Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Ak h─żad├íte nejak├Ż softv├ęr do PC pr├şpadne ak s n├şm m├íte nejak├Ż probl├ęm.

Moderátori: psichac, Moderátori

Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod ─Äuri12 » 17 Nov 2016, 17:26

Zdrav├şm, u┼ż dva dni sa tu babrem s excelom a absol├║tne sa mi nedar├ş nap├şsa┼ą podmienku pre podmienen├ę form├ítovanie. Chcel urobi┼ą tabu─żku pre STK strojov. Ned├ívno n├ím u┼íla jedna STK-─Źka a do┼íla pokuta, tak chcem ma┼ą v┼íetky stroje pokope v jednej tabu─żke. Moja predstava je tak├í, ┼że v tabu─żke bude n├ízov stroja + ┼áPZ a d├ítum platnosti STK. Ke─Ć sa bude aktu├ílny d├ítum bl├ş┼żi┼ą k d├ítumu skon─Źenia platnosti STK(napr. 30 dn├ş), bunka sa vyfarb├ş na ┼żlto. Ke─Ć bude aktu├ílny d├ítum rovn├Ż alebo v├Ą─Ź┼í├ş, ako d├ítum platnosti STK, bunka sa vyfarb├ş na ─Źerveno. Neviem, ─Źi rozm├Ż┼í─żam spr├ívne, ale prv├║ podmienku by som rie┼íil asi takto: (bunka s d├ítumom platnosti STK - 30)<TODAY()&&(bunka s d├ítumom platnosti STK)>TODAY() len┼że neviem, ako to zap├şsa┼ą do Excelu. Sk├║┼íal som aj in├ę f├│rum, zameran├ę viac na informatiku, ale nikto neodp├şsal, tak sn├í─Ć s├║ tu ┼íikovnej┼í├ş ─żudia :) Vopred ─Ćakujem za ka┼żd├║ radu.
─Äuri12
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 533
Vek: 24.84
Zalo┼żen├Ż: 10.05.2009
Bydlisko: Novosad
Karma: 4

Re: Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod hpeter » 17 Nov 2016, 17:34

Nieco podobne mam na zoznam merakov-kolko casu zostava do kalibracie. V pondelok to pozrem. Matne si spominam ze vzorec je dlhsi, s viacerymi zatvorkami.
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1609
Vek: 36.05
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod nalimko33 » 17 Nov 2016, 17:41

tak├║to tabu─żku som robil pre Rada M. - nap├ş┼í mu (nenechal som si ju)
SHARP MZ-811
nalimko33
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4337
Vek: 47.59
Zalo┼żen├Ż: 29.12.2008
Bydlisko: Košeca
Karma: 35

Re: Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod ─Äuri12 » 17 Nov 2016, 19:11

Nepozn├ím u┼ż├şvate─żov pod─ża mena, m├┤┼że┼í mi pros├şm nap├şsa┼ą, ktor├Ż u┼ż├şvate─ż to je? ─Äakujem :)
─Äuri12
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 533
Vek: 24.84
Zalo┼żen├Ż: 10.05.2009
Bydlisko: Novosad
Karma: 4

Re: Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod jezevec » 17 Nov 2016, 19:29

jezevec
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Zasl├║┼żil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 1070
Zalo┼żen├Ż: 22.08.2008
Bydlisko: JM

Re: Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod ─Äuri12 » 17 Nov 2016, 19:34

Ale ja viem jak funguje podmienen├ę form├ítovanie, len neviem jak nap├şsa┼ą ten vzorec, ─Źo som nap├şsal vy┼í┼íie.
─Äuri12
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 533
Vek: 24.84
Zalo┼żen├Ż: 10.05.2009
Bydlisko: Novosad
Karma: 4

Re: Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod skromny » 17 Nov 2016, 20:20

cize toto by si rad?

dal som si tam 30 pre cervenu, 60 pre zltu a 90 pre zelenu

K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
=AND(A1>TODAY();A1<=(TODAY()+90))
Pr├şlohy
excel.jpg
podmienene formatovanie
skromny
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 685
Zalo┼żen├Ż: 16.03.2009
Bydlisko: ...aj Bratislava
Karma: 15

Re: Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod ─Äuri12 » 17 Nov 2016, 20:53

Ke─Ć som sa do toho p├║┼í┼ąal, mal som to zap├şsan├ę rovnak├Żm sp├┤sobom a nefungovalo to. Tak som schv├ílne sk├║sil skop├şrova┼ą to, ─Źo si poslal a ani to nejde. Kde m├┤┼że by┼ą chyba? H├ídam to nem├┤┼że by┼ą t├Żm, ┼że m├ím excel 2007, ve─Ć aj ten to h├ídam mus├ş zvl├ídnu┼ą. M├┤┼że┼í mi sem pros├şm hodi┼ą cel├║ tabu─żku?
─Äuri12
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 533
Vek: 24.84
Zalo┼żen├Ż: 10.05.2009
Bydlisko: Novosad
Karma: 4

Re: Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod misocko » 17 Nov 2016, 21:21

podmienene formatovanie sice nestiham pouzivat , ale co tvoja jazykova mutacia excelu
prekladom vzorcov do ─Źe┼ítiny a inych jazykov to programatori v malomekom pekne pokaslali. skus si teda pozriet v akom jazyku mas normalne vzorce (funguje ti =today(), alebo =dnes()) ?
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3158
Vek: 43.31
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 26

Re: Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod ─Äuri12 » 17 Nov 2016, 21:51

Presne! :applause: M├ím to v ─Źe┼ítine. Vedel som, ┼że mus├şm pou┼żi┼ą pr├şkaz DNES(), ale nejako mi nenapadlo, ┼że e┼íte aj AND prelo┼żia na A :rolleyes: U┼ż to funguje. Ve─żmi pekne ─Ćakujem v┼íetk├Żm.

E┼íte s jednou vecou trocha bojujem. Viem to naraz urobi┼ą pre viac riadkov, alebo budem musie┼ą p├şsa┼ą podmienky pre ka┼żd├Ż riadok zvl├í┼í┼ą?
─Äuri12
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 533
Vek: 24.84
Zalo┼żen├Ż: 10.05.2009
Bydlisko: Novosad
Karma: 4

Re: Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod skromny » 17 Nov 2016, 22:03

kludne si oznac vsetky bunky ktore chces takto naformatovat (ja mam cely stlpec oznaceny) a vlavo hore mi svieti vybrata bunka A1 - tu som teda dal do vzorca
skromny
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 685
Zalo┼żen├Ż: 16.03.2009
Bydlisko: ...aj Bratislava
Karma: 15

Re: Excel-podmienen├ę form├ítovanie

Odosla┼ąod misocko » 17 Nov 2016, 22:08

no neviem, ja by som to spravil na jednu , a nasledne pouzil kopirovanie formatu (karta Domu, taky stetec hned pod "Domu") - tym to roztiahol kam treba.
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3158
Vek: 43.31
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 26


Nasp├Ą┼ą na Softv├ęr

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 0 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.49 sek├║nd