Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Manualne alebo automaticke prepinanie vinuti na trafo

Manualne alebo automaticke prepinanie vinuti na trafo

Si za─Źinaj├║ci elektronik? Tak t├íto rubrika je ur─Źen├í pr├íve tebe.

Moderátori: mirosne, Moderátori

Manualne alebo automaticke prepinanie vinuti na trafo

Odosla┼ąod petrovic182 » 12 Apr 2018, 19:53

Som zaciatocnik, hladal som kade tade, na tomto fore na google. Ale zial nepochodil som...

Asi som spajal nevhodne kombinacie slov...

Vie my niekto poradit ako vhodne prepinat sekundarne vinutie na transformatore?

Ak mam vynutia na sekundare 2x16V AC aby som raz dostal 16V AC a raz 32V AC?

Najlepsie to priviest na mostik alebo pripadne dva...

Pripadne je moznost tieto vynutia prepinat automaticky cez nejaky potenciometer alebo nejakym inym sposobom?

Vdaka za kazdu konstruktivnu debatu, kto nevie nech nekomentuje,vdaka...
Naposledy upravil petrovic182 d┼ła 13 Apr 2018, 11:15, celkovo upraven├ę 2 kr├ít.
petrovic182
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 214
Vek: 38.64
Zalo┼żen├Ż: 02.05.2012
Bydlisko: Bratislava
Karma: 2

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod cool-zool » 12 Apr 2018, 20:02

Pokia─ż sa ti jedn├í iba o mo┼żnos┼ą zv├Ż┼íenia nap├Ątia AC e┼íte pred most├şkom je vhodn├ę vinutie trafa spoji┼ą (koniec prv├ęho vinutia so za─Źiatkom druh├ęho vinutia ako ke─Ć rob├ş┼í symetrick├ę nap├íjanie pre zos├şk ) . A v├Żkonov├Żm prep├şna─Źom (s├║ be┼żn├ę na 10A ale aj 20A) e┼íte pred most├şkom prep├şna┼ą v bode spojen├Żch vinut├ş a koncom druh├ęho vinutia . Za─Źiatok prv├ęho vinutia m├┤┼że ├şs┼ą rovno na most├şk .
cool-zool
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 702
Vek: 50.05
Zalo┼żen├Ż: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod Mek » 12 Apr 2018, 20:05

Iba mala oprava, lebo vidim, ze tu istu chybu robis stale dokola. Pise sa VINUTIE s makkym i. A v slove "mi", vo vyzname "mne", tiez makke i.
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat :)
Hras Scrabble? Skus SKREBL.EU - moj novy projekt.
Disclaimer: Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby. Povolanim som SW inzinier.
"Failing to plan is planning to fail." (Alan Lakein)
Mek
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 474
Vek: 32.38
Zalo┼żen├Ż: 15.10.2015
Bydlisko: ZA, TN
Karma: 6

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod misocko » 12 Apr 2018, 20:08

https://svetelektro.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&f=20&t=39574&sid=402e6962b0cd0c59f25af1bd1f885e10
ja som to vyriesil dvoma relatkami s prepinacimi kontaktami ale da sa aj jednym relatkom s dvoma prepinatelnymi kontaktami
misocko
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2923
Vek: 42.73
Zalo┼żen├Ż: 14.06.2009
Bydlisko: Hlohovec
Karma: 22

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod cool-zool » 12 Apr 2018, 20:19

V r├Żchlosti som ti to na─Źrtol . . .
Pr├şlohy
Bez názvu.png
cool-zool
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 702
Vek: 50.05
Zalo┼żen├Ż: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod petrovic182 » 12 Apr 2018, 20:29

Parada cool-zool toto vyzera super.

Uz len spravne navrhnut relatka...

Takze ake parametre mam hladat? spinanie formou 12V cez 7812 a vypinacom na RELE...

Rele ma mat ake hodnoty len hladat DC a prudove zatazenie?
petrovic182
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 214
Vek: 38.64
Zalo┼żen├Ż: 02.05.2012
Bydlisko: Bratislava
Karma: 2

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod Amaterr » 12 Apr 2018, 20:31

...este ? alebo na zaciatok staci ? :)
Pr├şlohy
Zdroj-0-30V-0-10A-z-ELV---AR-01.02-2004.pdf
(964.71 KiB) Stiahnutá 23 krát
Regulovateln├Ż-lab.-zdroj-ELV-verze-1.pdf
(574.88 KiB) Stiahnutá 17 krát
schaltplan nt30v-15a.jpg
Sp├şnan├Ż-regulovateln├Ż-zdroj-80V.pdf
(898.28 KiB) Stiahnutá 16 krát
xxx.jpg
Amaterr
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 730
Zalo┼żen├Ż: 08.06.2014
Bydlisko: Bratislava

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod Dolfi » 12 Apr 2018, 20:37

A nedalo by sa prezradi┼ą, ─Źo rie┼íi┼í ? Mo┼żno by bolo aj inteligentnej┼íie rie┼íenie ...
Druhotriedny nadriaden├Ż si nikdy nevyberie prvotriedneho ale tre┼ąotriedneho podriaden├ęho.
Dolfi
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 10264
Vek: 66.62
Zalo┼żen├Ż: 17.08.2008
Bydlisko: Prešporok (BA)
Karma: 49

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod petrovic182 » 12 Apr 2018, 20:39

To Dolfi:

Ved predsa lepsie riesenie pre vstupne napajanie ─îinskej verzie G400:

Podla vsetkeho je lepsie prepinat vinutie, a znizovat napatia podla potrebneho vystupneho napatia...

Len ci sa da take nieco aj zautomatizovat my zatial nieje celkom jasne...
Naposledy upravil petrovic182 d┼ła 13 Apr 2018, 11:15, celkovo upraven├ę 2 kr├ít.
petrovic182
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 214
Vek: 38.64
Zalo┼żen├Ż: 02.05.2012
Bydlisko: Bratislava
Karma: 2

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod Milos66 » 12 Apr 2018, 20:41

Riesi to iste stale dookola v 10tich vlaknach. Chce spravit zdroj 0-40V a cca 10A. A chce to spravit z G400 vky.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4267
Vek: 53.06
Zalo┼żen├Ż: 28.09.2013
Bydlisko: Tur─Źianska kotlina
Karma: 37

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod cool-zool » 12 Apr 2018, 20:54

To : Milos
A ─Źo je na tom , ve─Ć ka┼żd├Ż tu h─żad├í nejak├ę rady , pomoc , n├ípady , od toho sme tu nie ??? Ka┼żd├Ż sa sna┼ż├ş nie─Źo vy┼ípekulova┼ą . . .
Aj ja som onoho ─Źasu vym├Ż┼í─żal a nechal si radi┼ą (napr. TU : https://svetelektro.com/modules.php?nam ... 4b8c4b4d6a )
cool-zool
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 702
Vek: 50.05
Zalo┼żen├Ż: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod Amaterr » 12 Apr 2018, 21:04

ved si ten zdroj nespravil ┬┤ len nejaku tyristorovu nabijacku :)┬┤ samozrejme nic proti nej ┬┤ ved aj ja som robil ÔÇťnejaku ÔÇť :)
Amaterr
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 730
Zalo┼żen├Ż: 08.06.2014
Bydlisko: Bratislava

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod cool-zool » 12 Apr 2018, 21:15

TO : Amaterr
Nie nespravil , aj som to tam p├şsal , len som d├íval pr├şklad , ┼że ka┼żd├Ż tu nie─Źo vym├Ż┼í─ża , ┼ípekuluje a my by sme sa mali sna┼żi┼ą pom├┤c┼ą a nie kritizova┼ą . . .
Prep├í─Źte za odbo─Źenie od t├ęmy !
cool-zool
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 702
Vek: 50.05
Zalo┼żen├Ż: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod Milos66 » 12 Apr 2018, 21:19

Ja som ho nekritizoval. Poukazal som na to, ze ma jedno trafo 2x16V a riesi to v 10tich vlaknach.
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4267
Vek: 53.06
Zalo┼żen├Ż: 28.09.2013
Bydlisko: Tur─Źianska kotlina
Karma: 37

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vinuti na trafo

Odosla┼ąod Amaterr » 12 Apr 2018, 21:25

Som spominal ┬┤ ze keby si prelistoval nieco okolo zdrojoch nebol by to neho strateny cas ┬┤ ale Ok ┬┤ pockam si na ten zdroj :)
Amaterr
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 730
Zalo┼żen├Ż: 08.06.2014
Bydlisko: Bratislava

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vinuti na trafo

Odosla┼ąod cool-zool » 12 Apr 2018, 21:28

To : Milos
Ni─Ź v zlom ale m├í asi viac probl├ęmov , ve─Ć pri kon┼ítrukcii tak├ęho zdroja sa vyskytne viac vec├ş od NTC termistorov na rozbeh , po regul├íciu , automatiz├íciu a nevie ─Źo v┼íetko by tam chcel ma┼ą , ale m├í┼í pravdu mohol to v┼íetko da┼ą do jedn├ęho vl├íkna , ale ─Źo u┼ż !
Mo┼żno ┼że ─Źasom nie─Źo uberie z n├írokov :lol: ako aj ja :roll: !
Ke─Ć tu m├íme nervy na Rafi-ho a Mega a x/y ─Ćal┼í├şch (hlavne niektor├Żch maturantov) , aspo┼ł sa o nie─Źo sna┼ż├ş . . .
cool-zool
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 702
Vek: 50.05
Zalo┼żen├Ż: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 4

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vinuti na trafo

Odosla┼ąod deepspace » 12 Apr 2018, 21:39

Vynutie .. preboha.. asi si to vynuti odpoved.. sorry za OT ale uz som nevydrzal.
deepspace
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 398
Zalo┼żen├Ż: 18.05.2017
Bydlisko: Bratislava
Karma: 2

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vynuti na trafo

Odosla┼ąod petrovic182 » 13 Apr 2018, 12:52

Amaterr nap├şsal:...este ? alebo na zaciatok staci ? :)


Ten zdroj vyzera celkom slusne to treba uznat. Aj ho niekto mal postaveny a realne zmeral vykon?

Este ma napadlo, ako by sa dalo zautomatizovat prepinanie tych vinuti,,, islo by to pri otacani stereo potenciometra ktorym by sa menila vystupneho napajania a v strede by sa zoplo rele a preplo aj na druhe vinutie?
petrovic182
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 214
Vek: 38.64
Zalo┼żen├Ż: 02.05.2012
Bydlisko: Bratislava
Karma: 2

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vinuti na trafo

Odosla┼ąod jezevec » 13 Apr 2018, 13:16

"Este ma napadlo, ako by sa dalo zautomatizovat prepinanie tych vinuti,,,"

Ty si snad d─Ťl├í┼í ze v┼íech srandu.
U┼ż jsem ti v jin├ęm vl├íknu psal, ┼że se to d─Ťl├í kompar├ítorem s hysterez├ş. Mysl├şm, ┼że v┼»bec nev├ş┼í o co se jedn├í a p┼Öitom sta─Ź├ş to napsat do Google.
Mysl├şm, ┼że u┼ż jsem pochopil o co ti jde.
Znalosti elektroniky m├í┼í na ├║rovni ┼ż├íka 9. t┼Ö. Z┼á. Sch├ęmat┼»m nerozum├ş┼í, nezn├í┼í v├Żznam sch├ęmatick├Żch zna─Źek, m├şsto toho sem d├ív├í┼í jak├ęsi "Arduino mal┼»vky".
Koup├ş┼í si n─Ťjak├Ż modulek z ─Ź├şny na jednoduch├Ż zdroj a radu na ├║pravu na v├Żkonn─Ťj┼í├ş verzi bys cht─Ťl stylem "─Źerven├Ż dr├ít p┼Öipoj na kolektor, modr├Ż na vyp├şna─Ź..."
Pro─Ź stejn├ę dotazy ke stejn├ęmu p├ş┼íe┼í do n─Ťkolika vl├íken?
jezevec
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 967
Zalo┼żen├Ż: 22.08.2008
Bydlisko: JM

Re: Manualne alebo automaticke prepinanie vinuti na trafo

Odosla┼ąod Milos66 » 13 Apr 2018, 14:54

A potom, ze ja som ten zly. :ignore: :ignore: :ignore:
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
Milos66
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4267
Vek: 53.06
Zalo┼żen├Ż: 28.09.2013
Bydlisko: Tur─Źianska kotlina
Karma: 37

Ďalšia

Nasp├Ą┼ą na Pre za─Źiato─Źn├şkov

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: sali5000 a 5 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.84 sek├║nd