Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • mplab

mplab

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: mplab

Odoslaťod xmilos » 19 Sep 2013, 08:22

Tak zo vcerajsieho HW debug - ovania
hodnoty TIMR1H a TIMR1L hned po vyvolani prerusenia od pretecenia TIMR1 nadobudali nezmyselne hodnoty ( nic okolo 0xFFFF - 0x0000). Ako je to s "odchytavanim" hodnot SFR ?
BP - volne 1 - obmedzenie HW, alebo licenciou?
xmilos
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3662
Založený: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: mplab

Odoslaťod jaromir » 19 Sep 2013, 08:32

V MPLAB(X) nie je nic obmedzene licenciou, vsetko je pre vsetkych. Toto nie je Keil.
Free Microchipacke kompilatory nejake obmedzenia maju (o kusok horsie optimalizacie), ale IMHO dost nepodstatne.

1BP je dany debug hardwarom v PIC-ku.
Ty mas tusim 16F1826; velmi podobny typ 16F1829 ma 3BP. Vacsina PIC18 ma tiez 3 BP; PIC32 maju 6BP.
jaromir
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 4530
Vek: 35.61
Založený: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 98

Re: mplab

Odoslaťod boraicho » 03 Nov 2013, 19:57

jednoducha otazočka, ked mam register option_reg a posledne 3 bity su nastavovanie timeru0
a ked chcem zmeniť len 3 posledne tak napisem
PS2=x;
PS1=x;
PS0=x;
a da sa to zapisať aj inač?
alebo taky TRISC=0bx;
da sa zapisať len konkretny port?(ako ked je PORTA a pišem RA) alebo musim stale použivať cele TRISC=0bx;? diky
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 11842
Vek: 30.75
Založený: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 44

Re: mplab

Odoslaťod petersno » 03 Nov 2013, 21:36

kliknes pravym na option_reg, vyberies "navigate - go to declaration" a v headery okolo deklaracie option_reg su povacsine deklarovane aj vsetky mozne bytove - bajtove modifikacie. u trisc to same :wink:
petersno
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2774
Vek: 58.79
Založený: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odoslaťod boraicho » 03 Nov 2013, 21:54

kliknem s pravym kde? v mplabe? či PDFku? ani tam ani tam som nič take nenašiel, hejže ty maš MPLABX
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 11842
Vek: 30.75
Založený: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 44

Re: mplab

Odoslaťod petersno » 03 Nov 2013, 21:59

nuz hej. ale predsa aj mplab snad niekde ma podobnu funkciu { aj ked sa mozno vola trochu inak }
petersno
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2774
Vek: 58.79
Založený: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odoslaťod BFX » 03 Nov 2013, 22:01

boraicho: a takato syntax ti nefunguje? TRISBbits.RB0 a T0CONbits.T0PS0
“Nice looking” circuit construction doesn't always equate to good circuit performance.
http://www.arrl.org/files/file/Product%20Notes/chapter_1.pdf
Na predaj: https://svetelektro.com/Forum/p-bfx-predava-kto-zavaha-prerobi-t41148.html
BFX
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2487
Vek: 45.74
Založený: 04.09.2013
Bydlisko: Košice
Karma: 20

Re: mplab

Odoslaťod petersno » 03 Nov 2013, 22:06

BFX : iste funguje. myslim, ze ide skor o to, ako sa k nej jednoducho dostat, ak ju nepozna. ale mozem sa mylit :)
Naposledy upravil petersno dňa 03 Nov 2013, 22:10, celkovo upravené 1 krát.
petersno
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2774
Vek: 58.79
Založený: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odoslaťod BFX » 03 Nov 2013, 22:08

nuz tiez mi nejde do hlavy, preco niekto robi v starom MPLABe ved to bolo utrpenie
“Nice looking” circuit construction doesn't always equate to good circuit performance.
http://www.arrl.org/files/file/Product%20Notes/chapter_1.pdf
Na predaj: https://svetelektro.com/Forum/p-bfx-predava-kto-zavaha-prerobi-t41148.html
BFX
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2487
Vek: 45.74
Založený: 04.09.2013
Bydlisko: Košice
Karma: 20

Re: mplab

Odoslaťod petersno » 03 Nov 2013, 22:14

tiez by som sa k nemu nevratil, ale o to tiez nejde. vobec si neviem spomenut, ci a ako som sa v mplabe k tomuto dostaval :?
petersno
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2774
Vek: 58.79
Založený: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odoslaťod BFX » 03 Nov 2013, 22:29

mne sa cosi mari o nejakej Fx ale tiez uz neviem ved to su snad 3 roky co som ho videl naposledy.
alebo cosi sa mi mari ze tam bolo cosi cez prave tlacitko a v kontextovom menu tusim GoTo alebo GoTo locator
“Nice looking” circuit construction doesn't always equate to good circuit performance.
http://www.arrl.org/files/file/Product%20Notes/chapter_1.pdf
Na predaj: https://svetelektro.com/Forum/p-bfx-predava-kto-zavaha-prerobi-t41148.html
BFX
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2487
Vek: 45.74
Založený: 04.09.2013
Bydlisko: Košice
Karma: 20

Re: mplab

Odoslaťod boraicho » 03 Nov 2013, 23:54

BFX napísal:boraicho: a takato syntax ti nefunguje? TRISBbits.RB0 a T0CONbits.T0PS0


neviem či funguje, lebo neviem čo to je, nepoznám to, neviem to použiť.

ja mam MPLAB 8,90 a ked už je novy prečo ten stary vkuse prerabaju? práve som pozrel a už je zas vyšia verzia, 8,92.
MplabX je lepši? Lebo sem tam tu boli na fore dotazy že s tým maju ľudia problémy.

petersno, možeš mi spraviť screen s toho čo si pisal? diky.
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 11842
Vek: 30.75
Založený: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 44

Re: mplab

Odoslaťod BFX » 04 Nov 2013, 00:02

TRISBbits.RB0 je bit 0 registra TRISB napriklad
T0CONbits.T0PS0 je toto "PS0=x;" cize PS0 bit kontrolneho registra timera0

cize vies napisat napriklad T0CONbits.T0PS0 = 0; //to je to tvoje PS0=0;
“Nice looking” circuit construction doesn't always equate to good circuit performance.
http://www.arrl.org/files/file/Product%20Notes/chapter_1.pdf
Na predaj: https://svetelektro.com/Forum/p-bfx-predava-kto-zavaha-prerobi-t41148.html
BFX
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2487
Vek: 45.74
Založený: 04.09.2013
Bydlisko: Košice
Karma: 20

Re: mplab

Odoslaťod boraicho » 04 Nov 2013, 00:47

ahá, diky a je aj nejaky funkčny rozdiel alebo nejaka výhoda zapisovať porty takto T0CONbits.T0PS0 = 0; namiesto takto? PS0=0;
alebo možno aj PORTAbits.RA0=1; namiesto RA0=1; ? diky
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
boraicho
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 11842
Vek: 30.75
Založený: 03.02.2007
Bydlisko: Prešov
Karma: 44

Re: mplab

Odoslaťod BFX » 04 Nov 2013, 00:52

Nuz tak sa pozri na toto a povedz co je ti na tom podozrive?
TRISAbits.RA0 = 1;
PORTAbits.RA0 = 1;

:)
“Nice looking” circuit construction doesn't always equate to good circuit performance.
http://www.arrl.org/files/file/Product%20Notes/chapter_1.pdf
Na predaj: https://svetelektro.com/Forum/p-bfx-predava-kto-zavaha-prerobi-t41148.html
BFX
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2487
Vek: 45.74
Založený: 04.09.2013
Bydlisko: Košice
Karma: 20

Re: mplab

Odoslaťod petersno » 04 Nov 2013, 06:42

gotodec.jpg
petersno
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2774
Vek: 58.79
Založený: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odoslaťod petersno » 01 Feb 2014, 11:34

PIC, externy krystal 20MHz, instruction cycle 5MHz.
Kód: Vybrať všetko
while ( 1 ) {
LATCHB.bits1 != PORTB.bits1
}
aka frekvencia bude na 1 bite portu b ? nejako si to neviem dat dokopy :)

edit : ak je na konci while iba skok + read bit + write bit mal by cyklus trvat 4 instrukcne cykly, teda 1,25 MHz. potom by frekvencia na pine bola 625 KHz. je to spravne ?
petersno
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2774
Vek: 58.79
Založený: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odoslaťod mato3000 » 01 Feb 2014, 14:51

prepni sa do ASM a tam to krokuj v MPLAB SIM a počítaj. Z C nevidíš priamo počet cyklov. Alebo si nadstav niekde stopky, ak máš takú možnosť. Tam to budeš mať aj s počtom krokov
mato3000
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 9648
Založený: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 122

Re: mplab

Odoslaťod petersno » 01 Feb 2014, 15:48

v simulatore to vyzera podla predpokladu { BTFSS, MOVWF, BRA na BTFSS }, este musim pohladat kolko instrukcnych cyklov potrebuje BRA
petersno
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2774
Vek: 58.79
Založený: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odoslaťod mato3000 » 01 Feb 2014, 15:51

prečo si to neodmeriaš , trvalo by ti to až celé 3sek :wink: a budeš mať presný výsledok
mato3000
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 9648
Založený: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 122

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na C,C++,C#

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.91 sekúnd