Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Kvalita atramentovej tlace na foliu

Kvalita atramentovej tlace na foliu

Spájky, odsávačky; Kliešte, skrutkovače; Meráky, Generátory; Čistenie, leptanie; Vŕtačky, frézy; Pomôcky, lupy...

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 12 Apr 2018, 02:49

Cavte,

Tlaciaren Canon Pixma MG2950
Folia Q-Connect (to som tu dostal, bol som rad ze aspon toto)
https://www.huntoffice.ie/q-connect-ink ... 26074.html

Kupil som si tu foliu pre atramentovu tlaciaren a ze si idem vytlacit skusobne ciary na foliu 0.3mm 0.4mm a 0.6mm a ze to potom vyleptam a uvidim coho moja technologia je schopna.

Neviem co na to povedat, lebo toto je moja prva tlac na foliu pre atramentovu tlaciaren, ale ako pozeram a uvazujem sedliackym rozumom je to dost hnusne... vid obrazok.

folia.jpg


Atrament som zvysil na maximum, pohral som sa aj s kontrastom, skusal som aj draft, normal a high kvalitu a toto bol najlepsi vysledok.
Ked sa na to pozriem pod lupou 10x tak to vyzera ako ked sa vysusi mlaka a je tam popraskane to bahno. To mi vsetko UV lampa presvieti. Toto neidem ani osvecovat... Skusil som to ofotit s lupou nech to vidite:

pod lupou.png


Ked som ten najlepsi vysledok vytlacil na fotopapier, tak tam je to celkom schopne:

fotopapier.jpg


Mam na vas co tlacite na foliu atramentom par otazok:
1. Aj vase vytvory su taketo?
2. Ako by ste to ohodnotili od 1 po 10 kde 10 je najlepsia kvalita? Kde sa nachadza tato moja tlac? :pain:
3. Ak je to zla kvalita, cim to je, foliou, tlaciarnou alebo obidvomi?

Viem ze tu mnohi ste spokojni s EPSON tlaciarnou. Ja som momentalne chcel vyskusat co dokaze ta moja Canon tlaciaren. Ale teraz neviem ci je to len foliou, tlaciarnou alebo obojim.

Kto z vas ma perfektne vysledky s atramentovou tlacou? Dalo by sa to nafotit nech vidim ake to ma byt.

Ja som stolovu lampu otocil nech svieti do plafonu, dal na nu papier,na to foliu, nazoomoval, oprel ruky nech sa mi netrasu a ked to bolo ostre odfotil.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2249
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 12

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod rumik1 » 12 Apr 2018, 06:56

Robili sme aj tak, ze jeden motiv sme vytlacil 2-3 krat a folie dali na seba a az potom osvecovali. Potom, uz bol ten vysledok celkom ok.
Rumik
rumik1
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 128
Vek: 37.82
Založený: 27.05.2014
Bydlisko: Prešov
Karma: 0

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod Milos66 » 12 Apr 2018, 07:15

Mne sa to síce nedá nafotiť tak, aby to bolo dobré, ale pre predstavu . . . Predloha je čistá, bez zubou, ktoré tam po fotení vidno. Je to dané asi tým bielim papierom pod tým. Ja neviem, ale proste je to ostré a čierne.
Prílohy
Predloha.JPG
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3635
Vek: 52.25
Založený: 28.09.2013
Bydlisko: Turčianska kotlina
Karma: 33

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod TAZ » 12 Apr 2018, 07:20

Bohužel Canon je jedna z nejhorších značek pro tisk inkoustem , je to dané inkoustem, je na bázi vodou ředitelných barev, Nejlépe je na tom epson s inkousty durabrite, tisknou dokonale , černě a perfektně kryjí... Další problém je, že ty folie , co se prodávají mají velmi rozdílnou kvalitu, ne všechny jsou použitelné...
Elektrika je jak ženská, šáhneš kam nemáš a máš ji....
TAZ
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 924
Vek: 50.44
Založený: 12.02.2008
Bydlisko: Ostrava

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod Milos66 » 12 Apr 2018, 07:31

Jop. Zabudol som napísať: Epson L310 a fólie tieto: https://www.sevtprefirmu.sk/folie-pre-a ... arkov.html
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3635
Vek: 52.25
Založený: 28.09.2013
Bydlisko: Turčianska kotlina
Karma: 33

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod jezevec » 12 Apr 2018, 07:41

Jaký máš na tiskárně nastavený druh papíru? Já nastavuji Photo Matte.
jezevec
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 790
Založený: 22.08.2008
Bydlisko: JM

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 12 Apr 2018, 08:01

Obávam sa že tam bude problém s obidvomi.
Ale hlavne ako píše TAZ, ten atrament sa chová na tej fólií ako zrazenú mlieko. Asi tam bude ten najväčší problem.

Kolo stojí už taká schopná Epson tlaciaren vhodná na tlač týchto folii? Ja som našiel aj za 500€.
Ako je to s tlacovou hlavou? Keďže bežné veci budem tlačiť na tej Canon-ke a iba DPS na Epsom raz za "uhorský rok". Zasusi sa?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2249
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 12

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod jezevec » 12 Apr 2018, 08:14

Tisknul jsem předlohy 10 let na Canon Pixma MP610 a tisk byl krásně ostrý. Je fakt, že kryla o něco méně než Epson, ale to jsem řešil dvěma výtisky na sobě. Ale Canonka odešla a teď tisknu na Epson L386 (má velké zásobníky inkoustu), tisk je sytější, takže stačí jen jedna vrstva předlohy. Celkově jsem byl ale výrazně spokojenější s tou Canonkou.
jezevec
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 790
Založený: 22.08.2008
Bydlisko: JM

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod Milos66 » 12 Apr 2018, 08:23

romiadam napísal:Kolo stojí už taká schopná Epson tlaciaren vhodná na tlač týchto folii? Ja som našiel aj za 500€.


Čo sa blázníš. Tu je tá Epsona a stačí v pohode.
https://www.epsonshop.sk/epson-l310-3x- ... y-atrament

@jezevec - premium glosy.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3635
Vek: 52.25
Založený: 28.09.2013
Bydlisko: Turčianska kotlina
Karma: 33

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 12 Apr 2018, 10:12

jezevec napísal:Jaký máš na tiskárně nastavený druh papíru? Já nastavuji Photo Matte.


Papier som zvolil len Normal ale tlacil som vo vsetkych kvalitach Draft, Normal a High kvalite. Ak zvolim Photo Paper nedovoli mi tlacit na A4. Vpise ze mam zly format papiera. Dnes vecer sa s tym pohram a poskusam este dalsi kombinacie na Photo Paper. Mozno ze tam bude pes zakopany.

Ale aj tak sa mi nepaci, ze sa farba zraza ako mlieko na tej folii.

Mam este staru kazetu (ma zopar upchatych trisiek) s nahradnym atramentom (z flasky). To nebude original canon. skusim s tym nieco este vytlacit, ci sa aj ten atrament "zrazi" ako mlieko na tej folii. Este mam aj neaky TESCO-sky atrament, aj ten vyskusam. Uz tej ciastocne upchatej kazete vadit nebude.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2249
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 12

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod lacog » 12 Apr 2018, 10:33

TAZ napísal:Bohužel Canon je jedna z nejhorších značek pro tisk inkoustem , je to dané inkoustem, je na bázi vodou ředitelných barev, Nejlépe je na tom epson s inkousty durabrite, tisknou dokonale , černě a perfektně kryjí... Další problém je, že ty folie , co se prodávají mají velmi rozdílnou kvalitu, ne všechny jsou použitelné...


No minimálne odvážne tvrdenie. Všetky bežné značky kancelárskych atramentových tlačiarni používajú atrament na vodnej báze.
Rozdiel je v princípe tlače piezoelektrický (Epson) vs termostatický (Canon, HP...) a rozdiel môže byť v atramente: dye-based a pigmentový atrament.

Na fólie a podobné nesavé materiály sa používajú UV tlačiarne - tlačiarne používajúce atrament, ktorý je vytvrdzovaný UV svetlom.
To používajú napr. reklamky.

Už skôr sa tu riešilo ako si niekto dávala potlačiť cuprextit a potom to vyleptal. Čo si matne pamätám tak to bolo s úspechom.
lacog
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 182
Založený: 27.03.2007
Karma: 0

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod jezevec » 12 Apr 2018, 10:51

romiadam napísal:...Papier som zvolil len Normal ale tlacil som vo vsetkych kvalitach Draft, Normal a High kvalite. Ak zvolim Photo Paper nedovoli mi tlacit na A4. Vpise ze mam zly format papiera. Dnes vecer sa s tym pohram a poskusam este dalsi kombinacie na Photo Paper. Mozno ze tam bude pes zakopany.

A jsme doma, je to určitě tím, žes dal Normal. Na fólii musíš dát vždy nějaký druh fotopapíru.
jezevec
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 790
Založený: 22.08.2008
Bydlisko: JM

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 12 Apr 2018, 10:57

Dobre vyskusam. Diki za upozornenie. Už minule som chcel tlačiť fotky na fotopapier formatu A4 (4 fotky na jednu A4) a ani za boha som nevedel nastaviť aby to zobralo. Pohrám sa s tým ešte dnes vecer.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2249
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 12

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod jezevec » 12 Apr 2018, 11:08

Asi bych zkusil znovu nainstalovat ovladač, nechápu, proč by to nemělo podporovat formát A4. Popřípadě zkus vlastní formát.
jezevec
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 790
Založený: 22.08.2008
Bydlisko: JM

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 12 Apr 2018, 13:20

Pohram sa stym este dnes vecer a dam vediet.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2249
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 12

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod kamilko » 12 Apr 2018, 13:41

Ja tlacim na HP na pauzivaci papier (10centovA4) ked pozries cez vytlaceny motiv musi byt cierne a nepriesvytne.
Niekedy som to robil tak ze som dal vytlacit nechal zaschnut farbu vlozil znova do tlaciarne a opatdal tlac. Tak mi to dalo 2 vratvy farby na seba perfektne cierne. Len treba mat namakane vlozenie papiera obcas sa posunie o 0.2mm a to uz na niektorych hustych sponich je problem.
Inak vela robi nastavenie papiera bezny A4 pripadne biely papier alebo foto papier. U Hp ide nastavovat koko farby ma tlacit, ako dlhi schnut. Tlacim na max kvalite. Tj cierna aj farebna kazeta aby cierna bola cierna a je tym padom skladana z ciernej plus 3farby.
V eagli potom zvolit ze chcem motiv vytlacit black and solid (nie modry z zelenimi padmi)
kamilko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 213
Založený: 21.10.2017
Bydlisko: kosice
Karma: 1

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 12 Apr 2018, 14:04

Ja som v eagli solid nezapol, lebo v Help pisalo ze je to len na vyplne, ale skusim aj to zapnut.
Este by som mozno skusil aj pauzovaci papier (ak budem mat problemy s tou foliou lebo ani to este nevem ci je to dobra folia), len ako je to pri osvecovani? Namacas ten pauzovaci papier do niecoho aby bol este priehladnejsi alebo je to tak OK pre UV svetlo?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2249
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 12

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod heno382 » 12 Apr 2018, 14:47

Ahojte momentálne si myslím že lepšia voľba by bola tato tlačiareň už len kôly počtu trysiek na čiernej farbe.

Milos66 napísal:
romiadam napísal:Kolo stojí už taká schopná Epson tlaciaren vhodná na tlač týchto folii? Ja som našiel aj za 500€.


Čo sa blázníš. Tu je tá Epsona a stačí v pohode.
https://www.epsonshop.sk/epson-l310-3x- ... y-atrament

@jezevec - premium glosy.
Inak, volám sa Daniel :)
heno382
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 154
Vek: 26.46
Založený: 08.05.2008
Bydlisko: Važec
Karma: 0

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod romiadam » 12 Apr 2018, 14:59

Neviem či len mne alebo aj vam, ale aj link Milos66 aj link heno382 mi otvorí len úvodnú stránku http://www.epson.sk.

Ešte z Milos66 odkazu som ako tak vyčítal že sa jedna o tlačiareň L310, ale z tvojho heno382 som nevyčítal nic. Musel som použiť copy link a vložiť do prehľadávať a Z toho vyčítať že ide o epson wf3620.

Heno382 ty máš akú tlaciaren? A ako ti to tlači na foliu?

Keď už budem kupovať tlaciaren, tak takú ktorú uz tu niekto má a je s tlaciarnou spokojny. Este zatiaľ nekupujem. Ešte pokúšam tu photo paper tlac.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2249
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 12

Re: Kvalita atramentovej tlace na foliu

Odoslaťod heno382 » 12 Apr 2018, 15:05

NO neviem ale mne to zobrazuje normálne ale pre presnejšie informácie ešte raz https://www.epson.sk/products/printers/inkjet-printers/microbusiness/workforce-pro-wf-3720dwf pre upresnenie 3720 je nástupca 3620 ktorá ako som si všimol nieje dostupná,
momentálne vlastním epson WF3520 a tlačí celkom fajn foto pošlem keď budem doma
Inak, volám sa Daniel :)
heno382
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 154
Vek: 26.46
Založený: 08.05.2008
Bydlisko: Važec
Karma: 0

Ďalšia

Naspäť na Náradie, spájkovacia a meracia technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.81 sekúnd