Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Neda sa premenovat adresar

Neda sa premenovat adresar

Moderátori: psichac, Moderátori

Neda sa premenovat adresar

Odosla┼ąod romiadam » 14 Okt 2017, 20:39

Cavte,

v robote ked si otvorim na sieti "vzdialeny HDD", a neotvorim ziaden subor v danom adresari, tak sa da dany adresar premenovat. Ale akonahle v niektorom adresari si otvorim napr. video subor, potom ho zavriem, tak sa ten adresar v ktorom to video bolo otvorene neda premenovat. Aj ked zavriem okno a nanovo si otvorim ten vzdialeny HDD ani vtedy. Windows si ho "drzi", blokuje.
Bud musim cakat xy minut (nikdy neviem kolko) alebo sa uplne odhlasit odhlasit (musim vsetko ulozit a pozatvarat co ma tiez nebavi) a potom to ide.

Neda sa neako jednoduchsie "Windowsu vysvetlit" (neakym ukonom) ze som to video uz zavrel a ze nech mi uz uvolni ten adresar na prepis? Nemam Admin prava, takze aktualizacie a ine admin veci nepripadaju v uvahu. Som len bezny uzivatel.


Win7 Enterprise
Service pack 1
64 bit OS
(Edit 20:32)Video subory prehrava WMP v.12.0.7601.23517

Dakujem za rady.
Naposledy upravil romiadam d┼ła 14 Okt 2017, 21:33, celkovo upraven├ę 1 kr├ít.
Prep├í─Źte mi za diakritiku a preklepy - v├Ą─Ź┼íinou p├ş┼íem z mobilu a ENG klavesnice.
(v├Żroky nemenovan├ęho ─Źlena f├│ra:) ...z├íklady elektrotechniky ovl├ídam dokonale, tak napr. tak├Ż tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3015
Zalo┼żen├Ż: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Neda sa premenovat adresar

Odosla┼ąod skromny » 14 Okt 2017, 20:50

skromny
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pokro─Źil├Ż ─Źlen
Pr├şspevky: 685
Zalo┼żen├Ż: 16.03.2009
Bydlisko: ...aj Bratislava
Karma: 15

Re: Neda sa premenovat adresar

Odosla┼ąod Marek1975 » 14 Okt 2017, 21:00



Mam pocit, ze mu tento program nepomoze, nakolko sa jedna o pristup a pracu na vzdialenom disku, cize z toho vypyva, ze je tam nastavena nejaka uroven pristupu, ktoru je nutne zmenit prave na vzdialenom disku... jednoducho sa jedna o zmenu uzivatelskych prav uzivatela, kontaktuj preto administratora / spravcu toho vzdialeneho disku o zmenu uzivatelskych prav. Inak pomohol by aj "restart" vzdialeneho PC, ale opet by to musel spravit administrator
https://www.elektrolab.eu inzertn├í str├ínka pre predaj a n├íkup elektronick├Żch komponentov, retro elektronika, n├íradie a pom├┤cky, ponuka slu┼żieb, pracovn├ę ponuky v obore elektro. Jednoducho inzercia, ktor├í re├ílne pred├íva v├í┼í tovar.
Marek1975
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1528
Vek: 44.45
Zalo┼żen├Ż: 25.10.2016
Bydlisko: Trst├şn a Budkovce
Karma: 18

Re: Neda sa premenovat adresar

Odosla┼ąod romiadam » 14 Okt 2017, 21:32

skromny
Je to firemny PC. Nemozem tam pchat ziadny software. Ani taky co sa neinstaluje a free programy su plne malware (az na par ojedinelych vynimiek). Preto su free.

Marek1975
nemam problem s pristupom. Nahravat, editovat, mazat , vsetko sa da. Problem je ze ked si spustim video subor v adresari Video1 a nasledne to video zavriem a chcem premenovat adresar Video1 na napr. VideoXY tak mi toto vypise:

Capture.PNG


Ale ak pockam minutku-dve, tak uz to mozem premenovat. Samotny video subor mozem premenovat ihned po zavreti. Ale adresar nie. Musim cakat.

Z praxe problem je ten, ze ked upratujem medzi tymi videami, tak si pozriem co je to za video a potom podla neho premenujem adresar. Lenze ked to video zavriem tak musim cakat stale 1-2 minuty a to ma zdrzuje.

Ze ci existuje neaky prikaz alebo ukon cim poviem disku ze nech ma to uz necha editovat. Nemoze to sposobovat indexovanie (sice neviem co to je :mrgreen: ale viem ze to windows niekedy robi)?

Video subory prehrava WMP v.12.0.7601.23517
Prep├í─Źte mi za diakritiku a preklepy - v├Ą─Ź┼íinou p├ş┼íem z mobilu a ENG klavesnice.
(v├Żroky nemenovan├ęho ─Źlena f├│ra:) ...z├íklady elektrotechniky ovl├ídam dokonale, tak napr. tak├Ż tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3015
Zalo┼żen├Ż: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Neda sa premenovat adresar

Odosla┼ąod hpeter » 14 Okt 2017, 21:47

asi antivir skenuje velky subor.
robi to aj s malymi?
hpeter
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1574
Vek: 35.73
Zalo┼żen├Ż: 16.06.2013
Bydlisko: IL
Paragraf: 22

Re: Neda sa premenovat adresar

Odosla┼ąod Marek1975 » 14 Okt 2017, 21:57

Hura, problem je vyrieseny :D

pise ti to tam - subor je otvoreny v inom programe, moze to byt prave aj ten prehravac videa... WMP je dost velkym zrutom co sa tyka pamete

nepredpokladam, ze je pripojenie k tomu disku nejak "warp" rychle, tak prave preto toto vyhadzuje.

Jednoducho si "velmi rychly" na vzdialeny pocitac, ktory nema v tomto pripade dost systemovych prostriedkov - pamete
https://www.elektrolab.eu inzertn├í str├ínka pre predaj a n├íkup elektronick├Żch komponentov, retro elektronika, n├íradie a pom├┤cky, ponuka slu┼żieb, pracovn├ę ponuky v obore elektro. Jednoducho inzercia, ktor├í re├ílne pred├íva v├í┼í tovar.
Marek1975
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1528
Vek: 44.45
Zalo┼żen├Ż: 25.10.2016
Bydlisko: Trst├şn a Budkovce
Karma: 18

Re: Neda sa premenovat adresar

Odosla┼ąod romiadam » 14 Okt 2017, 22:09

Takze nic sa stym neda robit? Len cakat?
Prep├í─Źte mi za diakritiku a preklepy - v├Ą─Ź┼íinou p├ş┼íem z mobilu a ENG klavesnice.
(v├Żroky nemenovan├ęho ─Źlena f├│ra:) ...z├íklady elektrotechniky ovl├ídam dokonale, tak napr. tak├Ż tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3015
Zalo┼żen├Ż: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15

Re: Neda sa premenovat adresar

Odosla┼ąod Marek1975 » 14 Okt 2017, 22:21

presne tak, teda pokial sa admin nerozhodne pre upgrade pocitaca - vzdialeneho a neprida tam RAM, popripade "nepoprerozdeluje" rozumnejsie systemove prostriedky systemu
https://www.elektrolab.eu inzertn├í str├ínka pre predaj a n├íkup elektronick├Żch komponentov, retro elektronika, n├íradie a pom├┤cky, ponuka slu┼żieb, pracovn├ę ponuky v obore elektro. Jednoducho inzercia, ktor├í re├ílne pred├íva v├í┼í tovar.
Marek1975
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 1528
Vek: 44.45
Zalo┼żen├Ż: 25.10.2016
Bydlisko: Trst├şn a Budkovce
Karma: 18

Re: Neda sa premenovat adresar

Odosla┼ąod romiadam » 14 Okt 2017, 22:42

Moc si ma nepotesil...

Ale aj tak diki za info.
Prep├í─Źte mi za diakritiku a preklepy - v├Ą─Ź┼íinou p├ş┼íem z mobilu a ENG klavesnice.
(v├Żroky nemenovan├ęho ─Źlena f├│ra:) ...z├íklady elektrotechniky ovl├ídam dokonale, tak napr. tak├Ż tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3015
Zalo┼żen├Ż: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 15


Nasp├Ą┼ą na Internet a sie┼ą

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.38 sek├║nd