Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • MS Access databaza

MS Access databaza

Ak h─żad├íte nejak├Ż softv├ęr do PC pr├şpadne ak s n├şm m├íte nejak├Ż probl├ęm.

Moderátori: psichac, Moderátori

MS Access databaza

Odosla┼ąod Radus » 13 Nov 2018, 10:52

Zdrav├şm vospolok. Pol troch d┼łoch nad├ívania, kliania a podobn├Żch nes├║hlasn├Żch prejavoch sa obraciam na v├ís ─Źi by mi niekto nevedel pom├┤c┼ą.
V programe MS Access m├ím uroben├║ rela─Źn├║ datab├ízu, pre pr├şklad si m├┤┼żeme uvies┼ą tabu─żku z├íkazn├şkov a a druh├║ tabu─żku dajme tomu objedn├ívok. V tabu─żke objedn├ívok z├íkazn├şk figuruje pomocou jeho ID z prvej tabu─żky. (Klasika 1:many) ─îo by som potreboval je, aby som mal vo formul├íri kde m├ím po─że Z├íkazn├şkID rozba─żovac├ş combobox s menami z├íkazn├şkov ktor├ę by mi ale do datab├ízy vlo┼żilo priamo vybran├ę ID z├íkaznika. Dok├ízal som spravi┼ą combobox s ID─Źkami, ale pr├şde mi to nasprostal├ę, ked┼że vid├şm len ID a neviem o ak├ęho z├íkaznika ide.
Proste, aby sa najprv naplnila datab├íza so z├íkazn├şkmi a t├Żch by som si vedel pomocou formul├íra objedn├ívky priamo vybera┼ą a vklada┼ą do tabu─żky objedn├ívka pomocou ich ID.

Backgound - pom├íham len so zadan├şm do ┼íkoly, ten program je pre m┼ła hrozne infatiln├Ż, alebo ja s n├şm len neviem robi┼ą, ─Źo je pravdepodobnej┼íie. Rela─Źn├ę datab├ízy be┼żne pou┼ż├şvam, ale prostredie si u┼ż programujem v C#rpe alebo VBA, toto je pre m┼ła skr├ítka ┼ípanielska dedina - a k─żajem a k─żajem jak chor├í vrana. Norm├ílne s cel├Żm prostred├şm by som to mal za jeden ve─Źer - ale toto?

Potreboval by som porie┼íi┼ą len tento probl├ęm, bol by som ve─żmi v─Ća─Źn├Ż. Potom Access, zavriem a zabudnem :) Aj pivo k├║pim, aj dve...
─Äakujem.
R.
Radus
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 991
Vek: 37.54
Zalo┼żen├Ż: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 6

Re: MS Access databaza

Odosla┼ąod pocitujlasku » 13 Nov 2018, 10:58

Access nepoznam, ale asi hladas toto: https://support.office.com/en-us/articl ... fa83517603
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedn├şm z nejv─Ťt┼í├şch projev┼» ned┼»v─Ťry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4551
Vek: 36.52
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 18

Re: MS Access databaza

Odosla┼ąod Radus » 13 Nov 2018, 11:25

O ni─Ź si nepri┼íiel.
├üno, potrebujem combobox ale nastavi┼ą ho tak, aby ako v├Żberov├ę hodnoty boli men├í a priezviska u┼ż├şvate─żov ale aby mi po v├Żbere do datab├ízy vlo┼żil u┼ż├şvate─żov├ę Id... Ni─Ź viac, ni─Ź menej, len na to neviem pr├şs┼ą...
Pozriem ten link, mo┼żno to tam bude.
─Äakujem.
Radus
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 991
Vek: 37.54
Zalo┼żen├Ż: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 6

Re: MS Access databaza

Odosla┼ąod pocitujlasku » 13 Nov 2018, 12:03

je to dole na stranke, hladaj lookup field
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedn├şm z nejv─Ťt┼í├şch projev┼» ned┼»v─Ťry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4551
Vek: 36.52
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 18

Re: MS Access databaza

Odosla┼ąod Radus » 13 Nov 2018, 13:05

Na┼íiel som, vyzer├í to asi tak ako potrebujem, u┼ż len pr├şs┼ą nato ako vytvori┼ą lookup column v mojej dbs.
Ve─Źer na to pozriem. ─Äakujem za nasmerovanie...
Radus
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 991
Vek: 37.54
Zalo┼żen├Ż: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 6

Re: MS Access databaza

Odosla┼ąod Radus » 14 Nov 2018, 00:53

Tak┼że nakoniec to bolo toto:
https://www.youtube.com/watch?v=qm1wfhfyoRw
M├┤┼żeme lock a k├┤┼í alebo necha┼ą na v├Żstrahu pre bud├║ce gener├ície.
pocitujlasku - pivo? ─Äakujem za nasmerovanie.
R.
Radus
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 991
Vek: 37.54
Zalo┼żen├Ż: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 6

Re: MS Access databaza

Odosla┼ąod pocitujlasku » 14 Nov 2018, 07:04

nie dakujem, mam uvarene vlastne :-) ale som rad, ze som ta aspon nasmeroval. taketo formulare som casto riesil este v delphi, tak viem pod cim to zhruba hladat.
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedn├şm z nejv─Ťt┼í├şch projev┼» ned┼»v─Ťry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 4551
Vek: 36.52
Zalo┼żen├Ż: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 18

Re: MS Access databaza

Odosla┼ąod Radus » 14 Nov 2018, 10:12

Hmm, tak to sa si pozvem k tebe:) E┼íte raz v─Ćaka.
R.
Radus
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 991
Vek: 37.54
Zalo┼żen├Ż: 27.10.2009
Bydlisko: Prešov
Karma: 6


Nasp├Ą┼ą na Softv├ęr

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.37 sek├║nd