy
VSCT_M8_LCD16x2_v1.13k_R774.zip
(16.37 KiB) Stiahnutá 91 krát
tom666
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1153
Založený: 05.05.2009
Bydlisko: Nitra
Karma: 36

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod Charon » 22 Jún 2018, 13:44

Zdravím.
Mají vliv na práci zařízení přívodní vodiče k baterii? Je to na délku nebo místo vedení přívodu napájení tak hodně citlivé? Je to citlivé na průhyb tištáku?

Je v pořádku odběr 14mA v době měření? 14mA mi připadá na destičkovou 9V baterku docela dost. Chápu, že většina energie jde na podsvícení display, ale nedá se to zefektivnit nebo nahradit Li baterkou?

Pořídil jsem si modul z Aliexpresu a jsem jím nadšen. Postavil jsem na něj jednoduchou krabičku, přesněji spodní desku a krycí plexisklo na display. Baterku jsem umístil tak, aby SMD plošky byly dobře přístupné a pro to musel prodloužit přívodní vodiče od baterky asi o 5cm. Přišrouboval na spodní desku. Pokud jsem vedl vodiče pod deskou, skoro středem, tak se začaly zobrazovat chyby. Např., při zapnutí bez měřené součástky to tvrdilo, že je měřen odpor. Po vložení odporu to ukazovalo měřené dva odpory zároveň. Vadu jsem odstranil přemístěním přívodních kablíku na okraj desky. Po čase se problém vrátil a tak jsem kablíky zkrátil na původní délku a připájel z druhé strany, získal potřebný 1 cm vedení navíc a zařízení se chová většinou v pořádku.

Druhou možností proč vzniká chyba, může být uchycení pomocí šroubků. Může při něm dojít k průhybu desky míň než 0,5mm na 7cm. Mohla by vznikat nějaká vazba mezi tišťákem a displejem, nebo to ukazuje na studeňák na desce nebo na jiný problém?
Prílohy
IMG_20180622_122851.jpg
Charon
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 2
Založený: 22.06.2018
Karma: 0

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod ace1x » 22 Jún 2018, 18:48

Zkus provést kalibraci a vyměnit baterii za novou.
ace1x
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 200
Vek: 34.18
Založený: 06.09.2014
Bydlisko: okr. Šumperk
Karma: 22

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod Charlie282 » 22 Jún 2018, 21:30

Prajem dobrý večer.

Ja som kúpil tento akumulátor:
https://www.banggood.com/ZNTER-S19-9V-4 ... 0wodZ68HsQ

a som nadmieru spokojný. Žiaden problém.

Karol
Charlie282
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 21
Vek: 64.47
Založený: 24.11.2011
Bydlisko: Kúsok od Brezna
Karma: 12

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod Charon » 24 Jún 2018, 11:51

Vyměnil jsem baterku a provedl rekalibraci. Musel jsem jí udělat dvakrát, poprvé to ukazovalo měřený odpor po zapnutí, ač nic nebylo ve zdířkách. Podruhé skoro dobrý. Skoro pro to, že to ukazuje rozdílné hodnoty pro jednu součástku na různé zdířky. Odpor na zdířce 1-2 10,1Ohm, 1-3 ukazuje 10,2Ohm, kondenzátor 1-2 96,41nF (96,31) a 1-3 96,04nF.
S jakou přesností to měří, je to v nějakém manuálu a kde?

Otázku mam ještě k měření baterie při startu zařízení. Mě to zobrazí např 8,9V a při tom jiným měřákem naměřím 9,3V pod zátěží 14mA. Je to v pořádku nebo kde může být chyba? Pokud by schema nebylo uvnitř kompenzované před zobrazením, tak by to mohla být ztráta na tranzistoru Q1.
Prílohy
9V.JPG
Charon
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 2
Založený: 22.06.2018
Karma: 0

Re: AVR Component Tester (RLC/ESR, XTAL & Semiconductors Tester)

Odoslaťod ace1x » 24 Jún 2018, 12:24

Kompenzace zobrazeného napětí je v software. Kdybys nahrával nový software, mohl by sis to upravit před kompilací programu. Ta přesnost je v pohodě. Je závislá od použitých odporů na vstupech. Myslím že tam jsou 1%.
ace1x
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 200
Vek: 34.18
Založený: 06.09.2014
Bydlisko: okr. Šumperk
Karma: 22

Predchádzajúca

Naspäť na Náradie, spájkovacia a meracia technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.81 sekúnd