Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Frekvenčny menič

Frekvenčny menič

Problematika ohladne regulácií (PI, PID), ovládania pohonov, odmeriavaní veličín, automatizácie PLC

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod SMITH » 09 Dec 2015, 17:18

Teraz ti ide menič spustiť z displeja zeleným tlačítkom ? A šípkami hore dole sa dá meniť frekvencia ?

Dal som sem základný popis meniča aj s nastavením parametrov na jednoduché ovládanie meniča , tak si to prečítaj ...
Prílohy
MM440-Zakladny popis CZ.pdf
(891.25 KiB) Stiahnutá 44 krát
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
SMITH
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1307
Vek: 44.21
Založený: 29.09.2007
Bydlisko: Púchov
Paragraf: 23

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod puci » 09 Dec 2015, 17:39

P 0700 mám 1 ,spušťam zo zeleným tlačitkom,skušal som aj 2 vtedy som spušťal dig.vstupom na svorkovnici 5-9,to všetko funguje .Otáčky som nevedel regulovať ani na panelyked som dal P 1000 na 1.

-- Spojený príspevok 09 Dec 2015, 17:41 --

Manuál som si prečital ale s P 3900 si nie som istí,čo s nim treba urobiť.

-- Spojený príspevok 09 Dec 2015, 17:47 --

V tom manualy píše 10k potenciometer ja mám len 5k,ale ani na panely neviem regulovať.

-- Spojený príspevok 09 Dec 2015, 18:01 --

P304 je na motore 380,ja som dal to,nebolo by lepšie 400?
puci
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 80
Vek: 39.64
Založený: 19.10.2010
Bydlisko: Kosice
Karma: 0

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod SMITH » 09 Dec 2015, 18:05

Keď máš všetko nastavené , tak len dáš P3900 do 1 na display sa vypíše BUSY a za cca minutu sa menič nastaví ...

P0010 musí byť 0 inak je menič v režime nastavovania ... keď sa dá P3900 -1 , tak sa mi zdá že to sám prepíše ...

Ešte skontroluj prepínače ktoré sú v dokumentácii na strane 7 či náhodou nemáš analogový vstup prepnutý na 4-20mA ...
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
SMITH
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1307
Vek: 44.21
Založený: 29.09.2007
Bydlisko: Púchov
Paragraf: 23

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod puci » 09 Dec 2015, 19:26

Ten prepínač mám správne.P 3900 do 1 to skusím ale už len zajtra.Jedno sa mi nepozdáva prečo bliká 50 hz ked zapnem menič.

-- Spojený príspevok 09 Dec 2015, 19:28 --

P 0010 som prepísal na 0 po nastavení ostatních parametrov.
Ešťe ma napadá či nie je vadný menič.
puci
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 80
Vek: 39.64
Založený: 19.10.2010
Bydlisko: Kosice
Karma: 0

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod SMITH » 09 Dec 2015, 20:15

Môže byť aj to , ale v 99 % vyhlási nejakú poruchu . Možno by nebolo zlé ho prepnúť do továrenského nastavenia ( reštartovať) a znova nastaviť všetky parametre ... mohlo v ňom ostať napríklad ovládanie cez nejakú komunikačnú linku a čaká pokiaľ sa pripojí .
Prílohy
tovarenské nastavenie.pdf
(42.58 KiB) Stiahnutá 16 krát
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
SMITH
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1307
Vek: 44.21
Založený: 29.09.2007
Bydlisko: Púchov
Paragraf: 23

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod puci » 09 Dec 2015, 21:21

Zajtra skusím,ak tomu rozumiem dobre P3900 dať na 2 a potom znovu nastaviť hodnoty.
puci
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 80
Vek: 39.64
Založený: 19.10.2010
Bydlisko: Kosice
Karma: 0

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod SMITH » 09 Dec 2015, 21:45

NIE !!!

najprv P0003 na 3 (rozšírené zobrazovanie aby ti to ukazovalo všetky parametre , ak to ešte nemáš )

potom P0010 na 30 ( zadanie požiadavky na továrenské nastavenie )

a nakoniec P 0970 = 1 ( aktivacia továrenského nastavenia )

a potom tam zadáš všetky parametre tak ako to je v tom manuály
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
SMITH
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1307
Vek: 44.21
Založený: 29.09.2007
Bydlisko: Púchov
Paragraf: 23

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod puci » 10 Dec 2015, 19:26

A predsa sa točí!
Podarilo sa mi to roztočiť,vdaka SMITH-ovi,všetko bolo tak ak si radil,darmo kto umí ,ten umí.Nestačí čitať manuál ak sa tomu nerozumiem,ale teraz som to pochopil a vec funguje.
Ešťe raz vdaka za pomoc.
puci
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 80
Vek: 39.64
Založený: 19.10.2010
Bydlisko: Kosice
Karma: 0

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod SMITH » 11 Dec 2015, 16:42

Nie je za čo . Rád som pomohol :-)

Ešte sa snaž , aby sa k tomu meniču dostalo čo najmenej pilín :-)
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
SMITH
Obrázok používateľa
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1307
Vek: 44.21
Založený: 29.09.2007
Bydlisko: Púchov
Paragraf: 23

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod pixell » 30 Mar 2016, 16:56

Ahojte prosím vás je možné tento motor zapojiť na Frekvenčný menič? samozrejme 3 fázový?
http://www.elektromotory.sk/obchod/4-kw ... ktromotor/
Menič
http://www.vyboelectric.sk/obchod/55-75 ... eavy-duty/
Ak Ano ako by som zapojil vinutie motora predpokladám že do Trojuholníka.
Dakujem :agree:
pixell
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 452
Vek: 37.81
Založený: 14.02.2012
Bydlisko: Dolny Kubin
Karma: 4

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod Sender » 30 Mar 2016, 17:50

jj,do trojúhleníka.Volba (5,5kW) měniče je OK.Pro provoz na FM by se dal použít motor Y/D 400/230.
Podle charakteru provozu motoru správně nastavit měnič.
Sender
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 535
Založený: 26.05.2008
Karma: 1

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod pixell » 30 Mar 2016, 18:06

Hm ale na taký motor by to musel byt jednofazovy menič nie?
A motor ma 4KW alebo tomu asi nerozumiem
pixell
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 452
Vek: 37.81
Založený: 14.02.2012
Bydlisko: Dolny Kubin
Karma: 4

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod Amaterr » 30 Mar 2016, 18:33

v zakladnom rozdeleni su dva typy menicov , vstup jednofazovy / 230vac/ a vystup tri krat 230 ac , vtedy motor do trojuholnika , ak je na stitku 3x 230 ...alebo vstup trojfazovy 3x 400 ac , potom motor do hviezdy , na stitku 3x400 ac ..
Amaterr
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 811
Založený: 08.06.2014
Bydlisko: Bratislava

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod pixell » 30 Mar 2016, 18:38

Ano ale tento motor pripojiť na 3f menič do trojuholníka nie?
http://www.elektromotory.sk/obchod/4-kw ... ktromotor/
Napätie: 400V Δ/Y 690V 50Hz
Pretože výstup meniča je 3x400V
pixell
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 452
Vek: 37.81
Založený: 14.02.2012
Bydlisko: Dolny Kubin
Karma: 4

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod Amaterr » 30 Mar 2016, 18:44

hej , pozrel som si ho , nuz podla stitku by som ho dal do trojuholniku , ja som este take " stastie" nemal , s takym motorom som sa na menici nestretol , resp . nespominam si
Amaterr
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 811
Založený: 08.06.2014
Bydlisko: Bratislava

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod Drakoush » 30 Mar 2016, 18:45

Musíš dosiahnuť nominálne napätie... Takže pozri, aký má f. menič výstup a pozri, pri akom zapojení je to napätie - či pri Y, alebo D.

Napr.:
2,20kW motor je vinutý na Y - 400V, D - 230V. f menič má výstup 3x400V. Motor zapojíme do Y.
7,50kW motor je vinutý na Y - 690V, D - 400V. f menič má výstup 3x400V. Motor zapojíme do D.
0,75kW motor je vinutý na Y - 400V, D - 230V. f menič má výstup 3x230V. Motor zapojíme do D.

Atď.
Odkupujem zaujímavé meracie prístroje. Ponuky mailom alebo SS.
Drakoush
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 9869
Vek: 24.77
Založený: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 49

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod Sender » 30 Mar 2016, 18:48

pixell napísal:Hm ale na taký motor by to musel byt jednofazovy menič nie?
A motor ma 4KW alebo tomu asi nerozumiem

Ne.V nastavení měniče se zadávají hodnoty připojenýho motoru -tj. lze nastavit napětí 230V. Ono se motor zapojí do hvězdy a nastaví 400V a další údaje ze štítku motoru.FM je potřeba vybrat podle motoru.
Motor který jsi vybral je vhodný pro přepínač Y/D.V případě měniče postrádá smysl.Je hodně pravděpodobný,že motor D/Y 400/230 V bude levnější (nejsem v tento okamžik v obraze).
Sender
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 535
Založený: 26.05.2008
Karma: 1

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod pixell » 30 Mar 2016, 18:52

Aha tak to som netušil že na meniči sa dá nastaviť výstupné napatie. :pain:
pixell
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 452
Vek: 37.81
Založený: 14.02.2012
Bydlisko: Dolny Kubin
Karma: 4

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod Amaterr » 30 Mar 2016, 18:56

Sender , nie som odbornik cez menice , v ktorom fr. menici si nastavoval vystupne napetie :) ,
Pixxel , v zakladnej vybave k tomu menicu pisu potenciometer , nastav si max otacky , napr 50Hz a prepinacom si nastav druhy poti aby max otacky boli napr 25Hz , myslim , ze tak je to najjednoduchsie
Naposledy upravil Amaterr dňa 30 Mar 2016, 19:10, celkovo upravené 1 krát.
Amaterr
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 811
Založený: 08.06.2014
Bydlisko: Bratislava

Re: Frekvenčny menič

Odoslaťod pixell » 30 Mar 2016, 19:08

Sender napísal:
pixell napísal:Hm ale na taký motor by to musel byt jednofazovy menič nie?
A motor ma 4KW alebo tomu asi nerozumiem

Ne.V nastavení měniče se zadávají hodnoty připojenýho motoru -tj. lze nastavit napětí 230V. Ono se motor zapojí do hvězdy a nastaví 400V a další údaje ze štítku motoru.FM je potřeba vybrat podle motoru.
Motor který jsi vybral je vhodný pro přepínač Y/D.V případě měniče postrádá smysl.Je hodně pravděpodobný,že motor D/Y 400/230 V bude levnější (nejsem v tento okamžik v obraze).


Mám pocit ,že si to napisal naopak
pixell
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 452
Vek: 37.81
Založený: 14.02.2012
Bydlisko: Dolny Kubin
Karma: 4

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Automatizácia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.92 sekúnd