Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • mplab

mplab

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

mplab

Odosla┼ąod petersno » 23 Dec 2012, 20:01

tak sa mi zase vyskytlo nieco, co nechapem. hi-tech picc 9.66, include pic18f2550. potrebujem citat s portu b :
clp1.jpg
clp1.jpg (10.95 KiB) Zobrazená 5664 krát
PORTBbits.RB0 nepozna, PORTBbits.INT0 tiez nepozna, RB0 ano. tak klik pravym-navigate-go to declaration. otvory sa pic18F2550 :
clp2.jpg
clp3.jpg
a uz nerozumiem vobec. to, co deklarovane je, kompiler nepozna a s tym, co deklarovane nieje, nema problem ? vie mi prosim niekto povedat, preco sa to takto chova ?
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.31
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 23 Dec 2012, 20:03

Aku verziu IDE pouzivas?
Nerozozna to pri kompilovani alebo len pri editovani - a kompilacia prebehne OK?
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.13
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 23 Dec 2012, 20:05

mplabx 1.41, nepozna to ani pri edite, ani pri kompilovani. pripada mi to, akoby sa dival na nejaky iny header, a iny ukazoval mne :?:
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.31
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 23 Dec 2012, 20:19

Hm... mam tu IDE verziu 1.51, najstarsi kompilator verzie 9.80 a vsetko funguje ako by som predpokladal. To iste s kompialtorom XC8 1.12. Tvoj PICC18 9.66 je uz dost obstarozny kus.

Tazko mi radit, ked nemam tvoju verziu IDE, kompilatora a idealne aj nesedim za tvojim pocitacom :)

Osobne by som cvicne skusil stiahnut a nainstalovat novsi kompilator - a len pre skusku si ho zvolit do projektu. Ked sa ti nieco nebude pacit, dvomi kliknutiami si to prehodis na staru verziu.
Pr├şlohy
Clipboard01.png
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.13
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 23 Dec 2012, 21:41

stiahol a nainstaloval som 9.80 ale moc som si nepomohol. okrem toho, ze nepozna stare parametre pre __CONFIG, tak mam plny output warningov a podivnych chyb. napriklad "F:\MPLabX_141\HI-TECH PICC18 980\include\stdlib.h:148: error: type redeclared" a smeruje to sem
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
147 #ifdef __18CXX
148 extern char *   ltoa(long val, char * buf);
149 extern char *   ultoa(unsigned long val, char * buf);
150 #else
151 extern char *   ltoa(char * buf, long val, int base);
152 extern char *   ultoa(char * buf, unsigned long val, int base);
153 #endif

a riadky za if aj za else su rozsvietene :?: :!: :?: ach jo

asi skusim stiahnut aj novsi ide. jaromir, je mozne instalovat inu verziu oddelene od starej ? nerad by som sa dostal do stavu, ze pokadim aj to, co mi ako-tak funguje
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.31
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod mato3000 » 23 Dec 2012, 22:13

no ja som si tak domrdal debugg├íciu a u┼ż mi to nejde naspe┼ą. proste po in┼ítal├ícii nov┼íej verzie Hi Techu mus├şm na za─Źatie debugg├ície ─Źaka┼ą po stla─Źen├ş tla─Ź├ştka tak 40-50sek, k├Żm za─Źne.
mato3000
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 9578
Zalo┼żen├Ż: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 121

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 23 Dec 2012, 22:37

presne z niecoho podobneho mam obavy. teda, nie ze by to doteraz chodilo bez problemov. iba by som nerad, aby sa rozmnozili :?
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.31
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 23 Dec 2012, 23:17

chlapi, vy tym pocitacom robite nieco zle, ze vam to takto oplacaju? :D

Nove verzie kompilatorov ziju normalne vedla seba. Ja mam na 8-bity asi 5 verzii ci kolko, celkovo tu mam snad tucet roznych druhov a verzii kompilatorov na PICka.
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.13
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod mato3000 » 23 Dec 2012, 23:20

no ┼íak aj ja som to tak mal :) , ale u┼ż nem├ím. a neviem to vr├íti┼ą spe┼ą, dokonca som to u┼ż aj vymazal a prein┼ítaloval a aj som sa vr├ítil k starej verzii, proste ni─Ź. zapnem a ─Źak├ím a ─Źak├ím a ─Źak├ím a ┼ż sa to rozbehne
mato3000
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 9578
Zalo┼żen├Ż: 04.01.2009
Bydlisko: BA
Karma: 121

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 23 Dec 2012, 23:26

no jo, niektorym to ide samo :D , niektory si to ods..u za vsetkych :( a vesmir je v rovnovahe :lol:

prosim este jednu radu. ked prvy raz spustis novu verziu ide, opyta sa, ci chces importovat nastavenia z predoslej verzie, da sa k tomuto nejako vratit ? ak ano, co vsetko to importuje ?
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.31
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 23 Dec 2012, 23:31

Ked instalujem IDE, tak sa ma opyta, dam mu ze ano a obaja sme spokojni. Neviem co sa stane, ked mu to zamietnem.
Inak na experimenty mam virtualny stroj, kde robim prasaciny s neznamym softwarom.
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.13
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 24 Dec 2012, 00:43

old ide > tools - options - export
new ide > tools - options - import
to nebolo tazke.

ale co je "_OMNI_CODE_" bez ktoreho sa proste nedefinuju delay rutiny ?
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.31
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 24 Dec 2012, 00:58

...netusim o com pises...
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.13
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 26 Dec 2012, 13:18

pytal som sa predtym, ako sa vratit k importu nastaveni editoru. da sa to urobit v menu tools - options - export import :
v starom ide > tools - options - export
v novom ide > tools - options - import

_OMNI_CODE_ zrejme suvisi s pouzitim lite verzie xc8, ta pri kompilacii pise : "Running this compiler in PRO mode, with Omniscient Code Generation enabled"

takze toto je vyriesene. vzhladom na cenu pro verzie budem omni code hlasku vydavat casto a dlho :(

zial, sa mi stalo presne to, s coho som mal obavy. po instalacii mplabx 1.60 { samostatny adresar } mi starsia 1.41 odmieta otvorit v nej vytvorene projekty. a kedze ich kontroluje hned pri starte a pri kazdom zastavi na 50% a dalej ani tuk { skusal som niektore premiestnit, ci ho neobabrem, ale zastavi na kazdom }, tak vlastne ani nenabehne. takze som stravil dva dni prerabanim projektov do 1.60ky. a aby som nemal malo, tak zaroven z picc na xc8.

tu by som potreboval poradit. ako lahodku na zaver som si nechal podporu pre hid usb. nakoniec to nebola taka tragedia, ako som cakal. zostali mi iba dve varovania, s ktorymi neviem pohnut. obe vlastne odkazuju na rovnaky problem :
clp4.jpg

clp1.jpg
clp2.jpg
clp3.jpg

usb funguje aj s tymi hlaskami normalne, iba ma stve, ze tam su a ze neviem, kam ma byt priradeny aky platny pointer.
ak bude treba, hodim sem cely pack hid usb podpory.

a ked uz tolko pisem, viete mi niekto povedat, co znamenaju tie :: advisory: hlasky v outpute { prvy obrazok } a ako sa ich zbavit ? to malo, co som k tomu na nete nasiel, som moc nepocjhopil :?
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.31
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 26 Dec 2012, 21:21

No mas tam nejaky pointer a je nepriradeny. Zmaz ho a bude po warningu. Nie kazdy warning je problem.
Nikdy som si nekupoval nijaky kompilator. Tu hlasku s omni niecim ber ako dan za to, ze to mas zadarmo.
Tie advisories... neviem ako vypnut. Mne to tam nejako zasadne nevadi :)
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.13
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 26 Dec 2012, 22:43

zmazat ho nemozem, on sa dalej v kode pouziva, skor mu treba zadat nejaku init hodnotu, lenze ta konstrukcia je na mna trochu vela { no dobre, tak trochu viac ako trochu :? }. rovnaku hlasku hodi kompiler na toto :
K├│d: Vybra┼ą v┼íetko
double   Fr, *De;
    int     Frac, Deca;
//    De = 0;
    Fr = modf ( Value + 0.005, De );

ak vynecham inicializaciu De = 0; mam rovnaku hlasku. kompilatoru akosi nevadi, ze modf do tejto premennej uklada cast vysledku, ani mu nevadi, ze ma v options zaskrtnutu inicializaciu premennych. ak tam De = 0 dam, warning zmizne.
asi najviac som sa vytrapil, ked som do projekt/source files dal spravny header, ale do main som ho zabudol includovat. to z toho potom lezu taketo podivne hlasky :
"warning: function declared implicit int", alebo "error: conflicting declarations for variable". ako ma toto niekomu pomoct najst problem ?
byt tam nejake "unknown cosi", usetrim dnes aspon hodinu.
tie advisories sa vraj daju vypnut v project properties - xc8 linker - aditional options - errata. ked na to kliknem, je tam dokonca navod, ako errata vypnut. lenze bud som nechapavy, alebo proste nefunguje ako pisu.
mam pocit, ze xc8 este ma nejake detske nemoci.
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.31
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 26 Dec 2012, 23:38

jaromir, len pre pripad, ze by ti zacali tie advisories predsa len vadit, do "project properties - xc8 linker - aditional options - errata" staci zapis "none". holt prazdne pole nieje none
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.31
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 27 Dec 2012, 10:29

To s tym nejasnym hlasenim chyb, napriklad ked niekde zabudnes includovat header... no pre mna je to evidentne, ze tam chyba header (pise, ze si nejaku funkciu deklaroval implicitne - to vtedy, ked nema definiciu explicitnu ako prototyp funkcie, ktory je vacsinou v headeri - pretoze nie je includovany. ak je uz funkcia niekde pouzita, chape jej pouzitie ako prototyp. ak je pouzita viackrat, mozu sa jej pouzitia mierne lisit a vtedy sa stazuje dokonca na redeklaraciu)... ale to nie je problem xc8, ale C jazyka celkovo - ak sa teda da hovorit o probleme. Pre mna nie, je to skor otazka zvyku.
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.13
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Re: mplab

Odosla┼ąod petersno » 27 Dec 2012, 11:09

teraz uz to nebude problem ani pre mna. po hodine intenzivneho plesivenia si to budem dlho pamatat :D
petersno
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 2774
Vek: 58.31
Zalo┼żen├Ż: 06.08.2011
Bydlisko: ba
Karma: 19

Re: mplab

Odosla┼ąod jaromir » 27 Dec 2012, 11:11

Ak by sme plesiveli iba z tohoto, boli by sme stastni ludia :)
jaromir
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Power user
Power user
Pr├şspevky: 4526
Vek: 35.13
Zalo┼żen├Ż: 08.07.2011
Bydlisko: Bratislava
Karma: 97

Ďalšia

Nasp├Ą┼ą na C,C++,C#

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 2 host├ş.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.87 sek├║nd