Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • PLC Programovanie , Zaciatok ...

PLC Programovanie , Zaciatok ...

Problematika ohladne regul├íci├ş (PI, PID), ovl├ídania pohonov, odmeriavan├ş veli─Ź├şn, automatiz├ície PLC

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 03 Jan 2015, 19:24

na zaciatok mozes pouzit tie potaciky co su na procesore to su tusim %IW0.0 a %IW0.1
nieco ako
LD %IW0.1 < min S cerpadlo

LD %IW0.1 > max R cerpadlo

pri S a R vystupu ti vypise upozornenie, ale funguje to. Samozrejme este potrebujes prepocitat vstup na rozumny rozsah.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3613
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 03 Jan 2015, 19:51

Ako zadefinujem pre twido nejak├║ kon┼ítantu menite─żn├║ u┼ż├şvate─żom ( napr├şklad ┼żiadan├║ hladinu) pod─ża ktorej by nejak├Ż regul├ítor zap├şnal ─Źerpadl├í.

Napr├şklad budem chcie┼ą ─Źerpa┼ą j├şmku. nastav├şm si ┼żiadan├║ hladinu 1 meter s rozptylom 20 cm. To znamen├í ┼że pri 1,2m zapne ─Źerpadlo a pri 0,8m vypne ─Źerpadlo.

Hladinomer bude napojen├Ż na anal├│gov├Ż vstup %IW2.0 v├Żstup na ─Źerpadla bud├║ %Q0.0 a %Q0.1

Ak├ę premmen├ę pou┼żi┼ą na tie ┼żiadan├ę hladiny? Potom by mi sta─Źilo len zadefinova┼ą pri jednej premennej ┼ítart ─Źerpadla a pri druhej vypnutie ─Źerpadla.
Samozrejme ┼że naviac tam budu ochrany chodu nasucho atd.

Je tam aj priamo nejaky regulator ktor├Ż to vie spravi┼ą priamo? po zadan├ş ┼ż┼żiadanej hodnoty, meranej hodnoty a v├Żstupov?
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 03 Jan 2015, 20:25

pouzijes hociktoru premennu %MWxxx ( napr %MW500 ) , alebo %MD500 , podla toho ake rozlisenie hladiny pozadujes. Ide o to, cim potom budes onu premennu uzivatelsky nastavovat. Ak mas pripojene nake HMI ( display ) zvolis si premennu ktoru len chces. Ak nemas, mozes napriklad pre nastavenie pouzit volne analogove vstupy, alebo aj spomenute potenciometre.
Odporucam hned pouzit tabulku premennych.

Hotovy "blocek" nie je ( aspon si myslim ).
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3613
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 03 Jan 2015, 20:31

Dobre, dajme tomu ┼że si vyberiem %MW1 ako ziadanu hladinu, ako tam navolim napr├şklad 2 (metre?)
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 03 Jan 2015, 20:36

v hotovej aplikacii to budes cim nastavovat?
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3613
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 03 Jan 2015, 21:13

Su tri mo┼żnosti, bud to bude priamo v automatike a meni┼ą sa to nebude, alebo z ovl. panelu (display) alebo na dialku z dispe─Źingu.
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 03 Jan 2015, 21:30

Mno pokial to bude napevno, pouzi premennu %KW co je konstanta.
Pokial z displaya, bude to zdielana premenna pre display a PLC rovnaka a je na tebe, ktoru si zvolis. Optimalne naky blok premennych ( parametrov ), ktory sa bude zobrazovat na display.
Mno a nakoniec z dispecingu - moze to byt ta sama ako v predoslom pripade. Takze kludne aj ona %MW1. Odporucam vsak ist trosku vyssie. Zacni trebars %MW100.
Mno a ako to pojde na dispecing?
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3613
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 03 Jan 2015, 21:41

No to u┼ż je vy┼í┼í├ş level, priorita pre m┼ła je pr├şs┼ą na princ├şp programovania. ako prirad├şm ─Ź├şslo do tej kon┼ítanty %KW0 ?

D├í sa to priamo v defin├şcii objektu alebo sa to priradzuje a┼ż pri p├şsan├ş programu?
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 03 Jan 2015, 22:07

V definicii, ale to su uz veci, ktore bys mohol zacat pomaly luskat :--)
Mas uz dost informacii.

Samozrejme ide pouzit aj %MWxx , ale niekde pri starte programu ju musis "naplnit", preto je "cistejsie" vyuzit konstatu k tomu urcenu %KW
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3613
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 03 Jan 2015, 22:10

No skusim sa s tym pohra┼ą. ─Źi na ─Źosi pridem. Ak nepridem tak pridem na ┼íkolenie :-D
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 03 Jan 2015, 22:20

Nie je problem, nieco vytvor a posli .
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3613
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 03 Jan 2015, 22:23

Odkial si? ked vidim pova┼żie?
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 03 Jan 2015, 22:37

PB.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3613
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 03 Jan 2015, 22:40

Ja som z okolia BY :applause:
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 03 Jan 2015, 23:51

Ako najjednoduch┼íie sprav├şm porovnanie kon┼ítanty a hladiny?
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 03 Jan 2015, 23:54

Hore som ti naznacil, ako ma vypadat kod.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3613
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 04 Jan 2015, 00:38

Tak u┼ż som to tro┼íku pochopil. U┼ż mi p├ş┼íe Anal├Żza programu ┼że je to OK, len e┼íte mi tam p├ş┼íe "no start in run was selected" Predpokladam ┼że to je preto ┼że treba e┼íte niekde nadefinova┼ą hodnoty kon┼ít├ínt lebo v simul├ítore ide meni┼ą len hodnota hladiny ─Źi┼że %IW0.
Kde teda zadefinujem hodnoty konštánt?
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 04 Jan 2015, 13:01

TwidoSuit, alebo TwidoSoft.
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3613
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod oniko » 04 Jan 2015, 13:07

Rob├şm to v TWIDOSUITE
oniko
St├íly ─Źlen
St├íly ─Źlen
Pr├şspevky: 100
Zalo┼żen├Ż: 03.01.2015
Karma: 0

Re: PLC Programovanie , Zaciatok ...

Odosla┼ąod xmilos » 04 Jan 2015, 13:17

zalozka "program", podzalozka "configure", v pravo su dalsie karty "configure the data", vyberes premenne %KW
xmilos
Obr├ízok pou┼ż├şvate─ża
Ultimate ─Źlen
Ultimate ─Źlen
Pr├şspevky: 3613
Zalo┼żen├Ż: 04.05.2011
Bydlisko: Povazie
Karma: 14

PredchádzajúcaĎalšia

Nasp├Ą┼ą na Automatiz├ícia

Kto je pr├ştomn├Ż

U┼ż├şvatelia prezeraj├║ci si toto f├│rum: ┼Żiadny registrovan├Ż pou┼ż├şvate─ż a 1 hos┼ą.

Forums ©
Autor str├ínky je Ondrej Z├ívodsk├Ż(zawin), o graficky design sa star├í ─Żubo┼í Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
─îas potrebn├Ż k spracovaniu str├ínky 0.93 sek├║nd