Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • mplab

mplab

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 23 Aug 2013, 08:06

Zrejme ide o RMW problem, ktory strasil predovsktym u PIC16Fxxx, ale u novsich PIC (PIC16F1xxx, PIC18 a vyssie) sa da defacto na 100% eliminovat tym, ze sa vystupne hodnoty na port zapisuju do registra LATx a citaju z restria PORTx

Len pre info:
http://www.cornerstonerobotics.org/curr ... roblem.pdf
http://data.bolton.ac.uk/staff/ks3/ECE1 ... ywrite.pdf
http://www.piclist.com/techref/readmodwrite.htm
http://www.mikroe.com/download/eng/docu ... lp/rmw.htm
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.11
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 23 Aug 2013, 08:28

Takze prikaz
RA0 = 0;
je vlastne zlozeny prikaz R+W a ten moze sposobit onen problem.
To som bol v tom, ze je to bitova operacia.

Ajaj, takze to plati aj pre ASM.

Diky chlapi, vecer rozanalyzujem.
Naposledy upravil xmilos d┼ła 23 Aug 2013, 08:39, celkovo upraven├ę 1 kr├ít.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 23 Aug 2013, 08:36

Tak.
Ak chces nastavit pin RA0, tak napis
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
LATA0=1;

namiesto
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
RA0=1;

Ako som pisal, vsetky vystupne operacie tlacit na LATx registre.
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.11
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 23 Aug 2013, 08:41

Mam obavu, ze to co mam na stole ( vcetne toho co mi vezie UPS - ka ) LATA nepozna
A toto pravdepodobne plati pre PORTA - ( obsahuje aj analog ) . PORTB zda sa funguje.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 23 Aug 2013, 08:44

taka znama vec a nenapadla ma :? ale nemalo by sa to spravat rovnako aj pri zapise cez POTRA ?
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.3
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 23 Aug 2013, 08:47

Pre info - napis co ti vezie UPS-ka a co mas na stole.
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.11
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 23 Aug 2013, 08:50

Na zaciatku som spomenul pre ktory typ to riesim - PIC 16F628 a objednane mam PIC 16F1826
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 23 Aug 2013, 08:52

PIC16F1826 uz LAT pozna
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.3
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 17 Sep 2013, 19:05

Chlapi radu:
nejde mi HW debug pre PIC16F1826@PICkit3
Hlasi "The target device is not ready for debugging. "
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 17 Sep 2013, 19:15

Ukaz konfiguracne bity.
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.11
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 17 Sep 2013, 19:16

K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
// CONFIG1
#pragma config FOSC = INTOSC    // Oscillator Selection (INTOSC oscillator: I/O function on CLKIN pin)
#pragma config WDTE = OFF       // Watchdog Timer Enable (WDT disabled)
#pragma config PWRTE = OFF      // Power-up Timer Enable (PWRT disabled)
#pragma config MCLRE = ON       // MCLR Pin Function Select (MCLR/VPP pin function is MCLR)
#pragma config CP = OFF         // Flash Program Memory Code Protection (Program memory code protection is disabled)
#pragma config CPD = OFF        // Data Memory Code Protection (Data memory code protection is disabled)
#pragma config BOREN = ON       // Brown-out Reset Enable (Brown-out Reset enabled)
#pragma config CLKOUTEN = OFF   // Clock Out Enable (CLKOUT function is disabled. I/O or oscillator function on the CLKOUT pin)
#pragma config IESO = ON        // Internal/External Switchover (Internal/External Switchover mode is enabled)
#pragma config FCMEN = OFF      // Fail-Safe Clock Monitor Enable (Fail-Safe Clock Monitor is disabled)

// CONFIG2
#pragma config WRT = OFF        // Flash Memory Self-Write Protection (Write protection off)
#pragma config PLLEN = OFF       // PLL Enable (4x PLL enabled)
#pragma config STVREN = ON      // Stack Overflow/Underflow Reset Enable (Stack Overflow or Underflow will cause a Reset)
#pragma config BORV = LO        // Brown-out Reset Voltage Selection (Brown-out Reset Voltage (Vbor), low trip point selected.)
#pragma config LVP = OFF        // Low-Voltage Programming Enable (Low-voltage programming enabled)
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 17 Sep 2013, 19:18

To vyzera dobre. Skus dat BOREN = OFF
Programovanie ti prebehne ako ma?
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.11
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 17 Sep 2013, 19:20

Tak sa to pohlo, mal som zavesene LED - ky na ICSPCLK a ICSPDATA
Pre programovanie to nevadilo, pre debug ano.
Jaromir diky.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 17 Sep 2013, 19:25

Pri debugu by ti aj tak boli nanic, lebo tie dva piny PGD/PGC su "vypnute" od IO budicov a rezervovane pre komunikaciu s debuggerom.
Inak, nemali by na tychto pinoch vadit trebars pull-down odpory, 10k a viac. Ja takto pouzivam tlacidla (pull-down k zemi, tlacidlo v Vdd), oddebugujem si co treba, casti kodu pre tlacidlo si uz vyriesim bez debuggeru.
Ale snazim sa nechavat PGD/PGC vzdy volne, pokial je to aspon trochu mozne.
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.11
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 17 Sep 2013, 19:44

Tak iny problem,

po nakom case zacne restartovat ( aktualna pozicia ide stale od main() ). WatchDog je OFF.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odosla┼ąod mato3000 » 17 Sep 2013, 20:43

jaromir nap├şsal:Ale snazim sa nechavat PGD/PGC vzdy volne, pokial je to aspon trochu mozne.



u┼ż som to viacer├şm vysvetloval, ale robil som ─Źasto t├║ chybu ┼że som nemal dos┼ą vo─żn├Żch pinov a v┼żdy som nie─Źo zavesil na PGD resp PGC. proste som ako ve─Ź┼íina nechcel akceptova┼ą viacpinov├ę PICka , a┼ż som sa s├ím na seba nasral a ist├║ dobu ako prv├Ż popis pri projekte som si nal├şsal t├║to ─Źarovn├║ vetu :
" ; ******************************************************
; ******** REGULACIA NA PEC s 16bit A/D ******************
; ******************************************************
; RB<7,6> - ENKODER --- UZ NIKDY TO TAKTO NEZAPAJAT ---> probl├ęm s debugg├íciou !!!!!!!!!!!!!! -
; ak to e┼íte raz tak sprav├şm , tak som ├║boh├Ż ─Źur├í├í├í├ík :-) "


a verte mi ┼że som sa r├Żchlo odnau─Źil tie piny pou┼ż├şva┼ą :wink:

mimochodom ak potrebujete miesto tak schodn├í cesta je spr├ívne p├║zdro napr├şklad 44pin TQFP m├í rozmer 1 x 1 cm!! a QFN e┼íte nenej a v pohode sa to d├í letov┼ą , tak┼że nie meniej pinov ale spr├ívne p├║zdro
mato3000
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 9567
Zalo┼żen├Ż: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 121

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 17 Sep 2013, 21:12

nejaky nevhodny skok v programe co moze sposobit stack overflow, pripojenie periferie s vacsim odberom, necakane opustenie programovej slucky a mnoho dalsich drobnych chyb ktore bez vypisu tazko hadat
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.3
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 18 Sep 2013, 06:12

petersno prave ze v priamom behu to ide, resetuje mi to az pri debugovani.
Pri SW simulacii mi hadze prerusenie od TIMER1 pri nakej hodnote oxdbe2, co za zda je haluz.
Mno nic, idem skusit aktualizovat na 1.9 verziu a skusim znova.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 18 Sep 2013, 08:19

Nie som si isty, ci to pomoze.
Zistit co je zle je dost tazke, ak clovek nema moznost aspon vidiet kod, resp. cely projekt. Veci okolo SW simulacie sa daju takto urcite odstranit alebo aspon identifikovat bugy, ak su.
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.11
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod xmilos » 18 Sep 2013, 09:01

Jasne, zdrojak je pre podrobnu analyzu potrebny. Zatial som este nevycerpal vsetky moznosti a ten zdrojak je neuverejnitelny, resp je to prvy odvar a za niektore veci obsahuju zaciatocnicke chyby.

Budem luskat - tak sa daco s MPLAB naucim a az pridem k neriesitelnemu stavu, predhodim ho do diskusie.

Takze dalsie:
po aktualizacii sa ukazalo, ze prerusenie chodi na C1IF, nie TIMER1. Ci bola chyba v predchadzajucej instalacii, alebo kde neviem. Mno a to je otazka, ako generuje C1IF, komparator je spusteny, skonfigurovany, ale cielene na vstupy neposielam ziaden signal. Skratka v nejakom case hodi C1OUT do 1.

Co sa tyka zobrazovania, aktualizacie hodnot v okne SFR, stalo sa ze hodnoty neboli aktualizovane, ale po deaktivacii a opatovnej aktivacii okna SFR sa hodnoty opat aktualizovali. Je mozne ze to ma suvis so sposobom prevadzky ( VMware )
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3662
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

PredchádzajúcaĎalšia

Nasp├Ą┼ą na C,C++,C#

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.73 sek├║nd