Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Oprava zakladnej dosky

Oprava zakladnej dosky

Si začinajúci elektronik? Tak táto rubrika je určená práve tebe.

Moderátori: mirosne, Moderátori

Odoslaťod bobor1992 » 12 Apr 2010, 18:06

ferros napísal:
bobor1992 napísal:Chjo uvedom si že nikto z prítomných a asi ani "profíkov" nebude schopný povedať ti, kde je problém.
Možno v takejto by si sa ešte ako tak vyznal http://balek.v.sweb.cz/cs%20pocitace/picture/pc/331/331mb.jpg ale v novších doskách to môže byť blbý studenáč a je minimálna šanca že to nájdeš

" Chjo" ten ta tak rano obuval

"Chjo" je citoslovce je to niečo ako "ach jooo" alebo "ach jaj" takže kľud :wink: n
Väčšina ľudí z PC a Elektro fór zjavne potrebuje počítač, na ktorom cez deň konštruuje vesmírne lode v AutoCADe a zároveň pri tom hrá Crysis a potom celú noc renderuje 3D scény pre chystané pokračovanie Shreka a popri tom ešte strihá Full HD video.
bobor1992
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2761
Vek: 26.92
Založený: 17.04.2007
Bydlisko: Zvolen
Karma: 1

Odoslaťod Dolfi » 12 Apr 2010, 19:02

Pripojím sa aj já ...

Ak chceš veľmi "trénovať" opravy MB, zober si na začiatok tak zo päť vyhorených PC zdrojov a pokús sa ich opraviť !

A som na 100 % presvedčený, že po druhom ich vyhodíš do kontajnera a navždy ťa prejde nadšenie z opráv MB ... :wink:

(P.S.: Multimeter z Tesca nepredávaj. Na "naše" bastlenie veľmi často úplne stačí).
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.
Dolfi
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 10193
Vek: 66.55
Založený: 17.08.2008
Bydlisko: Prešporok (BA)
Karma: 49

Odoslaťod ferros » 12 Apr 2010, 21:56

bobor1992 napísal:"Chjo" je citoslovce je to niečo ako "ach jooo" alebo "ach jaj" takže kľud :wink: n

Sory nepochopil som

//Automatické spojenie príspevkov. Pridané po 4 minútach:

Dolfi napísal:Pripojím sa aj já ...

Ak chceš veľmi "trénovať" opravy MB, zober si na začiatok tak zo päť vyhorených PC zdrojov a pokús sa ich opraviť !

A som na 100 % presvedčený, že po druhom ich vyhodíš do kontajnera a navždy ťa prejde nadšenie z opráv MB ... :wink:

(P.S.: Multimeter z Tesca nepredávaj. Na "naše" bastlenie veľmi často úplne stačí).

Je mi jasne ako to je vsetko komplikovane, ale chcem len pomerat napajanie dosky ci je v poriadku, oto mi ide, na zaciatok to staci
ferros
Obrázok používateľa
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 14
Založený: 04.01.2009
Karma: 0

Odoslaťod bobor1992 » 12 Apr 2010, 22:26

OT ale toto je tiež dobrý týpek, http://rayer.ic.cz/hardware/hardware.htm pokukajte čoho všetkého je schopný. Ak chceš, skús mu napísať no ale neviem-neviem čo ti odpovie[/url]
Väčšina ľudí z PC a Elektro fór zjavne potrebuje počítač, na ktorom cez deň konštruuje vesmírne lode v AutoCADe a zároveň pri tom hrá Crysis a potom celú noc renderuje 3D scény pre chystané pokračovanie Shreka a popri tom ešte strihá Full HD video.
bobor1992
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2761
Vek: 26.92
Založený: 17.04.2007
Bydlisko: Zvolen
Karma: 1

Odoslaťod Thales » 12 Apr 2010, 23:46

Jo ale to je spíš softwarový šťoura i když šikovnej. Prostě pokud není chyba někde jednoduše nalezitelná v napájení kašlat na to - nemá to smysl.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 13804
Vek: 37.1
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 23

Re: Oprava zakladnej dosky

Odoslaťod grafit » 07 Aug 2017, 14:53

Čo už, stalo sa. Do slotu PCIexpres som zasunul grafickú kartu, ale zabudol som do grafiky pripojiť káblik s prídavným napájaním. Od vtedy mi ten slot nejde, musím používať grafiku cez starý slot PCI (AGP to nemá). Má niekto predstavu, čo všetko mohlo poodchádzať? Je šanca to nejako rozchodiť? Díky.
grafit
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 59
Založený: 28.12.2010
Bydlisko: Partizánske
Karma: 0

Re: Oprava zakladnej dosky

Odoslaťod mac26 » 07 Aug 2017, 14:56

To sa.mi vobec nezda. Co je to za grafiku?
Co som sa stretol ja, vzdy pri spustani upozornia na nezapojeny kabel. Vacsinou ta dalej nepusti, inokedy ide len v nejakom zakladnom rezime
Naposledy upravil mac26 dňa 07 Aug 2017, 14:59, celkovo upravené 1 krát.
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1049
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Martin
Karma: 6

Re: Oprava zakladnej dosky

Odoslaťod pocitujlasku » 07 Aug 2017, 14:58

to je nejake divne, mne sa tiez parkrat stalo, ze som zabudol pridavne napajanie, ale to sa bud pc nerozbehol, alebo sa zobrazilo hlasenie, ze nema pridavne napajanie. Bud je doska totalny smejd, alebo sa nieco stalo pri zapajani.
Intel, Nvidia, Ubuntu, Firefox, Asus, Nissan, Jelinek 52%, Metal
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4500
Vek: 36.29
Založený: 20.07.2007
Bydlisko: Poprad
Karma: 18

Re: Oprava zakladnej dosky

Odoslaťod grafit » 07 Aug 2017, 15:23

Zákl. doska je Lenovo. Grafiky som tam odvtedy už skúšal viaceré. Aj s prídavným napájaním, aj bez neho. Sú tam dva sloty PCIe x 16, ale nešli v žiadnom z nich. Grafiky boli dobré, lebo v iných PC fungujú. Našťastie je tam slot PCI, a aspoň tam mi grafika ide, len je slabá (4 MB). Je mi tej zákl. dosky ľúto, lebo je tam 4-jadro procák, 8GB RAM, celkom slušná doska, a teraz toto. Už som flešol aj BIOS, nepomohlo. Grafika, keď ju tam zasuniem, aj sa hreje, takže asi napätie dostáva. No monitor je celkom čierny, ani ho nezopne.
grafit
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 59
Založený: 28.12.2010
Bydlisko: Partizánske
Karma: 0

Re: Oprava zakladnej dosky

Odoslaťod alidedko » 07 Aug 2017, 17:32

Neviem najst povodny prispevok, takze hlupa otazka (kedze je to Lenovo): nepotrebuje bios prepnut prioritu GPU na PCIe? Nesnazi sa len obraz tlacit cez integrovanu? Ci to integrovanu ani nema?
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3963
Vek: 27.39
Založený: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Oprava zakladnej dosky

Odoslaťod grafit » 07 Aug 2017, 17:34

Integrovanu to nema. Do BIOSu sa pozriem. Myslím, že už som to tam už hľadal, ale sprobujem. Napíšem výsledok.

-- Spojený príspevok 07 Aug 2017, 17:20 --

V BIOSe som to našiel, ale nepomohlo. Sú tam možnosti Auto, PCI a PEG. Mal som Auto, a PEG je na Expres. Tak som to tam navolil. Ale bez zmeny. Trochu mi to trvalo, lebo som doteraz išiel na celkom inom compe.
grafit
Obrázok používateľa
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 59
Založený: 28.12.2010
Bydlisko: Partizánske
Karma: 0

Predchádzajúca

Naspäť na Pre začiatočníkov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Asuan, MisoTipek a 2 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.51 sekúnd