Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Ak hľadáte nejaký softvér do PC prípadne ak s ním máte nejaký problém.

Moderátori: psichac, Moderátori

Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod Edgar » 26 Máj 2018, 18:59

Keďže mám už starší disk a v HD Tune mi ukazuje dva parametre ako "warning" (aj keď celkový stav disku je "good") a taktiež disk už trochu chrapčí pri činnosti, tak by som ho pre istotu už chcel vymeniť. Ideálne bez preinštalovania Windowsu, čiže by som naklonoval celý disk na druhý. Lenže mám tam OEM Windows a potreboval by som vedieť, či by to takto fungovalo, keďže viem že pri OEM systémoch sa napr. nemôže meniť procesor lebo licencia už nebude platiť. Bude to fungovať po výmene disku? Ďakujem za odpovede
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1318
Vek: 22.7
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod romiadam » 26 Máj 2018, 19:10

Bez inštalácie to máš na 50%. Buď sa to rozbehne alebo nie. A licencia oficiálne plátna nebude (zmena pc) a to či to bude vadiť Windows uvidíš potom ak sa to vobec rozbehne. Pár krát som to robil A väčšinou bola Z toho modrá obrazovka (V období winXp, teraz neviem ako je to S win 7, 8 a 10) ale stalo sa aj to že sa systém rozbehol ale všetko sa muselo do inštalovať (ovládače MB).

Ak ideš dávať nový pc, tak jednoznačne ti odporúčam novú instalaciu. Ak nechceš oficiálnu instalaciu, tak si to potom hackni A bude sa ti to aktualizovat. Ak chceš oficiálnu verziu win tak si kúp S tým novým PC aj OEM win. Alebo si kúp nie OEM Windows A POTOM si to mozes prenasat Z pc na pc.

Jednoducho povedané tak ako to ty chceš urobiť sa to tak nerobi.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2943
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod Cofi » 26 Máj 2018, 19:13

acronis true image...na to istom pc sa ti to rozbehne na 100%..s licenciou som si nie uplne isty ale na hdd viazana nebyva..takze hdd menit mozes
Cofi
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 74
Vek: 38.98
Založený: 25.01.2010
Karma: 0

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod Ďuri12 » 26 Máj 2018, 19:19

Cez acronis som takto prenášal windows na SSD-čka na viacerých notebookoch a ešte nikdy sa mi nestalo, žeby bol problém s licenciou. Každopádne ak sa aj rozhodneš windows preinštalovať a máš na notebooku nálepku s aktivačným číslom, tak by nemal byť žiadny problém to aktivovať. Maximálne to bude chcieť aktiváciu cez telefón, čiže žiadny problém. Celé je to automat, takže aktivuješ za 5 minút.
Ďuri12
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 500
Vek: 24.42
Založený: 10.05.2009
Bydlisko: Novosad
Karma: 3

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod Edgar » 26 Máj 2018, 19:50

romiadam napísal:Ak ideš dávať nový pc

Nie, ja chcem len vymeniť HDD v terajšom počítači.

Ostatným ďakujem za rady aj na program, ktorý na to použiť, ale to by malo byť prakticky jedno nie? Alebo stačí mi trial verzia toho programu?

Edit: Tak nie nestačí, samozrejme ako všetky trial verzie programov, dá sa tam robiť každá *****, ale tá najpodstatnejšia, čo je klonovanie disku, to nie. Nejaká alternatíva?
Naposledy upravil Edgar dňa 26 Máj 2018, 20:17, celkovo upravené 1 krát.
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1318
Vek: 22.7
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod rudko » 26 Máj 2018, 20:17

norton ghost. je free a bitovu kopiu disku ti urobi spolahlivo. pamataj ale na to ze kopirovat nemozes z aktivneho disku. cize idealne je poskladat si nejake bootovacie usb s winpe
Drink coffee. Do stupid things faster with more energy...
Na predaj...
rudko
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 2054
Vek: 33.19
Založený: 28.12.2012
Bydlisko: Stupava
Paragraf: 24

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod Edgar » 26 Máj 2018, 20:40

Ja to asi skúsim s EaseUS Disk Copy, ten vie kopírovať aj aktívny disk a dá sa použiť aj trial...
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1318
Vek: 22.7
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod mac26 » 26 Máj 2018, 20:52

Alebo akykolvek linuxovy system, aj par MB OS ma nastroj DD.
Ak chces nieco pokrocilejsie, tak napr Clonezilla.
Na taketo veci pouzivam Hiren's boot CD, kde su nastroje snad na vsetko.
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1069
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 7

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod rudko » 26 Máj 2018, 21:16

Edgar napísal:Ja to asi skúsim s EaseUS Disk Copy, ten vie kopírovať aj aktívny disk a dá sa použiť aj trial...


ziaden win sw nevie skopirovat aktivny systemovy disk 1:1
Drink coffee. Do stupid things faster with more energy...
Na predaj...
rudko
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 2054
Vek: 33.19
Založený: 28.12.2012
Bydlisko: Stupava
Paragraf: 24

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod Cofi » 26 Máj 2018, 21:21

samozrejme ze vie...aj easeUS aj acronis...program si urobi boot particiu so skriptom a po restarte sa urobi kopia..vratane oddielov na kopirovanom hdd
Cofi
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 74
Vek: 38.98
Založený: 25.01.2010
Karma: 0

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod rudko » 26 Máj 2018, 21:25

skus mi prosim ta popisat ako presne sa boot particia s nejakym kernelom a kopirovacim skriptom povazuje za windowsovy softwer ?
Drink coffee. Do stupid things faster with more energy...
Na predaj...
rudko
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 2054
Vek: 33.19
Založený: 28.12.2012
Bydlisko: Stupava
Paragraf: 24

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod Mek » 26 Máj 2018, 22:00

CloneZilla je dobra. V robote som tak skopiroval par systemov z HDD na SSD a Windows si to ani nevsimol. Len pozor, pri nabiehani windowsu nesmies mat pripojene obidva disky, inak windows zhavaruje s blue screenom. Oba disky totiz maju rovnake ID (asi random guid vygenerovany pri vytvarani particie) a to windows nerozchodi :)
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat :)
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby. Povolanim som SW inzinier.
"Failing to plan is planning to fail." (Alan Lakein)
Mek
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 530
Vek: 32.54
Založený: 15.10.2015
Bydlisko: ZA, TN
Karma: 6

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod Edgar » 26 Máj 2018, 22:14

A potom ten disk so starým Windowsom musím formátovať v inom počítači?
Edgar
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1318
Vek: 22.7
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod Marek1975 » 26 Máj 2018, 23:39

Edgar napísal:A potom ten disk so starým Windowsom musím formátovať v inom počítači?


nemusis pouzit ine PC, staci pockat az system nabotuje z noveho disku, nabehne ti windows, das ho do usb ksandy a mozes formatovat, ale odporucam najskor "zrusit" a potom "vytvorit" na novo diskovy oddiel
https://www.elektrolab.eu inzertná stránka pre predaj a nákup elektronických komponentov, retro elektronika, náradie a pomôcky, ponuka služieb, pracovné ponuky v obore elektro. Jednoducho inzercia, ktorá reálne predáva váš tovar.
Marek1975
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1528
Vek: 44.35
Založený: 25.10.2016
Bydlisko: Trstín a Budkovce
Karma: 18

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod Drakoush » 27 Máj 2018, 00:13

Ja som disky klonoval cez Acronis True Image. Je to nejaký ten rok a vtedy sa neplatená verzia dala použiť aj na klonovanie a nechce sa mi veriť, že by to už nešlo :)
A klonoval som tak, že pôvodný disk ostal v NTB a druhý som pripojil cez radič USB -> SATA, ktorý bol vlastne cieľový. Netrebalo to robiť mimo, pekne sa naklonoval, potom som to vypol, vymenil disky a pokračovalo sa ďalej.
Ponúkame: výkup, predaj, servis meracích prístrojov rôznych značiek, overenie presnosti meradiel kalibrátorom - do 5,5 miest. Pozri aj našu FB stránku (ikonka webu v profile), kde nájdeš zaujímavé fotky a videá z opráv, review nových merákov a pod.
Drakoush
Obrázok používateľa
Moderator
Moderator
Príspevky: 9689
Vek: 24.24
Založený: 08.02.2012
Bydlisko: Nitra
Paragraf: 22
Karma: 47

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod Cofi » 27 Máj 2018, 01:04

rudko napísal:skus mi prosim ta popisat ako presne sa boot particia s nejakym kernelom a kopirovacim skriptom povazuje za windowsovy softwer ?
inicializujes tu akciu z windowsu , nie?
Cofi
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 74
Vek: 38.98
Založený: 25.01.2010
Karma: 0

Re: Klonovanie OEM Windowsu na druhý HDD

Odoslaťod romiadam » 27 Máj 2018, 13:03

Sory, trošku som sa zblbol stým že si tam písal o neplatnosti licencie pri vymeme procesora.

Pri výmene HDD ti to pôjde na 100%.

Zožen si bootovacie CD Norton Ghost (nič lepšie som doteraz nenasiel). Ak nezozenies ozvi sa cez ss.

zastrcis do PC medium kde chces ulozit image C disku. (dokonca mozes c particiu ulozit aj na D particiu tho isteho disku ak tam mas dost miesta)
Nabootujes Z toho CD tvoj Pc. Vyberieš že si chceš zálohovať C disk aj S boot sektorom (aby nabootoval)
a zvoliť kde sa to má ulozit. Môžeš to zálohovať bez kompresie 1:1 cca okolo 3-5 min ale zaberie rovnako Veľa miesta ako veľký bol C disk, alebo S určitým stupňom kompresie (napr 30Gb mi stačilo pri strednej kompresie na 10Gb) ale časovo je to náročné aj vyše 45 min. Cas závisí od úrovne kompresie.

Potom pri obnovení systému na nový disk (môžeš si zvoliť ľubovoľne veľkU C particiu ale nie mensiu) len nezabudni zaškrtnut Obnoviť aj bootak sector (raz som to nezafajkol A nenabehol win tak som to musel este raz obnoviť aj zaškrtnutím A potom to už slo. Teraz neviem či pred obnovenie systému trabantov vopred vytvoriť participovať alebo nie. Pozri na YouTube neake videa...Ako sa to robi. Len hľadaj také čo to nerobia pod windows ale Z boot cd.

U NG sa mi páči že sa môžem pohrať S veľkosťami particie.

D disk a ďalšie nesystemove disky už potom kopíruje vo win. Aj tak tam vždy upratuje A mazem čo netreba.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2943
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15


Naspäť na Softvér

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.74 sekúnd