Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Moderátori: psichac, Moderátori

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod alidedko » 14 Apr 2018, 08:29

ARP tabulka by odpovedala na vela veci. Zbytocne ho tlacit do nejakeho configu routra. Aj tak tam prd uvidi, maximalne DHCP klientov, ale ak je to zariadenie na statike, nepomoze si.
Motto: Nikto nie je tak velky, aby sa nevosiel do truhly.
alidedko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3652
Vek: 26.29
Založený: 04.02.2013
Bydlisko: U alibabky v Poprade
Paragraf: 21
Karma: 26

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 14 Apr 2018, 10:43

Děkuji i tak že máte zájem pomoci,a vážím si toho.Přidám foto.Jak jsem psal 3 mobily,2 Ntb,tiskárna a ještě tablet s Win 8.1.( Na 10 jsem nepřecházel.) :( Další zařízení,aby jsem dával nemá asi význam )
Prílohy
SAM_0422.JPG
Napsal Avast
SAM_0423.JPG
SAM_0424.JPG
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1757
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 14 Apr 2018, 12:38

Skus napísať do Internet Explorer tam kde sa píše www adresa toto
192.168.2.254 A stlač enter. Vyskočí ti stránka routers kde si to pýta login a heslo? Myslím že toto je IP adresa tvojho routera.
Vyzerá to tak že tvoj syn to zmenil. Otázka je či zmenil aj dafault login a heslo.
Ak áno vyskúšaj login: asmin, heslo: admin či to zoberie. Ak áno ďalej už nechoď bez instrukcii. Urob printscreen a daj sem nech vidime ci to sedi s tym manualom co som tu dal a zavri tu configuracnu stranku routera.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2043
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 14 Apr 2018, 12:56

Ahoj,vyskočilo mi tohle. :(
Prílohy
SAM_0425.JPG
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1757
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 14 Apr 2018, 13:16

nepytalo to ziadne heslo? Ak nie tak to asi nemude menu routera. Toto nevyzera na uvodne (hlavne) menu routera.

Skus este toto aby sme zistili aka je IP adresa routra:
Na monitore vpravo dole kde je cas je ikonka wifi signalu. Klikni na to a vyskoci ti okno kde uvidis wifi routre (aj susedove). Klkini na ten tvoj router (aktualne budes k nemu priojeny) pravym tlacitkom a potom lavym na Status (neviem ako je to v CZ jazyku, asi Stav, Malo by tam byt Odpojit, Stav a Vlastnosti.) Potom klikni na detaily. Tam potom uvidis IP adresu tvojho routera (vid obrazok).

router.png


Tuto IP adresu potom napis do IE (Internet Explorer) a stlac enter a malo by to pytat heslo.

EDIT (12:29)
Taketo nieco sa ti tam ma objavit na prihlasenie do routera (vies anglicky? Tam je to presne napisane ako sa prihlasit, Len treba vediet IP adresu routera)

login_router.PNG
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2043
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 14 Apr 2018, 14:01

Dík,už jsem trohcu dále.Ale co znamená jak je psáno zapůjčeno IP..
Prílohy
SAM_0428.JPG
Kolonka nad značkou.
SAM_0427.JPG
SAM_0425.JPG
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1757
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 14 Apr 2018, 15:08

Router prideli pre poctac IP adresu len na neaky cas napr. 24hodin. Potom to moze zmenit, preto je tam to Zapujceno (aspon si to myslim, ze je to tak - prosim opravte ostatni ktori toto citate ma ak sa mylim)

To menu routera sa mi nepozdava...

Malo by tam byt Status stranka, nieco ako toto (cas od 15sek po 40 sek):

https://www.youtube.com/watch?v=HkkGW4I6MQ0

Nechapem.... Nezda sa mi ani ta IP adresa ta dvojka. xxx.xxx.2.xxx. Malo by to byt 192.168.1.1

Otazka pre vsetkych: Vie niekto vysvetlit co to ma za menu po prihlaseni? Napada ma ci nema vypnute DHCP na routri a neake ine zariadenie pred routrom generuje IP adresy. A ten moze mat problem s pridelovanim IP adries. Ale len tipujem...

Amater63: co mas pred routerom. Ake zariadenie? Ako si pripojeny na internet?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2043
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod peterple » 14 Apr 2018, 17:36

Adresa siete 192.168.2.x je úplne v poriadku. Pre privátne siete sú vyhradené nasledovné adresné rozsahy:
10.0.0.0 – 10.255.255.255 to je jedna A-čková sieť ktorá môže mať strašne veľa hostov alebo veľa podsietí
172.16.0.0 – 172.31.255.255 to je 15 B-čkových sietí v každej sieti môže byť 65354 hostov
192.168.0.0 – 192.168.255.255 to je 255 C-čkových sietí, v každej môže byť 254 hostov.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Priv%C3%A1tn%C3%AD_s%C3%AD%C5%A5

Takže na svoju sieť si môže každý použiť hocičo z tohoto rozsahu. Syn asi usúdil že otec nebude mať viac ako 254 sieťových zariadení a tak použil C-čkovú sieť a vybral si sieť 192.168.2.x, čo je úplne v poriadku.

Nie veľmi chápem prečo sa v tomto prípade obúvate do routera? V sieti sú dve zariadenia s rovnakou IP adresou. Ako za to môže router?

Jednu IP adresu má ten počítač čo tú chybu zobrazuje. Takže na tom počítači by nemal byť problém tú adresu zistiť. Pozor každé sieťové zariadené má svoju IP adresu, takže iná je ak je notebook pripojený cez wifi a iná cez ethernetový kábel. Najjednoduchšia cesta ako zistiť všetky IP adresy počítača s windowsom je pustiť si príkazový riadok a potom zadať príkaz ipconfig. Ale kedže pán nevie urobiť ani printscreen obrazovky tak to je úloha na dve strany, alebo pre jeho syna.

Potom stačí ten notebook vypnúť a z iného notebooka zase z príkazového riadka pingať túto adresu. Postupne vypínať zariadenia v sieti a vždy pingnúť či príde odpoveď. Až odpoveď nepríde tak posledne vypnuté zariadenie je to čo spôsobuje konflikt. A má tú adresu pravdepodobne nastavenú staticky napevno. Alebo ju ju dostalo dynamicky z routra a z nejakého dôvodu ju nechce prestať požívať i keď doba "zapůjčení" už dávno ubehla.
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1670
Vek: 51.48
Založený: 25.06.2013
Bydlisko: Krajné
Karma: 45

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 14 Apr 2018, 18:54

peterple, vidím že sa V tom lepšie vyznas ako ja.

Čo to má za úvodnú obrazovku po prihlaseni? Prečo sa mu nenacita klasická úvodná obrazovka ako je to na tom YouTube videu?

Ja neviem čo spôsobuje ten konflikt, prečo dve zariadenia majú rovnakú IP adresu.

Ale viem, že keď všetky svoje zariadenia vypne od WiFi a potom postupne ich bude zapínat A zároveň pridávať do routra V DHCP Adress reservation menu, tak potom router vôbec nebude vadiť že niektoré zariadenie má napevno IP adresu. Ja to tak mám urobene, TV mal problém sa prihlasovať na internet. Odkedy má pevnú IP adresu tak sa prihlási bez problemov do pár sekund. A router to nevadí lebo tam V DHCP Adress reservation som použíl tu pevnú IP adresu TV.
Teraz sa už nepamätám či router rozoznal pevnú IP adresu TV v DHCP Client list a DHCP mu tu priradil rovnakú (ešte pred tým ako som TV pridal do tej tabulky) alebo to bolo až potom ako som TV pridal do tabuľky DHCP Adress reservation. V manuáli odsek 4.6.2 a 4.6.3

https://static.tp-link.com/resources/so ... 200931.pdf


Tvoje riešenie sa mi vidí lepšie ako moje, len asi to Amater63 nezvladne.
Vypnúť všetky WiFi zariadenia a postupne ich zapájať v DHCP Client List zistit MAC adresu jedbotlivych zariadeni a pridávať do DHCP Adress Reservation by asi zvladol.

Takže ako som už pisal, ak sa nenájde lepšie riešenie (nedokáže to spravit) dá sa to aj takto (poškriabat si prave ucho ľavou rukou cez hlavu) :biggrin:
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2043
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod peterple » 14 Apr 2018, 19:45

Ak niekto potrebuje priradiť niektorému zariadeniu IP adresu staticky tak nemusí veľmi čo riešiť. DHCP server býva štandartne nastavený že prideľuje adresy od 192.168.x.100. Takže rozsah 192.168.x.1 až 192.168.x.99 je vyhradený práve na statické pripradôvanie. Tu si samozrejme treba dávať pozor aby si to človek neurobil sám zle. Často 192.168.x.1 je práve router. V tomto prípade ale router je 192.198.2.254. Čo samozrejme tiež nie je žiadny problém.
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1670
Vek: 51.48
Založený: 25.06.2013
Bydlisko: Krajné
Karma: 45

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 14 Apr 2018, 20:25

Dobré že pises, to som aj zabudol zmienit.

Ja to mam nastavené tak, že router má adresu 192.168.1.1, pevné IP mám nastavené od x.x.x.10 až 15 a DHCP priraďuje IP od x.x.x.20 az 99 pre navstevy.

Ale odbočili sme. Nevieš prečo mu nenaskočí hlavne menu routera? Čo je hento za stranku?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2043
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod zen » 15 Apr 2018, 10:03

Ja som mal podobny problem, isel som na to systematicky a vyriesl sa sam.

Zaklad:
1) Kazde zariadenie ma MAC address, cosi ako 22:aa:4b:56:23:76. Tato adresa je pridelena v tovarne (mala by byt jedinecna, no da sa zmenit).
2) V sieti sa komunikuje pomocou IP address, v domacej sieti cosi ako 192.168.1.100. Tie 192.168. budes mat porad. Tie .1.100 sa budu menit.
3) IP address prideluje modem, mohu byt static (ktore nas zatial nezaujimaju) a dynamic, coz znamena, ze je modem prideli automaticky ako uzna za vhodne.

Postup:
1) Vypni vsetko na minimalne 24 hodin (mozno krome pocitaca)
2) Zapni pocitac, zadaj "arp -a" (bez pacicek) (zde neviem, co to da, no zapis).
3) Zapni modem, pockaj tak 5 minut a znova arp -a. Zde by si mal mat MAC address a IP address tvojho modemu a tvojho pocitaca.

Cosi ako:
Kód: Vybrať všetko
Interface: 192.168.1.102 --- 0x2
  Internet Address      Physical Address      Type
  192.168.1.100         b8-27-21-21-21-21     dynamic
  192.168.1.254         00-02-22-22-22-23     dynamic

4) Firefox (v najhorsim IE), zadaj IP address modemu. (Ak sa modem neohlasi, zkus tu druhu adresu).
5) Password nebudeme riesit.
6) Najdi ake IP address modem pridelil. U kazdeho modemu je to inac, musis hladat. U mojho to vyzera takto:

Image2.png

7) Zapni dalsie zariadenie.
8 ) Skontroluj (bodka 6), ze dostalo IP address
9) GOTO 7 pokial si vsetko nezapnul.

U mna to stacilo, hadam, ze problem bol kdesi v 8 ), modem necakal. Ak to nepomoze, uz mas dobry zaklad, ako udelit static address.

P.S. Tych 24 hodin mozes vyuzit na to, ako sa robi PrintScreen a ako sa upravi. ;) Oproti fotke usetris cas.
Samozřejmě, že dědeček nemá kapesní hodinky poháněné elektřinou. Takový nesmysl si může vymyslit jen Saturnin. (Zdenek Jirotka, 1942)
zen
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 357
Založený: 22.11.2013
Bydlisko: Cadca
Karma: 5

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod amater63 » 15 Apr 2018, 14:17

Ano děkuji, nechám to na odbornících.Jenom jak pořídím printscreen příkazového řádku,nebo foto co jsem dal.( ohledně wifi ) Tak nějak to pán psal. (Kašlete na to ,nějak to pořeším 8) ) Vše je jenom o wifi, krom kabelu do TP-LInk. ( Amater63: co mas pred routerom. Ake zariadenie? Ako si pripojeny na internet?/- -kabel.. do routeru od poskytovatele. )
Prílohy
SAM_0428.JPG
Třeba tady Jak pořídím foto,jenom pro zajimavost-Printscreen mimo fota-2 tabulky
Opera Snímek_2018-04-15_135110_svetelektro.com.png
Zajímavé myšlenky..Všechno jsem si pořídil,jenom platím měsíčně za Net.
amater63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1757
Založený: 02.05.2016
Bydlisko: Morava-č.r.
Karma: 8

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 15 Apr 2018, 18:40

Jenom jak pořídím printscreen příkazového řádku


Mas dve moznosti:
1. Chces vystrihnut len cast z celej obrazovky
2. Ches mat len to aktualne okno (napr to wifi okno - ale da sa len jedno okno ulozit. Ak by si chcel dve alebo viac okien naraz treba puzit bod 1)

1. najjednoduchsire to bude programom Vystrizky
http://jakna.blogspot.ie/2011/11/jak-ud ... ky-ve.html

2. Najjednoduchsie to bude pomocou porogramu malovani
http://dostiv.wz.cz/malovani_Windows_XP-Windows_7.pdf
Okno ktore chces ulozit aktivuje (kliknes na neho nech je aktivne)
stlacis kombinaciu klaves Alt + Prt Scr.
Poznamka: Klavesa Prt Sc sa na kazdej klavesnici sa to troska lisi
https://www.google.com/search?q=print+s ... 66&bih=611
Otvoris program Malovani a stlacis kombinaciu klaves Ctrl + V (V ako vlozit- lahko sa to zapamata)
Potom to len ulozis popripade zmenis velkost ("Zmenit velikost"-vid pomocnik) obrazku ak je velmi velky ale stracas na kvalite (hlavne text sa deformuje), takze treba to rozumne zmensovat, hlavne ked chces detaily.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2043
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod zen » 15 Apr 2018, 22:48

romiadam napísal:
Jenom jak pořídím printscreen příkazového řádku


Mas dve moznosti:
1. Chces vystrihnut len cast z celej obrazovky
2. Ches mat len to aktualne okno (napr to wifi okno - ale da sa len jedno okno ulozit. Ak by si chcel dve alebo viac okien naraz treba puzit bod 1)

1. najjednoduchsire to bude programom Vystrizky
http://jakna.blogspot.ie/2011/11/jak-ud ... ky-ve.html

2. Najjednoduchsie to bude pomocou porogramu malovani
http://dostiv.wz.cz/malovani_Windows_XP-Windows_7.pdf
Okno ktore chces ulozit aktivuje (kliknes na neho nech je aktivne)
stlacis kombinaciu klaves Alt + Prt Scr.
Poznamka: Klavesa Prt Sc sa na kazdej klavesnici sa to troska lisi
https://www.google.com/search?q=print+s ... 66&bih=611
Otvoris program Malovani a stlacis kombinaciu klaves Ctrl + V (V ako vlozit- lahko sa to zapamata)
Potom to len ulozis popripade zmenis velkost ("Zmenit velikost"-vid pomocnik) obrazku ak je velmi velky ale stracas na kvalite (hlavne text sa deformuje), takze treba to rozumne zmensovat, hlavne ked chces detaily.


Vystrizky bych preskocil. Kedysi som taky program mal, nepouzival som ho kazdy den a potom som nevedel, ci berem okno ci obrazovku ci co. PrtScr uplne staci.

Potom pokracuj s Malovani. Ak sa naucis robit s takymto programom, zistis, ze Vystrizky su k nicemu - stiahnes celu obrazovku, zmensis, odstrihne nahrubo, zvetsis, odstrihnes najemno. Toto budes robit casto, i s fotkami. Nemeral som to, no vsadil bych sa, ze to stihnem pod 10 sekund.

Najlepsie ukladat ako PNG, s JPG riskujes nejasne detaily. (Vo vysokej kvalite JPG je neni mensie ako PNG.)

S prikazovym riadkom to take funguje, len nesmis byt v fullscreen.

-- Spojený príspevok 15 Apr 2018, 22:07 --

amater63 napísal:Jenom jak pořídím printscreen příkazového řádku


Toto je najjeduchsie:

arp -a > x.txt

Output ide do x.txt a ten otvoris akymkoliv editorom, napr. Notepad. A netreba obrazok.
Samozřejmě, že dědeček nemá kapesní hodinky poháněné elektřinou. Takový nesmysl si může vymyslit jen Saturnin. (Zdenek Jirotka, 1942)
zen
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 357
Založený: 22.11.2013
Bydlisko: Cadca
Karma: 5

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod Edgar » 15 Apr 2018, 23:49

Keď je reč o screenshotoch, tak Alt+PrintScreen vytvorí priamo screenshot aktívneho okna. Už len Ctrl+V do Skicára -> pravé tlačidlo myši -> Orezať -> Ctrl+S. :rolleyes:
Edgar
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 894
Vek: 21.39
Založený: 12.08.2013
Bydlisko: Košice

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod romiadam » 16 Apr 2018, 03:55

Edgar, vsak tam to je.... bod 2. Prehliadol si to?
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje
romiadam
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2043
Založený: 09.04.2008
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Karma: 10

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod cool-zool » 16 Apr 2018, 15:50

Prepáčte že som sa sem votrel , ale keď už je tu toľko odborníkov na routre tak mám jednu - dve otázočky ?
Doma mám pripojeniena NET optikou s rýchlosťou 100 / 10 Mbit a cez router TP link WR 841 N nameriam rýchlosť cez LAN cca 98 / 9,9 , čo je asi v poriadku , ale cez Wi-Fi iba 12-15 / 3-5 Mbit ??? A toto mi nepríde že je to dobré !
Otázka teda znie akú rýchlosť pripojenia cez Wi-Fi by mal mať tento router keď cez LAN to ide parádne ??? (neriešte prosím prijímače a silu signálu)
Ako sa dá nastaviť vyššia rýchlosť cez Wi-Fi ???
cool-zool
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 474
Vek: 48.89
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 3

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod miroja » 16 Apr 2018, 16:39

Pozri aku rychlost ti ukazuje wifi pripojenie (ak mas win(7) tak hladaj nastavenie adaptera -> dvojklik na wifi sietovku...) a skontroluj, ci mas vo wifi izapnuty mod N (pripadne aj alternativny kanal ak taku moznost router umoznuje).
Prílohy
wificard.jpg
Naposledy upravil miroja dňa 16 Apr 2018, 16:48, celkovo upravené 1 krát.
miroja
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 1784
Vek: 56.03
Založený: 01.02.2010
Bydlisko: Liptov (občas Tekov)
Karma: 13

Re: Potřebuji poradit,konflikt IP adres

Odoslaťod cool-zool » 16 Apr 2018, 16:44

Na NTB mám W10 a ten rýchlosť neukazuje , ale v podstate je to jedno lebo som sa pokúšal merať tú rýchlosť aj na iných zariadeniach a je to podobné ( asi 1/10 s pripojenia cez LAN )
Áno v routri mám zapnutú sieť B,G,N, mixed ( tak nejako je to tam napísané). . .
Prílohy
Bez názvu.png
cool-zool
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 474
Vek: 48.89
Založený: 09.12.2013
Bydlisko: Rimavská Sobota
Karma: 3

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Internet a sieť

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 1.01 sekúnd