Svetelektro.com

Svetelektro.com

Meno:
Heslo:
SVETELEKTRO • Prečo (ne) stavať lampáče

Prečo (ne) stavať lampáče

Neviete si rady so zosilovačom a pod.?

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Odoslaťod Betaron » 02 Dec 2010, 13:47

ogaři, aby se koza nažrala a vlk ostal celý :lol: , udělejte zesilovač v hybridním provedení :wink:
Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok
..hraje znamenitě :)
Betaron
Obrázok používateľa
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 166
Vek: 62.27
Založený: 09.11.2010
Bydlisko: Valašské Klobouky
Karma: 38

Odoslaťod Thales » 02 Dec 2010, 19:35

Co je po hybridním provedení když to nesvítí? :lol:

Jinak máš to pěkný, říkal jsem to už před lety když si to dělal. Teda až na ty ochrany vzadu (nebo co to je) co visí zdá se na jednom šroubu.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 13804
Vek: 36.92
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 23

Odoslaťod Washu » 02 Dec 2010, 19:52

Mne sa to nahodou paci. Tie elektronky vystrcene z bedne mi pridu priserne neprakticke, fakt len pre efekt.
Washu
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 4521
Vek: -2002.94
Založený: 15.04.2010
Bydlisko: Multiverse
Karma: 24

Odoslaťod Thales » 02 Dec 2010, 20:33

Někde na polském fóru jsem viděl velice elegantně skloubené obě varianty. Elektronky byly uvnitř ale za čelním panelem ve kterém bylo okno ze skla. Elektronky tam byly jako na výstavce ale nedá se na ně sahat. Mě se to moc líbilo. Když si na to najdu čas tak to vyhrábnu.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 13804
Vek: 36.92
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 23

Odoslaťod spin90 » 13 Dec 2010, 10:43

A co ak pouzit elektronkovy predzosilnovac a vyup riesi cez klasicke trandy ? Aky mate nazor na takyo sposob zapojenia? Lebo nad predzosikom uvazujem aj s gramo vstupom a korekciami ale s elektronkami. Bude to rozdiel vo zvuku?
"Je to smutná epocha, keď je ľahšie rozbiť atóm ako predsudky."
A. Einstein
spin90
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4454
Vek: 28.33
Založený: 12.01.2008
Bydlisko: Kosice
Karma: 16

Odoslaťod Thales » 13 Dec 2010, 13:41

Jedno takové řešení máš přece hnedka nahoře na této stránce od Betarona. Elektronkový preamp a jako konec klasický Leach. Tak se ho zeptej jak mu to hraje.
Zapamatuj si:
- To že něco funguje neznamená že je to tak správně a už vůbec ne bezpečně.
- Je třeba se učit od těch co opravdu umí a ne od těch co si jen myslí že to umí
Thales
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 13804
Vek: 36.92
Založený: 07.10.2008
Bydlisko: White Hill, Prague
Karma: 23

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod lubos3362 » 04 Dec 2011, 05:15

Kúpim elektronkáč 2x100W, cenu rešpektujem, moje podmienky:
váha pod 300kg
rozmer akceptujem 3x9x15m
skreslenie pod 0,02%
spotreba pod 10kW
380A istič mám a takisto slušné poistenie
moj mail: slahnutyvybojom@nataveny.crom
lubos3362

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod alidedko » 04 Dec 2011, 08:11

Cas odoslania prispevku 04:15, to si si asi este nezobral svoju dennu davku tabletiek. Respektujeme, tolerujeme.
alidedko

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod zdenoeddie » 04 Dec 2011, 08:20

Keby ten **** tusil, ze taky zosik aj existuje, asi by mu ani dvojita davka nepomohla. Inak moj rating 56*10^4 BW.
'°°' Pravidlá bod 5)
zdenoeddie
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 3756
Vek: 20.21
Založený: 25.07.2009
Bydlisko: ked kus ta Presov 15km na vychod
Karma: 33

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod Gavin Milarrr » 04 Dec 2011, 09:58

Dneska je to férová cvokárna...
Taky vás štve debilita a sopláctví? Na http://efis.tul.cz/forum běží experimentální odblbené fórum.
Gavin Milarrr
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2533
Vek: 42.91
Založený: 06.10.2008
Bydlisko: Liberec
Karma: 18

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod Jozko95 » 04 Dec 2011, 11:15

Pocuvam ma ty inteligent... Neviem co mas stale proti lampacom, ale asi mas s nimi zle skusenosti lebo sa ti ho nepodarilo urobit a preto si na neho zanevrel. Verim tomu, ze ty si v zivote lampac ani nevidel, ne to este ho pocul hrat. Chod si pustit zasumene TDA a neser sa do elkacov a kvalitnej hudby lebo tomu ocividne nerozumies. Neviem ci sa ukajas na tom, ze provokuj hifistom ktory vedia co je to kalitna hudba, lebo ty nim urcite niesi lebo by si take s prepacenim **** nepisal. Chod si vyplachnut usi a mozno aj nieco medzi nimi a potom skus riesit lampace. Ked mas snimi nejaky problem(co ocividne mas), tak si ho chod riesit niekde na pokec popripade FB lebo tuto podporu nenajdes. :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:

P.S.: Neberte ho vazne, podla mna je to dusevne nevyrovanny clovek :weedmna: , ktory sa v lampacoch sklamal lebo ich nedokazal postavat alebo sa zabava na tom, ako druhych ludi stve svojimi prblblimi komentami. Na takych ludi sa treba z vysoka vykakat a hotovo. Len tolko som chcel
AHOJ :!:
'°°' Pravidlá bod 5)
Majte so mnou strpenie, som začiatočník díki moc :-)
Jozko95
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 803
Vek: 23.68
Založený: 13.12.2010
Bydlisko: medzi BN a PE
Karma: 17

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod zdenoeddie » 04 Dec 2011, 11:28

To chce klud :)
Jedna vec preco nestavat lampace, je ta, ze to trva dlho :mrgreen:
zdenoeddie
Obrázok používateľa
Power user
Power user
Príspevky: 3756
Vek: 20.21
Založený: 25.07.2009
Bydlisko: ked kus ta Presov 15km na vychod
Karma: 33

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod JanoP » 04 Dec 2011, 11:42

Hovor mi o tom :D
Sorrow Throughout the Nine Worlds
JanoP
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1649
Založený: 24.09.2009
Bydlisko: Bratislava
Karma: 14

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod Jozko95 » 04 Dec 2011, 11:45

Jano uz sme dvaja s tymim 6c33c aj mne tu stoja a nic s nimi nemozem robit lebo nemam vystupaky :D
Majte so mnou strpenie, som začiatočník díki moc :-)
Jozko95
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 803
Vek: 23.68
Založený: 13.12.2010
Bydlisko: medzi BN a PE
Karma: 17

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod JanoP » 04 Dec 2011, 11:49

Ja mozem, ale som hnily lenivy.
Sorrow Throughout the Nine Worlds
JanoP
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1649
Založený: 24.09.2009
Bydlisko: Bratislava
Karma: 14

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod Jozko95 » 04 Dec 2011, 12:26

Fuha tak to neviem ci je lepsie alebo horsie oproti mne :D
Majte so mnou strpenie, som začiatočník díki moc :-)
Jozko95
Obrázok používateľa
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 803
Vek: 23.68
Založený: 13.12.2010
Bydlisko: medzi BN a PE
Karma: 17

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod neznamy » 04 Dec 2011, 12:29

Nahovno si postavíš lampáč , keď k tomu pripojíš CD prehrávaš na výstupe s JRC 4558 a napáleným CD z MP3 a nejaké bedne s citlivosťou 80dB/W z roku pána alebo od čínana. Máš drahý ohrievač ktorého prejav je vo výsledku na úrovni 20korunového TDA2030 .Iba to svieti a ináč skresluje


washu poznamenal správne - v lampách je význam iba ak ide o čiste analógový prenos ,pripojením k zdroju signálu ktorý ho digitálne spracováva sa už stráca kvalita-to je blbosť .Ale vyznávači superkvalitného high endu asi nebudú pripájať lampáč k integrovanej zvukovke alebo inej zvukovej karte všakže
neznamy

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod JanoP » 04 Dec 2011, 13:16

Niekto nemusi stavat lampac koli kvalite zvuku, aj tak vela ludi spochybnuje lampace prave koli skresleniu. Mozem ho postavit preto ze sa mi lampy a celkovo lampace pacia. Jednoducho ho mam doma ako bezny zosilnovac na vsetko, lebo taky zosilnovac sa mi paci.Tiez pochybujem ze ked niekto postavi kvalitny tranzistorak, pusta na nom iba original CD a ziadne pochybne mp3. Aby bolo srdce na pokoji, na lampac mam zapojeny gramofon cez lampovy RIAA predzosilnovac. Ale tiez pustam aj mp3, lebo lampac je jediny zosilnovac co mam a nebudem teraz koli mp3-jkam predsa stavat druhy zosilnovac, lebo lampaca by bolo skoda na take nahravky.
Sorrow Throughout the Nine Worlds
JanoP
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1649
Založený: 24.09.2009
Bydlisko: Bratislava
Karma: 14

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod neznamy » 04 Dec 2011, 13:19

áno,ale musíš uznať že aj lampáč je len jedným článkom z raťazca , pokial budeš mať nahovno zdroj signálu a reprosústavu tak ti sebelepší lampáč nepomôže
neznamy

Re: Prečo (ne) stavať lampáče

Odoslaťod JanoP » 04 Dec 2011, 13:27

Uznavam, ale ako pisem v mojom pripade, nemam lampac koli kvalite, aj tak si myslim ze som hluchy. Staval som ho preto ze sa mi paci taky zosilnovac, nechodim s nim na vystavy a merania, mam ho koli svojmu poteseniu. O zbytok retazca sa snazim tiez, ale vsetko v ramci financnych moznosti.
Sorrow Throughout the Nine Worlds
JanoP
Obrázok používateľa
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1649
Založený: 24.09.2009
Bydlisko: Bratislava
Karma: 14

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Audiotechnika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Forums ©
Autor stránky je Ondrej Závodský(zawin), o graficky design sa stará Ľuboš Fabo(BUFU).

TOPlist

Powered by Copyright © UNITED-NUKE CMS. All Rights Reserved.
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.75 sekúnd